Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
insomnia99

#2426 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

fixer wrote: Oni su uvijek nalozeni. Ako si gledao protiv Juzne Koreje, mogao si vidjeti sa njihovi igraci igraju fanaticno. U zadnje vrijeme i nasi igraci pocinju poprimati taj odnos prema nacionalnom dresu. :thumbup:
realno hrvatsk igrači nisu bili naloženi zadnja dva ciklusa...osim protiv turske u baražu...dobro ,bilo je tu i ozljeda,pa mala smjena generacije...
ali čini se da ih štimac dosta naložio, iako ne igraju nešto posebno...bit će teško u walesu...nemaju oni kvalitet za seriju pobjeda i plasman na prvenstvo,ali znaju namučit i iznenadit protivnika..u ovoj grupi nema lakog protivnika....
cyprus

#2427 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by cyprus »

Hrvatska i ako pobjedi veoma će se namučit... Po meni, X najrealniji...
Pismonosa

#2428 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

insomnia99 wrote: ali vjeruj da ljubitelji fudbala jako vole gledat i hrvatsku na prvenstvima
Ljubitelji "fudbala" su ovu zadnju utakmicu bili u najmnju ruku podjeljenji glede toga pitanja, ali ljubitelji nogometa definitivno vole gledat Hrvatsku na prvenstvima :D
insomnia99

#2429 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Pismonosa wrote:
insomnia99 wrote: ali vjeruj da ljubitelji fudbala jako vole gledat i hrvatsku na prvenstvima
Ljubitelji "fudbala" su ovu zadnju utakmicu bili u najmnju ruku podjeljenji glede toga pitanja, ali ljubitelji nogometa definitivno vole gledat Hrvatsku na prvenstvima :D
točnije ljubitelji footballa ili soccera :D
Micaha

#2430 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Micaha »

insomnia99 wrote:
fixer wrote: Oni su uvijek nalozeni. Ako si gledao protiv Juzne Koreje, mogao si vidjeti sa njihovi igraci igraju fanaticno. U zadnje vrijeme i nasi igraci pocinju poprimati taj odnos prema nacionalnom dresu. :thumbup:
realno hrvatsk igrači nisu bili naloženi zadnja dva ciklusa...osim protiv turske u baražu...dobro ,bilo je tu i ozljeda,pa mala smjena generacije...
ali čini se da ih štimac dosta naložio, iako ne igraju nešto posebno...bit će teško u walesu...nemaju oni kvalitet za seriju pobjeda i plasman na prvenstvo,ali znaju namučit i iznenadit protivnika..u ovoj grupi nema lakog protivnika....
Po meni su prenalozeni. I kompenziraju nedostatak kvaliteta prekomjernom nalozenoscu. A tako ne moze na duge staze
uglavnomja

#2431 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by uglavnomja »

Pismonosa wrote:

:lol:
popokatepetl_com

#2432 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by popokatepetl_com »

Slovenija je igrana na svjetksom i te je godine bila bolja i uspjesnija od Hrvatske i BiH. Hrvatska kvalitetom nije ni blizu Belgije koja je tu odma tu iza onih najvecih. Pa ako usporedimo imena klubova u kojim igraju i uzmemo u obzir da su svi oni medju najvecim zvijezdama tih klubova a imaju na desetine takvih igraca dok u Hrvatskoj nema nijednog. Na osnovu toga zakljucujem da bi svako NEUTRALAN vise volio da gleda te fudbalske velemajstore nego Hrvatske igrace. To sto ti mislis da je Hrvatska neki bitan faktor i snazna reprezentacija koju neutralci vole gledati i navijati za nju na velikim takmicenjima je dokaz da si u zescoj zabludi, Grcka je Evropski prvak, Turska ima i bolej rezultate na velikim takmicenjima pa ko njih nesto prizeljkuje da gleda? Svejedno im je jer nisu atraktivni i nemaju neke igrace.

