Galatasaray S.K.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Borej
#26 Re: Galatasaray S.K.
@cyprus siguran sam da onaj ko je iz kalesije navija za kalesiju, onaj iz prokosovica za prokosovice, iz jablanice za onu turbinu itd. manja mjesta imaju lokalne klubove koji se takmice i oni su uvijek na pravom mjestu ali isto tako postoji neki klub na najvishem nivou za koji se navija. onaj iz kalesije najcesce ima nesto protiv tuzle i onda navija zelju, celik, velez, neko i za slobodu ali ce uvijek navijat za bosnu ako igra protiv bilo kojeg od ovih timova, ista analogija kao kod tebe i mancestera.
-
michio
#27 Re: Galatasaray S.K.
Fahrudin Durak je taj Turcin iz Rada. Igrao je i za Galatasaray.Luke Perry wrote:kad sam ja bio mali turskih klubova(a i reprezentacije) nigdje nije bilo pa mi malo i neobicno da neko navija za njih. kako se zvao onaaj tip iz Rada sto je otisao u Tursku igrati (a i bio je Turcin). Pricao je da su ga zvali i u tursku reprezentaciju
- affan_87
#28 Re: Galatasaray S.K.
Navijam i volim od malih nogu Galatu i nema nikakve veze sa vjerom, iako sam musliman. Čak pokušavam i osnovati fan club Galate, pa bih volio da mi se jave svi oni iskreni navijači da to pokrenemo;) a još kad se sjetim onog finala kupa uefa protiv arsenala, pa kad šuker i viera ofulaše, a popescu zabi simenu...koja drama, koji ćejf...EN BUYUK CIM BOM BOM!
- affan_87
#29 Re: Galatasaray S.K.
ODE ARDA, ODE TOPAL
DOLAZI HASAGIC, DOS SANTOS SA UGOVOROM;)
DOLAZI HASAGIC, DOS SANTOS SA UGOVOROM;)
- Romanista 101%
-
Eborg
#31 Re: Galatasaray S.K.
Mene interesuje politička orijentacija ovog kluba i navijača, nikako mi nije to jasno.
Bešiktaš je čvrsto lijevo orijentiran, kako tu stoje Galatasaray i Fenerbahče?
Kakva su rivalstva između ova tri velika istanbulska kluba, ima li neke razlike između navijača osim geografske pripadnosti navijanja za svoju mahalu?
Kakva su rivalstva između ova tri velika istanbulska kluba, ima li neke razlike između navijača osim geografske pripadnosti navijanja za svoju mahalu?
- kamen spoticanja
#32 Re: Galatasaray S.K.
nije dole lijevo ono sto je ovde lijevo...no galata je radnicki klub,onih sto ih dole zovu kro...tako je nastala...poslije se sve to izmjesalo...dok je fener klub elite i klub koji je uvijek imao najvise novca...cak dole ima jedna navijacka postapalica koju koriste svi od istanbula do hakkarija...a kaze "ili si peder,ili navijas za fener"Eborg wrote:Mene interesuje politička orijentacija ovog kluba i navijača, nikako mi nije to jasno.Bešiktaš je čvrsto lijevo orijentiran, kako tu stoje Galatasaray i Fenerbahče?
- ultima_palabra
#33 Re: Galatasaray S.K.
Ja kad sam bio na Besiktasovom stadionu, reče mi jedan Smajo što je 70tih doselio iz SanCakaEborg wrote:Mene interesuje politička orijentacija ovog kluba i navijača, nikako mi nije to jasno.Bešiktaš je čvrsto lijevo orijentiran, kako tu stoje Galatasaray i Fenerbahče?
- Aphex_
#34 Re: Galatasaray S.K.
Bas me zanima sto je Miske otisao tamo. Zbog para mozda 
- kamen spoticanja
#35 Re: Galatasaray S.K.
ovome je najvise kumovao jedan bivsi predsjednik fenera...ali sen se zvao...inace nase gore listultima_palabra wrote:Ja kad sam bio na Besiktasovom stadionu, reče mi jedan Smajo što je 70tih doselio iz SanCakaEborg wrote:Mene interesuje politička orijentacija ovog kluba i navijača, nikako mi nije to jasno.Bešiktaš je čvrsto lijevo orijentiran, kako tu stoje Galatasaray i Fenerbahče?
Kakva su rivalstva između ova tri velika istanbulska kluba, ima li neke razlike između navijača osim geografske pripadnosti navijanja za svoju mahalu?Mi (Besiktas) smo prava gradska raja (FGR), stadion nam je u centru, za nas je Ataturk navijao... ovi iz Fenera su bogatuni sa azijske strane, gdje su vile i to... a ovi iz Galate su naki Kurdi, cigani i ostali doseljenici
Znam da je pristrasno, ali eto... još kaže da ova dva kluba puno više mrze Fener, nego međusobno.
taj sto je ,kazu, mogo sredit prvenstvo,utakmicu sta god hoces
- campa_xxx
#36 Re: Galatasaray S.K.
