Grčka - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Josip321

#1751 Re: Grčka - BiH

Post by Josip321 »

Gledao do 92. minute. Do sada sam mislio da je BH pobjedila.
Kada kritiziram igrace to nije na osobnoj razini, niti im zamjeram ista. Ali moram neke stvari primjetiti. Sinoc sam imao oajecaj da se Mandjukic i Dzeko natjecu u zadnje vrijeme tko ce biti losiji. Kao da su to dva lika koja su pokupljena iza skole i ubacena u reprezentacije. Dzeko ne zna ustopat loptu a da se o a od njega ne odbije ko od zid. Kazem, mozda ja krivo vidim, ipak sam totalni nepozavatelj nogometa. Ne pratim taj sport uopce ali tako mi se cini.
Nadzorna_ploca

#1752 Re: Grčka - BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Meša je mrtvi prosjek kao i Pape, pravi trener bi sinoc 0-3 dobio nikad slabiju Grcku.
Eto Mesa ima neke trenerske uspjehe, o čemu pricamo. :oops:
A sto je Fks i Pape nekome nabio doživotne belaja to je drugo.
Last edited by Nadzorna_ploca on 14/11/2016 07:19, edited 2 times in total.
Djuro

#1753 Re: Grčka - BiH

Post by Djuro »

Samo bih rekao...*ebi ga.
U zadnjem napadu dobiti gol je bolno, ali i to iskustvo treba isprobati.
BIH je prilično kvalitenija od Grka i ne treba se bojati nastavka kvalifikacija, dobro će biti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1754 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Ehhh....bolje se roditi bez neke stvari nego bez nafake. Tako bi se moglo opisati ono na kraju.
Ono, Grk je jes zakuco, nema sta, al jbm mu misha, kako vazda nama nesto zadnji minut, sekund...jbg :roll:

Postavka igre NIJE bila dobra....to sto se mi zavaravamo jer smo imali 0-1, to ne znaci da je bilo dobro.
Grci su tupi naprijed ko noz sto ne moze ni po guzici. Sredina, da ne pricam. Pa mi smo imali preko 70 % posjeda prije nego smo dali gol!
E sad, zamisljam kako bi bilo da je tu bio jos jedan vezni...puno bolje, sigurno. Vidjelo se na pocetku da fali tu igrac. Jer, igras sa dva napadaca i dva krila, a u vezi ti Jajalo (koji je odigrao odlicno) i Pjanic :?
Edin je sinoc zajebo sve sto je mogao zajebati. Primanje lopte kloc mode, for predug, u polju je doduse bio dobar, davao je dobre lopte i izborio prekrsaj iz kojeg smo postigli gol. Ono sa gacama i crveni....pa ne bih ja rekao da je to razlog sto smo prosuli dva boda. Dobili su i oni crveni, a mi ionako nismo gledali prema golu.
Ibisevic...trudio se, ali igrac manje sinoc na terenu. Realno.
Lulic i Hajrovic...radili su dosta dobar posao.
Vezni duo...vec rekoh, Jajalo odlican, a i Pjanic je dosta dobro pokrivao teren i dijelio lopte. Onu penal priliku sto je fulio :-) Time bi zakljucili utakmicu.
Zadnja linija....protiv sterilnih Grka, nije bilo lose. Begovic odlican. Skinuo dva zicera.
E sad, izmjene....Zasto je ubacio Djurica? Zasto? Bicakcic na krilu? :-) Pa kad vec krilo ubacujes, sto ne ubaci Stevanovica? Jedina dobra je bio Sunjic.

