Grčka - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#2276 Re: Grčka - BiH
A gotovo svaki nas igrac u reprezentaciji je ili rodjen vani, ili je od malih nogu vani ili ima dvojno drzavljanstvo i na razne nacine je sebi mogao omoguciti da ne bude dio tih pravila o strancima. Jedino su tu Zukanovic, Cimirot, Vranjes, Visca i naravno Dzeko, koji nisu imali tu privilegiju.
Znam da neke drzave poput Njemacke ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo. Cak kad je bila prica o Salihamidzicu da se morao odreci naseg da bi zaigrao za Juve, ali pretpostavljam da postoji neki izuzetak sto se tice igre za klub za one koji su rodjeni tamo ili rade dugo godina tamo, a i ako ne postoji, oni su se vec etablirali u jakoj ligi i ne treba im dodatna administrativna motivacija da odu negdje drugo.
Jedan Visca, ili Cimirot, ili Bajic ili Duljevic moraju puno da se dokazuju da dotle dosli. Pa evo uostalom Zukanovic je morao do 27e ili koje vec godine da se dokazuje u Belgiji i Austriji po drugim i trecim ligama, penjati se polako stepenicu po stepenicu, pa onda jos 4-5 godina u najjacoj ligi Belgije, da bi se prodao u Ligu Petice. Naravno tek, nakon sto je zaigrao za reprezentaciju BiH.
S druge strane igrac poput Jajala (sa hrvatskim pasosem) i Besica (rodjen u Njemackoj) moze i da propadne (zavrsi u Sarajevu odnosno Ferencvarosu) u jednom dijelu karijere i opet da se digne na nivo.
Ima jos primjera. Evo Semir Stilic bio tolika zvijezda u Poljskoj svojevremeno. U ekipi bio sa Lewandowskim i onim Peszkom, dobro se sjecam da su im njih trojica bili udarni igraci. Ova prva dvojica lagano po Njemackoj, Stilic u penziju. Isto godina, iste startne pozicije, samo drukcija sara na pasosu.
Edin Cocalic se godinama mota po lijevim ligama, nece nikad zavrsiti u Ligi Petice. Te Grcka, te Izrael, te Belgija sad. Neki tamo Damir Vrancic, hop, pa u reprezentaciju. Ista pozicija tada bili.
I tako dalje...
I mogu mislit koliko takvih primjera. Onaj jedan Mahmutovic ili kako se zvao u Ceskoj, 5-6 godina razvaljuje, propade tamo, jer je pogresna sara. Njegovi rivali iz lige lagano svake godine ubiru kontrakte u Bundeski.
Pa iz Hrvatske, koliko se njihovih igraca prodalo, nasi odu tamo i propadnu.
I nervira me sto ce neko ovo procitati, zakolutati ocima, i nastaviti sa gledanjem EPL ili cime vec, a ovamo ismijavati sve sto ima veze sa nasom ligom. U stvari ima ljudi cim vide nekom u rezimeu stranu ligu, nema veze makar to bila druga norveska, odmah hajmo daaaj, a ovamo ima 50 igraca realno boljih od njega.
Znam da neke drzave poput Njemacke ne dozvoljavaju dvojno drzavljanstvo. Cak kad je bila prica o Salihamidzicu da se morao odreci naseg da bi zaigrao za Juve, ali pretpostavljam da postoji neki izuzetak sto se tice igre za klub za one koji su rodjeni tamo ili rade dugo godina tamo, a i ako ne postoji, oni su se vec etablirali u jakoj ligi i ne treba im dodatna administrativna motivacija da odu negdje drugo.
Jedan Visca, ili Cimirot, ili Bajic ili Duljevic moraju puno da se dokazuju da dotle dosli. Pa evo uostalom Zukanovic je morao do 27e ili koje vec godine da se dokazuje u Belgiji i Austriji po drugim i trecim ligama, penjati se polako stepenicu po stepenicu, pa onda jos 4-5 godina u najjacoj ligi Belgije, da bi se prodao u Ligu Petice. Naravno tek, nakon sto je zaigrao za reprezentaciju BiH.
