Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
b@tto

#726 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by b@tto »

Risto Kuglarić wrote:
Mobile_Disco wrote:
Risto Kuglarić wrote:nego jel ga iko slušo kako u "nedeljom u 2" govori kako su čelnici saveza vrhunski profesionalci i nisu takvi kakvima ih javnost doživljava? :shock: šta sad, mi budale, a on će nam objasnit kako stvari stoje? A o simpatijama prema tompsonu i dodiku neću ni da započinjem na sportskoj temi. :x
Nisam gledao "nedeljom u 2" Jel ovo stvarno izjavio? Ako je ovo istina.. Nema se dalje sta pricati..
parafraziram, ali da, to je rezime izjave: Iljo, Munib profesionalci, javnost koja ih blati ih blati zato što je neupućena.

pa šta ste drugo očekivali,to je ćiro,a i šta bi pričao o ljudima koji su ga doveli na mjesto selektora,da su krimnialci,lopovi,da trebaju u zatvor,pa nije budala,jednostavno to je ćiro i takav je ćiro.
da sutra ušanovića sud osudi na zatvorsku kaznu,ćiro bi i za to našao izgovor
saudijac

#727 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by saudijac »

Jb se Ćiri za Savez...Ćiro je selektor i ono što zna jest da se njemu niko neće mješati u posao, jer to on neće dopustiti....Da su mu se miješali nebi on trajao 40 godina i pravio rezultate...Isto tako zna da kada bi nkega smijenili da bi odjeknulo i u FIFI I UEFI, jer ipak je on trener svih trenera, dok su se svi prijašnji učili na nama trenerskom pozivu, niko nije imao velike rezultate iza sebe kada je nas preuzeo....I šta ste očekivali, da vam Ćiro smijeni čelnike Saveza...Smiješno, jer Ćiro nije glup o zna da njih niko ne može smijeniti prije isteka mandata, a i tada umjesto Ilje dolazi general Jelić, umjesto Čolakovića Bašić i sve isto, jer će ih predložiti njihovi Savezi...Niti jedan igrač nemože doći u Savez ako se ne ukljući u kantonalne i županijske Saveze....Prema tome, može se bojkotovati do sudnjeg dana, ali taj bojkot će samo uništiti rejting naše zemlje, a oni će i dalje sjediti u Savezu.....
Mobile_Disco

#728 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

saudijac wrote:Jb se Ćiri za Savez...Ćiro je selektor i ono što zna jest da se njemu niko neće mješati u posao, jer to on neće dopustiti....Da su mu se miješali nebi on trajao 40 godina i pravio rezultate...Isto tako zna da kada bi nkega smijenili da bi odjeknulo i u FIFI I UEFI, jer ipak je on trener svih trenera, dok su se svi prijašnji učili na nama trenerskom pozivu, niko nije imao velike rezultate iza sebe kada je nas preuzeo....I šta ste očekivali, da vam Ćiro smijeni čelnike Saveza...Smiješno, jer Ćiro nije glup o zna da njih niko ne može smijeniti prije isteka mandata, a i tada umjesto Ilje dolazi general Jelić, umjesto Čolakovića Bašić i sve isto, jer će ih predložiti njihovi Savezi...Niti jedan igrač nemože doći u Savez ako se ne ukljući u kantonalne i županijske Saveze....Prema tome, može se bojkotovati do sudnjeg dana, ali taj bojkot će samo uništiti rejting naše zemlje, a oni će i dalje sjediti u Savezu.....
Po tvojoj prici.. Nema boljeg trenera od njega? Pa sto je Engleska uzela Capela sto nisu Doveli Ciru? Sto je Portugal doveo onog pomocnog iz Machestera sto nisu doveli Ciru? Daj ba ohladi mali.. Covjek izjavi da smo mi svi levati.. Jer pojma nemam A da u savezu sjede profesionalci.. :oops:
grep

