Igrao je u prvoj par utakmica pripremnih pred svjetsko i na svjetskom protiv Nigerije i ArgentineIdemedosumom wrote:Ne sjećam se da li je Izet ikada bio starter u repki?
Njegov kvalitet je do sada dolazio do izražaja jer uđe u 2. poluvremenu kada su ostali igrači nešto umorniji, a on po prirodi i jeste eksplozivan. Kako god, i napisao sam barem u drugom da uđe, ako već ne može startat.
Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- p206
#551 Re: Grčka - BiH
- luckylaka
#552 Re: Grčka - BiH
To je to sto trenutno najbolje imamo samo mislim da Vedo ostaje na klupi a ko ce umjesto njega nemam pojma.Logovan wrote:Napad Džeko i Ibišević, sredina Miličević i Pjanić, krila Višča i Lulić, bekovi Kolašinac i Bičakčić, stoperi Spahić i Šunjić, golman Begović.Mirza007 wrote: Pa sta mislis kakav ce biti sastav?
- Logovan
#553 Re: Grčka - BiH
Znam, nije ovo moja želja da se razumijemo.Laertes wrote:Tzv. Suicid-formacija.Logovan wrote:Napad Džeko i Ibišević, sredina Miličević i Pjanić, krila Višča i Lulić, bekovi Kolašinac i Bičakčić, stoperi Spahić i Šunjić, golman Begović.Mirza007 wrote: Pa sta mislis kakav ce biti sastav?
Ako Vedo ostane na klupi, onda mislim da će umjesto njega igrati Jajalo ili Cocalić ili TSS.luckylaka wrote: To je to sto trenutno najbolje imamo samo mislim da Vedo ostaje na klupi a ko ce umjesto njega nemam pojma.
- Idemedosumom
#554 Re: Grčka - BiH
Nek si nam suzio izbor 
- Edin H.
#555 Re: Grčka - BiH
WTF is Jajalo? 
-
Paul F.
#556 Re: Grčka - BiH
Ima lijepo prezime.Edin H. wrote:WTF is Jajalo?
-
Itsoktobealone
#557 Re: Grčka - BiH
Ko je plavooka ubleha?SkyLimit wrote:Ako Medunjanin bude u prvoj postavi a mi ne izgubimo neću pola godine napisati post na forumu. Isto važi i za plavooku ublehu, kao i u slučaju da startaju obojica.
- Idemedosumom
#558 Re: Grčka - BiH
V for vedator?
- luckylaka
#559 Re: Grčka - BiH
Mos zamisliti koja ,,ubleha"kad u Bundesligi u 10 kola ima 6 golova i 3 asistencije i produzen ugovor u 32 godini sa godisnjom platom od 3,ooo,ooo eura.Itsoktobealone wrote:Ko je plavooka ubleha?SkyLimit wrote:Ako Medunjanin bude u prvoj postavi a mi ne izgubimo neću pola godine napisati post na forumu. Isto važi i za plavooku ublehu, kao i u slučaju da startaju obojica.
-
svi u napad
#560 Re: Grčka - BiH
Licno mislim da bi Cimirot i Milicevic trebali poceti tekmu. Cimirot igra vec duze vremena dobro a i nemamo nekog na tom zadnjem veznom. Sto se tice Milicevica mogu reci da u oni par tekmi sto sam ga gledao je izgledao dobra. Zna dati gol (i Medo je tu dobar), dodati igracu ali ono najvaznije za mene u nedelju je da je brzi i jaci u duelu od Mede. Bicakcic ce poceti kao desni bek jer je Vranjes povrijedjen (tako kazu). Zbog tog problema cemo imati puno vise slabosti na desnoj strani. Visca ce biti prisiljen da igra povuceno tj. na beku i izgubit ce puno snage zbog toga. Volio bih vidjeti Izeta na Viscinom mjestu jer covjek moze proci igraca a i zna opaliti loptu, no ove moje zelej su neostvarive jer Mesa nema muda da pocne sa 3 nova igraca u postavi, tako da je pitanje da li ce uopste neko od ove trojice dobiti sansu. No sta je tu je. Navijacemo za jednu i jedinu makar izaslo 11 Vrsajevica. Zivjeli!
