Hoffenheim

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#76 Re: Hoffenheim

Post by Dado dijasporitus »

Mene jos uvijek zanima sta se to desilo da je Hoffenheim postao to sto jeste. Sigurno nisu igraci jer su svi kupljeni za baksis. Je li u pitanju neka nova fudbalska strategija, nesto sto do sada niko nije uradio.
Epitop

#77 Re: Hoffenheim

Post by Epitop »

Dado dijasporitus wrote:Mene jos uvijek zanima sta se to desilo da je Hoffenheim postao to sto jeste. Sigurno nisu igraci jer su svi kupljeni za baksis. Je li u pitanju neka nova fudbalska strategija, nesto sto do sada niko nije uradio.
Desilo se to da ljudi igraju bez respekta i svi u napad i svi u odbranu.
cyprus

#78 Re: Hoffenheim

Post by cyprus »

Ma čim Ibišević upadne u golgetersku krizu (a moraće kad tad), bojim se da će zbog loše odbrane i Hoffenheim počet padat na tabeli.
and

#79 Re: Hoffenheim

Post by and »

cyprus wrote:Ma čim Ibišević upadne u golgetersku krizu (a moraće kad tad), bojim se da će zbog loše odbrane i Hoffenheim počet padat na tabeli.
odbrana im je sve samo ne loša.jedino su im golmani tanki,ali zbog toga što odbrana dobro funkcioniše nemaju puno posla i pokrivaju svoje nedostatke.
cyprus

#80 Re: Hoffenheim

Post by cyprus »

and wrote:
cyprus wrote:Ma čim Ibišević upadne u golgetersku krizu (a moraće kad tad), bojim se da će zbog loše odbrane i Hoffenheim počet padat na tabeli.
odbrana im je sve samo ne loša.jedino su im golmani tanki,ali zbog toga što odbrana dobro funkcioniše nemaju puno posla i pokrivaju svoje nedostatke.
Pa haj recimo da nije loša, ali svakako im nije jača strana...
BaileyS

#81 Re: Hoffenheim

Post by BaileyS »

Epitop wrote:
Dado dijasporitus wrote:Mene jos uvijek zanima sta se to desilo da je Hoffenheim postao to sto jeste. Sigurno nisu igraci jer su svi kupljeni za baksis. Je li u pitanju neka nova fudbalska strategija, nesto sto do sada niko nije uradio.
Desilo se to da ljudi igraju bez respekta i svi u napad i svi u odbranu.
Nisu se ni popisali kako treba u Bundesligi a igraju bez respekta i protiv najvecih. Guraju identican Barcelonin sistem 4-3-3, kako kod kuce tako i na strani. Ekipa je mlada i ima jos dosta dobrih igraca mimo Vede i Salihovica, oba beka su im pravo dobra, pogotovo desni. Brazilac koji pored Salihovica igra drugog ofanzivnog veznog je isto dobar igrac. U napadu Ibisevic, Obasi, Ba, ne znas koji je bolji.

Ipak, cini mi se da im je najjaci igrac trener, svaka cast za hrabrost i lijepu igru.
and

#82 Re: Hoffenheim

Post by and »

cyprus wrote:
and wrote:
Pa haj recimo da nije loša, ali svakako im nije jača strana...
ako si gledao tekmu ,koliko je hsv imao šansi?čak mislim da im je odbrana jača strana,jer strahovitim presingom protivniku ne daju priliku da ih ugrožava,na sredini oduzimaju loptu i jurišaju na gol protivnika.
cyprus

#83 Re: Hoffenheim

Post by cyprus »

and wrote:ako si gledao tekmu ,koliko je hsv imao šansi?čak mislim da im je odbrana jača strana,jer strahovitim presingom protivniku ne daju priliku da ih ugrožava,na sredini oduzimaju loptu i jurišaju na gol protivnika.
Ako su protiv HSVa (koji očito pada u krizu) odigrali sjajnu utakmicu u segmentu odbrane, to ne znači da su svaku tako igrali i da će svaku tako igrat. 16 golova u 11 utakmica ipak nije malo, pogotovo ako se uzme u obzir da su oni lideri, te je sasvim jasno da nisu dosad imali neobično raspoložen napad (prije svega osovinu Salihović-Ibišević, a solidni su i Obasi i Ba), sigurno ne bi bili tu gdje su sad.
and