#729 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by grep »

saudijac wrote:Jb se Ćiri za Savez...Ćiro je selektor i ono što zna jest da se njemu niko neće mješati u posao, jer to on neće dopustiti....Da su mu se miješali nebi on trajao 40 godina i pravio rezultate...Isto tako zna da kada bi nkega smijenili da bi odjeknulo i u FIFI I UEFI, jer ipak je on trener svih trenera, dok su se svi prijašnji učili na nama trenerskom pozivu, niko nije imao velike rezultate iza sebe kada je nas preuzeo....I šta ste očekivali, da vam Ćiro smijeni čelnike Saveza...Smiješno, jer Ćiro nije glup o zna da njih niko ne može smijeniti prije isteka mandata, a i tada umjesto Ilje dolazi general Jelić, umjesto Čolakovića Bašić i sve isto, jer će ih predložiti njihovi Savezi...Niti jedan igrač nemože doći u Savez ako se ne ukljući u kantonalne i županijske Saveze....Prema tome, može se bojkotovati do sudnjeg dana, ali taj bojkot će samo uništiti rejting naše zemlje, a oni će i dalje sjediti u Savezu.....
Samo par opaski posto nebi da ulazim u dugotrajne rasprave:
Koji rezultati ?
Kakav trener svih trenera? O cemu ti? Pa spao na Nasu rep. za 5 hiljada mjesecno i gdje se nezna ko pije a ko placa.

Da Nam? Ko smo mi a ko Vi? Vidim da poznajes imena lopova i zakon u savezu vrlo dobro.
Kakav rejting? Ahmetov , Usljin i Colakov, sto su ga oni izgradili i danas grade??
b@tto

#730 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by b@tto »

grep wrote:
Samo par opaski posto nebi da ulazim u dugotrajne rasprave:
Koji rezultati ?
Kakav trener svih trenera? O cemu ti? Pa spao na Nasu rep. za 5 hiljada mjesecno i gdje se nezna ko pije a ko placa.

Da Nam? Ko smo mi a ko Vi? Vidim da poznajes imena lopova i zakon u savezu vrlo dobro.
Kakav rejting? Ahmetov , Usljin i Colakov, sto su ga oni izgradili i danas grade??

on ovu titulu nosi u hrvatskoj,to sa bilo kojom drugom državom nema nikakve veze.
BKrajina

#731 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BKrajina »

:bih: Safet Sušić je godinama kandidat za selektora bh. reprezentacije. Njegovo se ime provlači po hodnicama Fudbalskog saveza BiH, nakon svake smjene trenera državne selekcije. Tako je bilo kada su odlazili Fuad Muzurović, zatim Džemaludin Mušović, Faruk Hadžibegić, pa sve do posljednje sramne smjene Mehe Kodre.

Papetov je uvijek bio isti odgovor. I prije deset godina i danas.

"Mlad sam još, selektorski posao je na neki način penzionerski, a mene ne zadovoljava desetak okupljanja godišnje", obrazlagao bi Sušić.

Nikad nije kritikovao svoje kolege. Naprotiv. Davao je podršku Blažu Sliškoviću, kada su mu svi okrenuli leđa, kada mu je omča stezala vrat, kao i Kodri koga su nedavno smijenili.

"Žao mi je Kodre. Pogotovo zbog načina na koji je smijenjen. Mislim da je trebao dobiti šansu, a ne da se bez njega dogovara utakmica, a onda ga se stavlja pred svršen čin. Kodro je veliko ime", naglašava Pape.

Nije poput nekih omalovažavao lik i djelo novog selektora. Njegove riječi imaju specifičnu težinu, pa je javnost sa nestrpljenjem čekala na Safetovu reakciju. Evo šta kaže na dolazak Miroslava Blaževića?

"Iskreno, ja sam prijatno iznenađen što je Ćiro prihvatio poziv. Drago mi je što je tako veliko trenersko ime pristalo voditi bh. reprezentaciju. Ćiro je magnet za publiku, poslastica za medije, veliki motivator i stručnjak što potvrđuju njegovi rezultati. Reprezentacija je dobila stručnjaka koji je bio treći na Svijetu".

- Može li uspjeti, hoće li pomiriti brojne klanove u i oko reprezentacije?

Ćiro je preuzeo veliki rizik na sebe, u godinama je kada se taktizira sa odabirom ponuda. On je najbolje procijenio situaciju. Mislim da je on u stanju popraviti ambijent oko reprezentacije. Veliki je autoritet, ne samo u sportu. On je simpatičan i šarmantan čovjek. Mislim da može uspjeti. Trebat će mu podrška kako medija, tako i navijača. Njegovim dolaskom mogu svi više profitirati od njega. On je cijelu karijeru stavio na kocku.

