Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U utakmici protiv Grcke osvajamo

nista
59
15%
1 bod
142
36%
3 boda
189
48%

Total votes: 390

tvrtko 1. kotromanić

#901 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by tvrtko 1. kotromanić »

Dečki, ugledajte se na naše žene...
15.02.2012
Grčka - BiH 2:3

Joj šuplje odbrane :lol:
Logovan

#902 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Logovan »

Bosanski_kralj wrote:
zlo87 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Ukoliko oni povedu možemo se halaliti sa bodom.
Možemo sa bodom, ali nećemo sa bodovima. :mrgreen:
Da je nama kako bod osvojiti, ja bih bio prezadovoljan.

Naša priča prije utakmice protiv Rumunije u prošlim kvalifikacijama me malo podsjeća na ovu sadašnju kada čekamo utakmicu protiv Grka. Bojim se da i rezultat ne bude sličan.
I ja bih bio prezadovoljan sa bodom ali treba ići na pobjedu. Ako se budemo branili možemo samo najebati, tako da cilj su tri boda. :thumbup: U slučaju poraza, ne treba stvarati paniku, ništa neće biti izgubljeno.
Edin H.

#903 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Možemo mi raspravljati ovako ili onako. :D
Sušić je taj koji će postaviti igru.
Ko da ga gledam kako misli da je jedan bod sa jakom Grčkom prepuna kapa i da riješenje prvog u grupi bude uzvratna utakmica u Zenici sa igračem više na domaćem terenu.
Po toj logici, jedan napadač, jaka sredina, dosadna igra i poneki dugi pas na Džeku i čekati taj 90 minut.
Čak i izgleda glupo, ali ne bih volio da recimo mi povedemo ranim golom, a onda pod njihovim presingom i našom panikom u odbrani primimo 3 gola.
Meni se čini da će igra ovisiti o Misketu. Ako bude igrao kao lav u Lihtenštajnu, no problem.
Još jedan problem, prgavi Grci lako mogu isprovocirati recimo jednog Salihovića. :roll:
Treba nam i malo sreće, vrijeme je :D
:bih:
Zapamti ove rijeci sada, jer ce mi biti mrsko poslije utakmica pisati :mrgreen:

Veca je sansa da okrenemo ove mufljuze u Grckoj, nego u Zenici. U principu mi igramo bolje na strani nego kuci.
Prvo raja koja ide u Atinu ide da navija, podrska 90 minuta.
Selma Bajrami, ponovo slobodni gradjanin Tigar, te navijaci razocarani zivotom dodju na utakmicu u Zenicu da posmatraju ili da budu posmatrani, a ne da navijaju, kao da nemaju TV kod kuce, u principu atmosfera losa, osim prve 2 i pol minute. Cijene ulaznica preskupe za standard, pravi navijaci ih ne mogu kupiti.
Oni se u Grckoj moraju ipak malo otvoriti, mi imamo efikasne napadace, znaci sigurica primaju minimum dva gola iz kontri.
U Zenici ce mufljuzi opaliti bunker, mi ga lako mozemo fasovati iz kontre, ako ne izguramo 0 - 0.

Najvjerovatniji ishod 3 za 3 :D , mi u Grckoj uzimamo, oni u Zenici.
tvrtko 1. kotromanić

#904 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Koficijenti na kladionici:
Grčka 2,14
nerij. 3,40
Bosna 3,75

znači veća je šansa za bod ili 3 nego za nijedan
logično
moa

#905 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by moa »

Dzaba mi prebacujemo igrace lijevo, desno, naprijed, nazad, mjenjamo Pjanica, Stevenovica, Lulica... Kako ciro kaze, nema taktike izadji i pobjedi bem ti...Sve je bolje od 0 bodova, ali opet me strah sudija...
missko

#906 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by missko »

tvrtko 1. kotromanić wrote:Koficijenti na kladionici:
Grčka 2,14
nerij. 3,40
Bosna 3,75

logično
Kvote kladionica nemaju veze s tim.
Sad nek neko uplati milijardu eura na kvotu 2, spast ce dvica na 1,80.
tvrtko 1. kotromanić

#907 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Tako je to nekad bilo.. 13.Octobar 2007
http://www.youtube.com/watch?v=YztVmqoA ... ure=relmfu