#84 Re: Hoffenheim

Post by and »

cyprus wrote:
and wrote:ako si gledao tekmu ,koliko je hsv imao šansi?čak mislim da im je odbrana jača strana,jer strahovitim presingom protivniku ne daju priliku da ih ugrožava,na sredini oduzimaju loptu i jurišaju na gol protivnika.
Ako su protiv HSVa (koji očito pada u krizu) odigrali sjajnu utakmicu u segmentu odbrane, to ne znači da su svaku tako igrali i da će svaku tako igrat. 16 golova u 11 utakmica ipak nije malo, pogotovo ako se uzme u obzir da su oni lideri, te je sasvim jasno da nisu dosad imali neobično raspoložen napad (prije svega osovinu Salihović-Ibišević, a solidni su i Obasi i Ba), sigurno ne bi bili tu gdje su sad.
hsv,dortmund su ekipe koje inače dobro igraju u gostima.odbrana im dobro igra svaku utakmicu.od tih 16 golova 10 su primili na 2 utakmice protiv bayera i werdera.protiv werdera su skoro sve golove primili udarcima izvan 16 gdje su se pokazale slabosti golmana.
Topla voda

#85 Re: Hoffenheim

Post by Topla voda »

ma napravljena je prava selekcija od strane trenera.
ovaj obasi je nigerijski reprezentativac,bio pravo dobar na svjetskom ,kad su zijanili u finalu.tad su ga uzeli.ustvari i on i mikel iz celzija su bili u norveskom lynu,pa je ovaj otiso u celzi,a obasi trebo kod spahica,pa nesto tamo bile nek smjene,pa zavrsio u hofenhajmu.
ovaj mali brazilac carlos je iz gremia doso,ne znam sad jel 5-6 miliona eura placen.i jos onaj gustavo,garant je i on brazilac
onda su doveli onog zutog beka i vajsa iz stutgarta,ibelcbergera iz frajburga..
sreca pa se ovaj neki welington povrijedio,pitanje je bil vedo zaigro
a onaj hasanov sura ne igra nikako :D
-danTe-

#86 Re: Hoffenheim

Post by -danTe- »

http://www.vedadibisevic.info/contact.html
evo ako neko hoce da mu napise nesto ili kaze,bujrum...
klixober

#87 Re: Hoffenheim

Post by klixober »

Posto su i jedan i drugi igraci Hoffenheim-a postavicu na ovu temu...
Da se shvati koliko su ove sezone u svakom pogledu napredovali Salihovic i Ibisevic i cijeli Hoffenheim,navescu jedan primjer - prije pocetka sezone,na transfermarkt je vrijednost Ibisevica bila pisljivih 800 000€,a Salihovica ako se dobro sjecam 1,5 mil €.Sada i jednom i drugom vrijednost na transfermarkt iznosi 4,5 mil €,znaci Ibisevicu je 5 puta veca cijena.Naravno,to nista ne znaci jer siguran sam da kada bi ih neko htio kupiti,ne bi mogao proci jeftinije od 10 mil€.

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html
klixober

#88 Re: Hoffenheim

Post by klixober »

Salihovic produzio ugovor sa Hoffenheimom.

http://www.tsg-hoffenheim.de/4news.php? ... 5D=Fußball
piupiu

#89 Re: Hoffenheim

Post by piupiu »

Ja pomislih ovaj Hoffenheim haman neki novi filozof, :lol: . Zalutala ... samo nastavite, decki, ;-) . :D
bruce lee

#90 Re: Hoffenheim

Post by bruce lee »

sajprs, mada ne pisem cesto na forumu, citam dosta i cesto podrzavam tvoje stavove (pogotovo ste se reprezentacije tice). al' ne kontam ovaj post. i po mom misljenju hoffenheim ne moze izdrzati ovaj tempo. prije svega psiholoski, sada nemaju sta izgubiti, vidjet cemo sta ce biti kad budu morali konkretno BRANITI poziciju. znaci ne samo prvo mjesto, nego kasnije kad budu svaku tekmu favoriti i kad bude biti ili ne biti u evropskim kupovima.

