Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Grean
#23626 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dobar ovaj Tivoli, svidja mi se jer su tribine prilicno strme.
Prvi od ovih u ovoj velicini da se moze nositi sa St. Galen u Svicarskoj koji je za mene po svim parametrima No1.
Ali u nas niti ima para niti kluba kojem treba toliki stadion. Realno ni reprezentaciji ne treba vise od 20 000 a bilo bi dovoljno za vecinu utakmica da imamo stadion koji prima 16 000. Ja bih bio zadovoljan da bude ta mjera.
Prvi od ovih u ovoj velicini da se moze nositi sa St. Galen u Svicarskoj koji je za mene po svim parametrima No1.
Ali u nas niti ima para niti kluba kojem treba toliki stadion. Realno ni reprezentaciji ne treba vise od 20 000 a bilo bi dovoljno za vecinu utakmica da imamo stadion koji prima 16 000. Ja bih bio zadovoljan da bude ta mjera.
- Laertes
#23627 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kopka me... Šta su ti Zdenke?Tipicoti wrote: Kako su samo uradili ove zdenke.....perfekcija![]()
![]()
![]()
![]()
- Logovan
#23628 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa čošak tribina.Laertes wrote:Kopka me... Šta su ti Zdenke?Tipicoti wrote: Kako su samo uradili ove zdenke.....perfekcija![]()
![]()
![]()
![]()
- Laertes
#23629 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ZdenkeLogovan wrote:Pa čošak tribina.Laertes wrote:Kopka me... Šta su ti Zdenke?Tipicoti wrote: Kako su samo uradili ove zdenke.....perfekcija![]()
![]()
![]()
![]()
- luckylaka
#23630 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
O novom stadionu mozemo sanjati bar narednih 10-20 godina.jedino rjesenje je renovirati neki od postojecih >eto predlozio sa Grbavicu pa se javio nezadovoljni bordo navijac,da sam predlozio A.F. vjerovatno bi se javio neko iz suprotnog tabora.Izgleda da nama ne gine Zenica.
- Ja_Ja
#23631 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mozda zbog toga sto predlazes da se renoviraju stadioni koji su u gorem stanju nego Bilino Polje. Bilino se moze dici za 10,000 mjesta za u pola manji iznos nego Grbavica ili recimo Kosevo.luckylaka wrote:O novom stadionu mozemo sanjati bar narednih 10-20 godina.jedino rjesenje je renovirati neki od postojecih >eto predlozio sa Grbavicu pa se javio nezadovoljni bordo navijac,da sam predlozio A.F. vjerovatno bi se javio neko iz suprotnog tabora.Izgleda da nama ne gine Zenica.
Digla se velika hajka na Bilino i Zenicu poslije utakmice sa Grckom sto nema nikakve veze ni sa gradom ni sa stadionom vec lobijima koji nastoje na guzove da isposluju renoviranje jednog od stadiona u Sarajevu. Generalno za nas stadion od 20,000 je vise nego dovoljan. Mi imamo tek jednu dvije utakmice godisnje koje bi privukle vise ljudi.
-
condy
#23632 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na Bilinom polju, sjever i jug se mogu lako dici, i poravnat sa zapadom. To nije skupa investicija. Nogometni savez je to mogao uradit, imao je pare. Kad bi se poravno sa zapadom prosirio bi se kapacitet stadiona za nekih cca 8.000 mjesta. Za taj posao netreba vise od 6 mjeseci, a mozda ni toliko.
Istok isto se moze napravit i podici na novu etazu, cime bi se dobilo oko 5.000 mjesta. Skuplja investicija nego dizat sjever i jug, zasto bi trebalo duze vremena.
Izjednacit sjever i jug sa zapadom, i nova etaza na istoku, to je prosirenje stadiona za nekih 13.000 mjesta odnosno tad bi moga primit oko 25500, sto je dovoljno za reprezentaciju.
To je najjeftinija verzija, da se tribine podignu. Ne bi estetski bilo najbolje al ni sad nije cemu. Troskovi odrzavanja bi bili isti.Tako da je to najprakticnije i najjeftinije rjesenje.
Bilino polje je za to puno bolje od Grbavice, jednostavnije za uradit, u Grbavicu bi trebalo vise ulozit, a i polozaj stadiona je daleko pristupacniji i bolji nego na Grbavici.
Ako ne mozemo napravit novi stadion, ili iz temelja renovirat jedan, onda sigurno se moze i to nije skupa investicija prosirit Bilino polje.
I svega vam , nemojte onu atmosferu sa Bilinog pripisivat zenicanima i robijasima, jer njih i nema bas nesto na stadionu. Zna se kako, kome, gdje i na koji nacin NS BiH djeli karte pred utakmicu.
Istok isto se moze napravit i podici na novu etazu, cime bi se dobilo oko 5.000 mjesta. Skuplja investicija nego dizat sjever i jug, zasto bi trebalo duze vremena.
Izjednacit sjever i jug sa zapadom, i nova etaza na istoku, to je prosirenje stadiona za nekih 13.000 mjesta odnosno tad bi moga primit oko 25500, sto je dovoljno za reprezentaciju.
To je najjeftinija verzija, da se tribine podignu. Ne bi estetski bilo najbolje al ni sad nije cemu. Troskovi odrzavanja bi bili isti.Tako da je to najprakticnije i najjeftinije rjesenje.
Bilino polje je za to puno bolje od Grbavice, jednostavnije za uradit, u Grbavicu bi trebalo vise ulozit, a i polozaj stadiona je daleko pristupacniji i bolji nego na Grbavici.
Ako ne mozemo napravit novi stadion, ili iz temelja renovirat jedan, onda sigurno se moze i to nije skupa investicija prosirit Bilino polje.
I svega vam , nemojte onu atmosferu sa Bilinog pripisivat zenicanima i robijasima, jer njih i nema bas nesto na stadionu. Zna se kako, kome, gdje i na koji nacin NS BiH djeli karte pred utakmicu.
- N.N.
#23633 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebe se vecini za stadion, atmosferu i te zavrzlama ba. Cilj je usecariti stagod i da ti ga neko drugi napravi
I tako je vec godinama.
I tako je vec godinama.
- Romanista 101%
#23634 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ja mislim da smo mi uz Moldaviju jedini koji nemaju moderan stadion u Evropi
-
Tipicoti
#23635 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja mislim da mi trebamo jedan moderan stadion.
Sada govoriti da nam ne treba stadion od 20-25.000 mjesta jer nece nikada biti potrebno toliko mjesta - nije korektno.
Pogledajte drzave u regiji.........svi imaju velike stadione, a nisu nikada puni, ni u domacim takmicenjima, ni u europskim takmicenjima....mozda 2-3 godisnje se napuni Marakana ili Maksimir i to je to.
Ne mora biti stadion od 100.000 mjesta, ali 20.000 vala moze.
Novi stadion = Golf 7
B.Polje = Golf 2
.....nismo mi jos zreli za nesto ozbiljno, nazalost.
Sada govoriti da nam ne treba stadion od 20-25.000 mjesta jer nece nikada biti potrebno toliko mjesta - nije korektno.
Pogledajte drzave u regiji.........svi imaju velike stadione, a nisu nikada puni, ni u domacim takmicenjima, ni u europskim takmicenjima....mozda 2-3 godisnje se napuni Marakana ili Maksimir i to je to.
Ne mora biti stadion od 100.000 mjesta, ali 20.000 vala moze.
Novi stadion = Golf 7
B.Polje = Golf 2
.....nismo mi jos zreli za nesto ozbiljno, nazalost.
- Edin H.
#23636 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Laertes wrote:ZdenkeLogovan wrote:Pa čošak tribina.Laertes wrote: Kopka me... Šta su ti Zdenke?![]()
![]()
Plačem...

