Juventus
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Son1
#8251 Re: Juventus
Bayern za klasu kvalitetniji u ovom duelu.
I pored toga imali su neke sanse koje nisu uspjeli iskoristiti, a 2 gola iz 2 najgora pokusaja.
Prvo je trebalo da zavrsi u autu od Vidala, a drugo vala je mogao Gigi da baci u korner, a i taj offside je izgleda bio.
Kada bi se samo igra gledala zasluzio je Juve da izgubi i vise od 2 razlike.
Niko nije zadovoljio na ovoj utakmici, a konacno se mora shvatiti da se ne moze protiv svih ekipa isto igrati.
Buffon kao mora poceti akciju od odbrane, a Bayern bukvalno u golu igra presing.
Dodje lopta do Barze/Bonucija i u aut ili Bayernovim igracima.
Ne znam sto je ko i svi normalni odma ne izbije, pa se onda gore snalazi.
Oko Pirla uvijek bila 3 igraca, nije lopte primio kako treba.
Napadaci nisu dobili lopte, a ni vezni red se nije nesto naigrao.
Preglupi kartoni Lichta i Vidala, ovog prvog po meni nezasluzen, jer je ustao odma nakon kontakta.
Vidal je trebao odma dobiti zuti na pocetku prvog poluvremena.
Ocajna utakmica, bez ikakve ideje, Conte u potpunosti nadmudren, a igraci baceni u ocaj.
Nadam se da cemo u Torinu gledati neku drugu utakmicu, Juve definitivno ima snage da se vrati.
Hendikep ce biti to neigranje Lichta, jer ce tesko da se pokrije ta desna strana.
Ako ovako odigraju jedino iznenadjenje ce biti poraz sa manje od 3 razlike.
Casno i borbeno uci u tekmu, pa sta bude bude.
Ekipa je sveukupno opravdala ocekivanja, bez obzira na ovu utakmicu, nadam se da igracima moral nece pasti i da ce hladne glave osigurati skudeto.
Igraci Bayerna fer i korektni, osim sudije koji je mogao biti bolji, nemam nekih zamjerki.
FJ
EDIT: Nisam vidio onaj potez Riberija, tek sad...
Cigan je ispao u situaciji u kojoj za to stvarno nije bilo potrebe.
Po meni ne treba ciganciti niti traziti bilo kakve kazne, mozda jedino uloziti zalbu na zuti Lichta i pokusati tu nesto gospodski isposlovat.
U revansu nek gori sve i igraci ce sigurno biti puni zelje da opravdaju ovo od maloprije.
I pored toga imali su neke sanse koje nisu uspjeli iskoristiti, a 2 gola iz 2 najgora pokusaja.
Prvo je trebalo da zavrsi u autu od Vidala, a drugo vala je mogao Gigi da baci u korner, a i taj offside je izgleda bio.
Kada bi se samo igra gledala zasluzio je Juve da izgubi i vise od 2 razlike.
Niko nije zadovoljio na ovoj utakmici, a konacno se mora shvatiti da se ne moze protiv svih ekipa isto igrati.
Buffon kao mora poceti akciju od odbrane, a Bayern bukvalno u golu igra presing.
Dodje lopta do Barze/Bonucija i u aut ili Bayernovim igracima.
Ne znam sto je ko i svi normalni odma ne izbije, pa se onda gore snalazi.
Oko Pirla uvijek bila 3 igraca, nije lopte primio kako treba.
Napadaci nisu dobili lopte, a ni vezni red se nije nesto naigrao.
Preglupi kartoni Lichta i Vidala, ovog prvog po meni nezasluzen, jer je ustao odma nakon kontakta.
Vidal je trebao odma dobiti zuti na pocetku prvog poluvremena.
Ocajna utakmica, bez ikakve ideje, Conte u potpunosti nadmudren, a igraci baceni u ocaj.
Nadam se da cemo u Torinu gledati neku drugu utakmicu, Juve definitivno ima snage da se vrati.
Hendikep ce biti to neigranje Lichta, jer ce tesko da se pokrije ta desna strana.
Ako ovako odigraju jedino iznenadjenje ce biti poraz sa manje od 3 razlike.
Casno i borbeno uci u tekmu, pa sta bude bude.
Ekipa je sveukupno opravdala ocekivanja, bez obzira na ovu utakmicu, nadam se da igracima moral nece pasti i da ce hladne glave osigurati skudeto.
Igraci Bayerna fer i korektni, osim sudije koji je mogao biti bolji, nemam nekih zamjerki.
FJ
EDIT: Nisam vidio onaj potez Riberija, tek sad...