S druge strane igrac poput Jajala (sa hrvatskim pasosem) i Besica (rodjen u Njemackoj) moze i da propadne (zavrsi u Sarajevu odnosno Ferencvarosu) u jednom dijelu karijere i opet da se digne na nivo.
Ima jos primjera. Evo Semir Stilic bio tolika zvijezda u Poljskoj svojevremeno. U ekipi bio sa Lewandowskim i onim Peszkom, dobro se sjecam da su im njih trojica bili udarni igraci. Ova prva dvojica lagano po Njemackoj, Stilic u penziju. Isto godina, iste startne pozicije, samo drukcija sara na pasosu.
Edin Cocalic se godinama mota po lijevim ligama, nece nikad zavrsiti u Ligi Petice. Te Grcka, te Izrael, te Belgija sad. Neki tamo Damir Vrancic, hop, pa u reprezentaciju. Ista pozicija tada bili.
I tako dalje...
I mogu mislit koliko takvih primjera. Onaj jedan Mahmutovic ili kako se zvao u Ceskoj, 5-6 godina razvaljuje, propade tamo, jer je pogresna sara. Njegovi rivali iz lige lagano svake godine ubiru kontrakte u Bundeski.
Pa iz Hrvatske, koliko se njihovih igraca prodalo, nasi odu tamo i propadnu.
I nervira me sto ce neko ovo procitati, zakolutati ocima, i nastaviti sa gledanjem EPL ili cime vec, a ovamo ismijavati sve sto ima veze sa nasom ligom. U stvari ima ljudi cim vide nekom u rezimeu stranu ligu, nema veze makar to bila druga norveska, odmah hajmo daaaj, a ovamo ima 50 igraca realno boljih od njega.
-
Fudo387
#2277 Re: Grčka - BiH
jeza u ledja wrote:Onaj jedan Mahmutovic ili kako se zvao u Ceskoj, 5-6 godina razvaljuje, propade tamo, jer je pogresna sara.
Ceska.
Dabome da ce u penziju, djaba sanse u reprezentaciji, dodje skaut da pogleda, truba. Penzija.jeza u ledja wrote:Evo Semir Stilic bio tolika zvijezda u Poljskoj svojevremeno. U ekipi bio sa Lewandowskim i onim Peszkom, dobro se sjecam da su im njih trojica bili udarni igraci. Ova prva dvojica lagano po Njemackoj, Stilic u penziju.
Kakav pasos i qrac.
Naravno da nece, to je taj nivo, znj lige.jeza u ledja wrote:Edin Cocalic se godinama mota po lijevim ligama, nece nikad zavrsiti u Ligi Petice.
Dobio sansu u reprezentacije da pokaze sta zna, bili skauti, truba.
...sve ista prica.
I cuj price za Besica, kao on je uspio jer je rodjen u Njemackoj inace bio propao nakon odlaska u Madjarsku.
Najbolji igrac lige, jedan od najboljih reprezentativaca BiH na SP, skauti gledali, Everton jarane.
Kvalitet, qrac pasos.
- p206
#2278 Re: Grčka - BiH
Naši treneri u omladinskom pogonu su go kurac. Imam komšiju trenirao u Željezničaru, malac je igrao lijevo krilo kod Mulalića, svaka utakmica po 2-3 gola, trči vraća se u odbranu, kompletan igrač za svoj uzrast...sljedeće godine prešao u viši uzrast, neki "stručnjak" ga nikad nije ubacio da igra, ni minute čitavu godinu dana. I šta će dijete prestalo trenirati... Evo ja jebem mamu tom stručnjaku i ko ga postavi tu.
Zbog takvih je naša liga za kurac, i kvalitet je svake godine sve gori. Ko se još sjeća kad je neki naš klub prošao 2 kola u Evropi? I normalno da Duljević i slični neće moći ostvariti ni napredak ni transfer barem u Dinamo.
Zbog takvih je naša liga za kurac, i kvalitet je svake godine sve gori. Ko se još sjeća kad je neki naš klub prošao 2 kola u Evropi? I normalno da Duljević i slični neće moći ostvariti ni napredak ni transfer barem u Dinamo.