A sada,... mnogo smo jači. :run:
Infaze Studio

#908 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Edin H. wrote:
PapeSusic wrote:
Infaze Studio wrote:Ja preferiram operacija "Atina" :lol:

Prava je šteta što ne može Miralem igrati. Pljujte po meni koliko god hoćete, ali ja smatram da je on naš najbolji igrač u repki :wink:
Sto ce te neko pljuvati. Pa jasta je nego najbolji trenutno.
Nebi reko da je najbolji, nema on ni snage ni poteza koji odlucuje utakmicu. Pogledaj kako su gradjeni drugi igraci na njegovoj poziciji

Normalno da ce nam faliti jer je najbolji veznjak ali imamo jos dva igraca slicnog kalibra na istoj poziciji.
Najbolji ni pod razno - najbolji su Dzeko, Begovic, Ibisevic, Spahic, Misimovic (ne vise za cijelu utakmicu) i donedavno Rahimic.
Onda negdje dodje red na Pjanica. Nije los, mlad je, moze dosta trcati, ali i pravi greske.
Uglavnom steta sto nece igrati, ali moralo bi se moci bez njega.[/quote]

Rekao sam trenutno da je najbolji, zaboravivsi malo Spahu, za kojeg bi rekao da je ipak vise nezamjenjiv nego pjanic. A od Begovica, Ibisevica, Misimovica je bolji sigurno, a i od Dzeke trenutno. ALi to je samo moje misljenje,a ne kontriranje nekome drugom. :thumbup:

Susic kaze da Pjana nije ni znao sta u cijelosti potpisuje, i da taj dokument sadrzi izgleda dio u kojem se kaze da mu mogu zabraniti dolazak na okupljanje. Ako je tako onda je Roma sranje od kluba, a Pjanic budala sto ne cita sta potpisuje.
phillie

#909 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by phillie »

Grčka 2,14
nerij. 3,40
Bosna 3,75

logično
kojom si to logikom zakljucio? Gledajuci kvote, najveca vjerovatnoca je da ce grci pobjediti, onda da cemo izvuci bod, pa tek onda da cemo ih izdominirati. Sreca pa nije sve kako kladionica kaze :D
Edin H.

#910 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

Infaze Studio wrote: Susic kaze da Pjana nije ni znao sta u cijelosti potpisuje, i da taj dokument sadrzi izgleda dio u kojem se kaze da mu mogu zabraniti dolazak na okupljanje. Ako je tako onda je Roma sranje od kluba, a Pjanic budala sto ne cita sta potpisuje.
Nije frajer ni u mislima niti jednog trenera Premiershipa za sada, a bolji od naseg jedinog standardnog prvotimca u Premiershipu :-) Elem nebitno, recimo da ne igraju na istim pozicijama.

U svakom slucaju bolje mu je da ga Pape ne savjetuje sta i kako da potpisuje :oops: :skoljka: :D
Zgec Lezda

#911 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Zgec Lezda »

Edin H. wrote: Nije frajer ni u mislima niti jednog trenera Premiershipa za sada, a bolji od naseg jedinog standardnog prvotimca u Premiershipu :-) Elem nebitno, recimo da ne igraju na istim pozicijama.
Villas-Boas ga je htio da dovede u Tottenham i pokusace opet u Januaru.
Rob_Atl

#912 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Rob_Atl »

pa zar klub moze zabraniti nekom da dolazi kad je fifin termin :-)
Edin H.

#913 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Edin H. »

Zgec Lezda wrote:
Edin H. wrote: Nije frajer ni u mislima niti jednog trenera Premiershipa za sada, a bolji od naseg jedinog standardnog prvotimca u Premiershipu :-) Elem nebitno, recimo da ne igraju na istim pozicijama.
Villas-Boas ga je htio da dovede u Tottenham i pokusace opet u Januaru.

