Pa vazda je lakše bilo zakmečat "sudije, babo, torba, nijaz" nego reć' da vam je ekipa gola kita (sa ovakvom igrom mi smo mali bolji, ali i to je dovoljno da budemo prviThe 51st State wrote:moralni uzaludizam..., koliko god vi racionalizarali, cupari iz kotline u kontinuitetu mogu konkurentni biti samo uz pomoc babe, sina i svetih sudija...
KUP BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JoeyTribbiani
#551 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
- Sandokan Schiavone
#552 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Slina transvestita i mudrost nerođenog djeteta. Čatrobni prah, dao si svom mužjaku viagru ?The 51st State wrote:moralni uzaludizam..., koliko god vi racionalizarali, cupari iz kotline u kontinuitetu mogu konkurentni biti samo uz pomoc babe, sina i svetih sudija...
-
tcz
#553 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
ko je bolji to dokazuje ovaj derbiJoeyTribbiani wrote:Pa vazda je lakše bilo zakmečat "sudije, babo, torba, nijaz" nego reć' da vam je ekipa gola kita (sa ovakvom igrom mi smo mali bolji, ali i to je dovoljno da budemo prviThe 51st State wrote:moralni uzaludizam..., koliko god vi racionalizarali, cupari iz kotline u kontinuitetu mogu konkurentni biti samo uz pomoc babe, sina i svetih sudija.... pogledati tabelu) i da nisu prismrdili prvom mjestu 6 godina. Zzzzdrravo.
http://www.youtube.com/watch?v=FmW243q0vDo
za sve ostalo da se diskutovat
- Charuga
- Globalni moderator
#554 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Tema je KUP BiH - sezona 2012/13 i manite se prvenstva i prepucavanja na ovoj temi.
-
vryzas
#555 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Jucerasnje dvije utakmice...
Siroki ocekivano na gostujeucem terenu osigurao prolaz u finale , a u drugoj utakmici u Mostaru prednost ima domacin. Jedina pozitivna stvar sinoc je sto nismo primili gol, a trebali smo dva puta
Siroki po pokazanoj igri i formi u ovih par utakmica je prvi favorit za trofej!
Siroki ocekivano na gostujeucem terenu osigurao prolaz u finale , a u drugoj utakmici u Mostaru prednost ima domacin. Jedina pozitivna stvar sinoc je sto nismo primili gol, a trebali smo dva puta
Siroki po pokazanoj igri i formi u ovih par utakmica je prvi favorit za trofej!
- Charuga
- Globalni moderator
-
vryzas
#557 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Sa sjevera se nije moglo skontati koliko je bilo ozbiljan start na Smajketa...ovo je isti "udarac" ali razlicit kriterijPlavih_11 wrote:Pogledajte kako su udarali Šćepanović i Bekrić
http://www.radiosarajevo.ba/novost/106058
- Charuga
- Globalni moderator
#558 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma, vrijedjanje”Sandokan Schiavone wrote:Slina transvestita i mudrost nerođenog djeteta. Čatrobni prah, dao si svom mužjaku viagru ?The 51st State wrote:moralni uzaludizam..., koliko god vi racionalizarali, cupari iz kotline u kontinuitetu mogu konkurentni biti samo uz pomoc babe, sina i svetih sudija...
» Sandokan Schiavone
7 dana
- Charuga
- Globalni moderator
#559 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Nisi objektivan ,,,vryzas wrote:Sa sjevera se nije moglo skontati koliko je bilo ozbiljan start na Smajketa...ovo je isti "udarac" ali razlicit kriterijPlavih_11 wrote:Pogledajte kako su udarali Šćepanović i Bekrić
-
vryzas
#560 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Plavih_11 wrote:Nisi objektivan ,,,vryzas wrote:Sa sjevera se nije moglo skontati koliko je bilo ozbiljan start na Smajketa...ovo je isti "udarac" ali razlicit kriterijPlavih_11 wrote:Pogledajte kako su udarali Šćepanović i Bekrić
Cakir bi sinoc dao 6 crvenih zbog laktanja
- BlueBlood
#561 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Bekric se u ovom duelu gradio, nije ni gledao na protivnika nego u loptu, jedina greska sto je visoko lakat digao i ovaj je naletio, po meni nije ovo za crvenog kartona! A kad je vec dao crveni za ovo onda je morao i za onaj NAMJERNI lakat igraca zrinjskog u lice a on nije ni prekrsaj dosudioPlavih_11 wrote:Pogledajte kako su udarali Šćepanović i Bekrić
- veljaca
#562 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
BlueBlood wrote:Bekric se u ovom duelu gradio, nije ni gledao na protivnika nego u loptu, jedina greska sto je visoko lakat digao i ovaj je naletio, po meni nije ovo za crvenog kartona! A kad je vec dao crveni za ovo onda je morao i za onaj NAMJERNI lakat igraca zrinjskog u lice a on nije ni prekrsaj dosudioPlavih_11 wrote:Pogledajte kako su udarali Šćepanović i Bekrić
http://www.radiosarajevo.ba/novost/106058sudija se juce doslovno pogubio na terenu sto je i uticalo na krajnji rezultat !!!
