Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
luckylaka

#251 Re: Grčka - BiH

Post by luckylaka »

ljevoruki wrote:
luckylaka wrote:
Point. wrote:Da je bolji, sumnjam. Postoji razlog zasto je jedan u Chelsea a drugi u Braunschweigu. Golmana je najteze zamijeniti, posebno pred neke vazne utakmice, Begovic je tu godinama i daje koliku toliku sigurnost nasoj nesigurnoj odbrani. Sad stavljati u zizu novog golamana koji je skroz novi, ne vjerujem. No vjerujem da Mesa zna za njega i da ce ga probati na nekoj prijateljskoj, umjesto onog Burica npr. Za sada, Bega je br jedan, nema dileme.
Fino sam napisao da je TRENUTNO bolji i u boljoj formi.To sto ti citas izmedju redova tvoj je problem.Drugo.Jedan konstantno grije klupu drugi konstantno odlicno brani(TRENUTNO)
Je li to onaj Fejzic sto je kao treci golman isao na SP u Brazil?
Nije los golman, ima fine predispozicije i brz je. Steta sto igra u Cvajti.
:bih:
Jeste to je taj i trenutno brani u lideru cvajte(po meni bolje je konstantno braniti u cvajti nego mjesecima sjediti na klupi u Italiji,Engleskoj,Spaniji ili bilo gdje.Jbga nekada nam logika a la Combe.kada ne igraju igraci u klubovima sto ih selektor poziva a nekada kada su standardni sta ce nam.
Laertes

#252 Re: Grčka - BiH

Post by Laertes »

Realno, ko bi od vas na Mešinom mjestu imao muda da zamijeni golmana u vjerovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija?
dulekrele

#253 Re: Grčka - BiH

Post by dulekrele »

Progressive House wrote:žali bože eldina jakupovića
Pa nismo mi njega odjebali vec on nas. Sta ga imam zaliti. A da Bega nije u formi to i Conte zna :D Medutim tesko je u tako teskoj utakmici koja slijedi mijenjati golmana sto neko rece.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#254 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji :? :-?
SkyLimit

#255 Re: Grčka - BiH

Post by SkyLimit »

hrasno38 wrote:Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji :? :-?
Zadnji put u gostima protiv Grčke kad je bilo 0 : 0, od tad čekamo utakmicu za koju možemo reći da smo osvojili bod ili tri zahvaljujući njemu. Nek bude da nas je spasio od Grčke do Grčke :D
ultima_palabra

#256 Re: Grčka - BiH

Post by ultima_palabra »

Protiv Nigerije je bio odličan.
hrasno38

#257 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

Znaci u 50 odigranih utakmica sjecamo se da je u dvije bio dobar. U toliko utakmica za reprezntaciju je bio dobar i Nemanja Supic:) Mislim Begovic je ljudina i po ali on meni jednostavno ne uljeva povjerenje jer kakav je to klasan golman koji ne zna da istrci i pokupi loptu.
ljevoruki

#258 Re: Grčka - BiH

Post by ljevoruki »

Laertes wrote:Realno, ko bi od vas na Mešinom mjestu imao muda da zamijeni golmana u vjerovatno najvažnijoj utakmici kvalifikacija?
Golman je jedina pozicija koja ima posebnog trenera, kod nas je to Adnan Guso.
Njegova bi trebala da se pika, on je taj koji, teoretski, predlaze selektoru kojeg golmana da stavi u tim.
E sad, da li to kod nas tako fercera nisam siguran.
SmoLe

#259 Re: Grčka - BiH

Post by SmoLe »

Nemojte mi Begovića, više on ima golova u ligi od nekih reprezentativaca :lol:
Logovan

#260 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

Begović nije savršen, ima kikseva, ali ako ćemo iskreno, nije najveći problem. Ima igrača koji su gori.
SkyLimit

#261 Re: Grčka - BiH

Post by SkyLimit »

ultima_palabra wrote:Protiv Nigerije je bio odličan.
Jeste, ali pitanje je bilo za koje se utakmice može reći da nas je baš Begović izvukao. Protiv Nigerije mi smo izgubili tako da se ta utakmica ne može navesti kao jedna od onih u kojima nas je spasio, bez obzira što je odlično branio.
cyprus