Ono, kad sve saberemo, prije utakmice smo bili zadovoljni i sa nerijesenim. Samo, nakon ovakvog razvoja dogadjaja, nekako gorko :-?
Nadam se da ce Mesa dati priliku nekim igracima koji zasluzuju da konacno zaigraju u dresu reprezentacije. Igramo sa Gibraltarom i tu stvarno ne bi trebali imati problema.
Naravno, do tog bi trebali i koju prijateljsku odigrati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1755 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Josip321 wrote:Gledao do 92. minute. Do sada sam mislio da je BH pobjedila.
Kada kritiziram igrace to nije na osobnoj razini, niti im zamjeram ista. Ali moram neke stvari primjetiti. Sinoc sam imao oajecaj da se Mandjukic i Dzeko natjecu u zadnje vrijeme tko ce biti losiji. Kao da su to dva lika koja su pokupljena iza skole i ubacena u reprezentacije. Dzeko ne zna ustopat loptu a da se o a od njega ne odbije ko od zid. Kazem, mozda ja krivo vidim, ipak sam totalni nepozavatelj nogometa. Ne pratim taj sport uopce ali tako mi se cini.
Mandzo je odavno u silaznoj putanji. Iz tog razloga sve losije partije.
Dzeko....ako si gledao njegove nastupe, kako za Romu tako i za reprezentaciju, on zna imati ovako utakmice u kloc mode. Ne ide nista i jbg. Isto lane na ledu. Odbija se lopta, on izgleda ko padobranac. To je Dzeko i to je tako. Imas partije kad razvali i kloc mode partije.
armin071

#1756 Re: Grčka - BiH

Post by armin071 »

Dzeko je klasa za sebe. Boze moj sinoc ga nije go htjeo ali je sve drugo odradio majstorski. Nije Dzeko kriv sto Hajrovic ne moze ni puza da pretrci ili sto nam pola tima ne zna osnove fudbala. Jes tragedija primiti onako gol u zadnjoj sek. ali boze moj. Tako ti je to kad je trener bez muda. Imas kontru da ih dokrajcis i ides sa njom na korner da zadrzavas vrijeme. Bazdarevic me dobro razocarao sinoc. Klasicni ziheras.
JThomas

#1757 Re: Grčka - BiH

Post by JThomas »

dok je zgrada na vrhu liste prioriteta to je otprilike to i bolje neće ići. šteta bili smo bolji 80ak minuta.
Charuga
Globalni moderator

#1758 Re: Grčka - BiH

Post by Charuga »

trener-profesionalac wrote:hajde sto ti navijas za selja nego vasa nerealnost granici sa nevjerovatnim.umjesto da pojaca sredinu sa cimirotom ili ko je jos bio na klupi on izvodi hajrovica i gura jos jednog stopera.znaci mis onaj najveci sto postoji.dok si drugacije pisao kad je na klupi bio PAPE. tada je za sve lose bio kriv trener
trener-profesionalac wrote:edin dzeko zna da ima zuti karton, i skida gace frajeru i kasnije ga ko kecer sa dvije ruke opet hvata za nogu i obara.to sto ste navijaci selje nije bitno nego realno,bescic zbog zvake dobije crveni protiv amatera, dzeko zna da ima zuti i nakon lose utakmice bio je najsporiji danas 4 sanse nijedan gol skida frajeru gace.mislim bezobrazluk
Dva puta, na dvije različite teme. Neka ostane zabilježeno, radi ovih što ganjaju "objektivnost" ...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1759 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

Charuga wrote:
Dva puta, na dvije različite teme. Neka ostane zabilježeno, radi ovih što ganjaju "objektivnost" ...
Pa banujes ga i gotova prica.
Kakva (ne)objektivnost. Moderator si, kad on s dvije noge, onda i ti crvendac i gotova prica.
Sanjarko

#1760 Re: Grčka - BiH

Post by Sanjarko »

Josip321 wrote:Gledao do 92. minute. Do sada sam mislio da je BH pobjedila.
Godine ga sustigle. Uvijek je bio trom a sad je jos vise. Ko Ja isto. Iste smo i Visine itd.
Samo malo drugacije gradze, al smo tromi obojica ko Trutovi.
Idemedosumom

#1761 Re: Grčka - BiH

Post by Idemedosumom »

Na stranu rezultat, igra je bila dosta dobra, narocito u prvom poluvr. Napadi su nam opasni bili protiv postavljene odbrane. Medjutim, ono sto zabrinjava je tromost u tranziciji. Kontranapade jednostavno ne znamo I to je to. Pa bilo je jedno 15 situacija gdje sam kao igrac fife vikao trokuut hajdee, ali jok mi idemo polahko.

Lulic definitivno nije igrac za krila, a Bogme mjesta nema ni na beku pored onakvog Kolasinca. Nek mu Mesa trazi mjesto u sredini.

Vedo skoro nilakve koristi ne donese. Suvisan drugi spic koni glumi ofanzivnog veznjaka. Pa dokad ce nas stare zasluge ovako sakatit?

