Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#1776 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Sve je tacno shake, samo me podsjeti gdje je penal mogao svirati.
Džeko je stigao prije do lopte, kontakta je bilo s golmanom i to je dovoljno za penal. I svirao bi ga da je neka jača reprezentacija bila.
Ono kad je pokusao proci golmana? Nije ono vidjelo penala. Dao ranije dug for i tu je pokusao izvuci, ali penal...ne bih rekao.
ultima_palabra

#1777 Re: Grčka - BiH

Post by ultima_palabra »

Ma kakav penal, nisu ga ni naši tražili. Ali mu jebem mamicu za one nedosuđene faulove u sudijskom.

Isto onako Željo fasova od Zrinjskog u Mostaru prošle godine... nedosuđen čist faul u napadu, zadnji korner (u ovom slučaju aut) i gol u 95. minuti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1778 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Ma kakav penal, nisu ga ni naši tražili. Ali mu jebem mamicu za one nedosuđene faulove u sudijskom.

Isto onako Željo fasova od Zrinjskog u Mostaru prošle godine... nedosuđen čist faul u napadu, zadnji korner (u ovom slučaju aut) i gol u 95. minuti.
Da, bio je faul na Kolasincu.
Jbg, kad ne sudi, nemas se kad svadjati. Udri i ti njega i vozdra. Svakako je kraj.
Al jbg, njemu onako sjede, a Pjanic sa penala u zito :-)
Logovan

#1779 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

shake69 wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Sve je tacno shake, samo me podsjeti gdje je penal mogao svirati.
Džeko je stigao prije do lopte, kontakta je bilo s golmanom i to je dovoljno za penal. I svirao bi ga da je neka jača reprezentacija bila.
Ma kakav penal, Džeko se sam složio po terenu.
statixx

#1780 Re: Grčka - BiH

Post by statixx »

Bio je i na Lulicu, kad su mu kod kornera uzeli loptu, plus onaj, po meni za crvenog, na Pjanicu, ne znam koji je minut bio.
agent_zero

#1781 Re: Grčka - BiH

Post by agent_zero »

Ja jednostavno nemam riječi......................................................................................................ali morat ću nešto napisati :|

- Prvo što hoću reći da mi je ovo što se na kraju dešavalo sigurno u među 2-3 najgore stvari vezano za dešavanja oko reprezentacije;

- Drugo, kakav amater od trenera moraš biti, pa ne vidjeti da su 2 minute sudijske ostale, da loptu treba zadržati, otezati, igrati na dodavanja, iznuđivanje faulova u našu korist, a ne "idemo po drugi gol"? Kakav kvazistručnjak drži 95 minuta iste igrače na centralnom dijelu veznog reda (Pjana i Jajalo), ljudi istrčali dvije utakmice, mrtvi umorni, a kvazistručnjak se ne sjeti osvježiti sredinu veznog reda (na klupi sjede Medo, Cimirot, T.S.S)???? Kakav imbecil na kraju mrtvo hladno optuži sudiju, a sam je kriv (uz jednu dozu nesreće, kojoj je i sam kumovao) jer nije imao taktičkog znanja dobijenu utakmicu privesti kraju?

- Treće, apsolutno se osjećam identično kao Džekson, meni je ova utakmica isto kao da smo izgubili 3-0, Grci su dobili strašan moral boost, dok će našima dugo trebati da se oporave od ovog šoka, ali izvjesno je da su šanse za osvajanje drugog mjesta sada 60% naspram 40% za Grke;

- Četvrto, neshvatljivo mi je da je Džeko kao kapiten pao na one provokacije, a znao je da ima žuti karton. I to pogotovo jer je zakuhao sa Sokratisom s kojim se ispozdravljao i rukovao kada je Stafylidis krajem prvog poluvremena faulirao Džeko, a Džeko u padu pokosio Sokratisa. Totalno neshvatljivo, nezrelo, glupo;

- Peto, po ko zna koji put igrači su pokazali da nisu za visoke domete, dva boda su prosuta na takav način kao da su zadnje 2 minute produžetka igrali juniori, a ne igrači sa toliko iskustva i teških utakmica u nogama. Ono je neshvatljivo da se juriša na gol, a nemaš nikog brzog, svježeg i sposobnog da zabije gol. Totalni imbecilizam od strane i struke koja nije na vrijeem sugerisala čuvanje lopte i otezanje igre;

- Šesto, šta se dešava s našim napadačima? Imamo igrače koji su u dobroj formi i u svojim klubovima redovno daju golove, dok je u reprezentaciji mučenje. Sinoć je brat bratu trebalo najmanje još 2 gola da završe u mreži Karnezisa. Zašto su naši napadači neefikasni u repki? Pa jedna jebena grčka ima bolju gol razliku od nas!?

