Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Janjicar

#376 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

ultima_palabra wrote:Kakav Ćiro... u Zenici prije 2 godine smo odigrali gore nego sinoć. Imali smo tad sreće da su ovi imali nekakve antitalente u napadu, Hasagić imao svoj dan, a i teže je davati golove na BP nego na Luzu.

Matori cirkusant bi u ovoj situaciji okrivio igrače za poraz i dodatno mutio vodu, a gospodin Pape je preuzeo na sebe krivicu... kako i priliči selektoru.
Upravo tako
Ko je pratio reprezentaciju zadnjih pet godina zna onda sta je Susic donio ovoj ekipi

Nema vise kretanje lopte Spahic,Nadarevic,hasagic i onda Hasagic je ispucaje i sve tako
A kao sto ti rece Ciro je cirkusant i neka njega ali samo sto dalje od BiH ;)
condy

#377 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

oldschool wrote:U ove dvije utakmice se tačno sve vidi o čemu se ovdje pisalo, krenimo redom. Prvo, jučer se najbolje vidjelo što nama odgovara Bilino polje. Dimenzije stadiona su dosta male, mi nemamo nikad igre, sve se svodi na ''krhni'' loptu pa Džeko ili neko drugi skoči a pa je mnogo veća šansa da naši igrači dođu do lopte. Naša odbrana se tu može nositi s jačim, jer imaju manje prostora za sve. Sinoć se vidjelo šta znači većina terena, pomeli nas, tamo ''krhanje'' napamet ništa ne donosi, razvučeni smo bili, pa su našu sporost iskoristili. Demontirali nas. Drugo, svaki selektor koji dođe nasljeđuje igrače, uvijek iste poziva a većina gubitnički mentalitet ima, slove kao potencijal godinama a ništa ne pokazuju. Nikakve akcije mi nemamo, nekog uigranog izvođenja kornera, slobodnjaka, auta, jedino su nešto Ćiro i Hadžibegić pokušavali, Kodri nisu dali šansu. Trebamo priznati, nikakve igre nemamo protiv tehničkih jakih reprezentacija koje vrše presing. Treće, ovo trebamo smatrati uspjeho, barem ja smatram. Jer mi igramo uvijek isto, isti igrači, ista taktika, napadali ili se branili. I pored gola je Misimović zakazao, on na presing ne zna odgovoriti, svaku loptu izgubi kod primanja, ode mu u stranu, nema brzinu, za utakmice protiv ovakvih timova nema šanse. Pjanića guraju na krilo i nikad čovjek ništa ne pokaže, uđe u sredinu i nešto pokaže a na krilu ostane propuh, on može odgovoriti na presing, ima brzinu, dribling, zna se brzo riješiti lopte. Džeko ništa nije pokazao, napisao sam i prije da će ga životinja Pepe majorizirati, protiv njega se jedino Messi naigrao. Rahimić ispuhao, nešto pokazao u prvoj tekmi a u drugoj propao, pokušava trčati za igračima ali ne ide, Misimović u drugoj tekmi nije ni pokušavao, nakon izgubljene lopte bi samo stajao. Papca su godine pregazile, šteta zbog tih godina neigranja kad je bio u najboljim godinama. Pape je zelen, nadmudren je, nije pronašao način da organizuje igru. ne možeš isti sastav i taktiku svugdje postavljati,a tako je kod nas.Četvrto, moramo odstraniti vječne talente:Štilić, Zec, Maletić, Muslimović, Pandža. Treba nam desno krilo, uvjeren sam da bi nam tu najbolje rješenje bio Dialiba :D . Bio je ubjedljivo najbolji igrač naše lige dok je igrao, ima brzinu, šut, centaršut, a mi toga nemamo. Subašić se pokazao u zvajti, i bolji je od svih pobrojanih, Misimoviću se zahvaliti, napokon Pjaniću dati da bude organizator, moderna desetka. Imamo toliko igrača vani koje niko ne prati. vidim rješnje u stranom treneru, nekom kome ne bi uvijek isti igrači igrali, ko bi čistku napravio, pokušavao nešto, uigravao i kažnjavao naše starlete, kad bi mogao Trapatoni(Štrunc, Basler, Meeemmet Šol :D ) ili neko njemu sličan. Da će pratiti mlađe igrače, otići i porazgovarati s raznoraznim talentima širom Evrope. Ne može me niko ubjediti da su Muslimović, Zec bolji od Dialibe, Seferovića i mnogih drugih. Lulića ne treba kritikovati, samo se možemo nadati da ne bude kao kod Salihovića. Dojadila mu neprvda, favoriziranje, svakom se može desiti. Pa samo smo išli preko njegove strane, ljudi nas tu zatvore ienamamo kud, Pjanić nije krilo, tek kad se umore Portugalci nešto može pokazati, brzinom proći, ali čekaj ti tih 70 minuta. Sinoć sam gledao tekmu gdje je bilo dosta sudija i kažu da je pretjerao, namjerno dao. Sami kažu da svi psuju, da se vode onim kriterijem sve bi poizbacivali, samo pogledajte Premier ligu Engleske. Rooney-u zbog krvičkog starta stave samo tri tekme, ne znamo šta će biti nakon žalbe. Baraž je za nas uspjeh, trebamo priznati i spustiti se na zemlju, nećemo se ni nikada plasirati dok gorenavedene stavke ne ispunimo i mnoge druge. I nakon Komiteta iste stvari ostaju, ja ne mogu vjerovati da svi selektori uvijek iste pozivaju, da je njihova volja, a pola ih nema blage veze. Štilić se preko reprezentacije prodaje godinama, ali džaba, ostaće da trune u Poljskoj, nema on za nešto veće. Ostaje nada za sljedeći Euro, povećat će se broj učesnika, u sljedećim kvalifikacijama baraž nam je maksimum, ne zavaravati se. Gađamo se oko stadiona, iznosimo cifre, Slovenci nam neke proračune, makete donose. Smiješno, ne treba nam više od 20 miliona eura da izgradimo čudo. Kad su Portugalci pravili za 30 miliona svoje, a nama Slovenci neke predračune za Grbavicu od 70 miliona za stadion od 20 hiljada, pa koga prave budalama. Kod nas ne zarađuju toliko radnici, jedina mana naših je što fušeraju, toga se treba paziti. Stadion Hofenhajma je koštao 60 miliona, gradio se 17 mjeseci, a kolike su tamo plate, cijena zemljišta, bilo čega. Sve bolje ima od nekih lijevih prijedloga, a i jeftinije izađe. halalite na romanu. :mrgreen:
Dimenzije terena ova dva stadiona su identične! :)

