Vidis bas u tome i jest stos.U ono poslijeratno vrijeme Hasan i Bayern su mogli naci stotinu nacina da kako da se Hase ne odazove na utakmice reprezentacije.Koliko se sjecam Hasan nikada nije odbio ni jedan nastup a mogao je.Vidi ovi danasnji.Malo ,malo pa nekog nema ili nece.Zato Hasanu svaka cast a da je nekad igrao i losije sasvim normalno za jednog profesionalca ali da je namjerno igrao lose su samo izmisljotine.Jednostavno je mogao reci,,necu nikako,,i tacka.Edin H. wrote:Mislim da je poprilicno eskivirao, ali sustina je druga.Fozgen wrote:Valjda zato sto ga nije bilo toliko po TV-u, sto net i nije bio rasprostranjen kao danas pa se o Salihamidzicu i nije mogao stvoriti neki mit ali je eto ipak mogla neka negativna slika.
Hasan u kakvom je klubu igrao, sa kojim je tempom igrao, koju ligu i koliko utakmica sedmicno ili mjesecno i koju je rolu igrao u klubu nije ni najmanje, po meni, eskivirao.
Hasan je legenda i dzaba sve.
Dosao je tiho u reprezentaciju, otisao je jos tise iz nje a danas zivi jako daleko od nje ali niti koga blati niti koga kudi.
O ovome smo jednom vec raspravljali na drugoj temi.
Mene uopste ne interesuje za koga pojedini igraci igraju, samo me interesuje kako igraju za reprezentaciju. Zato se puno ne lozim gdje ce Dzeko otici ili ne, sto se mene tice mozda je i najbolje da ostane gdje jeste. Cim predje u veci klub pocece na njega vrstiti pritisak da izbjegava reprezentativne utakmice zbao obaveza prema klubu. Mnogi igraci nisu dovoljno jaki ili imaju zelje da se tome odupru.
Nas je smijesni Stoke poceo zaclaciti oko Begovica, a zamislite sta ce nam neki veci klub raditi.
HASAN SALIHAMIDZIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#76 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
- Obuca9
#77 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
A haj Boga ti, ti veliki ljubitelju velikog Asmira Begovića, reci mi je li se ikad desilo da se Hasan Salihamidžić nije javio na telefon, a kasnije to pravdao pričom o samrtnoj postelji, a onda tri dana nakon svega toga istrčao na teren kao da ništa nije bilo?Edin H. wrote:Nakon toga je negdje Hasan skontao da mu su mu nastupi za reprezentaciju potencijalna prepreka za nastupe u klubu.Fozgen wrote:No comment
Salihamidzic je, za mene, bio i ostat ce legenda BH fudbala.Jbte sjecam se ove utakmice ko da je juce bila, bjezanija u Sarajevo poslije skole sa taxijem iz Zenice.BOSNA I HERCEGOVINA - ITALIJA 2:1 (2:1)
PRIJETELJSKA UTAKMICA
06.11.1996. Sarajevo, Olimpijski stadion Koševo (40.000)
Robert Sedlacek (AUT)
BIH: Mirsad DEDIC, Nermin ŠABIC (69' Pavo DADIC), Bakir BEŠIREVIC, Muhamed KONJIC (75' Sanjin PINTUL), Senad BEGIC, Murat JAŠAREVIC, Vlatko GLAVAŠ, Sejad HALILOVIC (62' Sead KAPETANOVIC), Elvir BOLIC (63' Senad BRKIC), Hasan SALIHAMIDŽIC, Elvir BALJIC (60' Vedin MUSIC); S: Fuad MUZUROVIC
ITA: Francesco TOLDO (46' Luca MARCHEGIANI), Daniele CARNASCIALI, Moreno TORRICELLI (70' Luigi APOLLONI), Roberto DI MATEO (46' Frederico GIUNTI), Pasquale PADALINO, Paolo MALDINI, Dino BAGGIO (46' Gianluca LENTINI), Demetrio ALBERTINI, Pierluigi CASIRAGHI (46' Fabrizio RAVANELLI), Gianfranco ZOLA, Enrico CHIESA (46' Marco SIMONE); S: Arrigo SACHI
1:0 Salihamidžic 6’, 1:1 Chiesa 12’, 2:1 Bolic 44’
Žuti kartoni: Halilovic, Jašarevic - Maldini, Torricelli, Albertini
Steta, nije bio los igrac, mislim Bayerna![]()
Potpuno besmislena rasprava, pa ima vas ovdje koliko hocete koji se dan danas furaju na onoga smrada Ibrahimovica sto se odlucio igrati za Svedsku, a ne za BiH, satro nisu mu sa 9 godina ponudili da igra za BiH A tim.
