Grupa B
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- van Basten
#76 Re: Grupa B
mene je od svih potrošenih najviše oduševio SIlva. Kad čovjek i u drugoj ekipi vidi kolika je to klocina onda mu bude jasnije kako je Džeki u Cityju.
- ultima_palabra
#77 Re: Grupa B
Lik je fenomen, ofirno mu opucati na golvan Basten wrote:mene je od svih potrošenih najviše oduševio SIlva. Kad čovjek i u drugoj ekipi vidi kolika je to klocina onda mu bude jasnije kako je Džeki u Cityju.
- Jack Be Nimble
#78 Re: Grupa B
Mogao/trebao povesti Navasa i Negreda. Torez je rupa a Costa se pokazao da nije isti igrac kada igra za repku i klub. Takodjer je mogao staviti Degeu, Fabregasa, Matu nakon debakla prosle sedmice. Nije imao muda da okrene ledja igracima sa kojima je igrao zadnje cetiri godine.ultima_palabra wrote:A koga je mogao povesti? Fizički i psihički su nespremni, nemotivisani, potrošeni... ne može tu trener puno uraditi.kory_galaktikos wrote:e valjda ce sad definitivno umrijet tiki taka
tako ti je kad povedes na prvenstvo 6 istih veznjaka koji ne mogu kreirati 2 sanse na cjeloj tekmi
-
tagomago
#79 Re: Grupa B
off with barcelonina igra, sloboda narodu! samo rušit sve koji igraju dodaji-se-dok-ne-umru-igru 
- ultima_palabra
#80 Re: Grupa B
Ne vidim Navasa i Negreda kao igrače koji mogu nešto promijeniti.Jack Be Nimble wrote:Mogao/trebao povesti Navasa i Negreda. Torez je rupa a Costa se pokazao da nije isti igrac kada igra za repku i klub. Takodjer je mogao staviti Degeu, Fabregasa, Matu nakon debakla prosle sedmice. Nije imao muda da okrene ledja igracima sa kojima je igrao zadnje cetiri godine.ultima_palabra wrote:A koga je mogao povesti? Fizički i psihički su nespremni, nemotivisani, potrošeni... ne može tu trener puno uraditi.kory_galaktikos wrote:e valjda ce sad definitivno umrijet tiki taka
tako ti je kad povedes na prvenstvo 6 istih veznjaka koji ne mogu kreirati 2 sanse na cjeloj tekmi
Costa se nije pokazao kao dobro rješenje, ali ko bi to mogao pretpostaviti. Stavio je Xavija i Piquea na klupu... možda je mogao ubaciti Cesca/Matu umjesto Kokea i Cazorle, ali teško da bi to šta promijenilo.
- zecko_kupuz
#81 Re: Grupa B
Španci sinoć pokazali da ostaju vjerni tt-u čak i kad su nadomak ispadanja. Ne odustaju tako lako.
Ali ozbiljno, čini mi se da je Costa problem no1. Nekako su cijeli napad podredili njemu. Prvo što je dobro odsječen, a drugo što su počeli preskakati sredinu nabacujući mu lopte koje on protrači u jedno 80% slučajeva. Plus, ljudi lošije pokrivaju teren nego ikada prije.
Bolje da se Del Bosque držao provjerene formule s EURO-a - Fabregas uskače kao lažna devetka. Barem su tako bili uigrani, ovo je katastrofa.
Ali ozbiljno, čini mi se da je Costa problem no1. Nekako su cijeli napad podredili njemu. Prvo što je dobro odsječen, a drugo što su počeli preskakati sredinu nabacujući mu lopte koje on protrači u jedno 80% slučajeva. Plus, ljudi lošije pokrivaju teren nego ikada prije.
Bolje da se Del Bosque držao provjerene formule s EURO-a - Fabregas uskače kao lažna devetka. Barem su tako bili uigrani, ovo je katastrofa.
