Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

ja71

#926 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ja71 »

Nogatrans wrote:
ja71 wrote:
Nogatrans wrote:Mislim da mi nemamo jos uvijek taj kvalitet da mozemo uzeti Grcku na njihovom terenu.
Prednost "domaceg" terena postoji samo u glavi.
Profesionalci nemaju taj psiholoski problem
i igraju podjednako dobro i kod kuce i na strani.
To ti mislis. Ako si ikad igrao fudbal znat ces da ipak ima razlike.
Nisam tvrdio da sam profesionalac
Nogatrans wrote: Uostalom i samo sudenje za nekoliko procenata ide za domacina. Uvijek bilo i bice.
To ti mislis :D

Salu na stranu, da ti pokusam ovako objasniti:
Ako udjes sa takvim mislima u glavi onda si se vec unaprijed pomirio
da mozes izgubiti na stranom terenu i da to nije nista posebno jer eto pobogu
strani je teren a i nije nenormalno da se na strani gubi.
To se zove gubitnicki mentalitet.

Treneri su davno skontali da ekipe cesce pobjedjuju ako im usadis u glavu
"hocu da pobijedim da im pokazem na njihovom terenu da sam bolji" .

Naravno i psiholsoka motivacija ima svoje granice, kontra primjer je Ciro koji pred svaku
utakmiocu izjavljuje da cemo ih "im jebat' sve po spisku" i onda i takva
motivacija gubi smisao, cak moze imati kontra efekat.

Samo da ponovim: prednost stranog terena postoji SAMO u glavi, teren je isti,
i pravi profesionalci se prevazisli taj nivo i svejedeno im je sta onih 50000
budala na stadionu misli i za koga navija i kako urla.
Naravno treba imati dovoljno utakmica u nogama da to prebrodis
i absurd je od nekog 18-godisnjaka takvu zrelost ocekivati.

Slicno ti je ako vec unaprijed smatras da sudije sviraju za domacine, onda ces
u svakom i najmanjem potezu sudije traziti potvrdu onoga sto si sebi vec unaprijed
utuvio u glavu. Zbog toga se ljudi svadjaju u vezi fudbala i stice se dojam
kao da su gledali 2 razlicite utakmice.
Stari

#927 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Stari »

Ovo u vezi fenomena domaceg//gostujuceg terena je svakako tema vrijedna punog postovanja i paznje. Vjerovatno ima istine u ovome da je to sve u glavama onih koji igraju ... ja bih prosirio to i na glave onih koji promatraju. Kako god, nekog vraga tu ipak mora biti ...

Sjecate se sigurno svi onog prvog poluvremena na Kosevu protiv Francuza ... i prvog poluvremena protiv istih tih Francuza na njihovom stadionu. Ko sad koga tu... da izvinete? ... U prvoj utakmici nam Francuzi smjeste 2kom i rutinski prekontrolisu nastavak utakmice ...u Parizu mi njima smjestimo jedan i u nastavku ekipa u sastavu "Sudac&Spahic&Nasri" poklanja bod Francuzima ...ostatka se vise ne sjecam, napio sam se, i stjerao ih svu trojcu u mp3 tu vecer....

Ono sto pokusavam reci ...taj fenomen, gostujuci//domaci teren ... se moze gledati iz (najmanje) dva ugla. Ili nasi protivnicu protiv nas zaigraju bolje na nasem terenu ...a potcijene nas (opuste se) na svom vlastitom terenu ... pa tako ispadne ...onako kako ispadne ... mislim ono...Da su Francuzi zaigrali kod svoje kuce onako kako su par mjeseci ranije zaigrali na Kosevu - pa zgizvali bi nas - ali eto to se nije desilo ...

Ili je mozda ipak tako da smo mi njih potcijenili u prvom susretu ...pa smo trezvenije odigrali uzvrat u Parizu gdje je manifestovan realan odnos snaga ? ...hm ...