Hasan svakako ima nekih zasluga (citaj doveo nam je Misimovica), ali da se pretrgao oko reprezentacije nakon pocetnog entuzijazma, bas i nije.
Uostalom nevazno, njegova odluka, ali sreca da nisu svi nasi kvalitetni igraci poput njega, ipak je za nas igrao veliki Sergej Barbarez
-
Omerovim_Koracima
#78 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Necemo nikad imait ajceg igraca od Hasana u novijoj historiji,dugo,dugo. Kad se spomene Brazzo treba ustat.
Nikad s enije guro po novinama,ovo ono. Koji nas fudbaler pomaze djeci? Svi imaju para,ovo Dzekino za novine se ne pika. hasan svaki praznik posalje nesto djeci u domu u zenici da se imaju obuci i turbini opreme itd. al eto,Hasan je suga itd. Frajer se je borio. Al vala ne bi ti ni ja igro,sa Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima fdubala. Zdeao.
Nikad s enije guro po novinama,ovo ono. Koji nas fudbaler pomaze djeci? Svi imaju para,ovo Dzekino za novine se ne pika. hasan svaki praznik posalje nesto djeci u domu u zenici da se imaju obuci i turbini opreme itd. al eto,Hasan je suga itd. Frajer se je borio. Al vala ne bi ti ni ja igro,sa Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima fdubala. Zdeao.
-
Corola
#79 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Ma sramota je Begovica i Hasana uopste porediti.
- BarbaDue
#80 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
nije sramota, prije da se oni ne mogu porediti, ovaj je haman na kraju karijere a ovaj je tek pocinje.Corola wrote:Ma sramota je Begovica i Hasana uopste porediti.
- Neelix
#81 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Omerovim_Koracima wrote:Necemo nikad imait ajceg igraca od Hasana u novijoj historiji,dugo,dugo. Kad se spomene Brazzo treba ustat.
nije do saigraca, trenera, saveza...al ne konta to jado, nije nikad ni kontao
-
Omerovim_Koracima
#82 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Pa wels se nikad nije plasiro nikad nigdje,nit je giggs igro nesto spec. ne glumi nekog strucnjaka,filozofa,lose ti ide ofiras se i to 
- Neelix
#83 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
naravno da nije, ali giggs je 10 puta bolji igrac od hasana, a igrao za svoju zemlju i kad treba i kad ne treba, bez obzira na to ko su mu saigraci. ti maloprije rece da ne bi igrao sa, citiram. "Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima". Giggs bi. I ja bih. I svi koji znaju sta znaci igrati za svoju zemlju bi.
-
Fozgen
#84 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Mislim da bi svako prepucavanje bilo bespotrebno. Ukusi, kao i misljenja su razliciti.
Nije meni to sta kako je li ili nije htjeo da igra, nego jednostavno kao covjek je meni Hasan sasvim ok. Nije ga BiH nicim zaduzila a sve sto je se desavalo u BiH s njim nije islo u prilog nekom boljem povezivanju s BiH iako se on ni dan danas nije odrekao BiH. Mislim da je on BiH u najboljem svjetlu predstavljao u svijetu.
Svako naravno ima i pravo da misli drugacije, razlicitim ocima gledamo kao sto razlicitim usima slusamo.
Nije meni to sta kako je li ili nije htjeo da igra, nego jednostavno kao covjek je meni Hasan sasvim ok. Nije ga BiH nicim zaduzila a sve sto je se desavalo u BiH s njim nije islo u prilog nekom boljem povezivanju s BiH iako se on ni dan danas nije odrekao BiH. Mislim da je on BiH u najboljem svjetlu predstavljao u svijetu.
Svako naravno ima i pravo da misli drugacije, razlicitim ocima gledamo kao sto razlicitim usima slusamo.