Ovo sam i ja objasnjavao sinoc svojima na Sjeveru ......
- Erzsebet
#563 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
EDIT: Tema
-
vryzas
#564 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
leškarenje wrote:vryzas wrote: Cakir bi sinoc dao 6 crvenih zbog laktanjamozda bi i penal svirno,a ne pustao prednost.
Vidi, meni to pravilo prednosti fakat nije do kraja jasno...milion puta vidim na utakmici kako sudija pusti prednost (ispruzi dvije ruke ispred sebe, a dlanovi su otvoreni
Mozda ako ima neko ko se bavi sudjenjem ili je bio u tim vodama pa da nam pojasni...
- ultima_palabra
#565 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
Međutim, ako je imao priliku da iskoristi prednost, a nije... onda nema faula. Primjer, onaj nesuđeni penal... jedan igrač je sapleten, lopta došla do drugoga koji je imao čistu šansu za gol, nije je iskoristio, nema penala.
Po meni je Valjić prikazao solidno, moderno suđenje... jedino se nije snašao u onom laktarenju, rano je postavio visok kriterij koji kasnije nije znao ispoštovati
Međutim, ako je imao priliku da iskoristi prednost, a nije... onda nema faula. Primjer, onaj nesuđeni penal... jedan igrač je sapleten, lopta došla do drugoga koji je imao čistu šansu za gol, nije je iskoristio, nema penala.
Po meni je Valjić prikazao solidno, moderno suđenje... jedino se nije snašao u onom laktarenju, rano je postavio visok kriterij koji kasnije nije znao ispoštovati
-
vazna
#566 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednostultima_palabra wrote:Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
-
brucos7
#567 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Tacno!vazna wrote:Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednostultima_palabra wrote:Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
- ultima_palabra
#568 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Molim citat iz "FIFA Laws of the game"vazna wrote:Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednostultima_palabra wrote:Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
Ako pažljivo pročitaš taj dokument, vidjećeš da se penal ni po čemu ne tretira posebno od običnog slobodnog udarca... pa tako ni po pitanju prednosti.
-
vryzas
#569 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
vazna wrote:Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednostultima_palabra wrote:Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
Jel? Gdje to pise?
-
ja1977
#570 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
a ima li kartona za onoga koji je napravio penal iako penal nije sviran?
-
Djubre_
#571 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
vazna wrote:Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednost
Sent from my GT-I9001
- ultima_palabra
#572 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Šta bi? Pojela maca tastaturu? 
- Erzsebet
#573 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Postoji prednost, ali ako ne bude gol, penal se treba svirati, dok se običan faul ne treba svirati. To su mene učili na jednom sudijskom seminaru, mada ne znam da li to igdje piše u pravilima.vazna wrote:Koliko pises na temi sport covjek bi rekao da si naucio da kod penala NE POSTOJI prednostultima_palabra wrote:Pa jednostavno, ako su objektivne okolnosti spriječile ekipu da iskoristi prednost onda sviraš faul. Primjer ti je onaj solo prodor Bekrića u srijedu, jedan igrač ga sapleo, puštena prednost ali je izgubio korak zbog faula i dočekali ga druga dvojica i uzeli mu loptu. Sudija je tu korektno vratio na faul.
Sudija je oštetio Želju jer Vučini nije dao crveni karton za istu stvar za koju Bekriću jeste, a kasnije nije svirao taj penal, što ga dođe manje - više na isto. Mislim da nije htio nikoga oštetiti, nego da je jednostavno bio loš.
-
elSaik
#574 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Đe se bolan svira penal nakon puštene prednosti ako ne bude gol? 
-
vazna
#575 Re: KUP BiH - sezona 2012/13.
Nije,nije,moja maca ne jede tastaturu,nego ima ljudi koji imaju zivot i pored foruma.Pratim fudbal 25 godina,10 godina sam se bavio istim,uvijek ali uvijek se svirao penal(ako je isti postojao) osim u situacijama kada je lopta vec usla u gol,i ja se ne sjecam da se pustala prednost.Ali kada vam se vec priznaju golovi da lopta i ne predje gol liniju,onda ovo za penal nije ni cudo.ultima_palabra wrote:Šta bi? Pojela maca tastaturu?