Cigan je ispao u situaciji u kojoj za to stvarno nije bilo potrebe.
Po meni ne treba ciganciti niti traziti bilo kakve kazne, mozda jedino uloziti zalbu na zuti Lichta i pokusati tu nesto gospodski isposlovat.
U revansu nek gori sve i igraci ce sigurno biti puni zelje da opravdaju ovo od maloprije.
Last edited by Son1 on 03/04/2013 00:28, edited 1 time in total.
- Cyrax
#8252 Re: Juventus
Kakva dva glupa gola primise Tito dragi...
- BHF_Manijak
#8253 Re: Juventus
Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A
) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta! 
-
nookey
#8254 Re: Juventus
Juventus tako igra već drugu sezonu...BHF_Manijak wrote:Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta!
Bilo je par ispucavanja ali vrlo rijetko...
- MOSALJOZE
#8255 Re: Juventus
Uredu.Igraju tako,ali što dodaje loptu štoperima kad su ispred njih 3-4 igrača Bajerna.To mi nije jasno nikako.nookey wrote:Juventus tako igra već drugu sezonu...BHF_Manijak wrote:Zapalo mi je za oko ovo sto pise Son, je li to neka ustavljena shema da Buffon MORA dati stoperima/bekovima loptu ili se to furalo samo na ovoj utakmici (ne gledam Seriju A) ? Posto se ne sjecam nijednog jedinog ispucavanja Buffona iz golauta!
Bilo je par ispucavanja ali vrlo rijetko...
- mumi80
#8256 Re: Juventus
Iskren da budem ocekivao sam pobjedu Bajerna ipak su igrali na domacem terenu, al nisam ocekivao ovoliku dominaciju. Juve je katastrofalno odigrao. A ovaj sto otpisuje pirla mi je king:-) Po meni su puno losiji bili marcisio i vidal jer su morali iskoristit to sto su oko pirla bila 3 igraca Bajerna. Sto se tice ofsajda koliko ja znam gledaju se noge a u momentu upucivanja udarca jedna noga juventusovog igraca je bila bliza golu, mada to sad nije ni bitno.
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- MOSALJOZE
#8257 Re: Juventus
Da vas pitam,ali želim objektivan odgovor.Ima li Vidal i Lihštajner kvalitetnu zamjenu.Čini mi se da igraju na istoj strani pa zato pitam.
- Dugi nožni nokti
#8258 Re: Juventus
Mišljenja sam da će im više faliti Liechsteiner nego Vidal. Čileanac jeste fajter, ali može ga pošteno zamijeniti Pogba, dok će desno haman biti Isla koji je pomalo zaboravljen od Contea. Uzmemo li u obzir da će tamo opet ordinirati Alaba i Ribery, sve je jasno.
Što se tiče ofsajda, na prvu sam bio ubijeđen da je Mandžukić bio najbliži golmanu. Međutim, kako više gledam klipove, sve manje sam sigurniji u neregularnost pogotka. Noga odbrambenog igrača i Mandžukićeva glava kao da su u liniji. A, čak i da je Mandžo bio bliži Buffonu, govorili bismo o centimetarskom ofsajdu koji je stvarno teško primijetiti, posebno zbog Robbena koji smeta pomoćniku.
Također, volio bih vidjeti da li je bio penal nad Mandžukićem kada je Chiellini startovao s leđa. Riječ je o situaciji kada je Ribery probio po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac.
Kad se već dotaknuh Riberyja, sinoć je pokazao ono što ga je krasilo tokom cijele karijere - prgavost. Dominira terenom, leti i ubija protivnika, a onda pravi glupe poteze koji bi mogli koštati njegov tim. Na njegovu sreću, sinoć to nije bio slučaj, jer je Clattenburg očigledno previdio tu situaciju.
Što se tiče ofsajda, na prvu sam bio ubijeđen da je Mandžukić bio najbliži golmanu. Međutim, kako više gledam klipove, sve manje sam sigurniji u neregularnost pogotka. Noga odbrambenog igrača i Mandžukićeva glava kao da su u liniji. A, čak i da je Mandžo bio bliži Buffonu, govorili bismo o centimetarskom ofsajdu koji je stvarno teško primijetiti, posebno zbog Robbena koji smeta pomoćniku.
Također, volio bih vidjeti da li je bio penal nad Mandžukićem kada je Chiellini startovao s leđa. Riječ je o situaciji kada je Ribery probio po lijevoj strani i ubacio loptu u peterac.
Kad se već dotaknuh Riberyja, sinoć je pokazao ono što ga je krasilo tokom cijele karijere - prgavost. Dominira terenom, leti i ubija protivnika, a onda pravi glupe poteze koji bi mogli koštati njegov tim. Na njegovu sreću, sinoć to nije bio slučaj, jer je Clattenburg očigledno previdio tu situaciju.
