HZSA wrote:umro je mostar, ti fakat ne kontas o cemu mi pricamo i raspravljamo, al necu vise ponavljati ko papagaj, to nisu huligani, to su klosari i narkomani, a kod nas (mislim na horde zla) je takvih vrlo malo, i ne povlace masu za sobom, sve sto smo mi do sada uradili, uradili smo kao navijacka skupina horde zla, travnik, mostar,...itd.
I to je huliganstvo koje je van stadiona, znaci nema nikakve veze sa samom tekmom, bili smo isprovocirani i desilo se to sto se desilo.
muthafuca, to kod pijace (bio, vidio, ...) je bio totalni promasaj, pa zar ste vi fakat kontali da tu postoje ljudi koji su tu tekmu stajali na jugu, bilo je max.1. auto, i to je sve, znaci totalni promasaj (kako nas, tako i njihovog navijaca koji je u autu prolazio kroz masu).
To je proslo vrijeme, gostovanje robijasa, takodje proslost (u oba smisla, znaci i sacekuse su rijetke-nema ih; a i robijasa je sve manje)
Ja neznam, ti si (umro je mostar) navijac veleza pretpostavljam, neznam gdje si ti imao priliku da ucestvujes ili gledas nerede koje svrstavamo medju huliganske nerede, jer kada je u PL toga sasvim malo, kod vas bi trebalo biti toga jos manje, obzirom na brojnost navijackih skupina u ligi u kojoj igrate. (i vasa gostovanja smatram uglavnom izletima)- nije nista licno, to je moje misljenje.
salu na stranu, u pravu si, mi imamo malo pravog huliganstva...
ali mani se sad lingvistike i trazenja HULIGAN ili HOOLIGAN na google.com....
stvari koje se kod nas desavaju na utakmicama se izmicu kontroli opasno...
mi te incidente i skandale mozemo nazvati
ZBLJKNJQ ali poenta je da je red da se tome stane u kraj.
Lingvistiku ostavite prof.dr. Ridjanovicu.
Svim navijacima svih klubova preporucujem da sami srede svoje redove prije nego "mozgovi" zasjednu i potrose budzet svojim dnevnicama ne bi donijeli ovaj zakon.
Hvala