huliganstvo u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#1 huliganstvo u BiH
Glavni federalni tužilac Zdravko Knežević za "Avaz"
Predložit ćemo formiranje baze podataka o huliganima
Zašto ne preduzeti sve od čega možemo imati koristi i pozitivnih efekata,ističe Knežević * Klubovi znaju ko im pravi probleme, kaže Landžo
Federalno tužilaštvo će na sastanku 28. septembra predložiti formiranje baze podataka o huliganima, potvrdio je jučer za "Dnevni avaz" glavni federalni tužilac Zdravko Knežević.
Formiranje ove baze, kako je istaknuo, može početi odmah.
Verificirati prijedlog
- To treba uraditi u saradnji s udruženjima navijača. Nisu svi huligani. Također, uz podršku policije mogu se identificirati i evidentirati izgrednici. Na osnovu tih podataka može se oformiti posebna baza koja će imati praktičnu funkciju - pojasnio je Knežević.
Prema njegovim riječima, policija jednog kantona treba obavještavati kolege u drugom da na utakmicu dolazi grupa evidentiranih huligana.
Pošto ima slučajeva da huligani na gostovanja idu u privatnom aranžmanu, tužilac kaže kako bi bilo dobro da svaki kanton ima svoju evidenciju izgrednika.
- Takva baza bila bi sastavni dio evidencije entiteta, a naposlijetku i na državnom nivou. Tako bismo i u međunarodnim susretima mogli obavještavati vlasti u drugim zemljama i upozoriti ih na huligane - istaknuo je Knežević.
Na isti način sankcioniraju se huligani u Njemačkoj i ostalim zemljama Evrope.
- Mislim da i sami klubovi znaju koje to grupe navijača prave probleme. Saradnjom klubova, policije i udruženja navijača može se stati ukraj huliganstvu - rekao je Knežević.
Direktor Nogometnog kluba Željezničar Samir Landžo smatra da bi se naše vlasti trebale ugledati na susjede i izglasati zakon o sportu koji bi mogao pomoći da se što prije donese i zakon o huliganstvu.
Susreti s navijačima
- Pošto nema zakona o sportu i huliganstvu, često organiziramo susrete s našim navijačima - kazao je Landžo.
Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović ovih dana boravi u Maroku gdje se održava Kongres FIFA-e, zbog čega nismo uspjeli dobiti njegovo mišljenje o jednoj ovakvoj inicijativi.
Aj. DELIĆ
Prljača: Čine manjinu
- Iako huligani čine manjinu, baza bi bila od velike koristi za klubove i iskrene navijače. Redari, policija i organizatori u tom slučaju bi imali više posla. Međutim, ljudski život nema cijenu! Svi trebamo imati isti cilj, odnosno da tribine, stadioni, navijači, ali i svi učesnici budu što sigurniji - kaže Edin Prljača, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo.
Kasumović: Isključiti politiku
Predsjednik Nogometnog kluba Čelik Fuad Kasumović također podržava inicijativu Kneževića, samo da se, kako je kazao, "u nju ne uključi politika".
- Normalno je da tome treba stati ukraj, jer mnogi na stadione dolaze da iskažu svoj bijes - kazao je Kasumović.
Predložit ćemo formiranje baze podataka o huliganima
Zašto ne preduzeti sve od čega možemo imati koristi i pozitivnih efekata,ističe Knežević * Klubovi znaju ko im pravi probleme, kaže Landžo
Federalno tužilaštvo će na sastanku 28. septembra predložiti formiranje baze podataka o huliganima, potvrdio je jučer za "Dnevni avaz" glavni federalni tužilac Zdravko Knežević.
Formiranje ove baze, kako je istaknuo, može početi odmah.
Verificirati prijedlog
- To treba uraditi u saradnji s udruženjima navijača. Nisu svi huligani. Također, uz podršku policije mogu se identificirati i evidentirati izgrednici. Na osnovu tih podataka može se oformiti posebna baza koja će imati praktičnu funkciju - pojasnio je Knežević.
Prema njegovim riječima, policija jednog kantona treba obavještavati kolege u drugom da na utakmicu dolazi grupa evidentiranih huligana.