Kamera nije na istom mjestu...
Tomahawk11
Globalni moderator

#378 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Mobile_Disco wrote:Sreca prati hrabre, mi to sinoc nismo bili! Nikad za nikad se nismo smjeli onako pi.kasto braniti, ulog jeste veliki, ali vidjelo se kad krenes napred da su i oni losi u odbrani. Tri puta smo napali kako treba, dali smo 2 gola. Imali smo dosta prijateljskih utakmica da se nadju bekovi, mozda neki stoperi koji bi mogli zamjeniti Spahica, ili bilo koga u odbrani, u slucaju nedaj Boze kakve povrede, nismo to uradili, zasto? To pitanje treba postaviti selektoru. Ilzz i mozda Usanovicu, jer mu je on mentor i "predlagac". Ljudi su nas rastavili na sve moguce i nemoguce dijelove, onakav gol Nani ne vjerujem da ce uskoro zabiti, mozda vise nikad, uglavnom, skoro sve sto su osutali uslo je u gol, i to skoro sve u "90".ku, sto ni bolji golman od Begovica ne bi odbranio. Vise hrabrosti, vise mudrosti, vise kvalitetnih igraca, koji se nece sami javiti, nego ih treba potraziti, i malo srece, i idemo na svjetsko!
Ne lupaj! Da malo pratis, vidio bi da Pape itekako prati nase igrace po inostranstvu. Ali ne, ti si jedva docekao da to izbacis iz sebe preko foruma. Idi lupi par puta glavom od zid, mozda malo dodjes sebi. Treba cijela nacija da slusa (cita) popovanja tebe i tebi slicnih. Pobijedili nas, pa sta?! Nismo Brazil pa da je bruka izgubiti od Portugala. Bitno da si ti selektoru dao savjet sta ce dalje. Citaj, Pape, i uci od doktora! :oops:
Infaze Studio