- leškarenje
#2279 Re: Grčka - BiH
Torbicom ga Fuade
Bas se potrudis da objasnis....kurac,truba,taraba,znj liga,penzija....

- Edin H.
#2280 Re: Grčka - BiH
Naravoucenije: skupite cifru i zenite se djeco za papire, ako mislite lopte i za reprezentaciju igrati 
-
Fudo387
#2281 Re: Grčka - BiH
Pa dobro, jel nisam u pravu?leškarenje wrote:Torbicom ga Fuade![]()
- jeza u ledja
#2282 Re: Grčka - BiH
Asmir Suljic je jedan od najboljih igraca iste te madjarske lige pa ne mrda iz nje. Sara.Fudo387 wrote:jeza u ledja wrote:Onaj jedan Mahmutovic ili kako se zvao u Ceskoj, 5-6 godina razvaljuje, propade tamo, jer je pogresna sara.
Ceska.
Dabome da ce u penziju, djaba sanse u reprezentaciji, dodje skaut da pogleda, truba. Penzija.jeza u ledja wrote:Evo Semir Stilic bio tolika zvijezda u Poljskoj svojevremeno. U ekipi bio sa Lewandowskim i onim Peszkom, dobro se sjecam da su im njih trojica bili udarni igraci. Ova prva dvojica lagano po Njemackoj, Stilic u penziju.
Kakav pasos i qrac.
Naravno da nece, to je taj nivo, znj lige.jeza u ledja wrote:Edin Cocalic se godinama mota po lijevim ligama, nece nikad zavrsiti u Ligi Petice.
Dobio sansu u reprezentacije da pokaze sta zna, bili skauti, truba.
...sve ista prica.
I cuj price za Besica, kao on je uspio jer je rodjen u Njemackoj inace bio propao nakon odlaska u Madjarsku.
Najbolji igrac lige, jedan od najboljih reprezentativaca BiH na SP, skauti gledali, Everton jarane.
Kvalitet, qrac pasos.
Uporan si, ne znas o cemu pricas, a neces da priznas da si u krivu. Nisi ti jedini, takvih je masa, i zbog takvih nam se godinama unistava fudbal. Boli vas kurac samo nek je Dzeko na teve. Kad ne bude Dzeke pitacete se dzecemo sad.
- jeza u ledja
#2283 Re: Grčka - BiH
Evo ga jos jedan strucnjak - most active topic FC Barcelonap206 wrote:Naši treneri u omladinskom pogonu su go kurac. Imam komšiju trenirao u Željezničaru, malac je igrao lijevo krilo kod Mulalića, svaka utakmica po 2-3 gola, trči vraća se u odbranu, kompletan igrač za svoj uzrast...sljedeće godine prešao u viši uzrast, neki "stručnjak" ga nikad nije ubacio da igra, ni minute čitavu godinu dana. I šta će dijete prestalo trenirati... Evo ja jebem mamu tom stručnjaku i ko ga postavi tu.
- jeza u ledja
#2284 Re: Grčka - BiH
Jao lika.Fudo387 wrote:Pa dobro, jel nisam u pravu?leškarenje wrote:Torbicom ga Fuade![]()
Naravno da nisi u pravu!
-
Fudo387
#2285 Re: Grčka - BiH
Mozda je jedan od najboljih, al' nije najbolji, kao recimo, Besic.jeza u ledja wrote:Asmir Suljic je jedan od najboljih igraca iste te madjarske lige pa ne mrda iz nje. Sara.
Kad bude najbolji mozda ce dobiti sansu u reprezentaciji, mozda i u Evertonu.
Do tada, Madjarska.
- jeza u ledja
#2286 Re: Grčka - BiH
Nema, tim si dokazao SVE.Fudo387 wrote:Mozda je jedan od najboljih, al' nije najbolji, kao recimo, Besic.jeza u ledja wrote:Asmir Suljic je jedan od najboljih igraca iste te madjarske lige pa ne mrda iz nje. Sara.
Do tada, Madjarska.
Dze prestaje logika tu pocinje Fudo.
-
peepeep
#2287 Re: Grčka - BiH
žalu se grkovi kako i oni bijahu jednom davno dočekani "još i gore"...