(ne vise Lucky ne da).
P.S. - Logovani, vracaj odmah onaj stari avatar. Ti si ozbiljan forumas a i Pitar (ovo ti je najbolja karakteristika). Sa starim avatarom izgledas puno mocnije i ozbiljnije. Zivio!
P.S. - Logovani, vracaj odmah onaj stari avatar. Ti si ozbiljan forumas a i Pitar (ovo ti je najbolja karakteristika). Sa starim avatarom izgledas puno mocnije i ozbiljnije. Zivio!
- Laertes
#561 Re: Grčka - BiH
Ja bih išao sa trojicom u sredini Cimirot-Lulić-Pjanić, ispred njih Miličević ili Izet ili TSS i Višća. Toliko pljuvanja po Luliću, a treba pogledati šta igra u Laziju.
- Idemedosumom
#562 Re: Grčka - BiH
Ja sto sam zadnje gledao, remizirali su 1:1. A Lulic je bio nesto izmedju lijevog beka I zadnjeg veznog koji tezi lijevo. Nije svega nekoliko puta presao centra. Pametnom dosta 
- Laertes
#563 Re: Grčka - BiH
O tome pričam. Mi od njega očekujemo da podijeli 2-3 asistencije, probije lijevo desetak puta, centrira, pokriva Kolašinca... I onda pljujemo po njemu. Podsjeća me na priču o Salihamidžiću...Idemedosumom wrote:Ja sto sam zadnje gledao, remizirali su 1:1. A Lulic je bio nesto izmedju lijevog beka I zadnjeg veznog koji tezi lijevo. Nije svega nekoliko puta presao centra. Pametnom dosta
- Idemedosumom
#564 Re: Grčka - BiH
Haj ti to Mehi objasni
Last edited by Idemedosumom on 12/11/2016 11:27, edited 1 time in total.
- pirmin
#565 Re: Grčka - BiH
Ipak...kako ono ide onaj vic kad je otac pustio kcerku da se druzi sa Vedadom jer zna da ovaj nece zabiti?luckylaka wrote:Mos zamisliti koja ,,ubleha"kad u Bundesligi u 10 kola ima 6 golova i 3 asistencije i produzen ugovor u 32 godini sa godisnjom platom od 3,ooo,ooo eura.Itsoktobealone wrote:Ko je plavooka ubleha?SkyLimit wrote:Ako Medunjanin bude u prvoj postavi a mi ne izgubimo neću pola godine napisati post na forumu. Isto važi i za plavooku ublehu, kao i u slučaju da startaju obojica.
-
Mustang1
#566 Re: Grčka - BiH
Jesu se ovo opet poceli babini sinovi i sponzorusice skupljati oko reprezentacije?
-
Mirza007
#567 Re: Grčka - BiH
To je 4-4-2, preotvoreno za Grke u gostima. Slicno je bilo i protiv Belgije (3-5-2) pa popismo 4 komada.Logovan wrote:Napad Džeko i Ibišević, sredina Miličević i Pjanić, krila Višča i Lulić, bekovi Kolašinac i Bičakčić, stoperi Spahić i Šunjić, golman Begović.Mirza007 wrote: Pa sta mislis kakav ce biti sastav?
Grcka je reprezentacija koja tesko daje gol ali im se jos teze daje gol. Mi sa druge strane lako dajemo (ali i primamo) golove. Ipak davanje golova nam ide puno lakse sa slabijim reprezentacijama. I u idealnim uvjetima mi cemo tesko grcima dati vise od gol ili dva.
Ja bih poceo sa defanzivnijom formacijom 4-2-3-1. Ako se grcima otvorimo na pocetku i dobijemo rani gol onda nam ni 5 napadaca mozda nece pomoci jer ce se oni odmah zatvoriti i tesko da cemo im dati gol ili dva a da ne dobijemo jos jedan. Treba uzeti u obzir da je kvalifikacijama Grcka dala 10 golova a mi 30 pa opet imali isti broj bodova. Znaci svaki gol je bitan.