Postoji i treca varijacija ....sve to skupa zajedno nema veze sa pamecu ... sve je puka slucajnost... eto ispalo tako i nemers tu nist' .
Infaze Studio

#928 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

ja71 wrote: Salu na stranu, da ti pokusam ovako objasniti:
Ako udjes sa takvim mislima u glavi onda si se vec unaprijed pomirio
da mozes izgubiti na stranom terenu i da to nije nista posebno jer eto pobogu
strani je teren a i nije nenormalno da se na strani gubi.
To se zove gubitnicki mentalitet.

Treneri su davno skontali da ekipe cesce pobjedjuju ako im usadis u glavu
"hocu da pobijedim da im pokazem na njihovom terenu da sam bolji" .

Naravno i psiholsoka motivacija ima svoje granice, kontra primjer je Ciro koji pred svaku
utakmiocu izjavljuje da cemo ih "im jebat' sve po spisku" i onda i takva
motivacija gubi smisao, cak moze imati kontra efekat.

Samo da ponovim: prednost stranog terena postoji SAMO u glavi, teren je isti,
i pravi profesionalci se prevazisli taj nivo i svejedeno im je sta onih 50000
budala na stadionu misli i za koga navija i kako urla.
Naravno treba imati dovoljno utakmica u nogama da to prebrodis
i absurd je od nekog 18-godisnjaka takvu zrelost ocekivati.

Slicno ti je ako vec unaprijed smatras da sudije sviraju za domacine, onda ces
u svakom i najmanjem potezu sudije traziti potvrdu onoga sto si sebi vec unaprijed
utuvio u glavu. Zbog toga se ljudi svadjaju u vezi fudbala i stice se dojam
kao da su gledali 2 razlicite utakmice.
MAlo ovo ode predaleko.... :-) :-)
ja71

#929 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ja71 »

Infaze Studio wrote: Naravno, jos uvijek nemamo repiutaciju repke koja nikako ne mora brinuti o sudjenju, ali mislim da je mnogo bolje nego u proslosti sto se toga tice.
ma ne treba se uopste time zamarti kako ce sudije suditi, dzaba se gubi energija na stvari na koje nemas uticaja.
Skoncentrisati se na svoju igru i kapak.
Infaze Studio

#930 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Pa jeste, skoncentrisi se na svoju igru, ali mislis da se ne prica o tome u svlacionici?? Uvijek se igracima kaze: Suci bi mogli biti vaki-naki, ali suti i igraj...Mora se o tom pricati i misliti, htjeli ili ne i paziti na reakcije prema tim sucima itd...
Murat Sabanovic

#931 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Murat Sabanovic »

u ovoj utakmici bi sliskovic izvukao nerijeseno :-D
Stari

#932 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Stari »

Murat Sabanovic wrote:u ovoj utakmici bi sliskovic izvukao nerijeseno :-D

Postovanje Murate .... U ovoj utakmici bi Sliskovic stavio Dzeku na poziciju centarhalfa (kao Sergeja Barbareza onomad) ... i ja bih imao razumijevanja za taj potez ( :-) isto kao i onomad :-) ) ...

PS:
:D Dubok naklon i postovanje . :D
Murat Sabanovic

#933 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Stari wrote:
Murat Sabanovic wrote:u ovoj utakmici bi sliskovic izvukao nerijeseno :-D

Postovanje Murate .... U ovoj utakmici bi Sliskovic stavio Dzeku na poziciju centarhalfa (kao Sergeja Barbareza onomad) ... i ja bih imao razumijevanja za taj potez ( :-) isto kao i onomad :-) ) ...

PS:
:D Dubok naklon i postovanje . :D
baka je bio majstor za defanzivnu taktiku,dok je za ofanzivnu bio karina ( s obziram na fond igraca koje je ima na raspolaganju).
igrati na kontra napad protiv grka i bod/ovi nece izostati ...

pozdrav matori
frngla

#934 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by frngla »

Konačno smo reprezentacija koje se boje, za koju pojedini igrači (Rudnevs) u intervjuima tvrde da je najjača u grupi i ne vidim razlog da se tako i ne ponašamo... Treba ih napasti, bez sekunde ustezanja!