-
Fudo387
#2288 Re: Grčka - BiH
Momak, neozbiljan si.jeza u ledja wrote:Nema, tim si dokazao SVE.Fudo387 wrote:Mozda je jedan od najboljih, al' nije najbolji, kao recimo, Besic.jeza u ledja wrote:Asmir Suljic je jedan od najboljih igraca iste te madjarske lige pa ne mrda iz nje. Sara.
Do tada, Madjarska.Nije najbolji, ali je jedan od najboljih, ergo jedan u EPL, drugi u Madjarskoj.
HAHAHA
Dze prestaje logika tu pocinje Fudo.
Sam si spomen'o Madjarsku, ja ti objasnio kako se iz Madjarske moze doci do Evertona, a ti se sad tu bezveze kreveljis.
Moze Suljic imati drzavljanstvo Njemacke, Madjarske, BiH, i Japana, odjednom, al' on maket iz Madjarske nece.
Na stranu to sto bih ja volio da zavrsi u Barseloni, al nema kila za ozbiljniji fudbal.
- jeza u ledja
#2289 Re: Grčka - BiH
Ja ti objasnio ZASTO je Besic u Evertonu, a Suljic u Videotonu. Ako je jedan "najbolji", a drugi medju 5 najboljih onda nije logicno da jedan skroz do Evertona dobaci, a drugi ne moze ni do Darmstadta. Razlika je u tome sto jedan ima sare, drugi nema. Da ne govorim o tome da Suljic svakako ne bi mogao u Everton jer ne igra ni u reprezentaciji.
Iz Austrije mi zovemo Anela Hadzica koji igra u losijem klubu nego danas Srdjan Grahovac, mada igra na istoj poziciji i mada je mladji. Mi umjesto da pruzimo sansu talentu koji ima jos mjesta da napreduje, a nema papire da igra slobodno vani, mi je dajemo Anelu Hadzicu koji ima te papire, a koji je stariji i ne moze napredovati puno, ako ikako.
Primjera ima koliko hoces.
Iz Austrije mi zovemo Anela Hadzica koji igra u losijem klubu nego danas Srdjan Grahovac, mada igra na istoj poziciji i mada je mladji. Mi umjesto da pruzimo sansu talentu koji ima jos mjesta da napreduje, a nema papire da igra slobodno vani, mi je dajemo Anelu Hadzicu koji ima te papire, a koji je stariji i ne moze napredovati puno, ako ikako.
- p206
#2290 Re: Grčka - BiH
udri se bekanejeza u ledja wrote:Evo ga jos jedan strucnjak - most active topic FC Barcelonap206 wrote:Naši treneri u omladinskom pogonu su go kurac. Imam komšiju trenirao u Željezničaru, malac je igrao lijevo krilo kod Mulalića, svaka utakmica po 2-3 gola, trči vraća se u odbranu, kompletan igrač za svoj uzrast...sljedeće godine prešao u viši uzrast, neki "stručnjak" ga nikad nije ubacio da igra, ni minute čitavu godinu dana. I šta će dijete prestalo trenirati... Evo ja jebem mamu tom stručnjaku i ko ga postavi tu.
Zbog takvih je naša liga za kurac, i kvalitet je svake godine sve gori. Ko se još sjeća kad je neki naš klub prošao 2 kola u Evropi? I normalno da Duljević i slični neće moći ostvariti ni napredak ni transfer barem u Dinamo.![]()
![]()
U ovoj ligi nema kvaliteta, pa ti pričaj šta hoćeš. I glavni razlog su klubovi i treneri koji loše rade sa igračima.
Igrao sam sa Zukanovićem ne znam ni ja koliko puta dok je bio tinejdžer i bio je go prosjek, dok nije otišao vani i došao pod presu stranog trenera koji je od njega napravio igrača.
Svaki igrač koji ostane u ovoj rupi a ima preko 23 godine, piši propalo. A na njima je da se snađu kako da odu vani, Zukanović je imao familiju vani, neko je imao dobrog menadžera pa se izvukao iz blata, ne odlučuje samo kvalitet.