#379 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Infaze Studio »

hocunecu wrote:nasim djecacima i selektoru hvala, idemo dalje :bih:

a levatu koji je prenosio utakmicu treba zabraniti da prenosi kablove :evil:
kao da je prenosio za portugalsku tv :x
Sa ovim se u potpunosti slazem. Nebi me zacudilo da je levat koji je prenosio utakmicu ponudio Ronaldu i "raji" oralno-seksualne usluge onako oznojenima nakon meca. I jos ima hrabrosti (prilicno sam siguran da je to bio njegov glas) na press konferenciji provocirati Susica zbog velikog i sramotnog poraza. Ovaj papak je imao misiju sinoc u to ne sumnjam, da se ocrni selektor. To nisam zakljucio vec u toku utakmice slusajuci ga kako hvali portugalce na svakom koraku, a o nasim momcima nije rekao ama bas nista pozitivno, ali dalo se skontati na pressici da ima nesto protiv Papeta. Cak mu je, ako sam dobro cuo, u jednom trenutku rekao nesto kao da filozofira ili slicno.. Flog
Tomahawk11
Globalni moderator

#380 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Kakav Ćiro... u Zenici prije 2 godine smo odigrali gore nego sinoć. Imali smo tad sreće da su ovi imali nekakve antitalente u napadu, Hasagić imao svoj dan, a i teže je davati golove na BP nego na Luzu.

Matori cirkusant bi u ovoj situaciji okrivio igrače za poraz i dodatno mutio vodu, a gospodin Pape je preuzeo na sebe krivicu... kako i priliči selektoru.
A jos kad se uzme tok ovih kvalifikacija, nije se znalo ni hocemo li ih zavrsiti. Al' jok, ne moze to nas mentalitet prihvatiti da imamo normalnog selektora koji gradi i reprezentaciju i atmosferu oko reprezentacije. Nama i treba Baka ''I thinks'' i Ciro ''Jebat' cemo im majku''.
Janjicar