ali zasto sad vec sada nagovjestavati krizu npr. ibisevica? jeste, vjerovatno ce doci do nje. ja od prvog kola drhtim da ce zakazati, ali momak zabija. ne razmisljam vise o tome, zadnja tri kola se samo keslam i izricito napominjem nijemcima ko je koliko golova dao, a ko koliko asistencija (salihovic i misimovic, pa i sam ibisevic). ako dodje pad, neka dodje. ali ovo je nasih pet minuta, zasto ne bi u njima uzivali?

p.s. odbrana hoffenheima uopste nije toliko losa, samo im treba dobar golman. ali i sa dobrim golmanom ce doci kriza. ali na to sada jednostavno necu da mislim nego uzivam u svakoj tekmi. GO HOFFENHEIM! :bih:
bruce lee

#91 Re: Hoffenheim

Post by bruce lee »

piupiu wrote:Ja pomislih ovaj Hoffenheim haman neki novi filozof, :lol: . Zalutala ... samo nastavite, decki, ;-) . :D
kant, hegel, schopenhauer, nietzsche, wittgenstein, luhmann, jaspers.. und hoffenheim.. :D pa moze se nazvati nova filozofija. u fudbalu ;)
Majjah

#92 Re: Hoffenheim

Post by Majjah »

Hoffenheim je cudo koje ce nazalost trajati samo jednu sezonu, ako ne dodje neki Abramovic ili ako ovaj sadasnji vlasnik ne odrijesi kesu malo vise ;)
Tako je to u fudbalu, nema se sta pametovati. Uvijek su bili mali i veliki, uvijek je bilo lijepo gledati kako ti mali mrse racune velikima, sad je jos ljepse jer osovinu kluba cine nasa dva covjeka! :)
Sjetite se samo Keiserslauterna prije par sezona, iz druge lige usli i osvojili titulu, poslije toga se opet eno tuse i pate po drugoj ligi! A oni i imaju nesto sto se moze nazvati tradicija, Hoffenheim nazalost nema nista od toga, imaju dobru ekipu koju tek sad protivnici pocinju ozbiljno shvatati, imaju Salihovica koji na istu foru cijelu polusezonu uposljava napadace (ubacivanje cim centar predje), kad se tu jos upetljaju milonske ponude od vecih glubova, Hoffenheimu ce to najvjerovatnije i biti kraj :sad:
simonese

#93 Re: Hoffenheim

Post by simonese »

Salihovic produzio ugovor sa Hoffenheimom do 2012 g. a Ibisevicu se nudi novi ugovor do 2015 g.
O ciframa ne pise nista ali svi znamo da je Dietmar Hopp multimlijarder(tu je negdje sa Abramovicem,oko 12.milijardi tezak)
rado_vidjen

#94 Re: Hoffenheim

Post by rado_vidjen »

nadam se samo da vedo nece krenut stopama gekasa i mintala, predjasnjih prvih strijelaca bundeslige :D ...koji su preko noci zaboravili zabijat i pali u zaborav..

mislim da sejo ima vece sanse u premiershipu od vede. nije sto je nas :D ali fakat nisam odavno vidio da neko onako dobro centriria (bekamovski). jak na nogama, i dobar tehnicar, mislim da mu ne bi puno trebalo za adaptaciju na engleski stil igre. kako bi samo njegovi centarsutevi sjedali jednom pavljucenku npr. :D
strong69

#95 Re: Hoffenheim

Post by strong69 »

Majjah wrote:Hoffenheim je cudo koje ce nazalost trajati samo jednu sezonu,
Hoffenheim je cudo koje traje 8 godina. To je period u kojem su iz 4. stigli u Bundes ligu. Hoffenheim je osnovan 1899. a dolazi iz sela sa 3.500 stanovnika a ima 30.000 navijaca na utakmicama koje igra u Manheimu...

Nije ovo cudo za jedan dan. Traje mnogo duze.
simonese

#96 Re: Hoffenheim

Post by simonese »

strong69 wrote:
Hoffenheim je cudo koje traje 8 godina. To je period u kojem su iz 4. stigli u Bundes ligu. Hoffenheim je osnovan 1899. a dolazi iz sela sa 3.500 stanovnika a ima 30.000 navijaca na utakmicama koje igra u Manheimu...

