HASAN SALIHAMIDZIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
- sinuhe
#402 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
- Obuca9
#403 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
http://sportsport.ba/bh_fudbal/fudbaler ... srce/68713
"Ja sam igrao za BiH i plakao nakon utakmica, kada vi niste znali da BiH uopće postoji!"

"Ja sam igrao za BiH i plakao nakon utakmica, kada vi niste znali da BiH uopće postoji!"
-
LSD
#404 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Odgovorno tvrdim
da bi Hasan i sad kao veteran bio naš najbolji trkac na terenu i jedan od najkorisnijih igraca opcenito.
-
bahonnen
#405 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Apsolutno se slažem. A ako se na to doda njegovo iskustvo, kojeg ima najviše od svih jako lako bi mogao biti uteg na vagi u našu korist.LSD wrote:Odgovorno tvrdimda bi Hasan i sad kao veteran bio naš najbolji trkac na terenu i jedan od najkorisnijih igraca opcenito.
Ali... nešto sumnjam da će ikad više zaigrati za nas osim u nekoj eventualnoj oproštajnoj utakmici. Volio bih da nisam u pravu.
- vinnie_jones
#406 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Lubenica stari partizanovac...
oriđinal verzija za germanofile i gastarbajtereUz Edina Džeka i Sergeja Barbareza verovatno najbolji igrač kojeg je Bosna iznedrila u skorije vreme, Hasan Salihamidžić, iznenadio je nemačke medije koje je zanimalo kada je prvi put uživao gledao Bajern, u kojem se kasnije proslavio.
- Bilo je to 1991. godine. Imao sam samo 14 godina. Preko 100.000 ljudi je došlo da gleda revanš utakmicu polufinala Kupa evropskih šampiona Crvena zvezda - Bajern. Ključalo je na "Marakani". Bio je to veliki spektakl. Možete da zamislite koliko sam bio fasciniran - rekao je sadašnji igrač Volfsburga, koji je dobar deo karijere proveo upravo u Bavarskoj.
Da li se dobro sećate te utakmice?
- Naravno. Lopta se u poslednjim minutama odbila od jednog defanzivca minhenskog kluba i završila u mreži Aumana. Bio sam tužan, jer je moje srce već tada kucalo za Bavarce.
Zašto?
- Još kao dečak sam uživao da gledam Bajern na TV. Zvezde su bili Klaus Augentaler i Olaf Ton.
Zar niste navijali za Zvezdu, to je bio klub iz vaše zemlje?
- Pobogu, ja sam navijao za Partizan, najvećeg rivala Zvezde. To je samo učvrstilo moje simpatije prema Bajernu - zaključio je Salihamidžić.
- ganjeta
#407 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Haso Grobar...
-
brazzo20
-
brazzo20
#412 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Majstor ostaje majstor!!!!
Svaka cast Braco!!!
- v33
#413 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
brazzo20 wrote:
Majstor ostaje majstor!!!!![]()
Svaka cast Braco!!!
- O'zone
- Globalni moderator
#414 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Sretno ti bilo Braco!Hasan Salihamidžić se oprostio od nogometa i dobio posao na "Sky Sportu"
Hasan Salihamidžić (36), bivši as minhenskog Bayerna i bh. reprezentacije, dijete jablaničke Turbine, s početka devedesetih godina najveći talent u Veležu, sezonom u Wolfsburgu završio je igračku karijeru. Braco, iako najtrofejniji bh. internacionalac, nije otišao u trenerske, već u novinarske vode. Salihamidžić je postao komentator televizije "Sky Sport". Debitirao je još na finalu Lige prvaka u meču Chelseaja i Bayern koji se igrao u "njegovom" Minhenu.
Šefovima televizije "Sky Sport" dopali su se Bracini komentari, pa su našem internacionalcu ponudili angažman za utakmice Bundeslige, ali i neke najvažnije mečeve evropskih kupova.
Hasan je trenutno sa porodicom na odmoru na Ibizi. Iako je odlučio završiti karijeru, saznajemo kako Salihamidžić svakodnevno trči. Makar je zaplovio u novinarske vode, nije isključio mogućnost da još neku utakmicu odigra za svoju dušu. Imao je konkretne ponude iz Katara, Emirata, Kine i MLS lige, ali je sve odbio. U Minhenu renovira kuću. Bracin sin Nik(12) trenira od sedme godine. Nogometnu je abecedu učio u Juventusu, nastavio u Wolfsburgu, a sada se vraća u Bayern gdje je Braco ostvario briljantnu karijeru.
Žalosno je što se reprezentacija lako odrekla Salihamidžića, kojeg su selektori šetali sa jedne na drugu poziciju u timu, dok su kojekakvi polovnjaci vodili igru. Hasan je uvjek bio dežurni krivac. Miroslav Blažević, potom Safet Sušić pokušali su vratiti Salihamidžića u reprezentaciju, ali sve se završvalo preko posrednika ili putem medija. Niti jedan selektor nije otišao u Torino, gdje je Hasan odlaskom iz Bayerna nastavio igrati. Ako se propustila šansa da se Hasana vrati u reprezentaciju, bio bi red da Savez upriliči oproštajni susret za veličinu kakav je Hasan.