- AhmetShabo
#23637 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Crna GoraRomanista 101% wrote:ja mislim da smo mi uz Moldaviju jedini koji nemaju moderan stadion u Evropi
-
Nadzorna_ploca
#23638 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sta je moderan stadion? Ni Poljud ni Maksimir ni Marakana nisu moderni. Ni onaj Partizanov mi ne djeluje takav ali je najfudbalskiji.
-
VPSA
#23639 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajde ti ponovo procitaj sta je nezadovoljni bordo navijac napisao. Ne moze drzavni savez koji prihode prikuplja od svih klubova i od zajednicke reprezentacije, tim istim parama napravit stadion i poklonit ga takvog jednom klubu. Moze, ali kao sto rekoh i ranije, da onda taj stadion bude u vlasnistvu saveza u procentu u kojem je ulozio sredstva u njegovu izgradnju, pa da se i njegovi buduci prihodi a i troskovi tako rasporedjuju.luckylaka wrote:O novom stadionu mozemo sanjati bar narednih 10-20 godina.jedino rjesenje je renovirati neki od postojecih >eto predlozio sa Grbavicu pa se javio nezadovoljni bordo navijac,da sam predlozio A.F. vjerovatno bi se javio neko iz suprotnog tabora.Izgleda da nama ne gine Zenica.
-
LeTalek
#23640 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjerovatno nije ni mislio na te stadione, nego na ove novoizgradjene.Nadzorna_ploca wrote:Sta je moderan stadion? Ni Poljud ni Maksimir ni Marakana nisu moderni. Ni onaj Partizanov mi ne djeluje takav ali je najfudbalskiji.
U Srbiji imas stadion Metalca iz Gornjeg Milanovca:

pa i onaj Voždovca u Beogradu.

U Hrvatskoj Rujevicu u Rijeci.

Jeste da su to kapacitetom manji (5-6 000), ali svakako fini stadioncici...
EDIT: Fin je i ovaj renovirani Slobodin u Užicu. On prima i preko 10 000.

