Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Dead Man Walking

#2926 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Dead Man Walking »

Finala? Malo je kume, daj titulu kad smo vec tamo. :-)
sinuhe

#2927 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by sinuhe »

Da nisu kiksali protiv Estonije i Slovenije jos i nekako. Belgije se zadnjih 10 godina i ne sjecam.
odr0n

#2928 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by odr0n »

Način na koji se naša repka u grupi nosi sa protivnicima čini ih zaista paučinama, ali nije to stvar njihove slabosti, nego naše jačine. :) Kada poderu Grčku na sličan način neka se jave.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2929 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Truba »

ko bi gori sad je doli a ko doli sad je gori :D mada
oni imaju više učešća na mundijalima jbg

u dobru se ne uzvisi u zlu se ne ponizi
cyprus

#2930 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:
cyprus wrote:
hodža wrote:na osnovu čega misliš da je Italija tanka ?
Muče se sa Maltom :mrgreen: Ma već nekoliko godina govorim, što i nije neka mudorost da je italijanski fudbal u krizi... Naravno i pored te krize, oni nađu način da naprave velike rezultate, što svakako govori o njihovoj veličini, ali što se tiče kvalitete Italija teško da je ikada bila na nižim granama... To će negdje morat doć na naplatu, možda čak i u ovim kvalifikacijama...
To je baš jedno lijeno razmišljanje :D Mislim na zaključivanje po utakmici sa Maltom... zna se da se Talijani nikad ne trude više nego što je potrebno, nisu oni kao Švabe koji bi ovima utrpali 10 :-D

Talijani su svakako imali boljih ekipa od ove, ali ova je nekako najraznovrsnija... ima igrača raznih godišta, profila, porijekla :D Juventus se već vratio u vrh evropskog fudbala, a dogodine mislim da će i Milan... ove dvije ekipe daju 90% reprezentacije.
E, jeboga, to sa Maltom je neozbiljniji dio mog posta, zato je išao smajli :mrgreen: Ja, za razliku od većine forumaša, ne procjenjujem ekipe prema jednoj utakmici... Italijanski igrači meni generalno djeluju kvalitetom dva nivoa ispod onoga kakvi su bili prije 5 - 10 godina... Ne znam, vidjećemo šta će bit dalje...
p206

#2931 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by p206 »

.
Kemal Malovčić

#2932 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Kemal Malovčić »

treba ući ozbiljno u svaku utakmicu

ne treba se dizati

ne treba srati

to je recept za uspjeh
MOSALJOZE

#2933 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by MOSALJOZE »

pirmin

#2934 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by pirmin »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja šta su dosadni portali sa ovim "reprezentacijama" Jugoslavije, ubij Bože.. A da probamo sa reprezentacijom Rimske imperije ?
Image

:D
JThomas

#2935 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by JThomas »

ja reko' radovan karadžić to rekao :-)

a ono tole lopov :-)
Mustang1

#2936 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mustang1 »

Navikao :D :oops:
"Je, svašta je padalo po travnjaku i oko moje glave. No, nisu to bile stvari koje te mogu usmrtiti", rekao je Joe Hart.

"Mislim da je kraj mene, u jednom trenutku, proletjela rola wc-papira. Padale su i olovke, neki drugi predmeti. No, znate što. Meni je bilo lijepo igrati u takvoj atmosferi. I to su čari nogometa", dodao je.
Romanista 101%

#2937 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Romanista 101% »

Bubalo1 wrote:Navikao :D :oops:
"Je, svašta je padalo po travnjaku i oko moje glave. No, nisu to bile stvari koje te mogu usmrtiti", rekao je Joe Hart.

"Mislim da je kraj mene, u jednom trenutku, proletjela rola wc-papira. Padale su i olovke, neki drugi predmeti. No, znate što. Meni je bilo lijepo igrati u takvoj atmosferi. I to su čari nogometa", dodao je.

mozda je mislio na nozeve i flase pa konta super sam prosao :D
Frankyee

#2938 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

Srbija poslije ove pobjede nad Skotskom i dalje se nada da nesto mogu uraditi,....