#381 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

condy wrote:
oldschool wrote:U ove dvije utakmice se tačno sve vidi o čemu se ovdje pisalo, krenimo redom. Prvo, jučer se najbolje vidjelo što nama odgovara Bilino polje. Dimenzije stadiona su dosta male, mi nemamo nikad igre, sve se svodi na ''krhni'' loptu pa Džeko ili neko drugi skoči a pa je mnogo veća šansa da naši igrači dođu do lopte. Naša odbrana se tu može nositi s jačim, jer imaju manje prostora za sve. Sinoć se vidjelo šta znači većina terena, pomeli nas, tamo ''krhanje'' napamet ništa ne donosi, razvučeni smo bili, pa su našu sporost iskoristili. Demontirali nas. Drugo, svaki selektor koji dođe nasljeđuje igrače, uvijek iste poziva a većina gubitnički mentalitet ima, slove kao potencijal godinama a ništa ne pokazuju. Nikakve akcije mi nemamo, nekog uigranog izvođenja kornera, slobodnjaka, auta, jedino su nešto Ćiro i Hadžibegić pokušavali, Kodri nisu dali šansu. Trebamo priznati, nikakve igre nemamo protiv tehničkih jakih reprezentacija koje vrše presing. Treće, ovo trebamo smatrati uspjeho, barem ja smatram. Jer mi igramo uvijek isto, isti igrači, ista taktika, napadali ili se branili. I pored gola je Misimović zakazao, on na presing ne zna odgovoriti, svaku loptu izgubi kod primanja, ode mu u stranu, nema brzinu, za utakmice protiv ovakvih timova nema šanse. Pjanića guraju na krilo i nikad čovjek ništa ne pokaže, uđe u sredinu i nešto pokaže a na krilu ostane propuh, on može odgovoriti na presing, ima brzinu, dribling, zna se brzo riješiti lopte. Džeko ništa nije pokazao, napisao sam i prije da će ga životinja Pepe majorizirati, protiv njega se jedino Messi naigrao. Rahimić ispuhao, nešto pokazao u prvoj tekmi a u drugoj propao, pokušava trčati za igračima ali ne ide, Misimović u drugoj tekmi nije ni pokušavao, nakon izgubljene lopte bi samo stajao. Papca su godine pregazile, šteta zbog tih godina neigranja kad je bio u najboljim godinama. Pape je zelen, nadmudren je, nije pronašao način da organizuje igru. ne možeš isti sastav i taktiku svugdje postavljati,a tako je kod nas.Četvrto, moramo odstraniti vječne talente:Štilić, Zec, Maletić, Muslimović, Pandža. Treba nam desno krilo, uvjeren sam da bi nam tu najbolje rješenje bio Dialiba :D . Bio je ubjedljivo najbolji igrač naše lige dok je igrao, ima brzinu, šut, centaršut, a mi toga nemamo. Subašić se pokazao u zvajti, i bolji je od svih pobrojanih, Misimoviću se zahvaliti, napokon Pjaniću dati da bude organizator, moderna desetka. Imamo toliko igrača vani koje niko ne prati. vidim rješnje u stranom treneru, nekom kome ne bi uvijek isti igrači igrali, ko bi čistku napravio, pokušavao nešto, uigravao i kažnjavao naše starlete, kad bi mogao Trapatoni(Štrunc, Basler, Meeemmet Šol :D ) ili neko njemu sličan. Da će pratiti mlađe igrače, otići i porazgovarati s raznoraznim talentima širom Evrope. Ne može me niko ubjediti da su Muslimović, Zec bolji od Dialibe, Seferovića i mnogih drugih. Lulića ne treba kritikovati, samo se možemo nadati da ne bude kao kod Salihovića. Dojadila mu neprvda, favoriziranje, svakom se može desiti. Pa samo smo išli preko njegove strane, ljudi nas tu zatvore ienamamo kud, Pjanić nije krilo, tek kad se umore Portugalci nešto može pokazati, brzinom proći, ali čekaj ti tih 70 minuta. Sinoć sam gledao tekmu gdje je bilo dosta sudija i kažu da je pretjerao, namjerno dao. Sami kažu da svi psuju, da se vode onim kriterijem sve bi poizbacivali, samo pogledajte Premier ligu Engleske. Rooney-u zbog krvičkog starta stave samo tri tekme, ne znamo šta će biti nakon žalbe. Baraž je za nas uspjeh, trebamo priznati i spustiti se na zemlju, nećemo se ni nikada plasirati dok gorenavedene stavke ne ispunimo i mnoge druge. I nakon Komiteta iste stvari ostaju, ja ne mogu vjerovati da svi selektori uvijek iste pozivaju, da je njihova volja, a pola ih nema blage veze. Štilić se preko reprezentacije prodaje godinama, ali džaba, ostaće da trune u Poljskoj, nema on za nešto veće. Ostaje nada za sljedeći Euro, povećat će se broj učesnika, u sljedećim kvalifikacijama baraž nam je maksimum, ne zavaravati se. Gađamo se oko stadiona, iznosimo cifre, Slovenci nam neke proračune, makete donose. Smiješno, ne treba nam više od 20 miliona eura da izgradimo čudo. Kad su Portugalci pravili za 30 miliona svoje, a nama Slovenci neke predračune za Grbavicu od 70 miliona za stadion od 20 hiljada, pa koga prave budalama. Kod nas ne zarađuju toliko radnici, jedina mana naših je što fušeraju, toga se treba paziti. Stadion Hofenhajma je koštao 60 miliona, gradio se 17 mjeseci, a kolike su tamo plate, cijena zemljišta, bilo čega. Sve bolje ima od nekih lijevih prijedloga, a i jeftinije izađe. halalite na romanu. :mrgreen:

Dimenzije Bilinog Polja je 103x65
A Luz-a je 105x68

Razlika je 445 Kvadrata ;)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#382 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

treba ultimativno zahtjevati prenos sa samo IT tonom bez komentatora
Obuca9

#383 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

Acheron wrote:Ne, stvarno...ali sve je slutilo sa zavrsnicom u jednom pravcu. Pa zar je neko pomislio da je ona greska Spahica u Francuskoj slucajnost? To se, prosto, desilo da bi se moglo mjesecima kasnije pricati 'eh da nije bilo onog penala, '14 minuta nas dijelilo'... i taj rad.