Pošto ima slučajeva da huligani na gostovanja idu u privatnom aranžmanu, tužilac kaže kako bi bilo dobro da svaki kanton ima svoju evidenciju izgrednika.
- Takva baza bila bi sastavni dio evidencije entiteta, a naposlijetku i na državnom nivou. Tako bismo i u međunarodnim susretima mogli obavještavati vlasti u drugim zemljama i upozoriti ih na huligane - istaknuo je Knežević.
Na isti način sankcioniraju se huligani u Njemačkoj i ostalim zemljama Evrope.
- Mislim da i sami klubovi znaju koje to grupe navijača prave probleme. Saradnjom klubova, policije i udruženja navijača može se stati ukraj huliganstvu - rekao je Knežević.
Direktor Nogometnog kluba Željezničar Samir Landžo smatra da bi se naše vlasti trebale ugledati na susjede i izglasati zakon o sportu koji bi mogao pomoći da se što prije donese i zakon o huliganstvu.
Susreti s navijačima
- Pošto nema zakona o sportu i huliganstvu, često organiziramo susrete s našim navijačima - kazao je Landžo.
Generalni sekretar Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović ovih dana boravi u Maroku gdje se održava Kongres FIFA-e, zbog čega nismo uspjeli dobiti njegovo mišljenje o jednoj ovakvoj inicijativi.
Aj. DELIĆ
Prljača: Čine manjinu
- Iako huligani čine manjinu, baza bi bila od velike koristi za klubove i iskrene navijače. Redari, policija i organizatori u tom slučaju bi imali više posla. Međutim, ljudski život nema cijenu! Svi trebamo imati isti cilj, odnosno da tribine, stadioni, navijači, ali i svi učesnici budu što sigurniji - kaže Edin Prljača, direktor Fudbalskog kluba Sarajevo.
Kasumović: Isključiti politiku
Predsjednik Nogometnog kluba Čelik Fuad Kasumović također podržava inicijativu Kneževića, samo da se, kako je kazao, "u nju ne uključi politika".
- Normalno je da tome treba stati ukraj, jer mnogi na stadione dolaze da iskažu svoj bijes - kazao je Kasumović.
-
mIRCerka
ma neeeeeee....savjest wrote:Ko kod napravi neki ekces na stadionu treba ga zapisati i zabraniti mu ulaz na sve stadione u iducih 5 godina minum.
To bi bilo najefikasnije.
opaliti po dzepu, ko engleske huligane....sad niko vise na travu ne ulazi...
stisni, udji pa plati....
-
mIRCerka
moze i tako, ali da se cijena dana smanji sa 50KM na¸10 KM....Uh wrote:savjest wrote:Nista protiv toga ali poznavajuci nas uvjek bi neki nasli izgovor : "neeeeeeeeemmmmmaaaaammmm paraaaa."
E potom u zatvor. Igman, kamenolom. Tucat kamenja koju godinu.
vecini ljudi je jos uvijek draze da odleze 5 dana nego da plate 250 KM...
-
Handzar13
Zakon o Sportu je ono sto nam je potrebno i da se taj primjenjuje sirom
BiH a ne samo u Sarajevu,Zenici,Tuzli.
A sto se huligana tice treba kaznjavati i huligane u Policijskim uniformama a da one huligane iz NSBiH i ne spominjem.
Sve u svemu kakva nam je drzava od tog zakona zadugo nece biti nista
zato raja opustite se i uzivajte u carima Premier lige.
BiH a ne samo u Sarajevu,Zenici,Tuzli.
A sto se huligana tice treba kaznjavati i huligane u Policijskim uniformama a da one huligane iz NSBiH i ne spominjem.
Sve u svemu kakva nam je drzava od tog zakona zadugo nece biti nista
zato raja opustite se i uzivajte u carima Premier lige.
-
savjest
Nije lose ali mozda ima i bolje rjesenje. Mozda malo skrenem sa teme ali nema veze. nekoliko puta sam citao u novinama kako dosta ljudi u BIH radije ide u zatvor nego da plati kaznu. Eh njegov boravak u zatvoru, ma kako kratak bio je ipak trosak za drzavu. Znaci samo jos veca steta.Uh wrote:savjest wrote:Nista protiv toga ali poznavajuci nas uvjek bi neki nasli izgovor : "neeeeeeeeemmmmmaaaaammmm paraaaa."
