Ipak su se prodali!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

stochar

#1 Ipak su se prodali!

Post by stochar »

U četvrtak, 01.11.2007. godine u Sarajevu, predstavnici FK Sarajevo i kompanije Delta sport, ekskluzivnog distributera sportske opreme Nike za područje Balkana, dogovorili su četverogodišnju saradnju.

da podsjetim: to je ista ona firma koja je odbila saradnju sa FK Željezničar zbog grba države Bosne i Hercegovine na dresovima! Ljudi rekli: 'dobicete ugovor, ali morate skinuti grb', Željo rek'o:

'i mozete dobiti po picci, ali mi grb BiH ne skidamo!'

svaka vam chast pitari! uzhivajte u novim dresovima!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

jel to ima veze sa DELTA nekretninama?
stochar

Post by stochar »

mIRCerka wrote:jel to ima veze sa DELTA nekretninama?
ima veze s prodajom.... sutra ce nam pricati kako su oni k'o nekakvi patrioti...

jedini smo tim u BiH koji ima grb BiH, zbog toga smo popusili poslovnu foru, ali se nismo prodali!
AjdinBSC

Post by AjdinBSC »

Jos jedna u nizu prepucavackih tema koja ce biti sa istim sadrzajem kao i one dosad vi defintivno niste normalan grad pobijte se medjusobno najbolje vam je
red_djavo

Post by red_djavo »

stochar wrote:
ima veze s prodajom.... sutra ce nam pricati kako su oni k'o nekakvi patrioti...

jedini smo tim u BiH koji ima grb BiH, zbog toga smo popusili poslovnu foru, ali se nismo prodali!
Image
BSn

Post by BSn »

red_djavo wrote:
stochar wrote:

Image

Ma kont'o sam i ja spomenuti Velez, al' hayd' rekoh da mu ne kvarim cejf! :D
pitarozder

Post by pitarozder »

AjdinBSC wrote:Jos jedna u nizu prepucavackih tema koja ce biti sa istim sadrzajem kao i one dosad vi defintivno niste normalan grad pobijte se medjusobno najbolje vam je
e nek ste vi normalni :lol: :lol: :lol: ... dok god bude ova dva kluba bice i pilane i prepucavanja izmedju nas ... ako ti se ne cita ti fino otvori sta drugo pa uzivaj ... ha ja , ne vidim problem , cemu nervoza 8)

a ti stochar sram te bilo , sta ako su komsije malo s milosevicevim tajkunom u biznisu , ne mora znacit da vole one tamo daleko :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: .... tolko su jadni da im je za uhar i muha u guzicu kad im uleti ... :lol: :lol: :lol: :lol:
realna utopija

#8 Re: Ipak su se prodali!

Post by realna utopija »

stochar wrote:U četvrtak, 01.11.2007. godine u Sarajevu, predstavnici FK Sarajevo i kompanije Delta sport, ekskluzivnog distributera sportske opreme Nike za područje Balkana, dogovorili su četverogodišnju saradnju.

da podsjetim: to je ista ona firma koja je odbila saradnju sa FK Željezničar zbog grba države Bosne i Hercegovine na dresovima! Ljudi rekli: 'dobicete ugovor, ali morate skinuti grb', Željo rek'o:

i mi smo zbog neke šuplje čaršijske priče trebali odbit Nike?
LSD

Post by LSD »

Pa dobro,ali ja ne vidim nista lose u ovom potpisivanju ugovora...ne znam zbog cega su se prodali :? ...pitari nisu imali drzavni grb na svom dresu,ovi srbi nisu imali potrebe sa uslovljavanjem i ljudi sklopili ugovor-normala....nemojte samo moralisanja,politike i nacionalnih konotacija kako to pitari vole s vremena na vrijeme (tipa @testament i sl. :D )
stochar

#10 Re: Ipak su se prodali!

Post by stochar »

realna utopija wrote:
stochar wrote:U četvrtak, 01.11.2007. godine u Sarajevu, predstavnici FK Sarajevo i kompanije Delta sport, ekskluzivnog distributera sportske opreme Nike za područje Balkana, dogovorili su četverogodišnju saradnju.

ako ti je chinjenica da su neki tamo likovi trazili da neki 'vamo klubb skine grb svoje drzave kako bi im dali reklamu, onda ja fakat nemam sta ovdje pricat'!

izvinjavam se Veležovcima čiji klub fakat gotivim, evo ispravke:

Željo i Velež su jedina dva kluba koji imaju drzavni grb na dresu!

p.s. pogledajte malo italijansku ligu i kol'ko tamo klubova ima drzavni grb na dresu...

p.p.s da podsjetim: Željo je prvi istupio iz lige krnje Jugoslavije, dok su neki (necemo ih imenovati) igrali do predzadnjeg kola... valjda kontali lovit' u mutnom...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Zeljo nije istupio, Zeljo se raspao, samo si ti mlad da se toga sjecas...