A to što nemamo pasoš sami smo krivi, jer glasamo za iste 25 godina, i nema nas nigdje...i neka nema, zaslužili smo.
- p206
#2291 Re: Grčka - BiH
Ko daje šansu igraču da igra? Trener/selektor... eto ti izvora problema. Ovi naši odu na par seminara u Jablanicu i dobiju UEFA licencu, smiješno.jeza u ledja wrote:Ja ti objasnio ZASTO je Besic u Evertonu, a Suljic u Videotonu. Ako je jedan "najbolji", a drugi medju 5 najboljih onda nije logicno da jedan skroz do Evertona dobaci, a drugi ne moze ni do Darmstadta. Razlika je u tome sto jedan ima sare, drugi nema. Da ne govorim o tome da Suljic svakako ne bi mogao u Everton jer ne igra ni u reprezentaciji.
- Edin H.
#2292 Re: Grčka - BiH
Sve si rekao, samo i 23 godine su previse.p206 wrote:
udri se bekane
U ovoj ligi nema kvaliteta, pa ti pričaj šta hoćeš. I glavni razlog su klubovi i treneri koji loše rade sa igračima.
Igrao sam sa Zukanovićem ne znam ni ja koliko puta dok je bio tinejdžer i bio je go prosjek, dok nije otišao vani i došao pod presu stranog trenera koji je od njega napravio igrača.
Svaki igrač koji ostane u ovoj rupi a ima preko 23 godine, piši propalo. A na njima je da se snađu kako da odu vani, Zukanović je imao familiju vani, neko je imao dobrog menadžera pa se izvukao iz blata, ne odlučuje samo kvalitet.
A to što nemamo pasoš sami smo krivi, jer glasamo za iste 25 godina, i nema nas nigdje...i neka nema, zaslužili smo.
- jeza u ledja
#2293 Re: Grčka - BiH
Zukanovic je s 21 godinu otisao vani. Znaci ovdje je prosao sve skole, kao i manje vise Dzeko. Ja ti i govorim o mladim igracima iz nase lige, ne o matorim. Njima nema spasa. Do 23 godine max. Ako se moze jos sta unaprijediti.p206 wrote:udri se bekanejeza u ledja wrote:Evo ga jos jedan strucnjak - most active topic FC Barcelonap206 wrote:Naši treneri u omladinskom pogonu su go kurac. Imam komšiju trenirao u Željezničaru, malac je igrao lijevo krilo kod Mulalića, svaka utakmica po 2-3 gola, trči vraća se u odbranu, kompletan igrač za svoj uzrast...sljedeće godine prešao u viši uzrast, neki "stručnjak" ga nikad nije ubacio da igra, ni minute čitavu godinu dana. I šta će dijete prestalo trenirati... Evo ja jebem mamu tom stručnjaku i ko ga postavi tu.
Zbog takvih je naša liga za kurac, i kvalitet je svake godine sve gori. Ko se još sjeća kad je neki naš klub prošao 2 kola u Evropi? I normalno da Duljević i slični neće moći ostvariti ni napredak ni transfer barem u Dinamo.![]()
![]()
Bajic, Grahovac, Cimirot, Visca, svi su otisli sa 21-22 godine. Duljevic slazem se, na granici je da se pozdravi sa ozbiljnom karijerom.
Mi smo npr zvali Svraku svojevremeno iz nase lige, a njemu je vec bilo 24-25 godina. Evo sad zovemo Stevanovica, sa 26 i Tomica, sa 26-7.
- p206
#2294 Re: Grčka - BiH
Razumijemo se...ima tu svega pomalo što ne valja, loše rad trenera, uslovi i neulaganje u sport, pasoš jer nigdje nisi prispio sa ovim našim, . I zbog čega ćemo kad presuši dijaspora biti u rangu nekih reprezentacija koje završavaju na 3-4 mjestu kvalifikacija.jeza u ledja wrote:
Zukanovic je s 21 godinu otisao vani. Znaci ovdje je prosao sve skole, kao i manje vise Dzeko. Ja ti i govorim o mladim igracima iz nase lige, ne o matorim. Njima nema spasa. Do 23 godine max. Ako se moze jos sta unaprijediti.