69'
Galatasaray [1 - 0] Gaziantepspor
60' [1 - 0] H. Kewell (pen.)
Ima li neko link da pogledamo bar zadnjih 20 min kako Miske igra?
- campa_xxx
#37 Re: Galatasaray S.K.
Evo neka bira koga interesuje...campa_xxx wrote:69'
http://www.alivefootball.com/galatasara ... -stream-2/
-
Kenan-sa
#38 Re: Galatasaray S.K.
29.10.2010 godine se otvara novi stadion Galatasaraya,kapaciteta 52.500 sjedecih mjesta,sa pokretnim terenom i pokretnim krovom,to ce biti ubjedljivo najbolji turski stadion,rame uz rame sa stadionima koji imaju BAYERN,Hamburg,Salke,Ayax,Milan itd.... uz stadion se gradi i velika sportska dvorana Galata Arena kapaciteta 16 000 mjesta...Inace stadion je u predgrađu Sejrantepe blizu finansijske četvrti, i ime će mu biti promenjeno u Aslantepe (Lavlje brdo) kada Galatasaraj otkupi zemlju jer je Aslan (Lav) simbol Galatasaraja. Drago mi je sto u jednom takvom gigantu imamo igraca iz BIH,Misimovica!
-
Kenan-sa
#39 Re: Galatasaray S.K.
http://www.dernek.ba/grupe/Galatasaray_SK/slike# slika novog stadiona!
- ultima_palabra
#40 Re: Galatasaray S.K.
Haj na ovu ću temu... Besiktas okuplja pravo jaku ekipu, prešli su im Simao i Almeida. Uz Quaresmu, Gutija, Nihata, Nobrea, Ferrarija, Holoska... poprilično jak tim po imenima, a zaostaju poprilično na tabeli. Ako ih Schuster ne uvede bar u Ligu prvaka, slijedi mu noga garant 
-
Bordolini
#41 Re: Galatasaray S.K.
Kenan-sa wrote:29.10.2010 godine se otvara novi stadion Galatasaraya,kapaciteta 52.500 sjedecih mjesta,sa pokretnim terenom i pokretnim krovom,to ce biti ubjedljivo najbolji turski stadion,rame uz rame sa stadionima koji imaju BAYERN,Hamburg,Salke,Ayax,Milan itd.... uz stadion se gradi i velika sportska dvorana Galata Arena kapaciteta 16 000 mjesta...Inace stadion je u predgrađu Sejrantepe blizu finansijske četvrti, i ime će mu biti promenjeno u Aslantepe (Lavlje brdo) kada Galatasaraj otkupi zemlju jer je Aslan (Lav) simbol Galatasaraja. Drago mi je sto u jednom takvom gigantu imamo igraca iz BIH,Misimovica!
Prosao sam ljetos pokraj stadiona, kranovi stoje ali su radovi bili obustavljeni. Rekose da zbog nedostatka novca nece stici ispuniti planirani rok i da ce se otvoriti tek slijedece godine?! Nisam u toku, jel otvoren? I zar se nece zvati turk telekom arena?? Vala i vrijeme je da se pomaknu sa Mecidiyekoya, i zbog lokacije a i zbog kapaciteta AliSamiYena.
- zecko_kupuz
#42 Re: Galatasaray S.K.
Odeš fino na skyscrapercity i vidiš vijesti. Mislim da je stadion 99% završen, barem mi se tako učinilo neki dan.Bordolini wrote: Prosao sam ljetos pokraj stadiona, kranovi stoje ali su radovi bili obustavljeni. Rekose da zbog nedostatka novca nece stici ispuniti planirani rok i da ce se otvoriti tek slijedece godine?! Nisam u toku, jel otvoren? I zar se nece zvati turk telekom arena?? Vala i vrijeme je da se pomaknu sa Mecidiyekoya, i zbog lokacije a i zbog kapaciteta AliSamiYena.
- affan_87
#43 Re: Galatasaray S.K.
sutra je otvaranje stadiona utakmicom Galatasaray-Ajax
ako ko hoće fotografije http://www.facebook.com/TurkTelekomAren ... e?v=photos
ako ko hoće postati fan http://www.facebook.com/pages/GALATASAR ... 9101068229
ako ko hoće fotografije http://www.facebook.com/TurkTelekomAren ... e?v=photos
ako ko hoće postati fan http://www.facebook.com/pages/GALATASAR ... 9101068229
- affan_87
#44 Re: Galatasaray S.K.
Moram reagovati, izneseno je par netačnih informacija. Prije svega, da Eborgu odgovorim. Galata i Bešiktaš su u evropskom, a Fener u azijskom dijelu i tako su otprilike i podijeljeni navijači.kamen spoticanja wrote:nije dole lijevo ono sto je ovde lijevo...no galata je radnicki klub,onih sto ih dole zovu kro...tako je nastala...poslije se sve to izmjesalo...dok je fener klub elite i klub koji je uvijek imao najvise novca...cak dole ima jedna navijacka postapalica koju koriste svi od istanbula do hakkarija...a kaze "ili si peder,ili navijas za fener"Eborg wrote:Mene interesuje politička orijentacija ovog kluba i navijača, nikako mi nije to jasno.Bešiktaš je čvrsto lijevo orijentiran, kako tu stoje Galatasaray i Fenerbahče?