#262 Re: Grčka - BiH

Post by cyprus »

Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite :mrgreen:
SkyLimit

#263 Re: Grčka - BiH

Post by SkyLimit »

Begovićevu majstoriju protiv Belgije je skoro nemoguće pronaći na internetu(sumnjivo mi to nešto), ali se ipak vidi ovdje na 9 : 10

Ima i Šeha svojih momenata :izet:

Image

Ali onaj Rajin šut bi odbranio :zzzz:
Edin H.

#264 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite :mrgreen:
Ne znam bas, ipak je Seha branio u Zelji. :izet:
north

#265 Re: Grčka - BiH

Post by north »

hrasno38 wrote:Ja se pokusavam prisjetiti kada nas je Begovic izvukao iz govana svojim odbranama ali mi nikako ne ide ili u prevodu kada je Begovic bio igrac utakmice u reprezentaciji :? :-?
Može se to i drugačije posmatrati, koliko je bilo utakmica gdje smo isključivo njegovom, ili većinski njegovom krivicom izgubili bodove...Osim Belgije i 1-1 na Bilinom prošle godine a i ondje je ako se ne varam malo lopta odskočila nepravilno, teško da se može šta naći...kad izgubiš u Izraelu 3 razlike ili u Belgiji 4 razlike sve i da su njegov gol ili dva opet se ne može smatrati glavnim krivcem ako je zbog odbrane bio ko na streljani....dakle, niti nas je vadio gdje puno niti smo gdje radi njega gubili bodove..tako da on može hladno u neku sredinu, solidan golman, vise dobar nego loš ako ćemo pojednostaviti..tako da ga ne treba ni puno faliti ni puno kuditi...ali teško da imamo boljeg trenutno niti ima razloga da se razmišlja o njegovoj zamjeni..
hrasno38

#266 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

north wrote:
Može se to i drugačije posmatrati, koliko je bilo utakmica gdje smo isključivo njegovom, ili većinski njegovom krivicom izgubili bodove...Osim Belgije i 1-1 na Bilinom prošle godine a i ondje je ako se ne varam malo lopta odskočila nepravilno, teško da se može šta naći...kad izgubiš u Izraelu 3 razlike ili u Belgiji 4 razlike sve i da su njegov gol ili dva opet se ne može smatrati glavnim krivcem ako je zbog odbrane bio ko na streljani....dakle, niti nas je vadio gdje puno niti smo gdje radi njega gubili bodove..tako da on može hladno u neku sredinu, solidan golman, vise dobar nego loš ako ćemo pojednostaviti..tako da ga ne treba ni puno faliti ni puno kuditi...ali teško da imamo boljeg trenutno niti ima razloga da se razmišlja o njegovoj zamjeni..
ma nemoj zezati @north pa u Portugalu su ga busuili kako su htjeli kao da ga nije bilo na golu bez obzira na fantasticnog Ronalda. Svaki igrac protivnika kojem je prosla lopta nas ziv zid iz slobodnog udarca uglavnom je zavrsavala u golu.
north

#267 Re: Grčka - BiH

Post by north »

Pa to i kažem, uglavnom utakmice gdje je mogao bolje braniti su svakako izgubljene bile i bez njegovih kikseva...kad ekipa primi 6 golova ko protiv Portugala, ne možeš isključivo kriviti golmana taman da su njegova dva ili tri bila...ja pričam o utakmicama gdje smo njegovom krivicom gubili bodove, npr. minimalno izgubili 1-0, 2-1 ili 3-2, ili igdje smo neriješeno igrali a njegovom krivicom nismo dobili uz gol ili dva ide na njegovu dušu...takvih utakmica gotovo pa nema, a sakupio je puno nastupa...ne tvrdim da je fenomenalan, ali imamo mi puno većih rupa u ekipi od golmana ;-)
Tyke

#268 Re: Grčka - BiH

Post by Tyke »