Ja bih kao prvi cilj postavio neprimanje gola i igru na kontranapade (duge lopte Pjanica na Dzeku, Viscu i Lulica). Ako dobijemo gol na poluvremenu preci na 4-4-2 (Vedo kao drugi napadac) i pokusati izjednaciti ali ne bezglavo napadati. Jos uvijek ce biti bitna gol razlika.
- SkyLimit
#568 Re: Grčka - BiH
Nema boja, nema rata, bez formacije Medo u vezi i Vedo kao "lažno" desno krilo
- Edin H.
#569 Re: Grčka - BiH
Mustang1 wrote:Jesu se ovo opet poceli babini sinovi i sponzorusice skupljati oko reprezentacije?
Ne gotivi ba lucky Babu Fikreta
-
Frankyee
#570 Re: Grčka - BiH
Cini mi se imacemo problema po bokovima mnogo smo tanki tu.
Kolasinac je imao neku bolest pa je pitanje koliko moze igrati a na desnom beku niko i ne igra. kada dodas da Lula je u najboljem slucaju prosjecan u defanzivi kao bek ili kao krilo onda ta lijeva strana je rupa velika. Sta ce sada da uradi Mesa vidjecemo ali on poceo gomila igrace sredine iako je Osim vec javno rekao prije dvije godina da nam fali "bocnih igraca"
Desno bar imamo Viscu i mozda Stefanovica u napadu ali u odbrani je to tanko protiv jake ekipe. Znaci opet smo bez bocnih igraca sto je kriv selektor.
Grci ce dobro udarati na Dzeku i Pjanketa pa se treba nadati da ostali malo potegnu jace i iskoriste sansu.
Kolasinac je imao neku bolest pa je pitanje koliko moze igrati a na desnom beku niko i ne igra. kada dodas da Lula je u najboljem slucaju prosjecan u defanzivi kao bek ili kao krilo onda ta lijeva strana je rupa velika. Sta ce sada da uradi Mesa vidjecemo ali on poceo gomila igrace sredine iako je Osim vec javno rekao prije dvije godina da nam fali "bocnih igraca"
Desno bar imamo Viscu i mozda Stefanovica u napadu ali u odbrani je to tanko protiv jake ekipe. Znaci opet smo bez bocnih igraca sto je kriv selektor.
Grci ce dobro udarati na Dzeku i Pjanketa pa se treba nadati da ostali malo potegnu jace i iskoriste sansu.
- AmiĐa_Idriz
#571 Re: Grčka - BiH
Po ko zna koji put do sada.
- Logovan
#572 Re: Grčka - BiH
Reci Baždareviću, znam ja ovo.Mirza007 wrote: To je 4-4-2, preotvoreno za Grke u gostima. Slicno je bilo i protiv Belgije (3-5-2) pa popismo 4 komada.
- Idemedosumom
#573 Re: Grčka - BiH
Pa Lulić u Laciju igra mnogo defanzivnije nego u repki. Ako je Kolašinac hasta onda Lulića na lijevog beka a Izeta na lijevo krilo.
Desno krilo Višća a za desnog beka eci peci pec.
Desno krilo Višća a za desnog beka eci peci pec.
-
ja71
#574 Re: Grčka - BiH
Prošli put dobismo Grke na visinu.
Mislim da bi na štoperskoj poziciji obavezno trebao biti Šunjić a Đurić od početka.
Logicnije je bilo protiv Grka igrati sa 3-5-2 ali sumnjam da će se poslije Belgije Meša ponovo usuditi igrati tu postavku.
Mislim da bi na štoperskoj poziciji obavezno trebao biti Šunjić a Đurić od početka.
Logicnije je bilo protiv Grka igrati sa 3-5-2 ali sumnjam da će se poslije Belgije Meša ponovo usuditi igrati tu postavku.
-
Frankyee
#575 Re: Grčka - BiH
Dobili smo ih na Misketaja71 wrote:Prošli put dobismo Grke na visinu.