Komitet za normalizaciju

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
emigrazione

#226 Re: Komitet za normalizaciju

Post by emigrazione »

Koga predstavlja Ivicin mali ovdje
Topla voda

#227 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Topla voda »

nosa tati kaput ako zahladni :-D
north

#228 Re: Komitet za normalizaciju

Post by north »

emigrazione wrote:Koga predstavlja Ivicin mali ovdje
Ovo i mene stvarno zanima, neka se košpicari ne nalaze odmah prozvani, svaka čast za Ivicu, daj bože da još neka od Željinih legendi uđe u savez, npr. Meša Baždarević, ali stavrno to mislim......ali koji faktor izigrava Amar???

Mislim fakat, mogao je i Abdulah Ibraković otići.....

Ali haj neka sve izađe na hajr sa našim fudbalom, samo sam morao istaći da mi nije jasno ovo šlepanje......
s_bjelava

#229 Re: Komitet za normalizaciju

Post by s_bjelava »

emigrazione wrote:Koga predstavlja Ivicin mali ovdje
Predstavlja dobrog i pazljivog sina koji prati bolesnog oca na putovanju u svrhu dobrobiti BiH sporta i drzave.
Eborg

#230 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Eborg »

Realno, ja mislim da je tu Amar Osim više došao kao tehnička podrška ocu zbog njegovog zdravstvenog stanja. Nekako je prikladnije da on bude uz njega na putu s tim trenerima i bivšim fudbalerima nego gospođa Asima.

Možda se pokušava i na silu malo ugurati ali mislim da je primarno tu zbog ovoga već navedenog.
LSD

#231 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

Jest vala, šta ima Amar tražiti tu pored Ivice :lol: kako ga nije stid to raditi...neka se neko drugi brine o njemu, neko ko mu nije familija.
Eborg

#232 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Eborg »

Better Man wrote:Prije nego što je naš nogomet zapao u krizu, a potom i suspendovan, Denijal Pirić je sačinio prijedlog selektora i stručnih štabova devet državnih selekcija. Iako je postojalo raspoloženje, uz određene korekcije, da se imenuju selektori, Pirićev prijedlog nije dobio zeleno svjetlo jer Izvršni odbor više nije o tome raspravljao. Saznajemo kako će Pirić sada, u znatno boljoj atmosferi, sačiniti nove prijedloge. Na selektorske pozicije, između ostalih, predloženi su Borče Sredojević, Abdulah Ibraković, Toni Karačić, Sakib Malkočević...
Eto, opet isto sranje, već su mi sjebali ćeif. :x

Umjesto da i neki drugi dobiju priliku u mlađim reprezentacijama, imamo samo reciklažu starih imena.

Borče Sredojević - lik koji je pretplaćen na reprezentaciju još i kod starog saveza
Abdulah Ibraković - premijerligaški trener kojem je vrhunac karijere Osijek a vozi Aston Martina - sve po zakonu :roll:
Sakib Malkočević - čovjek koji je zadužen da neuspješno vadi Slobodu iz govana svaku sezonu-dvije
Toni Karačić - anonimus kojem je krajnji domet Široki Brijeg

Još samo treba da mi osvane Vlatko Glavaš, koji nije ništa u trenerskoj karijeri uspio, svaka čast za zalaganje i otpor savezu ali nije to to. :x

Da se razumijemo, ne agitiram za trenerske amatere u likovima Konjića, Bolića, Barbareza i kompanije (ali koji trebaju dobiti trenerska mjesta za početak, ne i selektorska) već za dokazane stručnjake poput Musemića, Odovića, Ištuka i sl.
Baltazar_khan

#233 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Baltazar_khan »

POTVRĐENO: IVICA OSIM PREDSJEDAVAJUĆI

Na današnjoj prvoj sjednici Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Ivica Osim izabran je za prvog predsjedavajućeg ovog tijela.

Za potpredsjednika Komiteta za normalizaciju izabran je Darko Ljubojević, a UEFA i FIFA naložile su Komitetu da pripremi teren za održavanje Skupštine 26. maja, na kojoj će se morati usvojiti Statut inače će uslijediti jednogodišnja suspenzija N/FSBiH.