Dolazim iz Francuske, onako sav zguzvam nakon predjenih 3600 km, pokusavam putem odrzat optimizam mislju da imamo dobre sanse u barazu... Uz mali uslov - samo ne Portugal. Naravno, zapadne nas Portugal. Ekipa koja ima kapacitet da osvoji Euro.

Elem, zasluzen poraz. Nema se tu sta puno pametovat. Da bismo mi prosli u dvije utakmice, trebalo je da se poklopi da mi imamo perfektan dan a da njima bas nista ne polazi za nogom. Bilo je suprotno: da Ronaldu onako legne lopta; da Nani, gotovo iz prvog dodira s loptom, sprasi golcinu; da nam onaj bljutavi Postiga iz prve sutira i zabija...

Samo cu se uhvatit par stvari, da ne idem poimenice.

• Nama je raspala Rumunija priredila blitzkrieg, zasto ne bi Portugal? Otresce nas svak ko trci i ima tehnicki jake igrace. A Portugal ima tehnicki perfektne i mobilne igrace. Igraci iz vezog reda non-stop prave pometnju ubacivanjem iz drugog plana. Bez problema prave presing i stignu se naci u gol-sansi. Definitivno ne mogu tri kreativca igrat u nasoj vezi. (Misimovic, Pjanic, Medunjanin)

• Kriv si Susicu. Jbg, al' jesi. Spavas. Kakva je to prica da bi pretrpili jos gori poraz od sadasnjeg, da je umjesto Medunjanina usao Ibisevic? Neka mi neko objasni koja je takticka korist drzati Medunjanina svih 90 min. (trebao izaci na poluvremenu) i uopste 5 veznih. Jel dobro pokrivao teren? Jel sjeckao njihovu igru? Jel se ubacivao iz drugog plana da pomogne Dzeki? Jel prihvatao Begoviceva degaziranja? Odlicno kombinovao s ostatkom veznog reda ili Dzekom?itd

Ja sam prokomentarisao da je Susic vjerovatno misilio da je vec izvrsio 3 izmjene. Ne bi me cudilo.

• Kao i u Zenici - nase najjace oruzje je bilo potpuno odsjeceno. Dzeko nije Ronaldo. I umjesto da iskoristimo Dzekine najbolje fudbalske karakteristike, mi ih potpuno zatomimo. Ovo je opet dirketno vezano s prethodnom natuknicom - trebao je imati Ibisevica, da mu skine jednu cimpanzu s ledja.

• Lulic. Kretenski potez, blago receno. Ostavio drugove na cijedilu. Siguran sam da je nasim igracima skrenuta paznja da nema razgovora sa sudijom (i da se ne primaju na provokacije ciganije) i opet se desi ovako nesto. Mogu samo reci da je Lulic sretan sto nema pravu konkurenciju u reprezentaciji.

• Begovic. Kod prvog gola se trebao bolje postaviti. Nije krivac ni za jedan gol poslije. Slobodnjak Velosa je bio neodbranjiv.

• Rahimicu - HVALA ZA SVE! Falices nam u pohodu na Brazil.

• Euforija i nas mentalitet. Pregrst materijala za izucavanje.

• Velid Spaho je, meni licno, jedna od naomrazenijih licnosti iz javnog zivota. Ne mogu smislit ovu buhtlastu, podanicku marvu...Najgore je sto nije tako star, tako da ce nas jos dugo terorisati. Na prvom mjestu, kako neko s onako pizdavim glasom moze proci za sportskog komentatora!?

• Kako napreduju montaze s Ronaldom u ulozi gubitnika?

Ne znam da li treba birati novog selektora. Mozda je bolje opet pokusat sa apdejtovanim Susicem ( s novim poukama, novim vidicima) nego da se ponovo gubimo i trazimo s nekim novim licem, kojem ce trebat pola ciklusa da nadodje.

Uff, vrijeme je za pocinak...osjecam se pregazeno, Valja ovo sto prije zaboravit, izvuci pouke ko treba i polako se okrenut Brazilu. Imamo realne sanse. (al fakat)
Ne kontam, zašto konstantno u postu spominje Sušića, zar nije Osim taj koji pravi taktiku i smišlja izmjene?