Kakva su rivalstva između ova tri velika istanbulska kluba, ima li neke razlike između navijača osim geografske pripadnosti navijanja za svoju mahalu?besiktas je kazu turski nacionalisticki projekat...samo oni na grbu imaju tursku zastavu...no puno je vode proslo od 1905te..sve se izmjesalo...sad ces vrlo lahko vidjet clanove jedne porodice kako navijaju za tri razlicita,ili mahalu na kadikoyu koja navija za galatu...
Drugo, Galata nije radnički klub, nego intelektualni, školski, nastao u sred Istiklal ulice (istanbulska Ferhadija), u školi koja se i danas zove Galatasaray i koja radi po francuskom planu i programu. Sam klub (ustvari to je netačan naziv, pravilnije je reći sportsko društvo) Galatasaray su formirali učenici, a kao boje su izabrali boje tulipana (koji su, uzgred rečeno, iz Turske originalno, a ne iz Holandije!) koje je pjesnik i derviš Gul Baba poklonio sultanu Bajazidu II (crvena i žuta), uz neke stihove. Legenda dalje kaže da je sultan bio zadivljen tim gestom, te je upitao derviša šta hoće za uzvrat. Ovaj je odgovorio da mu da zemljište na "onom brdu" da napravi školu. To brdo je danas poznato kao Taksim.
O priklanjanju određenog kluba državi u Turskoj mnogo govori ime, a nekada i sama pozicija stadiona. Tako se Bešiktašov zove "Inonu", po drugom predsjedniku Turske (Ataturskovom nasljedniku), a nalazi se prekoputa Dolmabahce palate, nekadasnjeg sjedista Osmanske carevine, a kasnije i Turske republike.
Mnogo stadiona ima ime Ataturk (logično)...
I da sumiram: Galata je aristokratski, gimnazijalski klub, Fener je radnički, a Bešiktaš državni
-
Eborg
#45 Re: Galatasaray S.K.
Znam tu priču za Galatasaray ali nikako nisam kužio ove ostale klubove, hvala!
Ali sad mi nije jasno - kako je Fenerbahče kao radnički klub najbogatiji i "šminkerski glub", valjda bi po toj priči Galatasaray trebao biti trn u oku. 
- affan_87
#46 Re: Galatasaray S.K.
Sinoć je na TTA oboren i jedan svjetski rekord. Radi se o najdužem navijačkom transparentu koji je ikada razvijen na jednom stadionu. Pripremili su ga ultrAslani, navijači Galatasaraya i dug je 315 metara (prijevod ćete dobiti ubrzo). Prethodni rekord su držali navijači Barcelone koji su imali transparent dug 290 metara. Pogledajte više u priloženom videu!
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=86873
http://www.facebook.com/pages/GALATASAR ... 9101068229
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=86873
http://www.facebook.com/pages/GALATASAR ... 9101068229
- Romanista 101%
#47 Re: Galatasaray S.K.
jel ovo taj novi stadion? sta je ovo poluprazan...
- Romanista 101%
#48 Re: Galatasaray S.K.
Hadgi je 0 (NULA) od trenera, mozda je bio veliki igrac ali kao trener jos je zelen (nesto slicno kao Pape?)
samo da je ona flasa pogodila Volkana u glavu
Arda nema s kim da igra, bolje da ide van Turske, mozda Roma??
samo da je ona flasa pogodila Volkana u glavu
Arda nema s kim da igra, bolje da ide van Turske, mozda Roma??
- affan_87
#49 Re: Galatasaray S.K.
ne znam šta da kažem, stvarno...Hagi i Polat su zaslužili da budu obješeni na TTA, da vise kao opomena svima onima koji žele da preko kluba zarađuju pare, pa bilo da se radi o Galati ili o Tobolu, Sao Paolu...
Hagiju hvala kao igraču, ali kao trener je uradio nešto što niko do sad nije. Špekulacije su da će biti smijenjen i on i Polat, a da na mjesto Polata (predsjednik kluba) dolazi proslavljeni Fatih Terim, čovjek uz čiju će palicu igrati i mravi u travi TTArene...HAGI=SUŠIĆ
Hagiju hvala kao igraču, ali kao trener je uradio nešto što niko do sad nije. Špekulacije su da će biti smijenjen i on i Polat, a da na mjesto Polata (predsjednik kluba) dolazi proslavljeni Fatih Terim, čovjek uz čiju će palicu igrati i mravi u travi TTArene...HAGI=SUŠIĆ
- Romanista 101%
#50 Re: Galatasaray S.K.
Bilo je i vrijeme Hagi...bye.