- Neelix
#85 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
BiH ga je valjda zaduzila tim sto se rodio tu....tako bar ja to shvatam. Ako grijesim, onda mi svi argumenti padaju u vodu. Valjda se podrazumjeva da volis zemlju u kojoj si rodjen...nismo srbi 
-
Omerovim_Koracima
#86 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Wels je tad imo bolje igrace itd. Kakve veze ima giggs sa Hasanom? Giggs se nikad niej naigro pored BraceNeelix wrote:naravno da nije, ali giggs je 10 puta bolji igrac od hasana, a igrao za svoju zemlju i kad treba i kad ne treba, bez obzira na to ko su mu saigraci. ti maloprije rece da ne bi igrao sa, citiram. "Dzelom,granovom,Durom,Dedicem,Hotom,Biscevice,Alihojicem i ostalim velemajstorima". Giggs bi. I ja bih. I svi koji znaju sta znaci igrati za svoju zemlju bi.
- kokuz_sa
#87 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
sta rece i osta ziv..Neelix wrote:BiH ga je valjda zaduzila tim sto se rodio tu....tako bar ja to shvatam. Ako grijesim, onda mi svi argumenti padaju u vodu. Valjda se podrazumjeva da volis zemlju u kojoj si rodjen...nismo srbi
i Stanic rodjen u BIH,Ibrahimovic,kovaci..mah pola srbijanske,hrvatske i slovenske repke..a i eto marin sto igra u njemackoj..
kakva je to njihova zasluga sto su rodjeni u BIH a igraju za druge..
i Ciro rodjen u BIH pa ojadio BIH za bar 20igraca koje je zvao da igraju za hrvate..
Hasanu treba skinut kapu ..igrao je kad mu se igralo..kad ga nisu zajebavali i eto..
kad se pjevala himna prvi ju je pjevao dok pola igraca je tada igralo u repki samo da se mogu sto skuplje prodat vani..
-
Fozgen
#88 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Jah
Koliko se njih rodilo u BiH pa nisu ni blizu rep. BiH
Mislim da je nama lako iz ove perspektive pricati ovo bi ono bi.
- Neelix
#89 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Full name Zlatan Ibrahimović
Date of birth 3 October 1981 (age 29)
Place of birth Malmö, Sweden
jeste, upravu si za hrpu igraca srbijanske i hrvatske reprezentacije....a kakvo misljenje imas o njima? ako ti je uredu to sto igraju za tamo neke lijeve zemlje umjesto svoje domovine, onda mogu shvatit i takvo razmisljanje o hasanu.
jeste, upravu si za hrpu igraca srbijanske i hrvatske reprezentacije....a kakvo misljenje imas o njima? ako ti je uredu to sto igraju za tamo neke lijeve zemlje umjesto svoje domovine, onda mogu shvatit i takvo razmisljanje o hasanu.
-
Fozgen
#90 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Pa nekad mi se cini da ljudi u BiH vise vole eto bas Zlatana Ibrahimovica nego li Hasana Salihamidzica i vise se dice Zlatanom. Mozda grjesim ali mi se tako ciniNeelix wrote:Full name Zlatan Ibrahimović
Da dodam da ja o njima nemam neko posebno misljenje, nit mi smrde niti mi mirisu, ne znace mi nista u zivotu nekako.
Al ja sam misljenja da je nas Hasan zaduzio e sad znam da ima ljudi koji ne misle tako i oni imaju apsolutno pravo na to.
-
Dead Man Walking
#91 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Da na bilo kojem od nasih igraca lijece frustracije svi, od navijaca do selektora (ovo selektora u mnozini), ko u pola sto su lijecili na Hasanu, ne samo da bi dobijali namjerne crvene nego se vise nikad ne bi ni pojavili na okupljanju.
Pa vidi ovih danasnjih, na treningu ne odigraju, pa dizu nos i kofrce se po novinama. A Haso je za sve njih izmislio i loptu i teren, i jedini je nas igrac koji nikad nije zakazao u velikoj utakmici i bas u tim utakmicama je i davao najvise. Kad se samo sjetim kako je Sergija pravio budalom... Istina je da se Haso nikad nije uklapao u folklor, nije docekivao bajrame i nove godine u hayatovom studiju, nije ga bilo po Expressu, nije bio licnost dana u Avazu, i tako to, pa ga je najlakse bilo uzeti na zub. 'ta ce Hasan, hebo ga Bayern, nama nesto glumi igraca. 