Sta rade ovdje. Ovdje recimo sam sudija vecinu novcanih kazni pretvori u nesto sto bi se moglo nazvati "rad za kolektivno dobro". Naime umjesto da neko plati kaznu on mora da recimo ocisti mjesto gdje je divlji otpad, ofarba neki zid gdje su grafiti, da pomogne u radu neke ustanove(starcki dom) itd... to sudija uradi. Recimo imam prijatelja kojeg je policija zaustavila dok je vozio pijan. Odradio 40 sati. Cistio je i farbao neku salu. Bilo je to ili da plati 1.500€.
-
papak_eliminator
e vidis to bi tek bio pogodak....jer vecina huligana to rade da bi pokazali koji su oni mangupi i kako su hrabri i kako imaju m**a....savjest wrote:Nije lose ali mozda ima i bolje rjesenje. Mozda malo skrenem sa teme ali nema veze. nekoliko puta sam citao u novinama kako dosta ljudi u BIH radije ide u zatvor nego da plati kaznu. Eh njegov boravak u zatvoru, ma kako kratak bio je ipak trosak za drzavu. Znaci samo jos veca steta.Uh wrote:savjest wrote:Nista protiv toga ali poznavajuci nas uvjek bi neki nasli izgovor : "neeeeeeeeemmmmmaaaaammmm paraaaa."
Sta rade ovdje. Ovdje recimo sam sudija vecinu novcanih kazni pretvori u nesto sto bi se moglo nazvati "rad za kolektivno dobro". Naime umjesto da neko plati kaznu on mora da recimo ocisti mjesto gdje je divlji otpad, ofarba neki zid gdje su grafiti, da pomogne u radu neke ustanove(starcki dom) itd... to sudija uradi. Recimo imam prijatelja kojeg je policija zaustavila dok je vozio pijan. Odradio 40 sati. Cistio je i farbao neku salu. Bilo je to ili da plati 1.500€.
pa da vidim ko ce da belajise na stadionu a zna da ce poslije morati cistiti recimo Glavni Park, ili Atmejdan itd itd....
nije nama toliko do para, koliko do ponosa...
savjest, odlichan primjer
- Prince
Odgovorno tvrdim da u Sarajevu uopšte nema huligana. Huligani su ljudi koji dolaze isključivo radi fajta, frke i tobožnje podrške klubu, a kod nas takvih ljudi nema. Ne znam kakva je situacija u Zenici, možda tamo i ima, ne bi me čudilo.
Niko ne traži probleme u klubovima, debilnoj policiji ili korumpiranom Savezu, nego u navijačima, koji često imaju mnogo razloga za svoju isfrustriranost. Sve je to velika farsa, iz koje će opet najdeblji kraj izvući nedužni, tj. navijači, koji najmanje to zaslužuju.
Policajci koji su ubili Anera neće odgovarati, čelnici Saveza će i dalje krasti, klubovi dogovarati utakmice i tako stalno, dok jednom neko ne poludi, pa ih ne pobije sve redom u Savezu, a ja jedva čekam da se to desi.
Niko ne traži probleme u klubovima, debilnoj policiji ili korumpiranom Savezu, nego u navijačima, koji često imaju mnogo razloga za svoju isfrustriranost. Sve je to velika farsa, iz koje će opet najdeblji kraj izvući nedužni, tj. navijači, koji najmanje to zaslužuju.
Policajci koji su ubili Anera neće odgovarati, čelnici Saveza će i dalje krasti, klubovi dogovarati utakmice i tako stalno, dok jednom neko ne poludi, pa ih ne pobije sve redom u Savezu, a ja jedva čekam da se to desi.
-
savjest
I ja mislim da je ponos mnogo bitniji od love. U tome i jeste fazon. I ovdje sam vidao "poznanike" kako pokraj ceste kupe limenke i razno drugo smece i samo gledaju da ih ko ne pozna. Vidis na njima da im je pravo neugodno.