Šta kažu ilidžanski ugostitelji, šta bi s one javne tajne?
Last edited by Obuca9 on 16/11/2011 11:56, edited 1 time in total.
Mobile_Disco

#384 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mobile_Disco »

Tomahawk11 wrote:
Mobile_Disco wrote:Sreca prati hrabre, mi to sinoc nismo bili! Nikad za nikad se nismo smjeli onako pi.kasto braniti, ulog jeste veliki, ali vidjelo se kad krenes napred da su i oni losi u odbrani. Tri puta smo napali kako treba, dali smo 2 gola. Imali smo dosta prijateljskih utakmica da se nadju bekovi, mozda neki stoperi koji bi mogli zamjeniti Spahica, ili bilo koga u odbrani, u slucaju nedaj Boze kakve povrede, nismo to uradili, zasto? To pitanje treba postaviti selektoru. Ilzz i mozda Usanovicu, jer mu je on mentor i "predlagac". Ljudi su nas rastavili na sve moguce i nemoguce dijelove, onakav gol Nani ne vjerujem da ce uskoro zabiti, mozda vise nikad, uglavnom, skoro sve sto su osutali uslo je u gol, i to skoro sve u "90".ku, sto ni bolji golman od Begovica ne bi odbranio. Vise hrabrosti, vise mudrosti, vise kvalitetnih igraca, koji se nece sami javiti, nego ih treba potraziti, i malo srece, i idemo na svjetsko!
Ne lupaj! Da malo pratis, vidio bi da Pape itekako prati nase igrace po inostranstvu. Ali ne, ti si jedva docekao da to izbacis iz sebe preko foruma. Idi lupi par puta glavom od zid, mozda malo dodjes sebi. Treba cijela nacija da slusa (cita) popovanja tebe i tebi slicnih. Pobijedili nas, pa sta?! Nismo Brazil pa da je bruka izgubiti od Portugala. Bitno da si ti selektoru dao savjet sta ce dalje. Citaj, Pape, i uci od doktora! :oops:
Ovo ne govorim od danas, niti od juce, nego otkako je preuzeo reprezentaciju da mu fali hrabrosti i mudrosti.. A koga je to pratio? Koliko je stopera i bekova probao u prijateljskim utakmicama? Koliko veznjaka, koliko spiceva? Neku novu formaciju? Svedska 4 komada, Njemacka 4 komada, zar ti nije jasno poslije ovih utakmica da ti odbrana skripi? Al ne ocigledno ne smijes nista reci protiv Safeta, doveo nas do baraza.. Sta bi onda trebali onog dzuturuma Ciru dizat u nebesa, i on nas je doveo do baraza, primili smo manje golova, i sad mu trebamo dizati spomenik? Al eto nek si se ti meni nagovorio, nadam se da ti je sad lakse.
erik2

#385 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by erik2 »

:thumbup:

Inače čudi me kako pored dva miliona selektora iliti fudbalskih "znalaca" mi nikako ne uspijevamo da se plasiramo na neko veliko takmičenje....kad je Ibišević promašivao u Zenici ovi isti koji prigovaraju zbog njegovog neuvođenja su mu spominjali familiju. Siguran sam da bi Pape ubacio Vedu da se nije desio crveni karton ili 'ajmo biti realni isti Portugal je demolirao jednu Španiju sa 4 : 0.
JoseMujica

#386 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Janjicar wrote: Dimenzije Bilinog Polja je 103x65
A Luz-a je 105x68

e sad zamislite kako bi se u prvoj proveli da smo igrali na Koševu? Koševo ima iste dimenzije terena kao Luž :-)

Nama, zbog slabe izdržljivosti naših igrača, treba teren za mali fudbal.
condy

#387 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by condy »

Janjicar wrote:
condy wrote:

Dimenzije Bilinog Polja je 103x65
A Luz-a je 105x68

Ok... :thumbup:
Janjicar

#389 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Janjicar »

JoseMujica wrote:
Janjicar wrote: Dimenzije Bilinog Polja je 103x65
A Luz-a je 105x68

e sad zamislite kako bi se u prvoj proveli da smo igrali na Koševu? Koševo ima iste dimenzije terena kao Luž :-)