I tako vam je to kada vodite 1:0, imate 3na3 kontru u sudijskom veremenu, a odlucite zadrzavati loptu kod korner zastavice. Nek smo ga primili bem ti ciganluk.

Mehine izmjene su bile nidje veze, ali ja sam laik...
Charuga
Globalni moderator

#1762 Re: Grčka - BiH

Post by Charuga »

Tomahawk11 wrote:
Charuga wrote:
Pa banujes ga i gotova prica.
Kakva (ne)objektivnost. Moderator si, kad on s dvije noge, onda i ti crvendac i gotova prica.
Neka ga još malo, vidiš da ga je krenulo ...
statixx

#1763 Re: Grčka - BiH

Post by statixx »

Najveca greska je sto se zadnjih desetak minuta nije islo na drugi gol, potpuna nazainteresovanost u kontrama. I Bazdarevic je pogrijesio uvodjenjem Djurica, koji nije igrac za kontre, a Ibisevic bi daleko bolje odigrao. Djuric je trebao uci zadnje dvije minute.
Laplace

#1764 Re: Grčka - BiH

Post by Laplace »

jeza u ledja wrote:Nisam bio u prilici gledati utakmicu. Nigdje nema snimka, pa reko jebiga pogledao samo hajlajtse.

Sta ono bi? :shock: :lol:

Steta sto primismo na kraju. Jebiga Grcima se vratila nesreca iz prosle utakmice dole. Jaca smo ekipa, ovo je tacno otprilike rezultat kakav bi ocekivao u gostima protiv ekipe jedan rang ispod nas. Sad je bitno ostale utakmice odigrati kako se ocekuje.

Al dobro. Realno, protivnik je skinuo gace, steta sto to nismo iskoristili. ( :D )
... odnosno, Džeko mu je to uradio.
Nadzorna_ploca

#1765 Re: Grčka - BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Najveca je greska sto se nije islo na gol od pocetka drugog poluvremena. Pacerski smo cekali kraj tekme.
Dobro smo igrali, trebali smo i morali to materijalizovati. Ovako smo pokazali mentalitet koji nas koci vec godinama, a Grci kakvi jesu su to jedva docekali.
JThomas

#1766 Re: Grčka - BiH

Post by JThomas »

statixx wrote:Najveca greska je sto se zadnjih desetak minuta nije islo na drugi gol, potpuna nazainteresovanost u kontrama. I Bazdarevic je pogrijesio uvodjenjem Djurica, koji nije igrac za kontre, a Ibisevic bi daleko bolje odigrao. Djuric je trebao uci zadnje dvije minute.
bez obzira što nije - mogao je dvaput dobiti loptu u 1-1. nisu htjeli, htjeli krasti vrijeme.
ultima_palabra

#1767 Re: Grčka - BiH

Post by ultima_palabra »

U 4. minuti nadoknade Pjanić pola minute leži na zemlji, naši se dodaju i neće da izbace loptu vani... tu bi Grci hladno pojeli 2 minute da su bili u našoj situaciji.

Još iskusna ekipa igrala, da smo neki balavci pa hajde :roll:
ultima_palabra

#1768 Re: Grčka - BiH

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:
statixx wrote:Najveca greska je sto se zadnjih desetak minuta nije islo na drugi gol, potpuna nazainteresovanost u kontrama. I Bazdarevic je pogrijesio uvodjenjem Djurica, koji nije igrac za kontre, a Ibisevic bi daleko bolje odigrao. Djuric je trebao uci zadnje dvije minute.
bez obzira što nije - mogao je dvaput dobiti loptu u 1-1. nisu htjeli, htjeli krasti vrijeme.
Ma nije problem što smo htjeli krasti, nego ni to nismo radili kako treba.
statixx

#1769 Re: Grčka - BiH

Post by statixx »

JThomas wrote:
Ok je krasti vrijeme, ali mi smo imali par cistih situacija u kojima 90% ekipa ide na drugi gol.
Logovan

#1770 Re: Grčka - BiH

Post by Logovan »

statixx wrote:
JThomas wrote:
Ok je krasti vrijeme, ali mi smo imali par cistih situacija u kojima 90% ekipa ide na drugi gol.
Šta ćeš kad smo gubitnici i plašljivci.