Prince
Nema sumnje da ima problema i u savezu i u policiji ali ni "navijaci" nisu zlato. Mani se ti price da nema huligana u BIH. Skorom svakog vikenda imas ulecanje na teren, bacanje bakljic, kamenja, vise nego ivrijedljivih transparenata itd...
Prince
Nema sumnje da ima problema i u savezu i u policiji ali ni "navijaci" nisu zlato. Mani se ti price da nema huligana u BIH. Skorom svakog vikenda imas ulecanje na teren, bacanje bakljic, kamenja, vise nego ivrijedljivih transparenata itd...
-
poreznik
Sarajevo grad bez kriminala,droge i huliganaPrince wrote:Odgovorno tvrdim da u Sarajevu uopšte nema huligana. Huligani su ljudi koji dolaze isključivo radi fajta, frke i tobožnje podrške klubu, a kod nas takvih ljudi nema. Ne znam kakva je situacija u Zenici, možda tamo i ima, ne bi me čudilo.
-
Celicna_saka
Neka prepisu italijanski zakon, gdje je dozvoljena maksimalna sloboda izrazavanja na tribinama (baklje, zastave, koeografije i sl.) ali takodje taj zakon omogucava da se rigorozno kaznjava svaki eksces. Sad dolazi ono cuveno ali, posto kod nas ni navijaci, a policija pogotovo nisu dorasli ovakvoj vrsti kompromisa bojim se da ce se usvojiti jedan zakon koji ce biti rigorozan i koji ce nasoj frustriranoj policiji biti dobar ventil za ispuhuvanje.
-
HZSA
Kakvi crni huligani u BiH, ti ljudi koji spominju huligane u ovoj drzavi, ili se prave budale, ili su fakat neupuceni.
Ovo je cisto zbog toga de se sve na kraju svede na pricu o huliganstvu, divljanju navijaca, sad onu pricu sa saveza prebacuju na "huligane"...sve je to smisljeno, sve u korist mafije i debila koji jos uvijek haraju ovom drzavom. Pa gdje su ti povrijedjeni policajci od strane huligana...samo govore o nekakvim brojkama tipa iz zenice 11 specijalaca, a navijac mrtav, a onaj degen govori kao niko ne pita za 11 povrijedjenih specijalaca. Pa ko su ti ljudi?! imena, prezimena...?!
Ja mislim da u ovoj drzavi trenutno ne postoje ljudi koji se mogu kontrolisati kada je u pitanju zakon o navijacima (huliganima), suvise smo mi zaostali u razvoju, nasi bi specijalci pucali u djecu od nekih 15-ak godina, al zato nek mafija i dalje razvaljuje, kojekakvi kriminalci koji se vrte po ovom gradu...postoji li za nih kakav zakon?! A nama navijacima je svakako pun qrac represije od strane policije. I ova smrt Anera je trebala da znaci nesto sasvim drugo, to je bila greska policije u nekoliko navrata (da sad ne ponavljam), a ne sarajevskih (zenickih) huligana.
NAMA TREBA ZAKON O SPORTU!
A.C.A.B.
Ovo je cisto zbog toga de se sve na kraju svede na pricu o huliganstvu, divljanju navijaca, sad onu pricu sa saveza prebacuju na "huligane"...sve je to smisljeno, sve u korist mafije i debila koji jos uvijek haraju ovom drzavom. Pa gdje su ti povrijedjeni policajci od strane huligana...samo govore o nekakvim brojkama tipa iz zenice 11 specijalaca, a navijac mrtav, a onaj degen govori kao niko ne pita za 11 povrijedjenih specijalaca. Pa ko su ti ljudi?! imena, prezimena...?!
Ja mislim da u ovoj drzavi trenutno ne postoje ljudi koji se mogu kontrolisati kada je u pitanju zakon o navijacima (huliganima), suvise smo mi zaostali u razvoju, nasi bi specijalci pucali u djecu od nekih 15-ak godina, al zato nek mafija i dalje razvaljuje, kojekakvi kriminalci koji se vrte po ovom gradu...postoji li za nih kakav zakon?! A nama navijacima je svakako pun qrac represije od strane policije. I ova smrt Anera je trebala da znaci nesto sasvim drugo, to je bila greska policije u nekoliko navrata (da sad ne ponavljam), a ne sarajevskih (zenickih) huligana.