Pojedinačno, naši igrači su mnogo više "na glasu" od njihovih i naši (većina) naših igrača igra u mnogo jačim ligama i klubovima nego li grčki reprezentativci... Prema tome, nemojte naše omalovažavati, a tuđe podizatim Grci nisu vanzemaljci, ljudi su, a naši momci toliko željni tog prvenstva da ja uopšte ne sumnjam u pobjedu!
Fiksna dvica na kladionici ide ovdje, kvota je jednstavno odlična! :bih:
Murat Sabanovic

#935 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

frngla wrote:Konačno smo reprezentacija koje se boje, za koju pojedini igrači (Rudnevs) u intervjuima tvrde da je najjača u grupi i ne vidim razlog da se tako i ne ponašamo... Treba ih napasti, bez sekunde ustezanja!

Pojedinačno, naši igrači su mnogo više "na glasu" od njihovih i naši (većina) naših igrača igra u mnogo jačim ligama i klubovima nego li grčki reprezentativci... Prema tome, nemojte naše omalovažavati, a tuđe podizatim Grci nisu vanzemaljci, ljudi su, a naši momci toliko željni tog prvenstva da ja uopšte ne sumnjam u pobjedu!
Fiksna dvica na kladionici ide ovdje, kvota je jednstavno odlična! :bih:
mi mozda imamo zvucnija imena,ali grcka je iskusnija,borbenija,fizicki spremnija ekipa.a i takticki im dajem blagu prednost... uz to jos igraju kuci...
frngla

#936 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by frngla »

Uz dužno poštovanje drug, ne znam kako jedan igrač Celtica, može biti fizički spremniji i "čvršći" od jednog igrača City-a, ili igrač APOEL-a od jednog igrača Lazia ili Rome... Grci su ekipa koja igra najružniji fudal (disciplinovani su, istina) ali efikasan... Isto taku su hajmo mahalski reći više sretni nego spretni, ako ikada ponove utakmicu kao npr. protiv Rusije na prvenstvu, da onaj broj 100% prilika fule Rusi, ili bilo ko drugi, a Grci pobijede ja ću harakiri izvršiti :lol: Ne može se uvijek tako igrati, skuplji smo, bolji smo pojedinačno 100%, istina nemamo iskustva kao oni, ali je vrijeme da uzmemo skalp nekoj "zvučnijoj" reprezentaciji... Ja sam ubijeđen da će to biti Grci!
zlajapravaraja

#937 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by zlajapravaraja »

Pored svih epiteta kojima ukrasavate Grke (ali i nase), ipak zaboravljate ili zaobilazite rijec "mentalitet" - a po njemu su ipak svjetlosne godine ispred nas :roll:

I naravno da domaci teren igra ogromnu ulogu, kako da ne igra... :-)

Uzmemo li kojim slucajem bod, mozemo se nogom u guzicu udarat'. Ipak mislim da ce neko nekoga dobro naguzit - 3:0 ili 1:3, sanse su 60-40 za domacine.
Stari

#938 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Stari »

Infaze Studio wrote:Pa jeste, skoncentrisi se na svoju igru, ali mislis da se ne prica o tome u svlacionici?? Uvijek se igracima kaze: Suci bi mogli biti vaki-naki, ali suti i igraj...Mora se o tom pricati i misliti, htjeli ili ne i paziti na reakcije prema tim sucima itd...

Ovo vizavi kvalitetne price u svlacionici ... to ce ostati misterija za sve nas obicne smrtnike ...kako je to radio Sliskovic, kako Muzurovic, kako Blazevic ...sve ce to biti i ostati nagadjanje ... ali da bi neko trebao reci par rijeci o sucima recimo Seji Salihovicu (koji skuplja crvene k'o klinac slicice za album) e to stoji 1/1 ... to bi neko morao malo porazgovarati s njim jer nam to stvarno ne bi trebalo ... boljeg ljevaka od njega nemamo - samo da nekako sveze jezik tokom 90 minuta i sve ce biti OK ...inace je tu Avdija ...ocito sjajan igrac ali - desnjak...
shake69

