Imam čast da vam predstavim..

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

FortunaBela

#1 Imam čast da vam predstavim..

Post by FortunaBela »

...sportistu godine u Sverige..... :)

Image

Image

Image
muha_sa

Post by muha_sa »

iskrene čestitke.
još bi mi draže bilo da nema ove plave boje
Edin H.

Post by Edin H. »

SMRAD :x
Kick off

Post by Kick off »

Edine zasto mislis da je smrad? Nije valjda zato sto igra za reprezentaciju drzave u kojoj je rodjen i odrastao?

Zlaja je meni king :)
micika

Post by micika »

Kick off wrote:Edine zasto mislis da je smrad? Nije valjda zato sto igra za reprezentaciju drzave u kojoj je rodjen i odrastao?

Jos samo da meni sredi del piera :-) :D :D :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Edin H. wrote:SMRAD :x
:roll: Pogresna adresa. Smradovi su u NS BiH. :D
Kick off

Post by Kick off »

micika wrote:
Kick off wrote:Edine zasto mislis da je smrad? Nije valjda zato sto igra za reprezentaciju drzave u kojoj je rodjen i odrastao?

Forza Ale Del Piero.. :P Forza Juve :)
micika

Post by micika »

Kick off wrote:
micika wrote:

Forza Ale Del Piero.. :P Forza Juve :)
:thumbup:
Edin H.

Post by Edin H. »

Upravo zato kick off - ime i prezime, kao i fizionomija su mu izrazito skandinavske.

Nije bitno gdje si rodjen, nego kako se osjecas.

Da li ti znas da medju BH Fanaticosima ima momak koji je rodjen u Svici, tesko govori nas jezik, a isao je na svaku utakmicu BiH reprezentacije u Bosni, inostranstvu, pa i u Beograd.

E njemu se divi, a ne ovom mufljuzu koji ne zna niti ko je, niti sta je.

Divi se Sergeju kojem je ponudjen dres njemacke reprezentacije, a on nije ni pomislio da ga prihvati. Hej, Njemacke svjetske fudbalske velesile, a ne neke bezvezne Svedske koju Hrvati uzimaju dvaput onako rutinski.
fczeljo

Post by fczeljo »

Edin H. wrote:

Upravo zato kick off - ime i prezime, kao i fizionomija su mu izrazito skandinavske.

Da li ti znas da medju BH Fanaticosima ima momak koji je rodjen u Svici, tesko govori nas jezik, a isao je na svaku utakmicu BiH reprezentacije u Bosni, inostranstvu, pa i u Beograd.

Divi se Sergeju kojem je ponudjen dres njemacke reprezentacije, a on nije ni pomislio da ga prihvati. Hej, Njemacke svjetske fudbalske velesile, a ne neke bezvezne Svedske koju Hrvati uzimaju dvaput onako rutinski.
nas narod voli odma da napada. prvo upitaj "jel do mene?", pa onda idi dalje...
tamo je barem sportista godine, ovde bi sigurno bio drugi ili treci. jbga jarane, imamo mi ovih bocara i slicnih velemajstora. dje ce zlatan tu... :lol: ,
skontaj malo, ako nas vec odbije toliko igraca(sergej je jedini koji je mogo negdje drugo a odabro je nas), onda covjek skonta da to nije ni slucajnost niti je u pitanju neki osjecaj patriotizma.
kako drugi fudbaleri igraju za svoje repke? eto ispadosmo jedini mi naopaki.onda dolazis do zakljucka: ili nam je savez naopak ili smo mi ko narod naopaki(pa se onda nemoj cudit nekome sto ne igra za svoje). ja mislim da je ovo prvo tacno!
ps. svaka cast svakome ko se bori i bodri ovu repku i skidam kapu i navijacima i sergeju,mada nasa repka to NIJE ZASLUZILA!
Kick off

Post by Kick off »

Edin H. wrote: Upravo zato kick off - ime i prezime, kao i fizionomija su mu izrazito skandinavske.

Mislim da je jako bitno gdje si rodjen i gdje si odrastao jer okolina u kojo si odrastao postaje dio tebe i tvog karaktera.. tako da je Zlaja sto se tice mentaliteta vise svedjanin nego bosanac vjeruj mi! Jer ipak okolina najvise utice na kreiranje ljudskog idenitita.
Sto se tice fiziologije, imena i prezimena to ti je bezveze. Po toj logici, tip mora imati plave oci, i prezivati se Jonsson ili Larsson da bi mogao igrati za Svedsku. I poredjenje Zlaje sa Barbarezom nema puno logike jer je ovaj drugi ipak rodjen i odrastao u Bosni ili Hercegovini. Sto se tice tog tipa iz Svice ja ga ne kontam :D
Znaci ne zna ni nasu kulturu (jezik) dovoljno ali ipak prati svaku BH tekmu? Ali hajde nema veze neka nas je sto vise! :-)
Last edited by Kick off on 15/12/2005 01:06, edited 1 time in total.
Kick off

Post by Kick off »

evo jedan pravo kvalitetan i opsezan intervju sa Zlatanom .. Objavljen je 11. decembra u The Sunday Times-ima..

