Imaju je. Ne treba biti psiholog da se to vidi, dovoljno je samo pogledati otvaranje utakmice.jeza u ledja wrote:Ja upravo htjedoh odgovoriti na suncinin komentar. Nije tacno.cyprus wrote:E to, to je baš to. Upravo to.suncica24 wrote:To je to.
I to se moglo vidjeti od prve sekunde.
Nosili su se sa 11 portugalaca, ali i sa 111 novinara, politicara, sminkera, pozera, navijace, gradjane... ma nosili su cijelu naciju na ledjima.
I Dodika i Covica, i drzavnost BiH, i penzije i plate, i djecu i starce... sve smo im nakacili na vrat ocekujuci da nas prolazak na EP makar malo iscupa iz crne svakodnevnice.
Nema takvog pritiska nigdje drugo. I s tim se ni Messi, Zidane, Ronaldo, Pele, Platini, ko god vec hocete... ne bi mogli nositi.
Jbg, kao i uvijek... krivi smo miNikad suvisliji ženski komentar na sportskoj temi
Vas je problem sto mislite da nasi reprezentativci imaju istu percepciju kao vi.
Ti mislis da je to sto ljudi kao profesionalci igraju u svojim klubovima ih rasterecuje ovog pritiska?
Ili ko rece "Miske nije rodjen ovdje", pa kao, njemu se lakse nositi sa svim ovim...
Mozda i 3/4 ljudi ne vjeruje u prolaz i ne mase zastavama, ali onih 1/4 vise sa banedra, nosaju salove po skupstinama, masu zastavicama na dnevniku... vuku reprezentativce za rukav haman pa pred utakmicu.
Ne znam jesi li se bavio sportom, ili necim drugim sto zahtjeva javni nastup, ali nema sanse da te taj pritisak ne dodiruje.
Posebno kad se radi o necemu sto izlazi iz domena fudbala i nekog ponosa nacije, vec se uplice u sferu identiteta i politike.
Naravno, strucni stab je kriv sto reprezentativci osjecaju taj pritisak... u brda sedam dana prije utakmice i tacka.
Ali to ne znaci da ni mi nismo krivi sto im momacki zalegnemo na ledja.
Sad, kako se nositi sa svim tim... valjda strucnjaci imaju odgovor na to pitanje.