Tužno i otužno... :|
Last edited by agent_zero on 14/11/2016 09:15, edited 2 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1782 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma dobro, nije da smo i mi ostali duzni, tukli smo i mi. Doduse, nas je sudija malo vise sankcionisao nego njih.
shake69

#1783 Re: Grčka - BiH

Post by shake69 »

Logovan wrote:
shake69 wrote:
Ma kakav penal, Džeko se sam složio po terenu.
Pogledaj ponovo. Džeko jeste napravio pokret tijelom ''viška'', zbog čega Eriksson izgleda ne svira penal, ali čovjek mu ulijeće u noge i onemogućava da stigne do lopte.
condy

#1784 Re: Grčka - BiH

Post by condy »

Logovan wrote:
condy wrote: Svoje misljenje o igracu imam prema onom sto vidim a ne prema onom sto drugi pricaju :wink:

Za formaciju 4 5 1 treba imati i igrace za te formacije. Prije svega brze igrace, brzog napadace i brza i klasicna krila. Ako to nemas a mi nemamo ofanzivno te nema a nas veliki problem je spora lopta, sporija igra i tanka krila . Uvijek probijamo kroz sredinu jer po krilima nam ide teze...pa kako onda odigrat formaciju 5 5 1 ? Koliko tu formaciju ne mozemo igrat vidjelo se protiv Irske u drugoj utakmici.
Ti sad fol ispao kao pametan sa ovim boldiranim. Jedan si od rijetkih kome je on dobar i sad to koristiš kao argument da imaš mišljenje o njemu prema onom što vidiš, a ne što drugi pričaju. :lol: :lol: Ponavljam, taraba.

Protiv jačih ekipa, formacija 4-4-2 nikako ne ide. Ne može. Sam kažeš spora lopta, sporija igra, pa zašto onda igramo 4-4-2 i to svaku utakmicu, nebitno ko je protivnik?
Zašto igrati 4-4-2 i gubiti još jednog igrača na mjestu napadača protiv jačih reprezentacija? Zar nije logičnije pojačati sredinu? Sa trojicom u veznom redu bi dobio na čvrstini, a i odbrani bi bilo lakše.

Zaključuješ da ne možemo igrati 4-5-1 na osnovu jedne utakmice? :-)
Ne pametujem, već tvdim da momak nije loš igrač. Nije klasa, ali nije ni taraba. Island je pun takvih taraba pa se ljepo naigraše ljetos.

U formaciji 4 5 1, napadački smo nikakvi. Dzeko nije tip igrača Aguera ili Suareza. On je sporiji igrač i kad je sam u napadu lako ga markiraju. I šta onda? Nemaš niti jednog napadača... Najbolje Dzeko daje kad igra sa još jednim napadačem u napadu. Višća nije klasično desno krilo. Lulić nije onaj od prije par godina. Medunjanin ima slab radius kretanja po terenu. Pjanić sporiji igrač. Jajalo ? U formaciji 4 4 2 neke limite koje imamo, uspijemo sa igračem više u napadu centaršutevima nadomjestiti, često preskačemo igru.....a imamo višak igrača naprijed pa smo konkretniji. Sa pet igrača u sredini odnosno trojicom u vezi smo igrali protiv Belgije, i vidjelo se koliko je to uticalo na čvrstini i koliko je odbrani pomoglo kad su nam zabilo četri komada.
MHAB

#1785 Re: Grčka - BiH

Post by MHAB »

Šteta. Dugo nam se neko nije nudio na strani kao ova raspala Grčka. Meša je trećerazredni trener za male utakmice. Nije on ta šampionska japija kakva je bio kao igrač. Ne konta igru niti ima osjećaj kako reagovati na dešavanja na terenu. Njegove ideje su tako predvidljive i šablonske da ga svaki ozbiljniji trener taktički uništi. Lekcija koju mu je dao O'Neal u prošlom baražu je primjer kako pravi trener razvali amatera. Čak ga je i mrtvi Skibe sa raspalom Grčkom juče uspio nadmudriti.