"The Big Interview: Zlatan Ibrahimovic"

http://www.timesonline.co.uk/newspaper/ ... _1,00.html
Last edited by Kick off on 15/12/2005 02:05, edited 1 time in total.
Šandor

Post by Šandor »

Kick off wrote:I poredjenje Zlaje sa Barbarezom nema puno logike jer je ovaj drugi ipak rodjen i odrastao u Bosni ili Hercegovini. Sto se tice tog tipa iz Svice ja ga ne kontam :D
Znaci ne zna ni nasu kulturu (jezik) dovoljno ali ipak prati svaku BH tekmu? Ali hajde nema veze neka nas je sto vise! :-)
Unuci Hrvata koji su prije 60-tak godina pobjegli u Argentinu, Australiju i Kanadu navijaju za Hrvatsku.
Čak i oni Hrvati s područja BiH. Poznajem nekoliko njih iz Buenos Airesa. :) :D

A što se tiče suštine teme......Robert Prosinečki je rođen i odrastao u Njemačkoj. 1989. godine dolazi kod Ćire u Dinamo. Odatle je s otiskom đona na guzici vozom produžio na lepi plavi Dunav kod.....čini mi se da beše Ljubinko. :-)
Laura_

Post by Laura_ »

Ma vala sta je da je dobar je 8-) :-) :razz:
Kick off

Post by Kick off »

Šandor wrote: Unuci Hrvata koji su prije 60-tak godina pobjegli u Argentinu, Australiju i Kanadu navijaju za Hrvatsku.
Kad su debili :D Bez zeze.. meni je sega to da navijaju PRENSTVENO za Hrvatsku a ne za drzavu u kojoj im je mati rodjena!
Šandor wrote: Čak i oni Hrvati s područja BiH. Poznajem nekoliko njih iz Buenos Airesa. :) :D
lol
Šandor

Post by Šandor »

Kick off wrote:
Šandor wrote: Unuci Hrvata koji su prije 60-tak godina pobjegli u Argentinu, Australiju i Kanadu navijaju za Hrvatsku.
Kad su debili :D Bez zeze.. meni je sega to da navijaju PRENSTVENO za Hrvatsku a ne za drzavu u kojoj im je mati rodjena!
Šandor wrote: Čak i oni Hrvati s područja BiH. Poznajem nekoliko njih iz Buenos Airesa. :) :D
lol
Debili ili ne tako ti je. Većina njih bi u utakmicama Argentine, Kanade i Australije protiv Hrvatske navijali za Hrvatsku. Ovi moji iz Buenos Airesa u utakmicama BiH i Hrvatske navijaju za Hrvatsku iako im je cijelo porijeklo vezano za Vareš, Mrkonjić-grad, Sarajevo, Argentinu i Peru. :-) Tamo su rođeni i oni i njihovi roditelji. :oops:
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Laura_ wrote:Ma vala sta je da je dobar je 8-) :-) :razz:
Jes vala.... :)
edu

Post by edu »

FortunaBela wrote:
e da ga jebes meni je bezze..(ok..meni ni ne treba da je dobar.. :D :D :D )..
Stari

Post by Stari »

Nejinteresentnija je ova prica o hrvatima trece generacije u inostranstvu...koji jos uvijek navijaju za hrvatsku...hm ...kako to nazvati? Hajte lingvisti ...pomozite mi.

Dakle ...ako se radi o emigraciji 1945 ... pa to vise nije 3-a generacija ...nego pocesto i 4-generacija...fakat ne kontam.
morse

Post by morse »

ebo vas zlatan zar nema pametnijih tema, ko ga jebe kad je izdajica ko onaj jakupovic, ili sad kucukovic nek se svi gone u P...M.... barbarez,bola spahic i ostali su ljudi a ovo drugo su g....
edu

Post by edu »

bas me interesuje da li smatrate da je terrel ray castl izdajica?
FortunaBela

Post by FortunaBela »

morse wrote:ebo vas zlatan zar nema pametnijih tema, ko ga jebe kad je izdajica ko onaj jakupovic, ili sad kucukovic nek se svi gone u P...M.... barbarez,bola spahic i ostali su ljudi a ovo drugo su g....
Ama, čovječe meni je u ovoj jebizovini srce bilo ko kanta, kad ga proglasiše za sportistu godine...
Nije nakav Svensson, već Ibrahimović....
U tome je sva poenta....
FortunaBela

Post by FortunaBela »

edu wrote:
FortunaBela wrote:
e da ga jebes meni je bezze..(ok..meni ni ne treba da je dobar.. :D :D :D )..
Fudbaler, je dobar.... :)
A na šta si ti mislio bruko jedna..... :lol:
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

Sta ste zapeli za Ibrahimovica. Krivo vam jer neigra za BIH.
I ja ga nesimpatisem bas puno, dok je igro za Ajax ponasao se 'pederski' , al se vidjelo da decko zna igrat. Ibrahimovica i danas dan spominju Nizozemci kako im je zao sto je napustio Ajax.
A to sto nece da igra za BIH, njegov izbor i to neumanjuje njegov kvalitet.

Ibrahimovicu svaka cas jes da si peder al si i dobar igrac.
novalic

Post by novalic »

Stari wrote:Nejinteresentnija je ova prica o hrvatima trece generacije u inostranstvu...koji jos uvijek navijaju za hrvatsku...hm ...kako to nazvati? Hajte lingvisti ...pomozite mi.

Dakle ...ako se radi o emigraciji 1945 ... pa to vise nije 3-a generacija ...nego pocesto i 4-generacija...fakat ne kontam.

ovdje u svici ima vec treca pa i cetvrta generacija italijana.. koji navijaju za italiju, druga generacija spanjolaca - navijaju za spanjolsku, druga generacija portugalaca - navijaju za portugal.. itd itd..

i nikome nije cudno...

mi smo stvarno drugaciji ljudi.. dok svi gledaju kako bi srusili granice, pravili sto manje razlika medju narodima, mi se jos uvijek zatvaramo u ono.. nase.. nase.. nase...
Post Reply