NAMA TREBA ZAKON O SPORTU!
A.C.A.B.
-
HZSA
I jos jedna stvar, savjest, neznam na koje ti huligane mislis, ali onda se malo bolje informisi o tom znacenju, jer oni indijanci koji za 20KM ulete u teren nisu huligani /nego ljudi koji bi ubili covjeka za 50KM, takva nam je drzava/ dok ovi u savezu pljackaju sve i svasta.
Ja bi bio najsretniji kada bi se kod nas stvari odvijale kao u engleskoj (ili s druge strane, u italiji), imate hrpu filmova o engl. huliganima... npr. Millwall casual-ci, mozda mnogi od vas uopste ne kontaju o cemu govorim, ali kod njih nema nereda na stadionu, u okolini se sastaju (i to dogovorene tuce), ne nose obiljezja svog kluba, furaju taj casual stil (nose burrbery odjecu i kackete, sta ja znam vec), okupljaju se po pab-ovima,... to su huligani, a ne ovi nasi "mangupi" i klosari.
S druge strane, italijani su ultrasi, kod njih nema tuca ovog tipa, tu su prioritet koreografije, setalice, bakljade, itd.itd.
Oni neredi ispred i na stadionima su nesto sasvim drugo.
Ja bi bio najsretniji kada bi se kod nas stvari odvijale kao u engleskoj (ili s druge strane, u italiji), imate hrpu filmova o engl. huliganima... npr. Millwall casual-ci, mozda mnogi od vas uopste ne kontaju o cemu govorim, ali kod njih nema nereda na stadionu, u okolini se sastaju (i to dogovorene tuce), ne nose obiljezja svog kluba, furaju taj casual stil (nose burrbery odjecu i kackete, sta ja znam vec), okupljaju se po pab-ovima,... to su huligani, a ne ovi nasi "mangupi" i klosari.
S druge strane, italijani su ultrasi, kod njih nema tuca ovog tipa, tu su prioritet koreografije, setalice, bakljade, itd.itd.
Oni neredi ispred i na stadionima su nesto sasvim drugo.
- Prince
Pa ja sam i mislio na sve ovo što je HZSA rekao, kad bi se pravi huligani pojavili u državi, govnari iz Saveza bi davno na silu otišli, jer ih niko više ne bi trpio. Navijači Milwalla su ljudi koji su spremni ubiti ni za šta, svaki klub u Engleskoj ima ljude koji dogovaraju tuče, čak i Basel iz Švicarske ima jednu od najpoznatijih grupa huligana, kojih se svi normalni ljudi boje.
Kod nas niko ni približno nije huligan, a kao što HZSA reče, sva ova priča ima za cilj prebacivanje priče s lopovčina iz Saveza, pogotovo ako reprezentaciji krene, na šta oni računaju, i za šta misle da će ih oprati.
Kod nas niko ni približno nije huligan, a kao što HZSA reče, sva ova priča ima za cilj prebacivanje priče s lopovčina iz Saveza, pogotovo ako reprezentaciji krene, na šta oni računaju, i za šta misle da će ih oprati.
-
larado
Eh da mi Bogdo imamo huligane, nebi ovolike godine gledao pusinu, i ove sad pasalice, usanovice i ostala govna u foteljama ns-a. Ono sto oni nazivaju huliganima su samo navijaci djelimicno isfrustrirani svim onim sto se desava u ovoj nasoj posranoj ligi. S vremena na vrijeme to poprimi malo vece dimenzije pa se napravi neko sranje u nekoj kasabi kad gostuje neki veci klub ali to nije nista sto se moze okarakterisati kao huliganstvo. Pa puno veca sranja se svakodnevno desavaju na ulicama Sarajeva, remeti se javni red i mir pa niko nista da pisne. Za sve to ce na kraju iskihati posteni navijac, on je taj koji ce dobiti pendrekom po ledjima jer da nije njega drzava bi bila puno mirnije i sigurnije mjesto za zivjeti
Ovo je samo jos jedan od nacina na koji ns pokusava svu ljagu skinuti sa sebe i prebaciti na nas a sto je najgore, citajuci po postovima vidim da je dosta raje na to i nasjelo i slaze se. Jebo ti nas, uvijek idemo u pogresnom smjeru
Ovo je samo jos jedan od nacina na koji ns pokusava svu ljagu skinuti sa sebe i prebaciti na nas a sto je najgore, citajuci po postovima vidim da je dosta raje na to i nasjelo i slaze se. Jebo ti nas, uvijek idemo u pogresnom smjeru
-
muthafuca
jok, u sarajevu sve mamini sinoviPrince wrote:Odgovorno tvrdim da u Sarajevu uopšte nema huligana. Huligani su ljudi koji dolaze isključivo radi fajta, frke i tobožnje podrške klubu, a kod nas takvih ljudi nema. Ne znam kakva je situacija u Zenici, možda tamo i ima, ne bi me čudilo.