Sto se tice onog sto ej spomenuo Portugal zar mislite da je neki prosjecni fudbalski fan koji nije navijac BiH reprezentacije htio da gleda nas umjesto Portugala?
Last edited by popokatepetl_com on 26/03/2013 14:48, edited 1 time in total.
Pismonosa

#2433 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Pismonosa »

insomnia99 wrote:
Pismonosa wrote:
točnije ljubitelji footballa ili soccera :D
Dobro je bolan ne trollaj više, jebolite patak Banjalučki :D
insomnia99

#2434 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

Micaha wrote: Po meni su prenalozeni. I kompenziraju nedostatak kvaliteta prekomjernom nalozenoscu. A tako ne moze na duge staze
nedostatk kvaliteta? možda u odnosu na italiju ,njemačku,englesku....tu su često znali borbom nadoknadit manjak kvaliteta

ali većina reprezentacija na svijetu je ipak kvalitetom ispod hrvatske, pa je dovoljno samo da ih hrvatska ozbiljno shvati...

utakmice iz prošlih kvalifkacija (protiv gruzije i grčke) su vjerojatno bile najlošije utakmcie hrvatske u povijesti..nevjerojatno kako su bili očajni i "beskrvni"....
ali valjda znaju da se u ovoj grupi ne smiju zajebavat...
Logovan

#2435 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

Dobro je pa opet Face TV prenosi sve utakmice. :D :thumbup:
DonVito wrote:Igra li Bale veceras znam da je neki dan napustio igru zbog povrede na pol.
Prije dan-dva pročitao sam da igra.
El_comadante

#2436 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by El_comadante »

_terminaš_ wrote:Dobro je pa opet Face TV prenosi sve utakmice. :D :thumbup:
DonVito wrote:Igra li Bale veceras znam da je neki dan napustio igru zbog povrede na pol.
neprenose sve "samo" 9 a ima najmanje 15ak utakmica u Europi večeras.
duminjo

#2437 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by duminjo »

ne slazem se ovdje sa vecinom. Meni su hrvati veci favoriti od belgijanaca za prvo mjesto
Logovan

#2438 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Logovan »

El_comadante wrote:
_terminaš_ wrote:Dobro je pa opet Face TV prenosi sve utakmice. :D :thumbup:
neprenose sve "samo" 9 a ima najmanje 15ak utakmica u Europi večeras.
:lol: Ma hajde ne budi bukvalac. :mrgreen:
karanana

#2439 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by karanana »

koliko bjeze belgijanci?
jel ono prva u belgiji bila 1-1-? onda su hrvati favoriti.
Baka Slišković

#2440 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baka Slišković »

BiH si je pobjedom protiv Grčke maltene utabala put prema prvom mjestu u skupini... a Hrvatska i Crna Gora to mogu napraviti večeras...
insomnia99

#2441 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

popokatepetl_com wrote:Slovenija je igrana na svjetksom i te je godine bila bolja i uspjesnija od Hrvatske i BiH.

ali nije jača od tih reprzeentacija....nema bolje igrače...nakon tog sp posve su potonuli...
ali trebalo je izbacit rusiju u barazu....svaka im čast na tome...
Hrvatska kvalitetom nije ni blizu Belgije koja je tu odma tu iza onih najvecih. Pa ako usporedimo imena klubova u kojim igraju i uzmemo u obzir da su svi oni medju najvecim zvijezdama tih klubova a imaju na desetine takvih igraca dok u Hrvatskoj nema nijednog. Na osnovu toga zakljucujem da bi svako NEUTRALAN vise volio da gleda te fudbalske velemajstore nego Hrvatske igrace.
potrudio sam se malo bolje upoznat njihove igračime...ipak igraju sa hrvatskom i mnogi ih hvale,pa reko da vidim...zaista nisam previše impresioniran...možda su nešto kvalitetniji zbog puno bolje obrane...igrači su im uglavnom ili precijeneni ili premladi..čak ni po imenima klubova nisu puno bolji.....ali ne znam koji je njihov napadač bolji od mandje ili jelavica..pa čak i olića koji ima neke jako korisne kvalitete
u veznom redu imaju neke soldine igrače ali ima i hrvatska jednog modrića,pa rakitića koji igra odlično u sevilli..ili kovačića iz intera..već sad je jako dobar i bt će još bolji...ima uvijek odličnog srnu..