Dobro si.

http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... enham.html
veella

#914 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by veella »

Reprezentacija Grcke danas je toliko jaka da mozemo komotno bez golmana i dva igraca manje odigrati cijelu utakmicu i opet cemo ih dobiti tri razlike na njihovom terenu... Toliko od mene...
mikogoago

#915 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mikogoago »

Edin H. wrote:
tvrtko 1. kotromanić wrote:Možemo mi raspravljati ovako ili onako. :D
Sušić je taj koji će postaviti igru.
Ko da ga gledam kako misli da je jedan bod sa jakom Grčkom prepuna kapa i da riješenje prvog u grupi bude uzvratna utakmica u Zenici sa igračem više na domaćem terenu.
Po toj logici, jedan napadač, jaka sredina, dosadna igra i poneki dugi pas na Džeku i čekati taj 90 minut.
Čak i izgleda glupo, ali ne bih volio da recimo mi povedemo ranim golom, a onda pod njihovim presingom i našom panikom u odbrani primimo 3 gola.
Meni se čini da će igra ovisiti o Misketu. Ako bude igrao kao lav u Lihtenštajnu, no problem.
Još jedan problem, prgavi Grci lako mogu isprovocirati recimo jednog Salihovića. :roll:
Treba nam i malo sreće, vrijeme je :D
:bih:
Zapamti ove rijeci sada, jer ce mi biti mrsko poslije utakmica pisati :mrgreen:

Veca je sansa da okrenemo ove mufljuze u Grckoj, nego u Zenici. U principu mi igramo bolje na strani nego kuci.
Prvo raja koja ide u Atinu ide da navija, podrska 90 minuta.
Selma Bajrami, ponovo slobodni gradjanin Tigar, te navijaci razocarani zivotom dodju na utakmicu u Zenicu da posmatraju ili da budu posmatrani, a ne da navijaju, kao da nemaju TV kod kuce, u principu atmosfera losa, osim prve 2 i pol minute. Cijene ulaznica preskupe za standard, pravi navijaci ih ne mogu kupiti.
Oni se u Grckoj moraju ipak malo otvoriti, mi imamo efikasne napadace, znaci sigurica primaju minimum dva gola iz kontri.
U Zenici ce mufljuzi opaliti bunker, mi ga lako mozemo fasovati iz kontre, ako ne izguramo 0 - 0.

Najvjerovatniji ishod 3 za 3 :D , mi u Grckoj uzimamo, oni u Zenici.
I ja sam misljenja kao Edin@.
Vi se ovdje raskukali ko tetke.Mozemo ih i pobjedicemo ih dolje.Imamo kvalitetniju reprezentaciju i spametnom taktikom i igrom uzimamo ih.Ako neko ne zna kako neka pogleda kako su ih Jagodicevi momnci oderali.
U Zenici ce sigurno biti teze i tu se trebamo cuvati i ako budemo sretne ruke bod ko kuca.Moja prognoza u Ateni 1-3 :bih:
mikogoago

#916 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by mikogoago »

Jebiga jadno je to kada nas drugi vise cjene nego mi sami sebe:

Rudnevs: BiH je daleko najjači tim u grupi

Rudnevs je kazao da san njegove reprezentacije o baražu neće ''umrijeti'' do kraja kvalifikacija, ali je dodao i jednu jako bitnu stvar, što se selekcije BiH tima tiče

Napadač reprezentacije Latvije, Artjoms Rudnevs da je jedan poprilično opsežan intervju za FIFA.com, odnosno oficijelnu stranicu svjetske kuće fudbala.

Rudnevs je pričao većinom o svojoj reprezentaciji, i duelima koji slijede, a to su utakmice sa Lihtenštajnom i Slovačkom. .

''Mi protiv Bosne i Hercegovine nismo imali nikakve šanse, ali od Grka smo mogli 'otkinuti' mnogo'', kazao je napadač HSV-a, dodavši: ''Po mom mišljenju, Bosna i Hercegovina je najjača reprezentacija u grupi. Sjajno su igrali protiv nas, i imaju fenomenalne individualce. Totalno su drugačiji od Grčke, koje smo mogli i pobijediti, ali smo nesretno izgubili sa 2:1'', zaključio je Rudnevs.
Infaze Studio

#917 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Edin H. wrote:
Infaze Studio wrote: Susic kaze da Pjana nije ni znao sta u cijelosti potpisuje, i da taj dokument sadrzi izgleda dio u kojem se kaze da mu mogu zabraniti dolazak na okupljanje. Ako je tako onda je Roma sranje od kluba, a Pjanic budala sto ne cita sta potpisuje.
Nije frajer ni u mislima niti jednog trenera Premiershipa za sada, a bolji od naseg jedinog standardnog prvotimca u Premiershipu :-) Elem nebitno, recimo da ne igraju na istim pozicijama. U svakom slucaju bolje mu je da ga Pape ne savjetuje sta i kako da potpisuje :oops: :skoljka: :D
Za boldirano: NIkakve veze to nema. Nisu ni Neymar, Falcao itd na pragu Premiership-a, pa sta?? (A ako je vjerovati medijima, tesko, onda je Pjanic u mislima AVB :) )