- ultima_palabra
#8259 Re: Juventus
Buffona bih ja više krivio za drugi nego za prvi gol... inače nekakav je nesiguran bio, imao sam osjećaj da ne može uhvatiti loptu nikako.
- htcxone
#8260 Re: Juventus
slabo znas,mumi80 wrote:Iskren da budem ocekivao sam pobjedu Bajerna ipak su igrali na domacem terenu, al nisam ocekivao ovoliku dominaciju. Juve je katastrofalno odigrao. A ovaj sto otpisuje pirla mi je king:-) Po meni su puno losiji bili marcisio i vidal jer su morali iskoristit to sto su oko pirla bila 3 igraca Bajerna. Sto se tice ofsajda koliko ja znam gledaju se noge a u momentu upucivanja udarca jedna noga juventusovog igraca je bila bliza golu, mada to sad nije ni bitno.
od 2005 se primjenjuje pravil gdje se gleda svaki dio tijela koji moze regularno ucestvovati u postizanju gola... samom tim i mandžukićeva glava
- mumi80
#8261 Re: Juventus
Zato sam i napisao "koliko ja znam"
Mada mi se i u tom slucaju cini da su u liniji. Al to sad nije bitno. Volio sam da je juve pobijedio al su sinoc odigrali jadno. Ipak, ima druga utakmica i tesko je povjerovat da mozete ovako lose odigrat, sto svakako ostavlja nadu za prolaz. I mi smo vodili 2:0 nakon prve tekme pa vidi kako smo zavrsili;-) Sto nebi i bajern mogao isto proci.
- MOSALJOZE
#8262 Re: Juventus
A vidite centimetri su odlučivali ako pogledate pomoćnog sudiju,on je stajao tik ispred robbena i Robben ga je sprječio da najbolje vidi
- Tigar1
#8263 Re: Juventus
Kako u revanšu...
Buffon
Padoin Barzagli Bonucci Chiellini
Pogba Pirlo Marchisio Asamoah
Quagliarela Vučinić
...trenutno mi ne pada ništa na pamet bolje...
u zadnjih nekoliko minuta kad su ušli Vučko, Seba i Pogba (promijenila se formacija) vidjelo se da bolje stojimo na terenu, bolji je bio protok lopte..
ili mjesto Padoina Isla...
Buffon
Quagliarela Vučinić
u zadnjih nekoliko minuta kad su ušli Vučko, Seba i Pogba (promijenila se formacija) vidjelo se da bolje stojimo na terenu, bolji je bio protok lopte..
- MOSALJOZE
#8264 Re: Juventus
Tigar1 wrote:Kako u revanšu...
Buffon
Quagliarela Vučinić
Bolje je stajao Juve od kako je ušao Vučinić,ali ponovno nije onaj Juve koji gledamo u ligi.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#8266 Re: Juventus
Koliko god mi voljeli Juventus i nadali se prolazu dalje, treba biti posten i reci da je Bayern bio puno bolja ekipa. Zadatak je ionako bio tezak, a nakon 2-0 mi djeluje kao nemoguca misija. Rani go je puno uticao na psihu i igru Juventusa, ali i da ga nije bilo tesko da bi se mogli nositi sa Bayernom.
Juventus je i ove sezone uradio OGROMAN posao sa minimalnim ulaganjem, OCEKIVATI da ovakav Juventus dodje u polufilnale ili osvoji ligu prvaka je ludost. Nada je nesto sasvim drugo
Glupo mi je pljuvati po Buffonu i Pirulu, ti ljudi su vodje ekipe i glavni KRIVCI sto je Juve uzeo skudeto prosle a uzeti ce i ove godine
Nadamo se pojacanju na ljetnom prelaznom roku i da se vise rijesimo pojedinih igraca, koji realno nisu ni za napoli

Na njega niko nema pravo reci rijec
puno je uradio za Juve a uraditi ce jos vise u narednih XX godina 
Juventus je i ove sezone uradio OGROMAN posao sa minimalnim ulaganjem, OCEKIVATI da ovakav Juventus dodje u polufilnale ili osvoji ligu prvaka je ludost. Nada je nesto sasvim drugo
Glupo mi je pljuvati po Buffonu i Pirulu, ti ljudi su vodje ekipe i glavni KRIVCI sto je Juve uzeo skudeto prosle a uzeti ce i ove godine
Nadamo se pojacanju na ljetnom prelaznom roku i da se vise rijesimo pojedinih igraca, koji realno nisu ni za napoli
Na njega niko nema pravo reci rijec
-
pospanko2
#8267 Re: Juventus
Svaka čast navijačima Juventusa na objektivnosti 
Ima još jedna utakmica - neka bolji u obje pobijedi
Ima još jedna utakmica - neka bolji u obje pobijedi
-
Son1
#8268 Re: Juventus
Po meni je offside postojao, dok je bilo nemoguce da sudija procjeni da li je ili nije bio offside.MOSALJOZE wrote:A vidite centimetri su odlučivali ako pogledate pomoćnog sudiju,on je stajao tik ispred robbena i Robben ga je sprječio da najbolje vidi
Da ga je svirao, ne bi znacilo da je to zato sto je to dobar sudija, vec bi to bila cista slucajnost.