#939 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by shake69 »

zlajapravaraja wrote:Pored svih epiteta kojima ukrasavate Grke (ali i nase), ipak zaboravljate ili zaobilazite rijec "mentalitet" - a po njemu su ipak svjetlosne godine ispred nas :roll:

I naravno da domaci teren igra ogromnu ulogu, kako da ne igra... :-)

Uzmemo li kojim slucajem bod, mozemo se nogom u guzicu udarat'. Ipak mislim da ce neko nekoga dobro naguzit - 3:0 ili 1:3, sanse su 60-40 za domacine.
To sam kazao jos prije mjesec. Rezultat ce biti esktreman i neocekivano veliki, ili za nas ili za njih. Nerijeseno ili onako, nema izgleda. Nadam se da cemo se mi radovati. :bih:
@mba

#940 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by @mba »

veella wrote:Reprezentacija Grcke danas je toliko jaka da mozemo komotno bez golmana i dva igraca manje odigrati cijelu utakmicu i opet cemo ih dobiti tri razlike na njihovom terenu... Toliko od mene...
jarane svi smo mi optimisti kad j eu pitanju grcka, ali ga ti bas pretjera. pa nismo mi messi 11x :)
Mendoza

#941 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Mendoza »

sudi nam talijan...Antonio Damato,poznat u Italiji kao lagan na kartonima.Sudio vec Grcima u proslim kvalifikacijama protiv Latvije kad su pobijedili kuci 1-0...ovakav sudija za nase pojedine igrace (Salihovic) moze biti problem jer se Salihovic jednostavno ne moze kontrolisati....ebes igraca od kojeg ti je najveci benefit ako bude neki prekid ili nesto pa da ocekujes da ga lijevom zabije ili namjesti,dok s druge strane strepis hoce li mlatariti sudiji rukama,pljunuti nekoga,raspravljati se itd...u svakom slucaju nije ni bitno ko je sudija,dosta je vise suplje sudije nas pokradose itd.ako budemo igrali ozbiljno i disciplinovano mozemo pobjediti jer smo objektivno trenutno bolji tim.oni imaju Samarasa i Gekasa naprijed-prvi nije los,drugi iskusan dedo ali moze se nositi nasa odbrana s njima i imaju jos dedu Karagounisa,malog Ninisa iz Parme i to je to.objektivno,nista zbog cega bi trebali strepiti.mislim da vise oni trebaju da kontaju kako ce sa Dzekom i Ibisem i Misketom ukoliko Miske bude onaj pravi...s X-om bi bio zadovljan,jer mi cemo uzeti Litvaniju ovdje siguran sam,a Grci sumnjam da mogu Slovacku u gostima i onda ih rahat cekamo u martu da ih pobucamo :)
Last edited by Mendoza on 09/10/2012 12:19, edited 1 time in total.
žuti

#942 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by žuti »

ja mislim da ce biti remi ko kuca. 1:1 ili 2:2. 8-)
@mba

#943 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by @mba »

mikogoago wrote:Jebiga jadno je to kada nas drugi vise cjene nego mi sami sebe:

Rudnevs: BiH je daleko najjači tim u grupi

Rudnevs je kazao da san njegove reprezentacije o baražu neće ''umrijeti'' do kraja kvalifikacija, ali je dodao i jednu jako bitnu stvar, što se selekcije BiH tima tiče

Napadač reprezentacije Latvije, Artjoms Rudnevs da je jedan poprilično opsežan intervju za FIFA.com, odnosno oficijelnu stranicu svjetske kuće fudbala.

Rudnevs je pričao većinom o svojoj reprezentaciji, i duelima koji slijede, a to su utakmice sa Lihtenštajnom i Slovačkom. .