- Ako bi Vas Ćiro zamolio da pogledate neke igrače u inostranstvu, kako bi reagovali?

Mislim da će Ćiro imati svoje ljude i skaute koji će pratiti potencijalne reprezentativce. I sam voli sve pogledati, provjeriti, on ništa ne prepušta slučaju. Sa njegovim dolaskom, popraviće se imidž Saveza i bh. fudbala u svijetu, koji je poljuljan. Kao što sam rekao, ja ga cijenim i podržavam. Ne vjerujem da će me zvati za pomoć, a ako zatreba ja mu stojim na raspolaganju.
- Hoćete li možda doći na njegov debi sa Bugarskom?

Kada je utakmica?

- Zna se datum, ne i mjesto. Igrat će se 20. avgusta, navodno u Zenici?

Odlično! Moglo bi se to uklopiti u moje planove. Vjerovatno ću tada doći u Sarajevo. Svakako ću doći na utakmicu, planiram se naći sa Ćirom na ručku ili na kafi. Biće mi drago, jer mi je stalo da uspije sa reprezentacijom.

- Blaževića će obradovati Vaša podrška, jer Vas smatra najboljim igračem svih vremena na jugoslovenskim prostorima.

U više navrata sam čuo i čitao Ćirine komplimente na moj račun, što mi laska.

- Ima li neka zamjerka, možda mana, minus u biografiji bh. selektora?

Ja se nikad nisam opterećivao takvim stvarima, niti me zanimaju. Jednostavno Ćiru poznajem kao velikog trenera i čovjeka, izjavio je Safet Sušić. Kada on, koji je žario i palio na jugoslovenskim stadiona, od Koševa, Čaira do Kantride, oduševljavao Evropu, postao idol brojnih Parižana, tako govori o Ćiri, nema razloga da bilo ko sumnja u stručnost karizmatičnog "trenera svih trenera".

Ne sam Safete.....
Mahalac

#732 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mahalac »

:roll:
Kad smo vec kod Safweta :D svi koji iole prate sport pa i ljude u njemu znaju da ova zemlja nikada nije imala veceg fudbalera i u isto vrijeme veceg supka...tako da comment sa distance njega i njemu slicnih mogu bajrinoj materi :run:
jeza u ledja

#733 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

max_power wrote:eh samo se vrtimo u krug... ista prica, ista pitanja, iste parole :-)
prije par stranica su isto pitali zasto nismo bili na utakmici protiv Azerbejdzana, pa sam ja pitao zasto smo bili na utakmici protiv Makedonije.
zato jer smo osjetili da bi mogli nesto postici rezultatski jer su igrali svi najbolji igraci...
tako ce biti i u buducnosti, odazovu li se Spahic & co, od bojkota nema nista. i ne treba da bude, jer moramo biti uz njih. oni su ponijeli najveci teret proslog bojkota, oni su se najvise zrtvovali i oni najbolje znaju kakvo je stanje u savezu. ako oni misle da ne vrijedi zrtvovati jos jedne kvalifikacije zbog borbe koja ima male izglede za uspjeh, onda ih trebamo poslusati.
Ja bas htjedoh nesto slicno napisati.

Ja sam sebi skonto nesto vako, sto se tice 'mog licnog bojkota'. Bojkotovacu dok bojkotuju igraci, u slucaju da se 99% najboljih igraca pojavi na zvanicnim utakmicama to znaci da oni vise ne bojkotuju, pa cu prestati bojkotovati i ja.
To je moje licno uvjerenje.
Sarafcina

#734 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Sarafcina »

interesantno je kako se odmah uclani ekipa da raju ubjedjuje da je sve normalno.
bas me zanima jesu li na platnom spisku ili su na mezetluku sa Usanovicem?

Kakav Ciro kakvi bakraci... ko mu je kriv sto se prihvatio corava posla.
Bojkot. Samo bojkot. I to javno jebat mater svakom onom ko se prikljuci savezu. Krenuvsi od novinarskih supaka iz Dana (Bazdulj). Ok, razumijem ja da i on mora zaraditi djetetu za cokoladu, a da mu je poziv takav... samo... korumpirani savez se mora razjebati.