:thumbup:
Majjah

#97 Re: Hoffenheim

Post by Majjah »

strong69 wrote:

Ma znam ja to, ali realno gledajuci, tek u 2 i 1 Bundesligi njihov uspjeh je vrijedan pomena, u nizim ligama je bilo dovoljno da se dovedu jedan ili dva kvalitetnija igraca i oni ce vec napraviti razliku. Sta onda reci za Leverkuzen, klub iz industrijske zonu Kelna?? :-) Ljudi igraju ligu sampiona a nisu u vakat mogli napunit stadion od 25.000 mjesta! To sto je Hoffenheim umozda samo obicno selo je relativan pojam, pare su bitne, sa njima dolazi uspjeh, sa uspjehom navijaci! 8-)
cyprus

#98 Re: Hoffenheim

Post by cyprus »

bruce lee wrote:
sajprs, mada ne pisem cesto na forumu, citam dosta i cesto podrzavam tvoje stavove (pogotovo ste se reprezentacije tice). al' ne kontam ovaj post. i po mom misljenju hoffenheim ne moze izdrzati ovaj tempo. prije svega psiholoski, sada nemaju sta izgubiti, vidjet cemo sta ce biti kad budu morali konkretno BRANITI poziciju. znaci ne samo prvo mjesto, nego kasnije kad budu svaku tekmu favoriti i kad bude biti ili ne biti u evropskim kupovima.

ali zasto sad vec sada nagovjestavati krizu npr. ibisevica? jeste, vjerovatno ce doci do nje. ja od prvog kola drhtim da ce zakazati, ali momak zabija. ne razmisljam vise o tome, zadnja tri kola se samo keslam i izricito napominjem nijemcima ko je koliko golova dao, a ko koliko asistencija (salihovic i misimovic, pa i sam ibisevic). ako dodje pad, neka dodje. ali ovo je nasih pet minuta, zasto ne bi u njima uzivali?

p.s. odbrana hoffenheima uopste nije toliko losa, samo im treba dobar golman. ali i sa dobrim golmanom ce doci kriza. ali na to sada jednostavno necu da mislim nego uzivam u svakoj tekmi. GO HOFFENHEIM! :bih:
Ma joj, ne vidim u čemu se ne slažemo. I ja uživam u svakom rezultatu Hoffenheima, i sa svakim golom Ibiševića ili Salihovića srce mi biva veće (usrah ga sa metaforom, al haj :D ). Međutim, ono što sam ja rekao je realnost, ali ne govorim da o tome trebamo se unaprijed brinut i razmišljat. Sve u svoje vrijeme.

PS A mala doza pesimizma, ne može škodit :wink: , bar kada se radi o našem mentalitetu. Mi smo ili hiper optimistični ili u najdubljem crnjaku, a to ne valja :-)
Mahalac

#99 Re: Hoffenheim

Post by Mahalac »

Meni su obadvojica izrazito prosječni igrači...evo ovaj mali malo ima sreće s golovima...jednostavno još ga nisam vidio da je nešto sam napravio, uradio, okrenuo igrača i iz ničega stvorio nešto....zna to sve ovaj Salihović zato i jest produžio ugovor u Hanoferu :shock: :D

Nikad mu neču oprostiti što ne gurnu loptu Misketu protiv turaka za 2:2 :x to če nas kakvi smo pehovi koštati kvalifikacija.
rado_vidjen

#100 Re: Hoffenheim

Post by rado_vidjen »

Mahalac wrote:Meni su obadvojica izrazito prosječni igrači...evo ovaj mali malo ima sreće s golovima...jednostavno još ga nisam vidio da je nešto sam napravio, uradio, okrenuo igrača i iz ničega stvorio nešto....zna to sve ovaj Salihović zato i jest produžio ugovor u Hanoferu :shock: :D

Nikad mu neču oprostiti što ne gurnu loptu Misketu protiv turaka za 2:2 :x to če nas kakvi smo pehovi koštati kvalifikacija.
vic mjeseca :D ...gledas li preglede na ARD-u?
Post Reply