Bajic, Grahovac, Cimirot, Visca, svi su otisli sa 21-22 godine. Duljevic slazem se, na granici je da se pozdravi sa ozbiljnom karijerom.
I izvini zbog onog početka komentara...nešto sam nervozan večeras, jbg naletio si prvi...
- jeza u ledja
#2295 Re: Grčka - BiH
p206 wrote:Razumijemo se...ima tu svega pomalo što ne valja, loše rad trenera, uslovi i neulaganje u sport, pasoš jer nigdje nisi prispio sa ovim našim, . I zbog čega ćemo kad presuši dijaspora biti u rangu nekih reprezentacija koje završavaju na 3-4 mjestu kvalifikacija.jeza u ledja wrote:
Zukanovic je s 21 godinu otisao vani. Znaci ovdje je prosao sve skole, kao i manje vise Dzeko. Ja ti i govorim o mladim igracima iz nase lige, ne o matorim. Njima nema spasa. Do 23 godine max. Ako se moze jos sta unaprijediti.
I izvini zbog onog početka komentara...nešto sam nervozan večeras, jbg naletio si prvi...
Ma u redu je nema problema.
- Logovan
#2296 Re: Grčka - BiH
Mnogi kvazi stručnjaci sa raznih foruma bi rekli, da je išta valjao igrao bi, a ne bi sjedio na klupi.p206 wrote:Naši treneri u omladinskom pogonu su go kurac. Imam komšiju trenirao u Željezničaru, malac je igrao lijevo krilo kod Mulalića, svaka utakmica po 2-3 gola, trči vraća se u odbranu, kompletan igrač za svoj uzrast...sljedeće godine prešao u viši uzrast, neki "stručnjak" ga nikad nije ubacio da igra, ni minute čitavu godinu dana. I šta će dijete prestalo trenirati... Evo ja jebem mamu tom stručnjaku i ko ga postavi tu.
- JThomas
#2297 Re: Grčka - BiH
bešić je u godini kad je punio 22 prešao iz ferencvarosa u everton, a suljić iz sarajeva u ujpest. to ipak nije do pasoša. da malo odvadimo.
- jeza u ledja
#2298 Re: Grčka - BiH
Besic je rodjen u Berlinu, u trenutku kad je Suljic kao jednogodisnjak provodio dane u opkoljenoj Srebrenici. Sa 14 godina Besic je upisivao akademiju TeBea u Berlinu, a Suljic slavnu akademiju FK Butmir.
Sto ne mogu ne rende kora.
Ne zelim uopste reci da je Suljic kvalitetniji igrac. Govorim da razlika u klubovima u kojima igraju ni priblizno ne ocrtava razliku u njihovom kvalitetu.
Sto ne mogu ne rende kora.
Ne zelim uopste reci da je Suljic kvalitetniji igrac. Govorim da razlika u klubovima u kojima igraju ni priblizno ne ocrtava razliku u njihovom kvalitetu.
-
Fudo387
#2299 Re: Grčka - BiH
Ocrtava.jeza u ledja wrote:Govorim da razlika u klubovima u kojima igraju ni priblizno ne ocrtava razliku u njihovom kvalitetu.
- stranac2
#2300 Re: Grčka - BiH
To sto su Suljica tako lagano zaobisli nasi treneri to je zlocin. Mali je morao dobiti sansu pogotovo sto nam igrac njegovog kova treba kao suho zlato. Da je dobio 10% sanse kao Tin Susic ili Anel Hadzic danas bi bio u ligi petice laganini.jeza u ledja wrote:Besic je rodjen u Berlinu, u trenutku kad je Suljic kao jednogodisnjak provodio dane u opkoljenoj Srebrenici. Sa 14 godina Besic je upisivao akademiju TeBea u Berlinu, a Suljic slavnu akademiju FK Butmir.
Sto ne mogu ne rende kora.![]()
Uzas ne volim ni da razmisljam o ovakvim stvarima jer me huja uhvati ... Huseinovic i Suljic su one godine morali dobiti sansu barem u nekoj prijateljskoj.