Edin H. wrote:
cyprus wrote:Šehić ispred Begovića? Živi bili, ne bulaznite :mrgreen:
Ne znam bas, ipak je Seha branio u Zelji. :izet:
Ja ne navijam ni za Zelju ni za Sarajevo, neutralan sam po tom pitanju, ali mi je Sehic u ovom momentu ispred Bege samo zbog forme i nicega drugog. Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.
Piric (ne sto je iz Slobode) je napokon uhvatio vrhunsku formu i iz utakmice u utakmicu brani sve bolje i bolje, zasto ne bi on bio 3. opcija, jer se svakako od njega ocekuje da bude buducnost ove reprezentacije.
Logovan

#269 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

Tyke wrote:Cak je i mladji 2 godine, ako se sjecam.
Godinu dana.
Edin H.

#270 Re: Grčka - BiH

Post by Edin H. »

Logovan wrote:
Godinu dana.
Znaci DiJet :D
leškarenje

#271 Re: Grčka - BiH

Post by leškarenje »

north wrote:Pa to i kažem, uglavnom utakmice gdje je mogao bolje braniti su svakako izgubljene bile i bez njegovih kikseva...kad ekipa primi 6 golova ko protiv Portugala, ne možeš isključivo kriviti golmana taman da su njegova dva ili tri bila...ja pričam o utakmicama gdje smo njegovom krivicom gubili bodove, npr. minimalno izgubili 1-0, 2-1 ili 3-2, ili igdje smo neriješeno igrali a njegovom krivicom nismo dobili uz gol ili dva ide na njegovu dušu...takvih utakmica gotovo pa nema, a sakupio je puno nastupa...ne tvrdim da je fenomenalan, ali imamo mi puno većih rupa u ekipi od golmana ;-)
Protiv Kipra u Zenici nije bila izgubljena utakmica pa mu lik sa dva metra utrpa gol ,zar ono nije trebala biti njegova lopta :-) mislim na prvi gol naravno.
Tyke

#272 Re: Grčka - BiH

Post by Tyke »

Logovan wrote:
Godinu dana.
Onda nista. :lol:
ja71

#273 Re: Grčka - BiH

Post by ja71 »

Da malo ozivim temu :

Dzeko Djuric
Lulic Pjanic Medunjanin Hajrovic
Kolasinac Sunjic Bicakcic Vranjes
Begovic

obavezno da igraju sva 3 visoka igraca (Dzeko, Djuric, Sunjic)
prosli put smo Grke dobili na visinu

Zamjene u 65. min. (ako budemo vodili ili izjednaceno prelazimo na 4-2-3-1)
Medunjanin - Milicevic
Djuric - Cimirot
Pjanic i Cimirot su def. Vezni

zamjena 75 min.
Hajrovic - Visca
Visca zbog brzine u nadi da ubode kontru

ako budemo gubili nastavljamo sa 4-4-2
Medunjanin - Milicevic
Ibisevic - Djuric
Hajrovic - Visca
Logovan

#274 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

Bez dva napadača.

ako budemo gubili nastavljamo sa 4-4-2 :-)
SkyLimit

#275 Re: Grčka - BiH

Post by SkyLimit »

Selektor Grčke objavio spisak za prijateljsku protiv Bjelorusije i kvalifikacijsku protiv naše reprezentacije:

Golmani: Kapino(Olympiacos), Karnezis(Udinese), Glykos(PAOK)

Odbrana: Papastathopoulos(Dortmund), Papadopoulos(Leipzig), Torosidis(Bologna), Economou(Bologna), Tzavellas(PAOK), Stafylidis(Augsburg)

Vezni red: Samaris(Benfica), Maniatis(Olympiacos), Tachtsidis(Cagliari), Tziolis(PAOK), Petsos(Werder), Mantolas(AEK), Fortounis(Olympiacos), Gianniotas(APEOL)

Napad: Bakasetas(AEK), Mitroglou(Benfica), Vellios(Nottingham), Diamantakos(Karlsruhe), Karelis(Genk)
Locked