Sastav Skupštine ostaje isti kao i prije, što će svakako otežati posao Komitetu za normalizaciju, čiji će posao biti lobiranje kod delegata Skupštine da se izglasa prihvatanje statuta.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici UEFA i FIFA Eva Pasquier, Marcel Benz, te Rudi Zavrl, kao i Ivica i Amar Osim, Dragan Kulina, Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Sead Kajtaz, Ivan Beus, Faruk Hadžibegić, Dušan Bajević i Sergej Barbarez.

Dogovoreno je da se naredna sjednica Komiteta za normalizaciju održi do kraja ove sedmice, najvjerovatnije u Sarajevu.
Gandalf

#234 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Gandalf »

A kakva glupost, pa to je niđe veze, pa ti skupštinski gadovi su namjerno i srušili savez i sada se od njih očekuje da nešto promijene :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

Da bi se usvojio taj famozni statut koliki omjer treba biti ZA i PROTIV :?:
kokuz_sa

#235 Re: Komitet za normalizaciju

Post by kokuz_sa »

pisi propalo cim ce opet glasat bevanda i kompanija :-)
slobodni armirach

#236 Re: Komitet za normalizaciju

Post by slobodni armirach »

Borče Sredojević je trener Fudbalske Reprezentacije Dodikstana, ..znaci po zlovencu more u novi sastav saveza :x

Ibrakovic nevoza Aston Martina, odakle ti to jaro, vozo je Jaguara S type, dok nije izgorio :lol: :lol: :lol:
Calgonit

#237 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Calgonit »

BEZVEZE kao i milion stvarri koji nam stranci arbitriraju. Sve se svodi na isto:
Hajmo napraviti da bude nekako ono ''mir, mir, mir niko nije kriv ava, ava, ava sudija je krava''
Ne smije se udariti na kocnicare i na one koji sve rade da sj.... ovu drzavu i sve sto je predstavlja.
Pa stra ce nam komitet da sad raaspravlja sa onim budalama- da li biste molim vas primijenili svoje misljenje?
Samo gubljenje vremena i sminkerski nacin zapada da nas iskljuci iz kvalifikaacija,sad smo svi u iscekivanju da skontamo sta u stvari znaci ovaj Komitet (/cuj treba da radi sa postojećom skupstinom, o Boze imal kraja ovoj gluposti ovdje vise),isto kao OHR prije 15 godina :x
Tresla se gora rodio se mis......
Eborg

#238 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Eborg »

slobodni armirach wrote:Borče Sredojević je trener Fudbalske Reprezentacije Dodikstana, ..znaci po zlovencu more u novi sastav saveza :x

Ibrakovic nevoza Aston Martina, odakle ti to jaro, vozo je Jaguara S type, dok nije izgorio :lol: :lol: :lol:
Moja greška, da, Jaguar. Ali isto te dođe, znaš na šta aludiram.
Mustang1

#239 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Mustang1 »

Zao mi Ivice ubit ce ga od sikirancije bilmezi :(
splend

#240 Re: Komitet za normalizaciju

Post by splend »

Eborg wrote:
slobodni armirach wrote:Borče Sredojević je trener Fudbalske Reprezentacije Dodikstana, ..znaci po zlovencu more u novi sastav saveza :x

pa na sta aludiras??? :oops:
sem sto gluposti pises ;-)
slobodni armirach

#241 Re: Komitet za normalizaciju

Post by slobodni armirach »

Eborg wrote: Moja greška, da, Jaguar. Ali isto te dođe, znaš na šta aludiram.
ma znam jaro, kontam ja da si u brzini upiso, al ba ova raja sa strane da se ne lozi da imamo Astona u Carsiji, :lol: :lol:

Sad je petica beemwe haman na ljubljansim tablama :lol: :lol: , ovaj nece da gori ubrzo sve dok mali more fulat prazne golove :-D
zimzelen

#242 Re: Komitet za normalizaciju

Post by zimzelen »

E, jesu smislili kako do rjesenja, svaka im cast! Lobirati 'bevande', 'ceke', 'ilje', hm daj Boze. 'Caka' je mozda u sistemu glasanja, hoce li biti po sadasnjim aktima, ili ce se odlucivati prostom vecinom. Bude li kao do sada, pozicije predstavnika iz Sumske tesko da ce iko promijeniti a Coviceva ppoliticka produzena ruka u 'bevandama'- jos gore! Ako Straus ostane pri svojoj, da ce odustati ako ne vidi fajd eu tome, a tesko da nece bez neke garancije *(prosta vecina glasova mozda)- ne gine suspenzija najgore vrste! :x
juventus