A to sto ce neko od igraca odluciti da mozda i zaigra... pa iskat od raje sadaku da ih se eto podrzi... isti odgovor kao i svima drugima... lijepo je praviti karijeru... lijepo je i imati para, ali neka to bude sa drugim savezom. ovaj i ovakav je potrosio sve kredite. i problem je u njima, nije ni u Ciri ni u Kodri ni u Dodiku... jednostavno... svi iz saveza .. mrsh u tri pm!
jeza u ledja

#735 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jeza u ledja »

Sarafcina wrote:
A to sto ce neko od igraca odluciti da mozda i zaigra... pa iskat od raje sadaku da ih se eto podrzi... isti odgovor kao i svima drugima... lijepo je praviti karijeru... lijepo je i imati para, ali neka to bude sa drugim savezom. ovaj i ovakav je potrosio sve kredite. i problem je u njima, nije ni u Ciri ni u Kodri ni u Dodiku... jednostavno... svi iz saveza .. mrsh u tri pm!
Ma jok, ne bi im ja dolazio na stadion i placao kartu. Ja trenutno bojkotujem u smislu da cak i ne znam maltene ni s kim smo igrali zadnjih desetak utakmica. Ja samo kazem da cu poceti pratiti rezultate, gledati tekmu na TVu, ako se tim bude sastavljao od najboljih igraca, a ne od ovih sto ih menadzeri ubacuju ne bi li sta zaradili. (Uostalom to je i glavni razlog sto mi se zgadila repka.)
A onda, ako to tako potraje s nekim uspjesima barem jedno godinu dana (to pod uslovom da uhljupi u savezu i dalje budu tu, a nista mi ne govori da ce biti drukcije) onda cu razmisliti da ponekad, kad mogu, i dodjem na stadion.
Avdo Z.

#736 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Avdo Z. »

Ovo je poenta svega. Znaci bojkot vam je dok se drzava tj. drzavno uredjenje ne promjeni a kada ce i dali ce to ni ptice ne znaju. Ovaj sto kaze da ne zna sa kime smo igrali zadnjih 10 utakmica i bolje da nastavi da bojkotuje, mozda zna sa kime su igrale neke druge reprezentacije. Treba se cuvati provokatora koji ne zele dobro BiH, pojednici ubacuje koske namjerno da podjele raju.
MokeQc

#737 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by MokeQc »

Ne znam je li ko vidio ovaj clanak (ne da mi se listat 30-ak stranica teme...)

"Gostujući u emisiji HRT-a „Nedjeljom u 2", koju uređuje i vodi Aleksandar Stanković, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, između ostalog, govorio je o liku i djelu Franje Tuđmana i Milorada Dodika.

Naime, Ćiro je u nekoliko navrata tokom emisije istakao kako se nikada neće odreći Tuđmana. Na pitanje kako komentariše to da je Franjo Tuđman htio podijeliti BiH, Ćiro je kazao kako ne dozvoljava da se kaže bilo šta protiv Tuđmana, izbjegavši tako konkretan odgovor na Stankovićevo pitanje. Još je dodao kako će vrijeme pokazati da je Franjo Tuđman bio pozitivna historijska ličnost i da će on kada se to desi u tome naći svoju ličnu satisfakciju.

Komentarišući premijera Vlade RS-a Milorada Dodika, Ćiro je rekao: „On mi se jako sviđa, ne šljivi ništa, ide glavom kroz zid, čini sve za svoju republiku i apsolutni je lider". Ćiro Blažević je poželio i Hrvatima u BiH jednog takvog vođu, te dodao da mu je Dodik, za kojeg kaže da navija za reprezentaciju BiH, indirektno uputio podršku. Veoma interesantna bila je i Ćirina izjava na pitanje da li je pjevao „Juru i Bobana" , na što je odlučno odgovorio „Da pjevao sam je, pjevao sam je kad niko nije imao hrabrosti da je pjeva".
"

Samo ukratko, sada nam je selektor neko ko cijeni Tudjmana i Dodika i povrh svega zeli Hrvatima u BiH jednog vodju kao sto je Dodik !!! U P.M. jesmo se izvadili ! Ako je sve ovo tacno, ne znam ko jos moze podrzavati ovakvog selektora, hebo li ga Ciro da bi li ga hebo !