- Prince
Molim ljude koji nemaju pojma šta su huligani da se ne javljaju na ovu temu, jer samo ispadaju smiješni.muthafuca wrote:jok, u sarajevu sve mamini sinoviPrince wrote:Odgovorno tvrdim da u Sarajevu uopšte nema huligana. Huligani su ljudi koji dolaze isključivo radi fajta, frke i tobožnje podrške klubu, a kod nas takvih ljudi nema. Ne znam kakva je situacija u Zenici, možda tamo i ima, ne bi me čudilo.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
muthafuca
tvoje poimanje huliganstva je ravno djetetu od 5 godina.Prince wrote:Molim ljude koji nemaju pojma šta su huligani da se ne javljaju na ovu temu, jer samo ispadaju smiješni.muthafuca wrote:jok, u sarajevu sve mamini sinoviPrince wrote:Odgovorno tvrdim da u Sarajevu uopšte nema huligana. Huligani su ljudi koji dolaze isključivo radi fajta, frke i tobožnje podrške klubu, a kod nas takvih ljudi nema. Ne znam kakva je situacija u Zenici, možda tamo i ima, ne bi me čudilo.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sta je izvaljivanje stolica i spaljivanje salova, zastava nego huliganstvo.
sta je premlacivanje jedne grupe navijaca nego huliganstvo a to se vidjelo i na tekmi prosle polusezone (travnik-sarajevo). sta su razne sacekuse poslije tekmi nego huliganstvo?
ako toga nema u sarajevu (posto ti "odgovorno tvrdis") onda su sarajevski navijaci PRAVI huligani nalik englezima koji su mirni kod svoje kuce a na strani prave belaj.
BTW ako si ti zapoceo topic nije ti ovo djedovina da tjeras ljude koji nisu tvoji istomisljenici.
- Prince
Nisam započeo topic, ali ispadaš samo smiješan, izvaljivanje stolica je daleko od huliganstva, čak nema veze s tim. Uzmi rječnik i pogledaj šta znači huligan, jer ovdje ti očigledno niko ne može objasniti. Izvaljivanje stolica, sitne tuče po Travniku što su bile, spaljivanje šalova i zastava, sačekuše koje rade djeca od 10 godina i ostalo što se kod nas dešava je sve samo ne huliganstvo.
Taj pojam je mnogo drugačiji nego što misliš, druga je priča što kod nas ljudi koriste tu riječ za mnogo šta drugo.
Taj pojam je mnogo drugačiji nego što misliš, druga je priča što kod nas ljudi koriste tu riječ za mnogo šta drugo.
-
HZSA
zasto se prepirete, vidis da momak najbolje zna...
muthafuca, ti i dalje nastavi vjerovati novinarima i kojekakvim debilima koji svaki moguci incident nazivaju huliganstvom (pa cak i otimanje mobitela).
Dalje, spomenuo si nas u travniku, ono nije englesko huliganstvo (cisto zbog uslova u kojima smo se zadesili-livada
), a mostar je mogao biti dobar, da su ultrasi (i torcida) imali muda uci u fight, najlakse je bacanjem flasa i kamenica iz pristoje daljine biti zajeban.
U sarajevu je nemoguce napraviti sacekusu, pa tako da opet neznam o cemu govoris...