To sto ti mislis da je Hrvatska neki bitan faktor i snazna reprezentacija koju neutralci vole gledati i navijati za nju na velikim takmicenjima je dokaz da si u zescoj zabludi, Grcka je Evropski prvak, Turska ima i bolej rezultate na velikim takmicenjima pa ko njih nesto prizeljkuje da gleda? Svejedno im je jer nisu atraktivni i nemaju neke igrace.
nisam sad rekao da će ljubitelji footballa rezat vene ako hrvatska ne ode na SP....ali hrvatska je često na velikoj pozornici i mnogi su je upoznali i zavolili...ja to znam bolje od tebe ....
iskreno, nije im toliko bitno da li će belgija ili hrvatska ići na SP....
grčka je bila europski prvak ali igraju ogavno....čak i slovenija igra ljepše od njih....turska je bolja za to polufinale na ep 2008(znamo kako su prošli hrvatsku)..ali prečesto propuštaju velika takmičenja i nemaju neke igrače
aveos

#2442 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Moze pitanje??
Jel isto ono pravilo da najbolji drugi ide, il je sad da svi idu u baraz
insomnia99

#2443 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

aveos wrote:Moze pitanje??
Jel isto ono pravilo da najbolji drugi ide, il je sad da svi idu u baraz
najlošiji drugi otpada...ostali u baraž
aveos

#2444 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by aveos »

Hvala
DonVito

#2445 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

duminjo wrote:ne slazem se ovdje sa vecinom. Meni su hrvati veci favoriti od belgijanaca za prvo mjesto
:roll: mozda iskusniji.
Co0l

#2446 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Co0l »

Ma Wels nema sansi protiv Hrvatske,to je reprezentacija na nivou Slovacke,nista vise.Dobice ih Hrvatska i pored toga sto protiv Srbije nisu pokazali skoro nista.Crnogorci tesko mogu pobijediti Engleze,nerijeseno bi bilo ravno podvigu veceras.Skotska je takodjer trenutno rinaka od reprezentacije i Srbija ih dobija 90%.Belgija-Makedonija-sve osim pobjede belgije je ravno maloj senzaciji.
insomnia99

#2447 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by insomnia99 »

DonVito wrote:
duminjo wrote:ne slazem se ovdje sa vecinom. Meni su hrvati veci favoriti od belgijanaca za prvo mjesto
belgijanci su prošli beograd,a hrvatska tek mora otići tamo...nema sumnje da će srbi biti naloženi da oštete hrvatsku,ali može hrvatska pobjedit....u zagrebu će biti gusto sa belgijom...
realno mislim da je hrvatska bliže barazu...belgijanci imaju dobru momčad i čini se da su odlučili otić na SP..teško će kiksat negdje...
ali ne treba se predat...idemo utakmicu po utakmicu
DonVito

#2448 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

insomnia99 wrote:
DonVito wrote:
belgijanci su prošli beograd,a hrvatska tek mora otići tamo...nema sumnje da će srbi biti naloženi da oštete hrvatsku,ali može hrvatska pobjedit....u zagrebu će biti gusto sa belgijom...
realno mislim da je hrvatska bliže barazu...belgijanci imaju dobru momčad i čini se da su odlučili otić na SP..teško će kiksat negdje...
ali ne treba se predat...idemo utakmicu po utakmicu
+ Belgija je vec odigrala u Velsu tj. pobjedila.
horion_bosona

#2449 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by horion_bosona »

ultima_palabra wrote:Nego, mogli bi Francuzi večeras iskihati onaj španski kiks...
:thumbup: isto kontam, 2.60 na Spance... nesto kao Barca protiv Milana... :-D

Hrvati bi trebali uzeti bez vecih problema, Belgija takodje...

Armeni bi mozda mogli napraviti iznenadjenje gledao sam ih protiv Italijana ove kvalifikacije, solidno si bili, imaju naboj i ovog Mkhitaryana (1X)...

navijacu za Crnogorce, jer Engleze ne volim, samo koliko je realno ocekivati povoljan rezultat... sansa im je engleska odbrana i napadacki duo (dg1 - 1.55)...

Holandija 1 i Turska-Madjarska 3+...

ostalo je dosta nepredvidljivo...
DonVito

#2450 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by DonVito »

Veceras ce aktuelni SP I EP da pokazu francuzima neke stvari.
Locked