Nego treba benzina, dok jos nije previse skup, i sibicu pa zapalit' sve sto je vezano za fudbal u BiH, ili kakav potop napravit', pa "pocnimo ponovo ispocetka..."
Sarafcina

#738 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Sarafcina »

Avdo Z. wrote:
Ovo je poenta svega. Znaci bojkot vam je dok se drzava tj. drzavno uredjenje ne promjeni a kada ce i dali ce to ni ptice ne znaju. Ovaj sto kaze da ne zna sa kime smo igrali zadnjih 10 utakmica i bolje da nastavi da bojkotuje, mozda zna sa kime su igrale neke druge reprezentacije. Treba se cuvati provokatora koji ne zele dobro BiH, pojednici ubacuje koske namjerno da podjele raju.

de nam samo reci jesi li se zbog ove teme uclanio i koje su ti veze sa savezom?
A da je do drzave jeste... ne valja, ali ako neko kao sto su ljudi u savezu sjede bez ikakvih rezultata... metla. Neka proba i neko drugi. Pa onda treci, pa peti... Ili to i dalje trebamo da idemo u Bg da navijamo, a da USanovic na janjetini dogovori ko je kriv? I dalje trebamo omogucavati kriminalcima da kradu? Namjestaju prvenstva? Utakmice?
Nekom novom Ibrahimovicu kazu da mi imamo more takvih i da nastup kosta 15000Eura? Ishhhhh
Torentte

#739 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

MokeQc wrote:Ne znam je li ko vidio ovaj clanak (ne da mi se listat 30-ak stranica teme...)

"Gostujući u emisiji HRT-a „Nedjeljom u 2", koju uređuje i vodi Aleksandar Stanković, novi selektor fudbalske reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević, između ostalog, govorio je o liku i djelu Franje Tuđmana i Milorada Dodika.

Naime, Ćiro je u nekoliko navrata tokom emisije istakao kako se nikada neće odreći Tuđmana. Na pitanje kako komentariše to da je Franjo Tuđman htio podijeliti BiH, Ćiro je kazao kako ne dozvoljava da se kaže bilo šta protiv Tuđmana, izbjegavši tako konkretan odgovor na Stankovićevo pitanje. Još je dodao kako će vrijeme pokazati da je Franjo Tuđman bio pozitivna historijska ličnost i da će on kada se to desi u tome naći svoju ličnu satisfakciju.

Komentarišući premijera Vlade RS-a Milorada Dodika, Ćiro je rekao: „On mi se jako sviđa, ne šljivi ništa, ide glavom kroz zid, čini sve za svoju republiku i apsolutni je lider". Ćiro Blažević je poželio i Hrvatima u BiH jednog takvog vođu, te dodao da mu je Dodik, za kojeg kaže da navija za reprezentaciju BiH, indirektno uputio podršku. Veoma interesantna bila je i Ćirina izjava na pitanje da li je pjevao „Juru i Bobana" , na što je odlučno odgovorio „Da pjevao sam je, pjevao sam je kad niko nije imao hrabrosti da je pjeva".
"

Samo ukratko, sada nam je selektor neko ko cijeni Tudjmana i Dodika i povrh svega zeli Hrvatima u BiH jednog vodju kao sto je Dodik !!! U P.M. jesmo se izvadili ! Ako je sve ovo tacno, ne znam ko jos moze podrzavati ovakvog selektora, hebo li ga Ciro da bi li ga hebo !