Mi se ne trebamo previse uzdizati, jeste ovo najveci rezultat ovog tima, i to jos bez Pjane i Salihovica , ali trebamo se malo ohladiti i pripremiti protiv Slovaka. Teoretski i SLovaci i Grci nas nas jos mogu stici.

Sjecam se kako smo mi klepili Belgiju u dva meca pa smo iznenada preskocili njih na tabeli i optisali ih iz dalje utke, moramo paziti da se to nama ne dogodi. Kvalitet je na nasoj strani ali u fudbalu je sve moguce.

Ja se iskreno nadam da uzimamo sve utakmice do kraja i da zadnje dvije utakmice Susic ima sansu da isproba neke nove igrace :D :D :D
Mustang1

#2939 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Mustang1 »

Nista isprobavanje .. Ima prijateljska pa nek isprobava .. Ove kvalifikacije zavrsiti bez poraza ! 8-)
Logovan

#2940 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Bubalo1 wrote:Navikao :D :oops:

Da ga je nešto pogodilo, vidio bi on da li je to čar fudbala. :D
Bubalo1 wrote:Nista isprobavanje .. Ima prijateljska pa nek isprobava .. Ove kvalifikacije zavrsiti bez poraza ! 8-)
Po mogućnosti da budu sve pobjede. :bih:
Sezam

#2941 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Sezam »

Frankyee wrote:Srbija poslije ove pobjede nad Skotskom i dalje se nada da nesto mogu uraditi,....

Mi se ne trebamo previse uzdizati, jeste ovo najveci rezultat ovog tima, i to jos bez Pjane i Salihovica , ali trebamo se malo ohladiti i pripremiti protiv Slovaka. Teoretski i SLovaci i Grci nas nas jos mogu stici.

Sjecam se kako smo mi klepili Belgiju u dva meca pa smo iznenada preskocili njih na tabeli i optisali ih iz dalje utke, moramo paziti da se to nama ne dogodi. Kvalitet je na nasoj strani ali u fudbalu je sve moguce.

Ja se iskreno nadam da uzimamo sve utakmice do kraja i da zadnje dvije utakmice Susic ima sansu da isproba neke nove igrace :D :D :D
Imam potpuno isto misljenje :thumbup: :bih:
ultima_palabra

#2942 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ultima_palabra »

Sušić ne isprobava nove igrače u prijateljskim, a vi biste da to radi u kvalifikacijama :mrgreen:
OLIMPICSARAJEVO

#2943 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OLIMPICSARAJEVO »

ma kakva srbija nema sanse da se oni kvalifikuju
DonVito

#2944 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Frankyee wrote:Srbija poslije ove pobjede nad Skotskom i dalje se nada da nesto mogu uraditi,....

O tome ja pisem dueli protiv BIH njima ce biti zadnja sansa a repk. koja ima jednog Marek Hamšík (NAPOLI) :shock: igrac svjetske klase u 4,5 dana moze da bljesne iako sam ljubitelj Napolija i Hamšika nadam se da ce se povr pred duele protiv nas..

U odbrani imaju Skrtela (LFC), Hubočana(ZENIT), Zabavnika(MAINZ), Duricu(LOKOMOTIVA.M), Pekartik(Hertha) u sredini npr. Juraj Kucka(GENOA, na ljeto vjerovatno u MILAN), Mak (NURRMBERG) na krilima Vladimira Weissa(PESKARA), Miroslava Stocha(FENERBAHCHE).
Jedino im je napad star izmedju ostalog tu su Robert Vittek(ISTAMBUL), Stanislav Šestak(BURSASPOR), Filip Hološko(BESIKTAS), Erik Jendrišek (FREIBURG).