Pomagao djeci
Makar se kroz život probijao teškom mukom, sa šesnaest godina bez roditelja iz Jablanice nastavio svoj put u internatu HSV, Hasan nikad nije zaboravio ko je i odakle je. Kada je postao neko i nešto, u svakoj prilici je pomagao. Dočekivao je na stadionu Bayerna fudbalske škole iz BiH, pomagao povrijeđenim igračima koji su tražili pomoć čuvenog doktora Wolfarta Millera. Hasan je godinama ličnim donacijama pomagao zeničkom domu u koje su djeca bez roditelja. I nikad nije, poput nekih, od toga sebi pravio reklamu.
- Basler
#415 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
znam da je ovo igrac oko kojeg sijevaju varnice i gdje su najcesce podijeljena misljenja.
citam ovo i bude mi zao. zao sto jedan takav igrac nije rekao sve u reprezentaciji, sto su ga povrede omele da napravi jos vise (a kud ces vise
) i zbog toga sto su o njemu napisane najvise lazi. narod ko ovce, x-puta sam bio u situaciji da slusam kao ga neki blete a licni sud o tome su dobijali na osnovu kafanskih prica ili (ne)simpatija prema ovom igracu.
kontam hocu li sta nasvrljati, posto obicno na lijepu vijest/komentaru o hasanu dodje tuce losih i onda nastaje haos.
zavrseno je, haso vise ne igra i sada konacno moze uzivati u zivotu (zasluzeno). on ce to znati, malo u minhenu kao wahlheimat, malo u spaniju kod zeninih...valjda ga neko vidi i u rodnoj jablanici.
posao na skaju mu moze predstavljati veliko zadovoljstvo, ima veliko ime, zna pricati
poznaje ligu...
samo mi nije (potpuno) jasno zasto se ove njemacke tv kuce otimaju za bivse igrace bayerna.
kahn, effe, scholl, helmer, strunz, lothar...svi su oni trazeni i rado vidjeni gosti pred malim ekranima.
evo sad i nas hasan.
citam ovo i bude mi zao. zao sto jedan takav igrac nije rekao sve u reprezentaciji, sto su ga povrede omele da napravi jos vise (a kud ces vise
kontam hocu li sta nasvrljati, posto obicno na lijepu vijest/komentaru o hasanu dodje tuce losih i onda nastaje haos.
zavrseno je, haso vise ne igra i sada konacno moze uzivati u zivotu (zasluzeno). on ce to znati, malo u minhenu kao wahlheimat, malo u spaniju kod zeninih...valjda ga neko vidi i u rodnoj jablanici.
posao na skaju mu moze predstavljati veliko zadovoljstvo, ima veliko ime, zna pricati
samo mi nije (potpuno) jasno zasto se ove njemacke tv kuce otimaju za bivse igrace bayerna.
kahn, effe, scholl, helmer, strunz, lothar...svi su oni trazeni i rado vidjeni gosti pred malim ekranima.
evo sad i nas hasan.
- fosil
#417 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Effe je vise godina i vise tekmi odigrao u Gladbachu nego u Bayernu... 
- luckylaka
#418 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Braco zasluzuje u najmanju ruku mjesto u BiH fudbalu pored Susica,Mese,Vahe,Princa...i ostalih velikanaBasler wrote:znam da je ovo igrac oko kojeg sijevaju varnice i gdje su najcesce podijeljena misljenja.
citam ovo i bude mi zao. zao sto jedan takav igrac nije rekao sve u reprezentaciji, sto su ga povrede omele da napravi jos vise (a kud ces vise) i zbog toga sto su o njemu napisane najvise lazi. narod ko ovce, x-puta sam bio u situaciji da slusam kao ga neki blete a licni sud o tome su dobijali na osnovu kafanskih prica ili (ne)simpatija prema ovom igracu.
posao na skaju mu moze predstavljati veliko zadovoljstvo, ima veliko ime, zna pricatipoznaje ligu...
evo sad i nas hasan.
-
Eborg
#419 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Stvarno je red da mu se upriliči oproštajna utakmica. Ako ne to, onda makar neka mala svečanost pred neku od kvalifikacijskih utakmica.
Mada da ga sad pozovu za oproštajnu protiv Lihtenštajna opet bi bio prejak!
Mada da ga sad pozovu za oproštajnu protiv Lihtenštajna opet bi bio prejak!
- burekodsira
#420 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
dobrodosli na nase novo radno mesto
haso legenda

haso legenda

- Comrad
#421 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Svaka cast!!!
Zasigurno nas najpotcjenjeniji igrac. Tako brzo zaboravljen.
Jedan je od prvih bosanaca koji se probio u bundesligi, sto je sigurno otvorilo put nasim drugim igracima.
Nadam se da ce se i ta oprostajna tekma desiti, odnosno mora, Braco to zasluzuje. Ajde Pape i Osim reagujte
Zasigurno nas najpotcjenjeniji igrac. Tako brzo zaboravljen.
Nadam se da ce se i ta oprostajna tekma desiti, odnosno mora, Braco to zasluzuje. Ajde Pape i Osim reagujte
- karanana
#422 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
BRAVO HASO!
HOCEMO OPROSTAJNU TEKMU I CEREMONIJU ZA NASE VELEZOVCE HASU I SASU!!!
HOCEMO OPROSTAJNU TEKMU I CEREMONIJU ZA NASE VELEZOVCE HASU I SASU!!!