Milimetri u offside-u i milisekunde u predaji lopte su odlucivale, tako da mislim da je NEMOGUCE za sudiju da ono procijeni sa 100% sigurnosti.
U prvi mah, tj. u gledanju utakmice mi se cinilo kao da je metar u offside-u, dok sam na ponovljenom snimku bio neodlucan.
Tvrdim da nijedan sudija ne bi mogao pravilno procjeniti recimo 3 od 3 onakve situacijie, potpuno opravdana eventualna greska sudca.
- Zatamnjena stakla
#8269 Re: Juventus
Ako sada Bayern ne osvoji neće nikad.
Mi smo dosta dogurali, zaradili finih para u LP. Nije još gotovo, svašta se kući može desiti.
Dobro smo prošli
Mi smo dosta dogurali, zaradili finih para u LP. Nije još gotovo, svašta se kući može desiti.
Dobro smo prošli
-
Son1
#8270 Re: Juventus
Licht nema kvalitetnu zamjenu u ovom trenutku, ali recimo da Juventus ima 2 igraca koji bi ako se stvari dobro posloze i odigraju najbolje sto mogu, mogli da odigraju kvalitetnu utakmicu.MOSALJOZE wrote:Da vas pitam,ali želim objektivan odgovor.Ima li Vidal i Lihštajner kvalitetnu zamjenu.Čini mi se da igraju na istoj strani pa zato pitam.
Vidal ima zamjenu u vidu Pogbe, koji je strasan igrac, ali nazalost Vidal je prevazan za neke druge segmente igre, pa bi Marchisio morao da odigra puno bolje nego je sinoc.
Svjesni su i u Minhenu da jos nista nije gotovo, sigurno nece biti govora o opustanju i da ce odigrati najbolje sto mogu.
Arsenal je dosao u pravo vrijeme kao opomena, ali i bez toga, ne bi oni jos Juventus otpisali.
Sanse su 80/20 na strani Bayerna, po nekoj mojoj procjeni, bilo bi 85/15, ali malo subjektivnosti s moje strane
- Basler
#8271 Re: Juventus
Što to?Sorel wrote:Ako sada Bayern ne osvoji neće nikad.
Bogami će morati izbaciti Barcu ako žele osvojiti.
Tako je barem bilo prethodnih godina (Chelsea, Inter i Manchester) ako već oni sami ne osvoje.
- aveos
#8272 Re: Juventus
Daj barcu dok messia nemaBasler wrote:
Bogami će morati izbaciti Barcu ako žele osvojiti.![]()
Tako je barem bilo prethodnih godina (Chelsea, Inter i Manchester) ako već oni sami ne osvoje.
- fatality
#8273 Re: Juventus
pa polufinale ostaje il dortmund il bayern na barsu (nece se valjda potrefit da igraju dortmund vs bayern)aveos wrote:Daj barcu dok messia nemaBasler wrote:
Bogami će morati izbaciti Barcu ako žele osvojiti.![]()
kako to samo cekam
- DonVito
#8274 Re: Juventus
Zuniga takodjer samo san.Cavani resta il sogno, ora la Juve mette nel mirino anche un esterno del Napoli
http://www.napolicalciolive.com/2013/04 ... el-napoli/
- Tigar1
#8275 Re: Juventus
Buffon
Caceres Barzagli Bonucci Chiellini
Pogba Pirlo Marchisio
Giovinco Vučinić Asamoah
možda ovako u revanšu...
ili sa Matrijem mjesto Vučinića kojeg bih pomjerio lijevo, u tom slučaju neko bi morao ispasti iz ovih 11
Caceres Barzagli Bonucci Chiellini
Pogba Pirlo Marchisio
Giovinco Vučinić Asamoah
možda ovako u revanšu...
ili sa Matrijem mjesto Vučinića kojeg bih pomjerio lijevo, u tom slučaju neko bi morao ispasti iz ovih 11