-
kory_galaktikos
#82 Re: Grupa B
a lako je sad bit mudrac i nesto pisat,ali eno sinoc nisu uradili nista po krilima,bekovi i krila ofanzivno 0
jel to onaj azpikuleta inace lijevi bek bolji desno od carvajala,navas moze pretrcat na krilu sve i jednog igraca i ne mozes ga zvat
tiki taka je pokopana,eno cazorla i iniesta su sa 2 suta napravili vise nego sve ono prijasnje dodavanje i kruzenje
al ajd kako god oni zu zaduzili sve reprezentaciju sa 3 vezana takmicenja,da vidimo kako ce bit sad
jel to onaj azpikuleta inace lijevi bek bolji desno od carvajala,navas moze pretrcat na krilu sve i jednog igraca i ne mozes ga zvat
tiki taka je pokopana,eno cazorla i iniesta su sa 2 suta napravili vise nego sve ono prijasnje dodavanje i kruzenje
al ajd kako god oni zu zaduzili sve reprezentaciju sa 3 vezana takmicenja,da vidimo kako ce bit sad
- limeni
#83 Re: Grupa B
dolazi do smjene generacije u spaniji. zamisli postanes prvak evrope, svijeta, opet evrope i onda opet sp..tesko je za te igrace naci motivaciju. treba se zahvaliti casillasu, alonsu, xaviju a i david villa je star.
naravno treba i spomenuti da je vrijeme tika take proslo i da treba vremena stvoriti novu ekipu.
ipak veliki respekt jednoj od najvecih generacija u fudbalu, a to je bila spanska reprezentacija zadnjih nekoliko godina!
naravno treba i spomenuti da je vrijeme tika take proslo i da treba vremena stvoriti novu ekipu.
ipak veliki respekt jednoj od najvecih generacija u fudbalu, a to je bila spanska reprezentacija zadnjih nekoliko godina!
-
putokaz1
#84 Re: Grupa B
Nisam očekivao!
silva i košta protiv holandjanja su fulali sve i bi čudan gol Persija
onda promašaj toresa,buskeca
sada nova generacija,de gea,mata,lorente,ituraspe,morena,mogu još neki ostat ali nemogu ponovit ono čavija inijeste vilje
među 5 mogu bit u evropi al osvajat ne
silva i košta protiv holandjanja su fulali sve i bi čudan gol Persija
onda promašaj toresa,buskeca
sada nova generacija,de gea,mata,lorente,ituraspe,morena,mogu još neki ostat ali nemogu ponovit ono čavija inijeste vilje
među 5 mogu bit u evropi al osvajat ne
- limeni
#85 Re: Grupa B
zaista je veliko iznenadjenje potop spanije, sad slijedi smjena generacije.australija ocekivano bez boda.limeni wrote:spanija je i dalje najkvalitetnija ekipa na svijetu, samo je pitanje hoce li stari igraci kao xavi, iniesta i casillas moci odrzati nivo koji su imali posljednih godina. ima tu jos igracina kao sto su ramos, costa, villa, torres, alonso..oni ce biti prvi u grupi.
Holandija ima problema u odbrani ali ce na krilima iskusnog van persija, robbena i sneijdera proci grupi i onda casno ispasti od brazila sa 0-3.
Chile je jedna jako kvalitetna i borbena ekipa i naravno ce se boriti za 2. mjesto u grupi ali eto mislim da ce holandija proci na gol razliku.
australija ce zavrsiti takmicenje s nula bodova jer nemaju kvalitet da se nose u ovoj jakoj skupini, nije to vise generacija marka viduke, kewella, bresciana i ostalih.
Spain- Holland 2-1
Chile- Australia 1-0
Australia- Holland 1-4
Spain- Chile 2-0
Chile- Holland 1-1
Spain- Australia 2-1
Spain 9
Holland 4
Chile 4
Australia 0
-
putokaz1
#86 Re: Grupa B
Čile ispo i neka je penala neznaju dat
A Holandija mi se ne sviđa zašto neznam ni sam.
A Holandija mi se ne sviđa zašto neznam ni sam.