Ali hajde, lijepo je naci novi razlog za pametovanje...
stochar

Post by stochar »

GandalfSivi wrote:Zeljo nije istupio, Zeljo se raspao, samo si ti mlad da se toga sjecas...

ma nemoj, vidim ti si bio kad su se temelji za Vijecnicu postavljali pa sve znas. kako ti komentarises ovu prodaju?
stochar

#13 Re: Ipak su se prodali!

Post by stochar »

LSD

Post by LSD »

Željo i Velež su jedina dva kluba koji imaju drzavni grb na dresu!
Tacno je ovo...ali kakve mi koristi imamo od tog :? i velez isto :? igramo li bolje? cijene li nas drugi zbog cinjenice sto imamo drzavni grb na dresu? imamo li kakvog finansijskog hajra od tog grba?
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

stochar wrote:
GandalfSivi wrote:Zeljo nije istupio, Zeljo se raspao, samo si ti mlad da se toga sjecas...

ma nemoj, vidim ti si bio kad su se temelji za Vijecnicu postavljali pa sve znas. kako ti komentarises ovu prodaju?
Komentarisem tako da je laz da je Delta (ako hocemo ici ko je iza posla) ikada i trebala poslovati sa Zeljom. Ako procitas interviju sa Miskovicem u Danima od prije jedno pola godine, vidjet ces da je jos tada najavio da ce biti sponzor FKSarajevu, kada ga je Pecanin kao pizda zadnja pitao "A sto ne Zelji". Nego uvijek se nadje neko da prospe mahalsku tipa, eto kao mi smo najveci ali nisu pokazali interes za nas zbog grba. Ma daaaaaaaaj...

Da ne skrecem puno sa teme, samo bih spomenuo da se Zeljo prvo finansijski raspao, pa su se onda pred utakmicu pobili u svlacionici, pa nisu imali dovoljno igraca da sastave ni prvih 11, pa su istupili iz lige. Pitaj nam zajednickog prijatelja, tv voditelja sa kojim sjedis cesto, zasto je prestao pred sami rat navijati za Zelju i poceo za Sarajevo, mnoge stvari ce ti biti jasnije...
LSD

Post by LSD »

Kakav je to navijac...do rata za Zelju od rata za FCS :D .
stochar

Post by stochar »

GandalfSivi wrote:
stochar wrote:

Komentarisem tako da je laz da je Delta (ako hocemo ici ko je iza posla) ikada i trebala poslovati sa Zeljom. Ako procitas interviju sa Miskovicem u Danima od prije jedno pola godine, vidjet ces da je jos tada najavio da ce biti sponzor FKSarajevu, kada ga je Pecanin kao pizda zadnja pitao "A sto ne Zelji". Nego uvijek se nadje neko da prospe mahalsku tipa, eto kao mi smo najveci ali nisu pokazali interes za nas zbog grba. Ma daaaaaaaaj...

Da ne skrecem puno sa teme, samo bih spomenuo da se Zeljo prvo finansijski raspao, pa su se onda pred utakmicu pobili u svlacionici, pa nisu imali dovoljno igraca da sastave ni prvih 11, pa su istupili iz lige. Pitaj nam zajednickog prijatelja, tv voditelja sa kojim sjedis cesto, zasto je prestao pred sami rat navijati za Zelju i poceo za Sarajevo, mnoge stvari ce ti biti jasnije...
Mišković? To onaj što je poznat kao najveći prijatelj Slobodana Miloševića i čovjek koji se obogatio raspolažući Slobinim parama? Ma nema, imate odlicnog partnera, uz Ćelu u upravi sad je sve upotpunjeno.

p.s. odakle Miloševiću kapital? da nije neki rat u BiH bio pa se malo pljačkalo?

Činjenica da jedan državni službenik sa činovničkom platom, pa makar bila i dotirana direktorskim bonitetima i privilegijama, nije mogao sve to da finansira sam ni u ludilu, ponudila je logično tumačenje, koje je u sledećim godinama gotovo prošlo proveru: Mišković je sve to stvorio i još uvek stvara Miloševićevim novcem. Moguće je da upravo u tome leži rešenje enigme onog blaga koje je pripisivano Miloševiću sve do nekoliko dana pred 5. oktobar, a koje kasnije nisu mogli da nađu ni uz pomoć Interpola. Moguće je da su s tim računali i Miškovićevi kidnaperi iz 2001. godine, ista ona klika iz Jedinice za specijalne operacije, koja je svoje policijske legitimacije zloupotrebljavala i "unutar porodice". Možda je upravo zbog toga afera nekako brzo "skrajnuta" iako je bila teška više miliona maraka.
http://vojvodina.phpbbweb.com/vojvodina-post-24040.html
Last edited by stochar on 02/11/2007 00:39, edited 1 time in total.
stochar

Post by stochar »