#243 Re: Komitet za normalizaciju

Post by juventus »

UEFA ih zvala u Beč da im da zadatak da lobiraju kod već postojeće Skupštine za usvajanje Statuta, inače suspenzija godinu dana...Osim i Hadžibegić da lobiraju kod tamo nekih klošara koji su došli iz kantonalnih Saveza...majko mila... :oops:

Ma ako vam je cilj da nas suspendujete, suspendujte nas ko vas jebe...i vas i kvalifikacije...pa rat smo preživili kad niste prstom htjeli pomjeriti za nas, preživjet ćemo i ovo... :oops:

Da sam umjesto ovih legendi koje su bile u Beču, lagano bi se zahvalio na pozivu i okrenuo se svom poslu...ako je tačno što su ovi na SS.ba napisali.
samo_ti

#244 Re: Komitet za normalizaciju

Post by samo_ti »

Pa dobro , ako je onaj predsjednik FSRS-a , Petkovic , rekao da se on a i vecina slaze , i da bi pristali da Osim bude predsjednik i bla bla...mislim da njihovi delegati bi mogli glasati za statut , nasi ( bez Colakovica isto ZA :D ) , i jos ostaju oni dole kamenjari ... ma izaci ce ovo na dobro :)
Eborg

#245 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Eborg »

splend wrote:
Eborg wrote:

pa na sta aludiras??? :oops:
sem sto gluposti pises ;-)
Jedino je Branković našao formulu kako se sa prijavljenim primanjima od par hiljada KM mogu zaraditi tolike pare.

Za sve ostalo, tu je ZAKON! :lol:
Topla voda

#246 Re: Komitet za normalizaciju

Post by Topla voda »

prema provjerenim informacijama sana,skupstina ce biti raspustena...a formirace se nova delegiranjem osoba ispred premijerligaskih klubova :-)

pa ne znam kako konstantno mogu da ispadam glup i da povjerujem sinanovicu i sanu :roll:

fasciniram samog sebe kako sam naivan :x
LSD

#247 Re: Komitet za normalizaciju

Post by LSD »

juventus wrote:UEFA ih zvala u Beč da im da zadatak da lobiraju kod već postojeće Skupštine za usvajanje Statuta, inače suspenzija godinu dana...Osim i Hadžibegić da lobiraju kod tamo nekih klošara koji su došli iz kantonalnih Saveza...majko mila... :oops:

Ma ako vam je cilj da nas suspendujete, suspendujte nas ko vas jebe...i vas i kvalifikacije...pa rat smo preživili kad niste prstom htjeli pomjeriti za nas, preživjet ćemo i ovo... :oops:

Da sam umjesto ovih legendi koje su bile u Beču, lagano bi se zahvalio na pozivu i okrenuo se svom poslu...ako je tačno što su ovi na SS.ba napisali.
Ti odmah po najgorem scenariju, dajte malo optimizma...ove legende su otišle u Beč da pokušaju spasiti što se spasiti može...i ovaj komitet je neko prelazno riješenje dok se ne postave stvari na svoje mjesto...ovi vampiri iz Saveza (tacnije skupštine) sami nece otici sigurno...što bi se odvajali sa sise koja doji, a oni ništa ne rade...treba se boriti protiv toga.
Last edited by LSD on 18/04/2011 17:01, edited 1 time in total.
todd_smith

#248 Re: Komitet za normalizaciju

Post by todd_smith »

nista, ovo osima stavili da malo smire narod, ostalo sve isto sranje
splend

#249 Re: Komitet za normalizaciju

Post by splend »

Eborg wrote:
Jedino je Branković našao formulu kako se sa prijavljenim primanjima od par hiljada KM mogu zaraditi tolike pare.

Za sve ostalo, tu je ZAKON! :lol:
ti znas kolika on ima primanja :oops:
to auto kosta 10.000 KM. nemoj mi nista odgovarati, dovoljno si rekao ;-)
ExNihilo

#250 Re: Komitet za normalizaciju

Post by ExNihilo »

Pa sad je vec jasno, nista od ukidanja suspenzije.

Ne mogu da vjerujem da FIFA ocekuje od istih majmuna da urade nesto pozitivno. Gdje je sad ono "FIFA nece da ima nista sa dosadašnjim članovima NS?"
Locked