Za podvuceno se slazem :D
Infaze Studio

#918 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Evo vidjeh da me i Zgec podrza za AVB-a... :-D
abondanzieri

#919 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by abondanzieri »

phillie wrote:
Grčka 2,14
nerij. 3,40
Bosna 3,75

logično
kojom si to logikom zakljucio? Gledajuci kvote, najveca vjerovatnoca je da ce grci pobjediti, onda da cemo izvuci bod, pa tek onda da cemo ih izdominirati. Sreca pa nije sve kako kladionica kaze :D
Ako je "kec" na Grcku 2,14,a X2 1,55,sta je po kladionici vjerovatnije,da ce Bosna i Hercegovina izgubiti ili da nece? :wink:
tvrtko 1. kotromanić

#920 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

abondanzieri wrote:
phillie wrote:
Grčka 2,14
nerij. 3,40
Bosna 3,75

logično
Ako je "kec" na Grcku 2,14,a X2 1,55,sta je po kladionici vjerovatnije,da ce Bosna i Hercegovina izgubiti ili da nece? :wink:
Malo matematike, logično Rukfaš :D
Uložiš dvije markice na 1, dobijaš 4,28
Uložiš markicu na x i markicu na 2, dobijaš jedno ili drugo, u prosjeku 3,57

Znači veća je vjerovatnoća da će biti x2, nego 1 i to je procjena kladionice (strana) koja isplaćuje dobitak.
Inače ne kladim se, logično :D
Nogatrans

#921 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Nogatrans »

Mislim da mi nemamo jos uvijek taj kvalitet da mozemo uzeti Grcku na njihovom terenu. Veoma zadovoljan i ravno pobjedi cu smatrati x jer nas to cuva na istod daljini.

Al iskreno nesto se puno ne opterecujem time bice kako ce biti.. 8-)
ja71

#922 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by ja71 »

Nogatrans wrote:Mislim da mi nemamo jos uvijek taj kvalitet da mozemo uzeti Grcku na njihovom terenu.
Prednost "domaceg" terena postoji samo u glavi.
Profesionalci nemaju taj psiholoski problem
i igraju podjednako dobro i kod kuce i na strani.
Partijaner

#923 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Partijaner »

Srusice ih Ibisevic sam, covjek je poludio jednostavno, ocekujem bar 2 gola u mrezi Hellasa, dosta je vise straha, jbt bod idemo na sva tri.
Nogatrans

#924 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Nogatrans »

ja71 wrote:
Nogatrans wrote:Mislim da mi nemamo jos uvijek taj kvalitet da mozemo uzeti Grcku na njihovom terenu.

To ti mislis. Ako si ikad igrao fudbal znat ces da ipak ima razlike. Uostalom i samo sudenje za nekoliko procenata ide za domacina. Uvijek bilo i bice.
Infaze Studio

#925 Re: Grčka - Bosna i Hercegovina 12.10.2012

Post by Infaze Studio »

Nogatrans wrote:
ja71 wrote:

To ti mislis. Ako si ikad igrao fudbal znat ces da ipak ima razlike. Uostalom i samo sudenje za nekoliko procenata ide za domacina. Uvijek bilo i bice.
Osim kad igra BiH na svom terenu protiv Spanije, Francuske, Portugala itd. itb...Ako sudije budu siljile i za koga, to ce bitit Grcka, ali ne mislim da ce i za koga. KOnacno smo u grupi bez Igraca koji "moraju igrati na SP" i nekih zvucnih reprezentacija koje moraju pobjediti jednu BiH, bilo to kuci ili na strani. Naravno, jos uvijek nemamo repiutaciju repke koja nikako ne mora brinuti o sudjenju, ali mislim da je mnogo bolje nego u proslosti sto se toga tice.
Davno sam rek'o da ce nam lakse biti ostvariti dobar rezultat protiv Grka tamo nego u Zenici. Tamo pobjeda, u Zenici X i babo ruc'o, a djeca nek' jedu ustipaka. :bih:
Locked