Bas sam sada protiv zrinjskog gledao (ostao 1sat poslije tekme sa haverom), ultrasi su izasli sat nakon tekme, po mrklom mraku, niz livadu iza juzne tribine, koja je, kasnije sam prosao tim putem, napravljena za silazak do parkinga zetre (za gostujuce navijace), jedan dio ograde je bio probijen, samo je jedna svjetiiljka gorila i to uperena u noge navijacima da vide kuda hodaju, bilo je negdje 40-ak specijalaca, nekolik ih je cak uslo i u privatna auto kao dodatna pratnja, 5-6 puhova, 2-3 marice, njih je bilo 30-ak (jedan bus), na kosevu je postalo nemoguce prici gostujucim navijacima, to je cinjenica.
S tim da oni imaju muda proci kroz grad, ili doci pjeske do stadiona, to bi bila druga prica. Dok je grbavica mnogo pogodnija.
Ovo je samo skretanje paznje sa lopovluka koji provode celnici NSBiH, i sto je najgore od svega, to ce im na kraju i poci za rukom, a onda slijedi maltretiranje navijaca.
Samo jedan primjer ko na kraju ispasta, Milan Vasic (15), mozda znate ste mu se desilo, odgovorni tvrde da su masi ispred tribine pucali u noge, inace, to je bilo na derbiju u beogradu, djecaku je lice totalno unisteni, prosao je nekoliko operacija cini mi se...nedo Bog da se kod nas uvede taj zakon, kod nas ce gumene metke zamijeniti pravom municijom
muthafuca, ti i dalje nastavi vjerovati novinarima i kojekakvim debilima koji svaki moguci incident nazivaju huliganstvom (pa cak i otimanje mobitela).
Dalje, spomenuo si nas u travniku, ono nije englesko huliganstvo (cisto zbog uslova u kojima smo se zadesili-livada
U sarajevu je nemoguce napraviti sacekusu, pa tako da opet neznam o cemu govoris...
Bas sam sada protiv zrinjskog gledao (ostao 1sat poslije tekme sa haverom), ultrasi su izasli sat nakon tekme, po mrklom mraku, niz livadu iza juzne tribine, koja je, kasnije sam prosao tim putem, napravljena za silazak do parkinga zetre (za gostujuce navijace), jedan dio ograde je bio probijen, samo je jedna svjetiiljka gorila i to uperena u noge navijacima da vide kuda hodaju, bilo je negdje 40-ak specijalaca, nekolik ih je cak uslo i u privatna auto kao dodatna pratnja, 5-6 puhova, 2-3 marice, njih je bilo 30-ak (jedan bus), na kosevu je postalo nemoguce prici gostujucim navijacima, to je cinjenica.
S tim da oni imaju muda proci kroz grad, ili doci pjeske do stadiona, to bi bila druga prica. Dok je grbavica mnogo pogodnija.
Ovo je samo skretanje paznje sa lopovluka koji provode celnici NSBiH, i sto je najgore od svega, to ce im na kraju i poci za rukom, a onda slijedi maltretiranje navijaca.
Samo jedan primjer ko na kraju ispasta, Milan Vasic (15), mozda znate ste mu se desilo, odgovorni tvrde da su masi ispred tribine pucali u noge, inace, to je bilo na derbiju u beogradu, djecaku je lice totalno unisteni, prosao je nekoliko operacija cini mi se...nedo Bog da se kod nas uvede taj zakon, kod nas ce gumene metke zamijeniti pravom municijom
-
muthafuca
ako se sjecas prijateljske tekme bih-jugoslavija prije 3-4 godine...HZSA wrote: U sarajevu je nemoguce napraviti sacekusu, pa tako da opet neznam o cemu govoris...
bio sam na licu mjesta gdje je ceka napravljena ispred pijace ciglane...
jedno 5 auta gostujucih navijaca (sami su krivi) je demolirano i jedan je osto bez oka, robijasima standardno priredite kobilju glavu pa bilo bacanje kamenja il ganjanjem slabijih... elem ja bih svaki pa cak i najmanji incident na stadionu i van stadiona sto se navijaca tice kaznjavao igranjem bez publike, pa bi se opametili svi. jer nikom nije u cilju igrat bez moralne i finansijske podrske (karte isl)