Nama, zbog slabe izdržljivosti naših igrača, treba teren za mali fudbal.
Pa dobro imamo i mi igrace koji mogu trcati 90 minuta ipak igraju u europskim klubovima i standardni su ali et jbg sreca
:)
Bit ce bolje drugi put :D ipak je portugal to :)
Volio bih da Safet ostane jer imamo dobrih mladih igraca samo nas odbrana malo zeza ako ode Spahic ;) i Papac
Obuca9

#390 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Obuca9 »

and wrote:Gdje nadje 445 kvadrata razlike
Matematika je čudo. ;)
ultima_palabra

#391 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

and wrote:gdje nađe 445 kvadrata razlike?
105x68=7140
103x65=6695
7140-6695=445
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#392 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Mobile_Disco wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ovo ne govorim od danas, niti od juce, nego otkako je preuzeo reprezentaciju da mu fali hrabrosti i mudrosti.. A koga je to pratio? Koliko je stopera i bekova probao u prijateljskim utakmicama? Koliko veznjaka, koliko spiceva? Neku novu formaciju? Svedska 4 komada, Njemacka 4 komada, zar ti nije jasno poslije ovih utakmica da ti odbrana skripi? Al ne ocigledno ne smijes nista reci protiv Safeta, doveo nas do baraza.. Sta bi onda trebali onog dzuturuma Ciru dizat u nebesa, i on nas je doveo do baraza, primili smo manje golova, i sad mu trebamo dizati spomenik? Al eto nek si se ti meni nagovorio, nadam se da ti je sad lakse.
Burazeru, nisi razumio, sit sam, a i mnogi drugi, pametovanja i kritika. Evo da ja tebe pitam, koliko je novih igraca dobila reprezentacija (kvalitetnih) u ovim kvalifikacijama?! I ko je po tebi adekvatan kandidat za selektora?!
Jeste, vidim bilo je kritika prije Portugala pravo, svi vi koji ste kritikovali bili ste u misijoj rupi i cekali ovu priliku. Mi nismo utakmicu izgubili zbog lose odbrane, mi smo utakmicu izgubili od bolje reprezentacije, to je ono sto sam ja vidio sinoc. Mi nemamo brza krila, sto je bila njihova najveca prednost.
Vrijedjaj se ti koliko hoces, ni meni se ne svidjaju pljuvaci kojima je ova tekma prilika da pruze jezik na Papeta. Gdje su bili prethodnih 5 tekmi?! Ili Pape ne bi valjao ni da je uspio odvesti reprezentaciju na EP?!
Ja da se pitam (a ne pitam se), dao bih Papetu ove kvalifikacije za Svjetsko, pa tu kakav rezultat napravi, da mu onda sudimo je li dobar ili los selektor.
JoseMujica

#393 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

nemamo drug da mogu svih 90 trčati ...zato i jeste malo ko od njih standardan :(
M10A4EVER

#394 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by M10A4EVER »

Bice bolje...
:bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#395 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

JoseMujica wrote:nemamo drug da mogu svih 90 trčati ...zato i jeste malo ko od njih standardan :(
Sinoc je problem bio sto Portugalci imaju brze igrace. Po tom pitanju im nismo mogli parirati. Bar ja sam primjetio tecnost lopte i brzinu kojom su je prenosili pred nas gol.
mikogoago

#396 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by mikogoago »

Definitivno Portugal je cudna ekipa.Mogu izgubiti od bilo koga i pobjediti najbolje.Sinoc su demonstrirali perfektnu tehniku i umjece.Sta reci Prva dva gola maestralna.Koliko god ne mogu Kristinu,igracina je kakva se rjetko radja.Tesko mi je to priznati,ali bili su bolji sinoc u svim segmentima igre i predigre.Vidi se sta znaci jaka logistika i pare.Mi smo pokazali koliko mozemo,mislim da nismo zasluzili onako visoko izgubiti,ali to prvo moramo zahvaliti onom bekanu Lulicu.Kako god vrtim film nije mi jasno sta mu bi.Cisti idiotluk.Svaka cast zmajevima i selektoru na svemu dali su maksimum,a sto je ovo nas maksimum,oni sui najmanje krivi.Jedino mi se steglo srce kada juce na tribinama u svecanoj lozi prikazase Osima i suprugu mu poslije utakmice.Mislio sam da ce ga ponovo kap strefiti covjek je imao tako tuzan izraz lica,na rubu placa i zaledjen bukvalno.Pretpostavljam kao vecina nas.
Ovaj je ciklus za nama i trebamo nesto nauciti.Misljenja sam da Susic treba da nastavi sa repkom da radi jer je unio toliko toga novoga i dobroga i mislim da ce se sve to poceti vracati u sljedecem ciklusu.Ovo je i za njega dobra skola i gorko iskustvo.
Moj je prijedlog da krenemo od stadiona da omogucimo tim momcima da pocnu igrati u boljim uslovima ,jer to svakako zasluzuju,onda od nas navijaca da ipak shvatimo gdje su nam granice i da je ovo samo igra.Zivot ide dalje ima toliko vaznijih i bitniojih stvari od ovoga.Radujte se svojima bliznjima i provodite sto vise vremena sa njima u radosti ,zdravlju i veselju. :bih:
ultima_palabra