- Neelix
#92 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
zlatan igra za milan, moj omiljeni strani klub, stavise - nosi citavu ekipu na ledjima, ali ja ga ne volim iz milion razloga, kretenski se ponasa prema saigracima, poprilicna je hinja kad je rijec o bivsim klubovima, i sl, ali to sto ne igra za BiH nije razlog da ga ne volim. zapravo bio je, jer sam mislio da je rodjen ovdje, cim sam "otkrio" da je rodjen tamo, prestao sam ga "ne voliti" zbog toga.
hasanu svaka cast za utakmice na pocetku bh reprezentacije i u trenucima kad se stvarala, ali pred kraj je strasno usro stvari, ponasao se hinjavo, izbjegavao nastupe na sve moguce nacine, igrao preko neke stvari, a na kraju je i otisao zbog "nemogucnosti da igra na vise frontova", a ni 30g mu nije bilo.
hasanu svaka cast za utakmice na pocetku bh reprezentacije i u trenucima kad se stvarala, ali pred kraj je strasno usro stvari, ponasao se hinjavo, izbjegavao nastupe na sve moguce nacine, igrao preko neke stvari, a na kraju je i otisao zbog "nemogucnosti da igra na vise frontova", a ni 30g mu nije bilo.
- Neelix
#93 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Dead Man Walking wrote:Da na bilo kojem od nasih igraca lijece frustracije svi, od navijaca do selektora (ovo selektora u mnozini), ko u pola sto su lijecili na Hasanu, ne samo da bi dobijali namjerne crvene nego se vise nikad ne bi ni pojavili na okupljanju.Pa vidi ovih danasnjih, na treningu ne odigraju, pa dizu nos i kofrce se po novinama. A Haso je za sve njih izmislio i loptu i teren, i jedini je nas igrac koji nikad nije zakazao u velikoj utakmici i bas u tim utakmicama je i davao najvise. Kad se samo sjetim kako je Sergija pravio budalom... Istina je da se Haso nikad nije uklapao u folklor, nije docekivao bajrame i nove godine u hayatovom studiju, nije ga bilo po Expressu, nije bio licnost dana u Avazu, i tako to, pa ga je najlakse bilo uzeti na zub. 'ta ce Hasan, hebo ga Bayern, nama nesto glumi igraca.
89 Substitution Salihamidzic on for Basler as Hitzfeld tries to kill off the remaining few seconds.
90 Three minutes of injury time to play. United are running out of chances.
90 Gooooaaaaaaaaallllll Elation for United: Beckham takes a corner, Schmeichel goes for the header, the ball reaches Giggs on the edge of the box. His right-foot volley is met at the edge of the six-yard box by Sheringham who turns it home.
90 Gooooooooooaaaaaaaalllllll!!!!!!! Treble heaven: Beckham crosses from a corner and Sheringham knocks it down for Solskjaer to toe-poke it into the top corner of the net.
-
Dead Man Walking
#94 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Sefe, pricam o reprezentaciji. A ako imas prigovore na Hasanov status u Bayernu... Pa tu se fakat onda nemamo sta raspravljati.Neelix wrote:Dead Man Walking wrote:Da na bilo kojem od nasih igraca lijece frustracije svi, od navijaca do selektora (ovo selektora u mnozini), ko u pola sto su lijecili na Hasanu, ne samo da bi dobijali namjerne crvene nego se vise nikad ne bi ni pojavili na okupljanju.Pa vidi ovih danasnjih, na treningu ne odigraju, pa dizu nos i kofrce se po novinama. A Haso je za sve njih izmislio i loptu i teren, i jedini je nas igrac koji nikad nije zakazao u velikoj utakmici i bas u tim utakmicama je i davao najvise. Kad se samo sjetim kako je Sergija pravio budalom... Istina je da se Haso nikad nije uklapao u folklor, nije docekivao bajrame i nove godine u hayatovom studiju, nije ga bilo po Expressu, nije bio licnost dana u Avazu, i tako to, pa ga je najlakse bilo uzeti na zub. 'ta ce Hasan, hebo ga Bayern, nama nesto glumi igraca.
89 Substitution Salihamidzic on for Basler as Hitzfeld tries to kill off the remaining few seconds.
90 Gooooaaaaaaaaallllll Elation for United: Beckham takes a corner, Schmeichel goes for the header, the ball reaches Giggs on the edge of the box. His right-foot volley is met at the edge of the six-yard box by Sheringham who turns it home.
90 Gooooooooooaaaaaaaalllllll!!!!!!! Treble heaven: Beckham crosses from a corner and Sheringham knocks it down for Solskjaer to toe-poke it into the top corner of the net.