Nego treba benzina, dok jos nije previse skup, i sibicu pa zapalit' sve sto je vezano za fudbal u BiH, ili kakav potop napravit', pa "pocnimo ponovo ispocetka..."
Pogrešno si shvatio Ćiru, kada kaže da nam treba vođa mislio je da nam treba vođa koji će nas sve ujediniti, a ne ko ovi sadašnji političari, svaki svoju naciju tjera u svoje krdo, pa tako nećemo nikad naprijed. U stvari, dokaz za to ti je stanje u BIH 13 godina poslije rata.
Juru i Bobana je Ćiro pjevao '91, kako kaže kad niko nije smjeo pjevati, znači nema to nikakve veze sa BIH jer tada BIH još nije bila u ratu i sukobima. Da nije bilo onakvih kao Ćiro koji su se suprostavljali srpskom širenju osvajačke politike, momčino ti bi danas živio u SRPSKOJ JUGOSLAVIJI, ili kako bi se već zvala, Velika srbija, Srbijetina, itd. Zato, drugi put razmisli šta je čovjek htio reći prije nego komentiraš njegove riječi. Čovjek je došao u BiH da pomogne reprezentaciji, da proba da napravi nešto i to će raditi za 5000 eura mjesečno, a imao je ponude iz emirata da padneš u nesvijest i odbio zbog BIH. Ljudi na koje se trebaš ljutiti su Halilhodžić, Baždarević i slični koji se zovu Bosancima i Hercegovcima, a neće prstom maknuti za ovu državu i reprezentaciju, a pritom pljuju po Ćiri dok oni uzimaju milijunske iznose u emiratima i ko zna gdje još.
MokeQc

#740 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by MokeQc »

Ma lako cemo mi za pjesmu, "ko pjeva zlo ne misli" (mada i to zavisi...), osim toga nije Ciro uzeo pusku pa zaustavio Milosevica, ali na stranu sve to, zajebi tu pricu...

Nego ovo me interesuje... Kako nekome Tudjman moze biti pozitivna licnost ? I de mi reci kome to moze Dodik biti simpatican u bilo kojem kontekstu, Dodik koji navija "za BiH samo kada igra protiv Turske" (Dodikove rijeci!) ?
MokeQc

#741 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by MokeQc »

I ovaj Dodik naj hebe u zdrav mozak, a Ciro zali sto i Hrvati nemaju jednog takvog : "Ciro Blazevic je pozelio i Hrvatima u BiH jednog takvog vodju"
Sta sam to ja pogresno razumio zdravlja ti...
Mobile_Disco

#742 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Mobile_Disco »

Polako se Dzuturum izdaje ko je i sta je.. I svima se u Guzicu uvlaci.. Eto vam "vas Ciro" :oops:
Risto Kuglarić

#743 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

Torentte wrote:... Da nije bilo onakvih kao Ćiro koji su se suprostavljali srpskom širenju osvajačke politike, momčino ti bi danas živio u SRPSKOJ JUGOSLAVIJI, ili kako bi se već zvala, Velika srbija, Srbijetina, itd. Zato, drugi put razmisli šta je čovjek htio reći prije nego komentiraš njegove riječi....

:lol: :lol: :lol: znači ovaj lik kaže nekome da razmisli prije nego nešto kaže... ja paradoksa :lol:
Torentte

#744 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Risto Kuglarić wrote:
Torentte wrote:... Da nije bilo onakvih kao Ćiro koji su se suprostavljali srpskom širenju osvajačke politike, momčino ti bi danas živio u SRPSKOJ JUGOSLAVIJI, ili kako bi se već zvala, Velika srbija, Srbijetina, itd. Zato, drugi put razmisli šta je čovjek htio reći prije nego komentiraš njegove riječi....

:lol: :lol: :lol: znači ovaj lik kaže nekome da razmisli prije nego nešto kaže... ja paradoksa :lol:
Pojma ti nemaš šta je paradoks, ono što sam htio reći je da treba gledati i "između riječi", i ne shvatati svaku rečenicu doslovno. I nisam rekao da razmisli prije nego nešto kaže, nego da razmisli o čemu se radi prije nego nešto KOMENTARIŠE!!!
Ma šta ja tebi objašnjavam, ti još puno pure moraš jesti dok shvatiš neke stvari :D
Risto Kuglarić

#745 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Risto Kuglarić »

Torentte wrote: Pojma ti nemaš šta je paradoks, ono što sam htio reći je da treba gledati i "između riječi", i ne shvatati svaku rečenicu doslovno. I nisam rekao da razmisli prije nego nešto kaže, nego da razmisli o čemu se radi prije nego nešto KOMENTARIŠE!!!
Ma šta ja tebi objašnjavam, ti još puno pure moraš jesti dok shvatiš neke stvari :D
dobro ba, nemoj se pravdat, provalio se - provalio, šta bi sad idemo dalje :D
Torentte