Vlasnik Delte je Miroslav Mišković. Smatraju ga najbogatijim i najmoćnijim Srbinom, koji želi da, “nakon što je kupio cijelu Srbiju”, svoje trgovačko carstvo, poslije Makedonije i Bosne i Hercegovine, proširi i na Hrvatsku i Sloveniju. Među ekonomskim stručnjacima postoji konsenzus da Mišković svoj ekonomski uspjeh, osim sposobnosti, dinamizma i ambicioznosti, duguje povlaštenom položaju iz vremena vladavine Slobodana Miloševića. Tvrdi se da je Miškoviću tijekom međunarodnih sankcija prema Srbiji bilo omogućeno uvoziti robu nužnu za stanovništvo koju je prodavao po vrlo visokim cijenama.
http://www.nacional.hr/articles/view/39345/

super: Karadzic vam bio psiholog, sad vas finansira Milosevicev najblizi saradnik koji i danas ima veze sa Mirom, pa ako ove sezone ne uzmete Ligu prvaka nista ste...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Sve sto si naveo je samo jos jedan od razloga zasto sam izgubio interes za BH fudbal u cjelini (kao sto napisah poslije derbija), i tu se nas dvojica slazemo. Samo nemoj majke ti pametovati da Zeljo nije htio nesta da uradi iz principa, jer ako si zaboravio, Bosna kompletna je pravo tranzicijsko drustvo u najgorem smislu te rijeci, gdje razno-razni mutni likovi kroje buducnost svima nama. Ponavljam, da je imao priliku, Zeljo bi uradio apsolutno isto stvar i to je gdje se ti i ja ne slazemo...
realna utopija

#20 Re: Ipak su se prodali!

Post by realna utopija »

stochar wrote:
realna utopija wrote:

ako ti je chinjenica da su neki tamo likovi trazili da neki 'vamo klubb skine grb svoje drzave kako bi im dali reklamu, onda ja fakat nemam sta ovdje pricat'!
"šuplja čaršijska priča"

a vizavi talijanskih klubova, tamo grb italije nose samo aktuelni šampion i aktuelni osvajač kupa. ovo vaše nosanje grba je pomalo patetično. ako ste već primorani da na taj način iskazujete patriotizam, pametnije bi vam bilo da ste stavili ljiljane
stochar

Post by stochar »

GandalfSivi wrote:Sve sto si naveo je samo jos jedan od razloga zasto sam izgubio interes za BH fudbal u cjelini (kao sto napisah poslije derbija), i tu se nas dvojica slazemo. Samo nemoj majke ti pametovati da Zeljo nije htio nesta da uradi iz principa, jer ako si zaboravio, Bosna kompletna je pravo tranzicijsko drustvo u najgorem smislu te rijeci, gdje razno-razni mutni likovi kroje buducnost svima nama. Ponavljam, da je imao priliku, Zeljo bi uradio apsolutno isto stvar i to je gdje se ti i ja ne slazemo...
ako je tachno da su im nudili reklamu ako skinu grb i ako su odbili, svaka im chast! da su potpisali sa Miskovicem koji svoje bogatstvo moze zahvaliti Milosevicu, ja bih se stidio, ali se, naravno, ne bih odrekao svog tima. ako je Sarajevo potpisalo nakon sto su ovi trazili od Želje da skine grb, neka im je na čast! ako im je ponudjeno prvima i oni potpisali, mislim da i u tom slucaju ima malo mjesta za stid, ipak znamo svi kako su se Milosevic&Co obogatili.

znam ja da danas svaka markica treba, ali necemo se valjda svakome prodavati?
stochar

#22 Re: Ipak su se prodali!

Post by stochar »

realna utopija wrote:
stochar wrote:
realna utopija wrote: i mi smo zbog neke šuplje čaršijske priče trebali odbit Nike?
"šuplja čaršijska priča"

a vizavi talijanskih klubova, tamo grb italije nose samo aktuelni šampion i aktuelni osvajač kupa. ovo vaše nosanje grba je pomalo patetično. ako ste već primorani da na taj način iskazujete patriotizam, pametnije bi vam bilo da ste stavili ljiljane
u ovom slucaju potpuno irelevantan je razlog zasto neki tim nosi grb svoje drzave, ali, ako neko trazi da taj grb skines kako bi ti dao para, to je isto k'o da te placa da te kara. jebem ga ja, pa valjda nam je nekog ponosa ostalo...
realna utopija

Post by realna utopija »

vrtimo se u krug. to što vi pričate da su tražili da skinete grb, sa tom pričom se može komotno izaći u novine. ne znam zašto šutite? možda je ipak šuplja čaršijska priča...
stochar

Post by stochar »

realna utopija wrote:vrtimo se u krug. to što vi pričate da su tražili da skinete grb, sa tom pričom se može komotno izaći u novine. ne znam zašto šutite? možda je ipak šuplja čaršijska priča...
dobro jutro kolumbo, bilo u novinama prije nekoliko dana...
realna utopija

Post by realna utopija »

stochar wrote:
realna utopija wrote:vrtimo se u krug. to što vi pričate da su tražili da skinete grb, sa tom pričom se može komotno izaći u novine. ne znam zašto šutite? možda je ipak šuplja čaršijska priča...
dobro jutro kolumbo, bilo u novinama prije nekoliko dana...
nisam vala to nigdje pročitao
Locked