-
Dead Man Walking
#95 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Otiso je jer je protiv Francuza dobio samar na poluvremenu od jednog jos uvijek aktuelnog igraca, i jer je poslije utakmice jos i "uljudno zamoljen" da ode od jednog (vise ne tako aktuelnog) momka sa sarajevskog asfalta.Neelix wrote: a na kraju je i otisao zbog "nemogucnosti da igra na vise frontova", a ni 30g mu nije bilo.
Last edited by Dead Man Walking on 06/12/2010 21:39, edited 1 time in total.
-
extraordinary
#96 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Ja nikad neću zaboraviti utakmicu protiv Francuske na Koševu 2006. godine, koja je bila Hasanova zadnja. Hasan uz aut liniju, onako vidi se da je maksimalno nabrijan, dere se, diže ruku, moli za loptu, niko neće da pogleda prema njemu. Nekakvi Bartolovići driblaju uz suprotnu aut liniju, Ivice Jolići se isprobavaju, ne znaju lopte primiti, Hasan sam stoji i čeka loptu, traži, moli, ekipa se ponaša kao da on ne postoji. U jednom momentu i Sagnol gleda i ne može da vjeruje. Poslije toga je Hasanu prekipilo, izašao je na poluvremenu i nije se nikad više vratio. Nek ide na čast svima koji su ga istjerali, a sigurno da su mnogi imali udjela u tome. Pa onda ono pljuvanje po njemu protiv San Marina kad je dobio žuti karton. Fol da izbjegne utakmicu protiv Srbije, a kasnije se pokazalo da mu nije bio parni karton i da može igrati protiv Srba. A prvo mu se dobro majke sjetio svaki krezavi idiot u BiH. Pa onda označavanje Hasana kao glavnog krivca za poraz od Srbije. A igrao neprirodnu poziciju, lijevog beka. Ovako kad se sjetim ovih stvari, skroz mi jasno bude. Cijene te ljudi koji su izmislili fudbal, a seru ti kurve, kockari i drogeraši.
A Neelix, napiši šta se još desilo u istoj utakmici. Substitution Mathaus off. Najbitniji igrač Bayerna i veliki promašaj zamijeniti ga u prelomnom momentu utakmice. Kakve veze Hasan ima sa kornerima majke ti?
A Neelix, napiši šta se još desilo u istoj utakmici. Substitution Mathaus off. Najbitniji igrač Bayerna i veliki promašaj zamijeniti ga u prelomnom momentu utakmice. Kakve veze Hasan ima sa kornerima majke ti?
-
Fozgen
#97 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Sve ima svoje zasto i zato definitivno. Dali je se Hasan ponasao hinjavo ili nije mislim da su mediji priredili i da su najvecu hajku na njeg napravili upravo mediji i NFSBiH, ja to tako vidim, oni i vedre i oblace u nasem fudbalu, a pogotovo TV i zuta stampa.
Zasto je Hasan nagovarao i na kraju nagovorio Misimovica da zaigra za nasu rep.? ZAsto Spahic igra za rep. BiH, ne zamjerim im nimalo, cak sta vise duplo su mi draz zbog tog, ali zbog tog razloga ne mogu toliko da mrzim igrace koji su se odlucili nastupati za druge rep.
Zasto je Hasan nagovarao i na kraju nagovorio Misimovica da zaigra za nasu rep.? ZAsto Spahic igra za rep. BiH, ne zamjerim im nimalo, cak sta vise duplo su mi draz zbog tog, ali zbog tog razloga ne mogu toliko da mrzim igrace koji su se odlucili nastupati za druge rep.
- Obuca9
#98 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Zamjerati mu kartone, haj' i nekako. Ali mu zamjerati to što se nismo nikad plasirali na SP ili EP, može samo apsolutna fudbalska neznalica. Hasan Salihamidžić je bio igrač radilica. Zahvalan igrač, kojeg gdje god da baciš on se snađe, istrči se ko mahnit, odrado svoj dio posla, ali on nije nikad bio igrač koji je sam završavao utakmice i donosio pobjede. Nije to bio u moćnom Bayernu, a da bude u slabašnoj i u to doba raštimanoj reprezentaciji (mada ni danas situacija nije ništa bolja, da se razumijemo).