Meša je Papetov rang. Trener za drugu ligu Francuske. Možda nešto malo bolji od Papeta, jer mi djeluje sistematičniji od njega. Sinoć nismo pobjedili isključivo zbog njegovih grešaka zadnjih 25 minuta. Izmjene Đurić i Bičakčić pokazuju koliko on nema osjećaj za dešavanja na terenu. Na klupi tri veznjaka, obje ekipe imaju igrača manje, a Grci krenuli na sve ili ništa i imaju sporu odbranu do bola. On prvo uvodi Đurića koji je igrač šesnesterca, a onda vadi bočnog Hajrovića, a uvodi halfa ili šta je već taj nesretni Bičakčić. Moj Meša bolje bi reagovao Braco gumenjak od tebe i tvog smješnog pomoćnika koga si doveo iz Francuske. Na žalost uvijek nešto nedostaje. Ili nemaš dobre igrače ili imaš trenera koji se uči na reprezentaciji. Dao Bog da pobjedimo sve do kraja i da nas Meša odvede direktno u Rusiju, ali neće od njega biti nikad dobar trener.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1786 Re: Grčka - BiH

Post by mali_milojica »

Nakon prespavane noci,malo su se misli slegle.
Igracima zamjeram jedino sto su se spustili na nivo Grka i poceli ciganisati,raspravljati,tuci. Tu su grci dr. mr. i u tom segmentu im nema ravnih na svijetu,osim mozda argentinaca.
Igrali smo dobro,postavka igre je bila odlicna. Rastavili smo ih na proste faktore. Jbg nekada te lopta ne slusa,pa nece gol,ali i to je valjda dio fudbala.
Da se ne lazemo,najvise nas boli sto je lopta u 95 min legla ko budali samar,pa je ne bi ni dva Begovica vadila.
Da smo kojim slucajem izdrzali i pobjedili,ovdje bi dozivjeli kolektivna svrsavanja,vec bukirali mjesta za Rusiju,a tada smo iskreno najopasniji po sebe.
Ovako,ima jos da se igra i nimalo ne sumnjam da cemo biti barem 2 na kraju.
Samo u uzvratu sa grcima,pamet u glavu,ne spustati se na nivo blata sa njima i sve ce biti ok.
SSemir

#1787 Re: Grčka - BiH

Post by SSemir »

Sjetim se one: igrali SMO Dobro Al zajebo nas sudija..
Klasicna Nasa zalopoljka, umjesto da su dali dva gola i rijesi sve..u pravu je Bolic
llull

#1788 Re: Grčka - BiH

Post by llull »

Nije kirv sudija, krivo je more ! :)

Fali tu kvaliteta dosta nazalost, i jedna jedina zamjerka nasim igracima je sto se nisu adaptirali na kriterijum sudjenja ... Bar meni tako izgleda.
prog321

#1789 Re: Grčka - BiH

Post by prog321 »

Da smo jucer pobjedili ja bih isto pisao da smo bili karina.
Spahic na primjer nije vise za reprezentacije. Vranjesu fali samo jos bejzbol palica pa da utjerava dugove Grcima. Mislim, halo. Ono nije vidjelo fudbala. Nigdje trke.
Trebao je sudija najmanje tri crvena svakom timu podijeliti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1790 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

baglama wrote:
hrasno38 wrote:
BlueBlood wrote:Jedan bod nakon utakmice kakvu smo odigrali nije dovoljan a pojedinci kritikuju Mesu :-)
Da budemo posteni bod protiv Grcke kada nas je Pape vodio se slavio do kasno u noc naravno posebno od navijaca Sarajeva za koje je to vece Pape bio mag.
Taj bod nam je dao sansu da idemo direktno u Brazil ,a ovaj danas nam je izbio sansu za direktan plasman u Rusiju
Ma hajde....a po cemu ti ovaj bod ne daje tu sansu????
van Basten

#1791 Re: Grčka - BiH

Post by van Basten »

nema odvratnije sportske nacije od grka. Portugalci su za njih gospoda. Da igraju Grcka - Srbija bio bih u velikoj dilemi za kog navijati.
Nabijem i svedskog multimilionera na neku stvar... Frajer jednostavno nema pojma o sudjenju, kloc sudija.
Jasno mi je da savez stedi na svemu pa i na kvalitetnom treneru ali mi nije jasno da ti sto dodju da uce na nama nikad nista novo ne nauce... Mesa sa ovakvim shvatanjem igre ne bi se nametnuo kao trenerski autoritet ni u Premijer ligi.
Igraci su nazalost nasjeli na grcki ciganluk kao da su raja s termina a ne profesionalci... Eto npr samo zadnji aut, da su vrijeme kone su potrosili na proteste i gledanje prema sudijama potrosili da markirajh igrace ne bi onaj levat ostao sam na 18 metara.
Steta realno jer grci su taraba... Silovace ih Belgija u obje tekme gore nego nas (Belgija... Najbolji primjer sta dobar trener napravi.... Wilmots vs Martinez)
hrasno38