#397 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Burazeru, nisi razumio, sit sam, a i mnogi drugi, pametovanja i kritika. Evo da ja tebe pitam, koliko je novih igraca dobila reprezentacija (kvalitetnih) u ovim kvalifikacijama?! I ko je po tebi adekvatan kandidat za selektora?!
Jeste, vidim bilo je kritika prije Portugala pravo, svi vi koji ste kritikovali bili ste u misijoj rupi i cekali ovu priliku. Mi nismo utakmicu izgubili zbog lose odbrane, mi smo utakmicu izgubili od bolje reprezentacije, to je ono sto sam ja vidio sinoc. Mi nemamo brza krila, sto je bila njihova najveca prednost.
Vrijedjaj se ti koliko hoces, ni meni se ne svidjaju pljuvaci kojima je ova tekma prilika da pruze jezik na Papeta. Gdje su bili prethodnih 5 tekmi?! Ili Pape ne bi valjao ni da je uspio odvesti reprezentaciju na EP?!
Ja da se pitam (a ne pitam se), dao bih Papetu ove kvalifikacije za Svjetsko, pa tu kakav rezultat napravi, da mu onda sudimo je li dobar ili los selektor.
Povuci i ti malo ručnu ;-) Njegova je kritika na mjestu... činjenica je da mi imamo 13-14 igrača koji mogu zadovoljiti neke evropske kriterije... ako smo mogli dobiti još jednog ili dvojicu kroz temeljitiji scouting i prijateljske tekme, to bi bila velika stvar.

Ali teško da bi i to uticalo mnogo na tok ove utakmice...
SSemir

#398 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

ne mozemo ljudi mijenjati selektora! kada dodje novi potrebno je vremena da se igraci naviknu na njegov sistem igre, da se selektor navikne na igrace..i prodje par kola kvalifikacija, i mi se opet moramo u barazu patit. pa tako je i sada bilo sa susicem, prvih par utakmica nije ni blizu ovim utakmicama na kraju kvalifikacija.
treba obavezno susic ostati!
bahonnen

#399 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bahonnen »

Apsolutno ZA da Pape nastavi dalje.
Glavu gore. Jednostavno je bolji pobijedio.
A svi koji su ovo jedva čekali da počnu pljuvati moram vas razočarati: Pape ako želi ostaje selektor. Mislim da će na njemu biti odluka. Osim je to i najavio.
Nadam se da mu se neće zgaditi novinarski pljuvači i da će otići zbog toga. A ne sve građane koji ga slučajno u međuvremenu sretnu apelujem da mu stisnu ruku podrške.

Jbg... Ovo su bolovi odrastanja, a mi smo tek u povojima, ali na dobrom putu.
JoseMujica

#400 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Tomahawk11 wrote:
JoseMujica wrote:nemamo drug da mogu svih 90 trčati ...zato i jeste malo ko od njih standardan :(
Sinoc je problem bio sto Portugalci imaju brze igrace. Po tom pitanju im nismo mogli parirati. Bar ja sam primjetio tecnost lopte i brzinu kojom su je prenosili pred nas gol.
tačno... i fizički spremnije igrače i tu im je od koristi bilo onih +445m2 površine Luža u odnosu na Bilino polje, a koje mi nismo mogli pokriti :(
Post Reply