Kako to da niko ne zamjera Barabrezu što se nismo plasirali na SP ili EP? On je taj od kojeg su se očekivali golovi, on je taj koji ih nije dao u ključnim utakmicama sa Srbijom ili Danskom, dok se recimo istovremeno zaboravlja fantastična Hasanova lopta, kad je Bolu pogodio u trepavicu za 1:1 na Koševu protiv te iste Danske. Ali je valjda Sergej neka sveta krava protiv koje se ne smije ništa reći, ali zato opleti po Hasanu. Svi sad pamte taj neki žuti karton protiv Španije na Koševu, a niko neće da pamti kako je Hasan odigrao tu utakmicu, kako je jednog od najboljih bekova u ta doba, Sergija iz Barcelone strpao u džep, da su mu se raja na Koševu bukvalno smijala, jer ništa nije mogao protiv Hasan. Ali jok, jeb.o to, ono zna da je Hasan namjerno dobijao kartone i ne može njega ni Bog u suprotno ubjediti.
Kad se samo sjetim onih izmišljotina i priča o tome kako je Hasan ciganin (pripadnik romske populacije) i sličnih bljuvotina koje su kružile, zapitam se da li bih i ja na njegovom mjestu došao iz lijepog Minhena, prevalio kilometere da zaigram za reprezentaciju, bez da pri tom očekuješ ikakvu materijalnu ili bilo koju drugu korist, a da nakon 5 minuta sa tribina slušaš dobacivanja ljudi koji tri put u životu nisu loptu šutnuli, ali tu su da liječe svoje frustracije i oni eto znaju da je baš Hasan kriv što mi nismo pobjeđivali.
Kako to da niko ne zamjera Barabrezu što se nismo plasirali na SP ili EP? On je taj od kojeg su se očekivali golovi, on je taj koji ih nije dao u ključnim utakmicama sa Srbijom ili Danskom, dok se recimo istovremeno zaboravlja fantastična Hasanova lopta, kad je Bolu pogodio u trepavicu za 1:1 na Koševu protiv te iste Danske. Ali je valjda Sergej neka sveta krava protiv koje se ne smije ništa reći, ali zato opleti po Hasanu. Svi sad pamte taj neki žuti karton protiv Španije na Koševu, a niko neće da pamti kako je Hasan odigrao tu utakmicu, kako je jednog od najboljih bekova u ta doba, Sergija iz Barcelone strpao u džep, da su mu se raja na Koševu bukvalno smijala, jer ništa nije mogao protiv Hasan. Ali jok, jeb.o to, ono zna da je Hasan namjerno dobijao kartone i ne može njega ni Bog u suprotno ubjediti.
Kad se samo sjetim onih izmišljotina i priča o tome kako je Hasan ciganin (pripadnik romske populacije) i sličnih bljuvotina koje su kružile, zapitam se da li bih i ja na njegovom mjestu došao iz lijepog Minhena, prevalio kilometere da zaigram za reprezentaciju, bez da pri tom očekuješ ikakvu materijalnu ili bilo koju drugu korist, a da nakon 5 minuta sa tribina slušaš dobacivanja ljudi koji tri put u životu nisu loptu šutnuli, ali tu su da liječe svoje frustracije i oni eto znaju da je baš Hasan kriv što mi nismo pobjeđivali.
- ultima_palabra
#99 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Ovo je već patologijaNeelix wrote:Dead Man Walking wrote:Da na bilo kojem od nasih igraca lijece frustracije svi, od navijaca do selektora (ovo selektora u mnozini), ko u pola sto su lijecili na Hasanu, ne samo da bi dobijali namjerne crvene nego se vise nikad ne bi ni pojavili na okupljanju.Pa vidi ovih danasnjih, na treningu ne odigraju, pa dizu nos i kofrce se po novinama. A Haso je za sve njih izmislio i loptu i teren, i jedini je nas igrac koji nikad nije zakazao u velikoj utakmici i bas u tim utakmicama je i davao najvise. Kad se samo sjetim kako je Sergija pravio budalom... Istina je da se Haso nikad nije uklapao u folklor, nije docekivao bajrame i nove godine u hayatovom studiju, nije ga bilo po Expressu, nije bio licnost dana u Avazu, i tako to, pa ga je najlakse bilo uzeti na zub. 'ta ce Hasan, hebo ga Bayern, nama nesto glumi igraca.
- Neelix
#100 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
ja ne vidjoh nikog da hasanu zamjera sto se nismo plasirali nigdje
jel i to patologija, kad vidis neprijatelja gdje ga nema