#1792 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

trener-profesionalac wrote:Begovic je odigrao sjajnu utakmicu, kao i Pjanic i Kolasinac. Najlosiji bili Ibisevic i Hajrovic. Dzeko ispod ocekivanja spora reakcija kod Pjanicevih lopti i kod pasa Spahica, los u skoku, losi sutevi dva u prvom poluvremenu pocrvenio, al izborio faul iz kojeg smo slobodnjaka pogodili. Sve u svemu los.
Dzeko nije imao ni jednu sansu kao ni Vedo kakvu je imao Pjanic![/quote]
Los je bio Dzeko. I ne samo sto je fulao vec uz to dobi i crveni stvorio tenzije kod nas poremetio igru i to crveni sto je skidao gace drugom. Losa utakmica za njega.[/quote]

kazes los....aha ok ajmo redom...

1. Faul sa lijeve strane u prvom poluvremenu iskosa naravno bio nad Edinom. Pjanic sutao i prva sudisjka greska jer je odbrambeni igrac Grcke stavio ruku ispred glave i to je penal.
2. Sa lijeve strane iskosa izasao Edin ispred golmana a sa desne strane mu stajao odbrambeni igrac ....pucao po golu golman izvrsno odbranio
3. Drugi faul nad Edinom kad je okrenuo dvojicu igraca i kada Pjanic postize gol tj. golman autogol
4. Uzmes sutra lijepo snimak pa pgledaj koliko je fenomenalnih dodavanja imao Edin a jedno je u kaznenom prostoru kada je dao loptu Ibisevicu koji je bio povucen sa ledja (opet sudija Erikson).
5. dalje cist penal nad Edinom nije sviran jer je dosao prije do lopte od golmana Grcke i ovaj ga je pokupio.
6. sta kazes tenzija....covjek ga vuce, gura glavom...prilazu drugi povaljuju ga....sudija svira faul....ovaj ga 19 opkoracuje i pokusava dok lezi da uzme loptu....i ovaj se ne mice sa Edina dok prilazi drugi igrac i vuce Edina za ruku i tada je popizdio je i neka je pokazao da mi nismo ljudi koje moze neko da jase....tj. ima ih koji bi i to dozviolili ali to nisu ljudi nego misevi u ljudskom obliku.
Dakle da sumiramo sto se tice sansi jedina izglednija je bila ta sa lijeve strane i jedna sa 16 metara koje su smijesne za onu Pjanicevu ali boze moj lopta je okrugla.

Pogledajte snimak pa onda pricajte.[/quote]

ma dobro dzeko je tvoj.one 4 sanse sto je imao necemo komentarisati.znaci od svih je bio najlosiji nocas.barem jedan gol je morao dati iz onoliko sansi.[/quote]

Koje 4 sanse ajde mi ih nabroj ili je tebi kad je u pitanju Dzeko sansa svaka lopta koju edin dobije oko 16 metara bez obzira sto je ispred njega citav protivnicki tim!!! Edin je imao jednu jedinu ako se moze nazvati pravu sansu kada je prosao sa lijeve strane i opucao kako treba ali je golman odbranio i to je sansa ali opet kazem za Pjanicevu nije ni S od sanse.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1793 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Dzeko je dva puta dobio loptu i dok je okretao FAP-a, dodje Grk, ukliza i vozdra.
I dug for kod pokusaja prolaska golmana. Lijevom pokusaj kad je imao igraca na ledjima.
I onih par promasaja lopte s pocetka utakmice.
Infaze Studio

#1794 Re: Grčka - BiH

Post by Infaze Studio »

Da li neko ima link za pogledati cijelu utakmicu :?:
Hvala puno unaprijed :!:
animals

#1795 Re: Grčka - BiH

Post by animals »

Zalosno je da mrtva Grcka uzme bod..
I nema se sta prigovarati, igrali su dobro, malo i nesrece i na kraju..
takav je nogomet, ako ne zabijes, primices na kraju..
animals

#1796 Re: Grčka - BiH

Post by animals »

Tomahawk11 wrote:Dzeko je dva puta dobio loptu i dok je okretao FAP-a, dodje Grk, ukliza i vozdra.
I dug for kod pokusaja prolaska golmana. Lijevom pokusaj kad je imao igraca na ledjima.
Jeste , Dzeko sinoc katastrofalan..
nista mu nije islo, a jos i ona glupost sa skidanjem gaca..
neprofesionalno skroz..
agent_zero

#1797 Re: Grčka - BiH

Post by agent_zero »

MHAB wrote:Šteta. Dugo nam se neko nije nudio na strani kao ova raspala Grčka. Meša je trećerazredni trener za male utakmice. Nije on ta šampionska japija kakva je bio kao igrač. Ne konta igru niti ima osjećaj kako reagovati na dešavanja na terenu. Njegove ideje su tako predvidljive i šablonske da ga svaki ozbiljniji trener taktički uništi. Lekcija koju mu je dao O'Neal u prošlom baražu je primjer kako pravi trener razvali amatera. Čak ga je i mrtvi Skibe sa raspalom Grčkom juče uspio nadmudriti.