Ovi podebljani nisu bili na spisku za ovu zadnju tekmu u klf. protiv Litvanije i prijateljsku protiv Svedske :roll: ne znam u cemu je razlog, zuti kartoni nisu bili u pitanju.. Weiss i Stoch su dva sjajna krilna igraca, strasno su brzi i nezgodni, a kao sto rece u nogometu je sve moguce treba biti oprezan i ne podcjenjivati rez. Slovacke do sada jer oni nisu igrali u najjacem timu sve tekme iz koce znati koji razloga... sva sreca pa na klubi imamo PAPETA.
OLIMPICSARAJEVO

#2945 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by OLIMPICSARAJEVO »

ma kakav hamsik da valja nebi igro u napoliju
Frankyee

#2946 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

OLIMPICSARAJEVO wrote:ma kakav hamsik da valja nebi igro u napoliju
Da se racuna samo kpji je klub sta bi onda sa Misketom bilo,.... nadam se da Misketa potcjene nasi protivnici.

Treba svakoga uvazavati, mi smo mnogo jaci ali treba se dobro spremiti.
DonVito

#2947 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

OLIMPICSARAJEVO wrote:ma kakav hamsik da valja nebi igro u napoliju
:lol:

Bicu blag jarane imas li ti pojma o čemu pišeš..
Maradona najveći svih vremena žario i palio u dresu Napolija.
Treba svakoga uvazavati, mi smo mnogo jaci ali treba se dobro spremiti.
I jednu Latviju. :thumbup: sa 13-16b sigurno nećemo na SP a kad jedna Španija može da kiksa kući protiv Finske, onda.. naši rez. nisu izndj. ali nema opuštanja ako ćemo se pozivati na to lahko smo snjima u tekmi a vidi Slovačka ne može pobjediti Litvaniji ma lahko ćemo sa njima..
Last edited by DonVito on 28/03/2013 14:59, edited 1 time in total.
Frankyee

#2948 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Frankyee »

Kao sto rece Susic pitanje je sad ko ce ispasti iz tima kad se vrate Salihovic i Pjana,...

Vjerovatno Pjanic ulazi umjesto Mede ali za Salihovica mi nije sigurno, da li ce mijenjati Zukanovica u zadnjoj liniji ili mozda umjesto Lulica koji nije bas odigrao maestralno.

A Pandza ?

Znaci ta neka puna Susiceva ekipa izgleda po meni ovako:

Begovic
Mujdza, Pandza , Spahic, Salihovic
Zahirovic
Pjanic, Miske, Lulic
Ibisevic, Dzeko

Ja bih najvise volio da vidim Salihovica umjesto Zahirovica a Zukanovica sto je igrao u Zenici lijevog beka. Jos da dodam treba Susic dovesti treceg napadaca za klupe, pa makar to bio Muslimovic ako nema niko bolji.
DonVito

#2949 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Znaci ta neka puna Susiceva ekipa izgleda po meni ovako:

Begovic
Mujdza, Pandza , Spahic, Salihovic
Zahirovic
Pjanic, Miske, Lulic
Ibisevic, Dzeko
Frajer ugura u prvi 11 Pandzu nakon sto nogomet nije igrao haman pa godinu dana :mrgreen: neka Pandze svaka njemu cast bilo ga krenulo u karijeri ali se povr. steta :( ovako treba da vrati fizicku, kondiciju i da odigra prof. tekmi.
Salihovic nam je mnogo korisniji blize golu ali.. Medunjanina opet out cisto sumnjam da je ovo Papetova vizija tima, upravo to je tvoja i ako igra sa Misketom i Pjanicem, Ibisevic ide van, tako je kod Papeta uvijek bilo jedino protiv L repki se moze igrati ovako..
Muhamed Đakmić

#2950 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Muhamed Đakmić »

To je manje - više ta ekipa i postavka, samo umjesto Pandže Vranješ, i (nadam se) Zukanović umjesto Salihovića.

Salihović je preloš igrač, bilo na lijevom krilu, bilo na lijevom beku, i redovno nam bude jedan od najlošijih u ekipi kad igra na tim pozicijama. Zato je bolje ili ga staviti na njemu prirodnu poziciju, ili ga držati na klupi.
Locked