Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Baudelaire wrote:Ja mislim da ćemo mi sad imati žestok skok na Fifinoj rang listi. Ne znam jel iko drugi imao dvije teže utakmice a da je ostvario maksimalan učinak. Znači, prognoziram skok od minimalno 10-15 pozicija.
Next Release 21 Sep 2011 Ko će dočekati 21. septembar
Ali vidi ovo, kada smo onda dobili Belgiju dva put zaredom, Belgija je tada bila 49. na FIFA-inoj listi, a mi smo dobili 208 poena i skočili za 20 mjesta.
Bjelorusija, trenutno zauzima 41. mjesto na listi, dakle još bolje nego Belgija onda, isti je težinski koeficijent utakmice (kvalifikacije), tako da ćemo opet dobiti oko 200 bodova. A to znači skok među prvih 30, možda čak i prvih 25 reprezentacija svijeta.
Vec smo pisali o tome. To je bilo za SP. Za svaki ciklus kvalifikacija pisu se ponovo propozicije. Za sljedece ce se opet mozda promjeniti...
7.07
The eight remaining runners-up contest play-off matches. The four ties are
determined by means of a draw. The four runners-up with the best position in the
UEFA national team coefficient ranking system (see Annex I, paragraph 1.2.2) are
seeded for the draw. If any of the teams in question have the same coefficient, the
criteria listed in paragraph 7.02 apply. The play-offs are played according to the
knockout system, with each team playing each opponent twice, in home and away
matches. The seeded teams play the return match at home. ...
quasar wrote:Zaboravljate da smo dosli u zonu gdje su jake ekipe, koje jednako napreduju kao i mi sa bodovima. Sad ce skokovi biti sve kraci i kraci...
Niko ne govori o skokovima među 15-20 reprezentacija, već među 30 ili 25, a usudio bih se reći da tamo pripadamo. Vjerovatno bi, da se baraž igra odmah nakon septembarske Fifine rang liste bili nosioci, a i poslije oktobra teško da ćemo ostvariti neki drastičan pad, s obzirom da nam eventualni poraz od Francuske neće oduzeti mnogo bodova. Eh sad, upitno je šta je bolje u ovakvom baražu, biti nosilac ili nenosilac. Koliko sam ja vidio, nenosioci su jači od nosilaca.
S druge strane, mlatnemo Francuze u Parizu i ulazimo među 15 ekipa na svijetu i idemo direktno na prvenstvo. Kao onomad Hrvati kad mlatnuše Engleze na Wembleyu
Albanija (bila 29.) je za pobjedu nad Bjelorusijom (bila 31.)u martu dobila 100 bodova, tako da se moze racunati na 200 bodova, mozda malo i vise jer je jedna nasa pobjeda u gostima. Po tom maksimalno bi mogli do 13-14 mjesta, pod uslovom da Crna Gora, Danska, Slovenija i Turska izgube naredne meceve. Medjutim to je samo ovaj domec. U oktobru imamo (nadam se) pobjedu protiv laganog protivnika i to je malo bodova, i onda vjerovatno poraz (ako vec govorimo o barazu) protiv jaceg. Uglavnom tu bi isli u minus 1-2 mjesta. Bilo bi dobro ici i na remi u Parizu ako vec ne mozemo pobjediti, jer bi nas taj remi vjerovatno popeo jos na ljestvici, medju nosioce. Rumuni su za poraz od Francuske u oktobru prosle godine izgubili 63 boda i pali 4 mjesta.
Ne treba zaboraviti da ce i ostali napredovati, tako da je ovo samo idealna situacija.
čoksa08 wrote:ma mi cemo do kraja kvalifikacija u nosioce baraza da skocimo
I Uefa ce ukinuti nosioce ako mi budemo u barazu .. ako budu Francuzi bit ce nosioci !
Nazalost, to je pravilo zapisano u propozicijama kvalifikacija. Nema ukidanja. Revans se igra kod bolje rangirane ekipe.
U baražu bi bilo mnogo bolje da prvu igramo kući. To sam mislio i za Portugal, a sada sam u to još uvjereniji.