Meša je Papetov rang. Trener za drugu ligu Francuske. Možda nešto malo bolji od Papeta, jer mi djeluje sistematičniji od njega. Sinoć nismo pobjedili isključivo zbog njegovih grešaka zadnjih 25 minuta. Izmjene Đurić i Bičakčić pokazuju koliko on nema osjećaj za dešavanja na terenu. Na klupi tri veznjaka, obje ekipe imaju igrača manje, a Grci krenuli na sve ili ništa i imaju sporu odbranu do bola. On prvo uvodi Đurića koji je igrač šesnesterca, a onda vadi bočnog Hajrovića, a uvodi halfa ili šta je već taj nesretni Bičakčić. Moj Meša bolje bi reagovao Braco gumenjak od tebe i tvog smješnog pomoćnika koga si doveo iz Francuske. Na žalost uvijek nešto nedostaje. Ili nemaš dobre igrače ili imaš trenera koji se uči na reprezentaciji. Dao Bog da pobjedimo sve do kraja i da nas Meša odvede direktno u Rusiju, ali neće od njega biti nikad dobar trener.
:thumbup:

Sve na pragu onog što sam i sam napisao, ali na drugačiji način.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1798 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

animals wrote:
Tomahawk11 wrote:Dzeko je dva puta dobio loptu i dok je okretao FAP-a, dodje Grk, ukliza i vozdra.
Jeste , Dzeko sinoc katastrofalan..
nista mu nije islo, a jos i ona glupost sa skidanjem gaca..
neprofesionalno skroz..
Rekoh vec u nekom postu ranije...jedan od onih njegovih dana.
Trudi se, al sve naopako. Bolje je izgledao na poziciji poluspica, kad dijeli lopte lijevo i desno.
Logovan

#1799 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

condy wrote: Ne pametujem, već tvdim da momak nije loš igrač. Nije klasa, ali nije ni taraba. Island je pun takvih taraba pa se ljepo naigraše ljetos.

U formaciji 4 5 1, napadački smo nikakvi. Dzeko nije tip igrača Aguera ili Suareza. On je sporiji igrač i kad je sam u napadu lako ga markiraju. I šta onda? Nemaš niti jednog napadača... Najbolje Dzeko daje kad igra sa još jednim napadačem u napadu. Višća nije klasično desno krilo. Lulić nije onaj od prije par godina. Medunjanin ima slab radius kretanja po terenu. Pjanić sporiji igrač. Jajalo ? U formaciji 4 4 2 neke limite koje imamo, uspijemo sa igračem više u napadu centaršutevima nadomjestiti, često preskačemo igru.....a imamo višak igrača naprijed pa smo konkretniji. Sa pet igrača u sredini odnosno trojicom u vezi smo igrali protiv Belgije, i vidjelo se koliko je to uticalo na čvrstini i koliko je odbrani pomoglo kad su nam zabilo četri komada.
Ništa onda, kad ćemo se već mjeriti po igračima Islanda, onda niko nije taraba u reprezentaciji, a možda čak da vratimo Vršajevića, jer je i on u rangu Islanđana. :skoljka:

Ne možeš samo bezveze nabacati tri igrača u vezni red i očekivati čvrstinu u vezi.

Ovo boldirano... To nama i uspije, ali zato nastane propuh o veznom redu, a odbrana se teže nosi sa napadima. Pa sinoć su hladno mogli uvaliti 2,3 gola zbog loše formacije, ali sreća pa nisu znali.
hrasno38

#1800 Re: Grčka - BiH

Post by hrasno38 »

Nadzorna_ploca wrote:Meša je mrtvi prosjek kao i Pape, pravi trener bi sinoc 0-3 dobio nikad slabiju Grcku.
Eto Mesa ima neke trenerske uspjehe, o čemu pricamo. :oops:
A sto je Fks i Pape nekome nabio doživotne belaja to je drugo.
Daj mi podatak tko je zadnji put dao Grckoj 3 gola na njihovom terenu? Evo da se ne patis ja cu ti reci Rumunija 2011 pobjedila ih 1:3.
Locked