''Mi protiv Bosne i Hercegovine nismo imali nikakve šanse, ali od Grka smo mogli 'otkinuti' mnogo'', kazao je napadač HSV-a, dodavši: ''Po mom mišljenju, Bosna i Hercegovina je najjača reprezentacija u grupi. Sjajno su igrali protiv nas, i imaju fenomenalne individualce. Totalno su drugačiji od Grčke, koje smo mogli i pobijediti, ali smo nesretno izgubili sa 2:1'', zaključio je Rudnevs.

e ovo mi se vec svidja! :thumbup:
riko-ga

#944 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by riko-ga »

sta je ovo nema karti ua Utorak u Zenici :? :? Dal je moguce da su planule za jedno jutro :x
marschall

#945 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by marschall »

kuzim ja da nas euforija vise pokopa nego digne...ne treba nikog podcjenivat i to stoji....
al, ako vec toliko zelimo da zaigramo na velikom turniru onda cemu toliki strah od grka...pa sta cemo tek pricat ako odemo u brazil??? jebote trebat ce strave salivat prije svake tekme....

grci jesu dobri sto i rezultati potvrdjuju al daleko su oni od vrha tabele i reprezentacija od kojih se mi moramo sakrivat...francusku smo u parizu 60 minuta gazili. znaci mozemo....grci nas igrom nikako ne mogu uzet. uzet nas mogu samo ako ne budemo tracali i borili se ko oni...uzet ce nas ako odemo tamo kao manekeni, turisti i sa stavom jebiga ovo je ipak grcka.....
dinty2

#946 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by dinty2 »

mislim da ne bi trebali igrati sa dva napadača
gledao sam par utakmica grčke i mogu reći da im je onaj papadopulos nesto kao bruno alveš ,, sokratis je istzo odličan , a imaju sjajnog defanzivnog veznog Torosidisa, nadalje ..imaju strašnu polukontru,,onaj samaras može trojicu nositi na ledjima , a gekas je stašan igrač.
sve u svemu ..mislim da bi trebali krenuti sa dzekom,,žrtvovat ga ,,nek se hrve s onim dzutanima,,,igrati vrlo oprezno prvih 45 minuta jer ne vjerujem da će grci napasti ..oni to jednostavno ne znaju..osim ako se ti ne otvoriš ,, onda su jebeni do jaja.mi trebamo tekmu dobiti na sredini, trkom i posjedom i pokušati iskoristiti svaku šansu iz prekida...to su naše najveće šanse...da dzeko ide na faul a da miske i saha pokusaju uvaliti iz slobodnjaka.
ako povedemo prvi i ako se oni otvore , možemo ih dobiti sa brzim krilima stevanovic - lulic
a ako oni prvi povedu , mi smo zjanili

i vrlo je bitno kako ćemo otvoriti tekmu u prvih 10 minuta,,,ako uspijemo iskontrolisati , smiriti loptu , moći ćemo nametnuti svoj ritam i lagano ući u utakmicu
samo_ti

#947 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by samo_ti »

riko-ga wrote:sta je ovo nema karti ua Utorak u Zenici :? :? Dal je moguce da su planule za jedno jutro :x
Ma kakva Zenica, ako si "nas" :D . Kod nas ti daju pola Juga, Istoka 30, Zapada 30 i to ti je to. Kada one kurve od zena iz Centrotransa podijele, ustekaju dio za tapkarose, ostala raja dobije Nista :)
Murat Sabanovic

#948 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

po kojoj je logici dzeko spremniji od samarsa??? u ostalom pozicije na kojim igraje nise iste ,tako da je to poredjenje bezveze. mislim da u obje ekipe nema igraca koji pretrci vise od samarasa..tako da....
Stari

#949 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Stari »

Rijec "Euforija" je izgleda u BiH postao nezaobilazan izraz. Ima li to ikakve veze sa pobjednickom kompozicijom na zadnjem evrovizijskom festivalu (Euphoria) ... :-) ... ili sa necim drugim ... :-) ...veze nemam ali ... dajte popustite malo sa proglasavanjem euphorichnog stanja, kad se u stvari radi o sasvim normalnom navijackom raspolozenju ... cak vrlo umjerenom navijanju usudio bih se reci. Evo i ovdje na ovom forumu jedni misle da cemo ih razvaliti ...drugi misle da ce nas oni rasturiti ... i to je naprosto bas onako kako je oduvijek bilo u vezi ove igre.
Max Bunker

#950 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Max Bunker »

Jebat cemo im mamu :bih:
Locked