#746 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

Risto Kuglarić wrote:
Torentte wrote: Pojma ti nemaš šta je paradoks, ono što sam htio reći je da treba gledati i "između riječi", i ne shvatati svaku rečenicu doslovno. I nisam rekao da razmisli prije nego nešto kaže, nego da razmisli o čemu se radi prije nego nešto KOMENTARIŠE!!!
dobro ba, nemoj se pravdat, provalio se - provalio, šta bi sad idemo dalje :D
Ja ne vidim šta sam se to provalio, jedini ko se provalio ovdje si ti koji ne znaš definiciju paradoksa, a koristiš tu riječ, vjerujem da ne znaš ni šta znači.
JThomas

#747 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by JThomas »

e nek je nas ćiro spasio od velike srbije :-)

šta je sljedeće, rješenje problema gladi u svijetu? lijek za sidu? super ćiro tu d reskju :lol:

poplava ovih nickova s jednocifrenim brojem postova koji brane savez i njegove lakeje.
Torentte

#748 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Torentte »

JThomas wrote:e nek je nas ćiro spasio od velike srbije :-)

šta je sljedeće, rješenje problema gladi u svijetu? lijek za sidu? super ćiro tu d reskju :lol:

poplava ovih nickova s jednocifrenim brojem postova koji brane savez i njegove lakeje.
Nigdje ja nisam rekao da nas je Ćiro jedini spasio od Velike Srbije, lijepo sam rekao, da nije bilo onakvih kao Ćiro koji se nisu bojali usprotiviti srpskoj politici, danas bi ti bilo mnogo drugačije stanje, i Hrvatskom i BiH bi vladali Srpski radikali, ili Miloševićevi socijalisti. A pročitaj za koju je siću došao raditi i ti ga omalovažavaš, ne znam kako se možete odnositi tako prema čovjeku koji je došao pomoći b-h nogometu i usmjeriti ga na normalan put.
Nigdje ja ne branim ove iz saveza, Ćiro nije došao jer su ga oni zvali, došao je pomoći BiH i to je jedini pravi razlog, znači došao je zbog ljubitelja nogometa odnosno zbog navijača.
JThomas

#749 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by JThomas »

podsjeti me molim te, kakve je ono planove ćirin patron (ustvari primjerenije bi možda bilo reći vlasnik? k nozi, aport :lol: ) tuđman imao za bosnu? sa kim je ono htio dijeliti bosnu?

ispade ćiro narodni heroj kojeg bi bosna trebala slaviti :lol:
Edin H.

#750 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Kao sto sam vec rekao nisam za bojkot, jer ne vidim svrhu.
Ustvari mislim da bojkotom samo profitira Savez, jer ionako su nam u zadnjih par gostovanja pravili velike probleme da dobijemo karte i udjemo na stadion. Njih apsolutno ne interesuje hoce li nas tim dobiti podrsku sa trbina, da li cemo pobijediti ili ne.
Ali ne funkcionise to kao sto su oni zamislili ;-)
Meni se cini da najvise pricaju o bojkotu oni koji su u zadnjih dvije-tri godine bili na jednoj, dvije ili nijednoj utakmici reprezentacije. Mogu li da objasnim pojedincima da se bojkot ne odnosi da li ces ili ne gledati utakmicu na Televiziji, nego da li ces zavuci ruku u dzep i platiti kartu i putovanje do Sarajeva ili Zenice, da li ces zavuci ruku u dzep i otici u Armeniju, Estoniju, Spaniju, Belgiju, Tursku...
E sada, svaka utakmica kojoj prisustvujemo predstavlja novu demonstravciju protiv Saveza i to ce se zasigurno nastaviti.
Naravno na sljedecoj utakmici treba donijeti i transparante kojima cemo jasno dati do znanja deda Ciri sta mislimo o njegovoj ljubavi sa pobornikom podijele BiH Tudjmanom

Prema tome moje misljenje je reprezentaciju podrzavamo, neredi protiv Saveza se nastavljaju. a Ciri pravimo probleme dok ne revidira :D svoje stavove.
Locked