Inače, opet ću ponoviti, sam kvalitet ekipa koje će ući u baraž je takav da tu nema nekih posebnih razlika, i nama je prilično svejedno ko nas zapadne. Dobro, ima nekih razlika, da ja ne pretjeram (jebi ga, neće zar Portugal opet biti drugi,a ni Srbi nam ne bi trebali)...al igrati protiv Danske ili Češke je poprilično svejedno. Od nas bi ipak sve ovisilo.
Naravno, ovo ja samo vrlo hipotetički, kao da ćemo mi uopšte vidjeti baraža
pa onda vidim velike padove slovenije, slovacke, montenegra, izraela.....
mogli bi mi vec 21.9. medju 15. s tim da bi nakon iduce dvije tekme mogli biti bez dodatnih bodova te bi nas neki ponovo pretekli.
karanana wrote:da li se bodovi samo nadodaju ili se i gube sa porazima?
Gube se po istoj formuli.
Rumuni su za poraz od Francuske u oktobru prosle godine izgubili 63 boda i pali 4 mjesta.
nevjerujem da se gube bodovi zbog poraza, nego zbog toga što se brišu rezultati od prije neznam tačno mislim 5 godina. dakel ako izgubiš utakmicu logično dobiješ 0 bodova minus oni što gubiš od prije par godina i to je taj minus odnosno zbir bodova od utakmica koje si igro minus oni rezultati što se brišu od prije 5 godina. komplikovano jest ali se negube bodovi zbog poraza.
Baudelaire wrote:Ja mislim da ćemo mi sad imati žestok skok na Fifinoj rang listi. Ne znam jel iko drugi imao dvije teže utakmice a da je ostvario maksimalan učinak. Znači, prognoziram skok od minimalno 10-15 pozicija.
Next Release 21 Sep 2011 Ko će dočekati 21. septembar
Ali vidi ovo, kada smo onda dobili Belgiju dva put zaredom, Belgija je tada bila 49. na FIFA-inoj listi, a mi smo dobili 208 poena i skočili za 20 mjesta.
Bjelorusija, trenutno zauzima 41. mjesto na listi, dakle još bolje nego Belgija onda, isti je težinski koeficijent utakmice (kvalifikacije), tako da ćemo opet dobiti oko 200 bodova. A to znači skok među prvih 30, možda čak i prvih 25 reprezentacija svijeta.
karanana wrote:pa onda vidim velike padove slovenije, slovacke, montenegra, izraela.....
mogli bi mi vec 21.9. medju 15. s tim da bi nakon iduce dvije tekme mogli biti bez dodatnih bodova te bi nas neki ponovo pretekli.
Mislim da se ne gube poeni za poraz. Ako izgubiš imaš nula bodova, ali je fazon da gubiše one poene koji se osvojio u tom mjesecu prije 4 godine. Dakle ako si u avgustu 2007. osvojio 63 poena, a u avgustu 2011. nisi nijedan, onda ces na u septembru 2011. imati 63 boda manje, nego uprethodnom mjesecu.
U tome je fazon, zašto je Rumunija imala te negativne bodove.
Tako je. Posto nam nisu rezultati bili sjajni prije 4 godine, zato tako i napredujemo.
A jedno vrijeme cemo i manje padati. Ali kad dohvatimo 2012. pocece nam se odbijati bodovi iz Ćirine ere.
Bog me ubio ako se ja sjećam da smo mi nekad od Poljaka izgubili 0-1. Hajd' ona tekma 2-2 u Antaliji, ali ovo 0-1 2007? Džaba, nema šanse da se sjetim.
Olimpijska repezentacija, igrano u Antaliji, ali ne znam da li FIFA poznaje razliku izmedju A i B reprezentacije, odnosno nije ni bitno jer svakako ne dobijamo niti gubimo ista zbog ovog.
Doznajte sve moguće rasplete kvalifikacija za Euro
U petak i utorak igraju se posljednje utakmice kvalifikacijskog ciklusa za odlazak na EP u nogometu 2012., a GOL.hr vam donosi sve moguće rasplete tih utakmica.
... skupine A-I
... sve o mogućoj "Najboljoj drugoplasiranoj reprezentaciji"