Golman Grčke je komotno mogao sići sa gola i napustiti teren, mi ne bi šutali prema golu garant. :oops:
shake69

#1771 Re: Grčka - BiH

Post by shake69 »

Zašto izgubismo dva boda:
1. Zbog Mehmedovog ziheraškog pristupa i glupih izmjena (šta će mu spori Đurić pa Bičakčić pored Vranješa osim što je opet okrenuo guzu Grku kod šokantnog gola :shock: ) gdje je pokazao da ne umije zatvoriti utakmicu i slomiti grogiranog protivnika. Takav pristup odrazio se na ekipu koja kontru istrči do kornera gdje Zuka čuva loptu da ugrabi koju sekundu umjesto da završimo posao! :?
2. Zbog Džekinog neshvatljivog drugog žutog i potom crvenog kartona jer njegovo prisustvo i na štakama u ovoj reprezentaciji unosi sigurnost i uvjeren sam da ne bi dobili gol u 95-oj minuti!
3. Zbog tendencioznog sudije koji u 11 minuti našem timu da dva žuta a kasnije još 7, i ubije ti volju za agresivnu igru, nedosuđenog penala i svašta nešto.
4. Onako loše Grke grehota je bila ne natamburati 3:0 i vjerovatno nisu igrali u gorem izdanju od onog susreta s Farskim otocima u prošlim kvalama za EP!
prog321

#1772 Re: Grčka - BiH

Post by prog321 »

Grcka odavno nije bila ovako losa.
Ali realno smo i mi bili skoro pa losiji.
Sreca za onaj Pjanicev odbitak, zijanili bi sinoc zestoko da je iole opasna ekipa bila.
U barazu ce nas rastrgati.
Trener mora ovo posloziti ili dobrovoljno otici. Jebale ga cvoke. Udri ih nogom u guzicu. Neka trgaju dreseve sa sebe. Zdrava kompeticija. a ne zajebavanje na treningu.
Nadzorna_ploca

#1773 Re: Grčka - BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Sve je tacno shake, samo me podsjeti gdje je penal mogao svirati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1774 Re: Grčka - BiH

Post by Tomahawk11 »

shake69 wrote:Zašto izgubismo dva boda:
1. Zbog Mehmedovog ziheraškog pristupa i glupih izmjena (šta će mu spori Đurić pa Bičakčić pored Vranješa osim što je opet okrenuo guzu Grku kod šokantnog gola :shock: ) gdje je pokazao da ne umije zatvoriti utakmicu i slomiti grogiranog protivnika. Takav pristup odrazio se na ekipu koja kontru istrči do kornera gdje Zuka čuva loptu da ugrabi koju sekundu umjesto da završimo posao! :?
2. Zbog Džekinog neshvatljivog drugog žutog i potom crvenog kartona jer njegovo prisustvo i na štakama u ovoj reprezentaciji unosi sigurnost i uvjeren sam da ne bi dobili gol u 95-oj minuti!
3. Zbog tendencioznog sudije koji u 11 minuti našem timu da dva žuta a kasnije još 7, i ubije ti volju za agresivnu igru, nedosuđenog penala i svašta nešto.
4. Onako loše Grke grehota je bila ne natamburati 3:0 i vjerovatno nisu igrali u gorem izdanju od onog susreta s Farskim otocima u prošlim kvalama za EP!
Tacka 1 :thumbup:
Tacka 2: ne bih se slozio. Gol nema veze sa Dzekinim crvendacem.
Tacka 3: sudija nas jeste odmah udario u kost, ali to nas nije omelo da igramo dosta ostro. Koji penal? Nesto se ne mogu sjetiti te situacije.
Tacka 4: ovi Grci od sinoc su gori od onih s kojima smo igrali 0-0 birvaktile. Kad se sve sabere, mozemo samo zaliti sto ih nismo uzeli.
shake69

#1775 Re: Grčka - BiH

Post by shake69 »

Nadzorna_ploca wrote:Sve je tacno shake, samo me podsjeti gdje je penal mogao svirati.
Džeko je stigao prije do lopte, kontakta je bilo s golmanom i to je dovoljno za penal. I svirao bi ga da je neka jača reprezentacija bila.
Locked