- luckylaka
#23641 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma dobro ti si samonaletio na komentar ali kao sto sam rekao vjerovatno bi bilo nezadovolj nih i plavih navijaca da se A.F.rekonstruise parama saveza.Jbga nesto se praviti mora.Novi stadion nikada necemo dobiti ni u snu jer mafijasi imaju gdje pare trositi i bez da ulazu u stadion ako para jos i ima.Premda mislim da je interes za reprezentaciju sve manji i manji i da ce nam jos malo biti dovoljan i Olimpicov stadion .Ako popusimo ove kvalifikacije sto je vjerovatno 99%(sa ovim mulcem ni radnicke sportske igre mi ne bi dobili)ocekujem odlazak(vjerovatno)Dzeke,Vede,Lule a povratak Pavlovica,Milicevica,Vrsajevica,Medunjanina i sl.i tu je kraj.Al da sacekamo iako nisam bas neki optimista sto se tice BiH fudbala.Jedino da dodje neko inteligentniji ko ce prohodati po europi i pokupiti mlade igrace od 18-20 godina koji jos imaju zelju da zaigraju za BiH u suprotnom ovaj blecak ce nas dokrajciti do kraja.Uf al se nalupa,ne zamjeri.Poz.VPSA wrote:Hajde ti ponovo procitaj sta je nezadovoljni bordo navijac napisao. Ne moze drzavni savez koji prihode prikuplja od svih klubova i od zajednicke reprezentacije, tim istim parama napravit stadion i poklonit ga takvog jednom klubu. Moze, ali kao sto rekoh i ranije, da onda taj stadion bude u vlasnistvu saveza u procentu u kojem je ulozio sredstva u njegovu izgradnju, pa da se i njegovi buduci prihodi a i troskovi tako rasporedjuju.luckylaka wrote:O novom stadionu mozemo sanjati bar narednih 10-20 godina.jedino rjesenje je renovirati neki od postojecih >eto predlozio sa Grbavicu pa se javio nezadovoljni bordo navijac,da sam predlozio A.F. vjerovatno bi se javio neko iz suprotnog tabora.Izgleda da nama ne gine Zenica.
- Point.
#23642 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sto se tice stadiona tu smo donji, jer ne isplati se praviti nekakav nacionalni stadion koji ce zjapiti prazan izmedju reprezentativnih utakmica pa to ni mnogo bogatije zemlje sebi ne mogu priustiti. Ulozi u Grbavicu, naljutice se ostali a i nema smisla da Savez pravi nekom klubu stadion. Preostaje samo uzdati se da ce Zeljo zavrsiti sa gradnjom Grbavice, jer ako dograde tu dvije tribine i puknu krov to bi bilo idealno a i ne treba vise. Za Kosevo sam skeptican, jer je prevelik a i ima vise posla oko dogradnje.
- Sara03
#23643 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakve su ovo kvalifikacije za EURO 2020? Kakva je ovo Liga nacija, ništa ne kontam. 
-
Rob_Atl
#23644 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sara03 wrote:Kakve su ovo kvalifikacije za EURO 2020? Kakva je ovo Liga nacija, ništa ne kontam.
Kvalifikacije ostaju iste, 10 grupa prva 2 idu dalje. Preostala 4 mjesta ce ici preko ove lige. Dakle, smisao ove lige je da zamjeni prijateljske utakmice koje nisu vise nikom interesantne. Imat ces 4 Lige, Liga A,B,C i D. Liga A ce biti sastavljena od prvih 12 najboljih u evropi po koefcijentu zakljucnim poslije ovih kvalifikacija. Tih 12 ekipa ce biti podjeljen u 4 grupe od po 3 ekipe, isto tako B,C i D samo sto ce kod njih biti recimo jedna grupa od 3 tima, i 3 grupe od po 4 tima. Svaka Liga ce imati playoff ili ti ga final 4, pobjednik ide na evropsko, ako kojim slucajem se ta ekipa vec plasirala na evropsko kroz kvalifikacije onda drugi najbolji iz te lige ide. Ovdje isto ima ispadanje u nizi rang , ako budes zadnji u svojoj grupi ispadas u nizu ligu, dok pobjednici grupa ulaze u bolju, dakle zadnja 4 iz lige A idu u Ligu B , dok pobjednici iz B ulaze u A. Kad bi pocela danas ta liga mi bi igrali Ligu B sa Turskom, Ceskom, Wales, Holandija , Sjeverna Irska itd. Samo iz Lige A mozes biti "sampion" B,C i D samo igras da se plasiras na evropsko i ulazak u bolju ligu.
- Logovan
#23645 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Meni ovo izgleda skroz bezveze, ali eto vidjet ćemo.Rob_Atl wrote:Sara03 wrote:Kakve su ovo kvalifikacije za EURO 2020? Kakva je ovo Liga nacija, ništa ne kontam.
Kvalifikacije ostaju iste, 10 grupa prva 2 idu dalje. Preostala 4 mjesta ce ici preko ove lige. Dakle, smisao ove lige je da zamjeni prijateljske utakmice koje nisu vise nikom interesantne. Imat ces 4 Lige, Liga A,B,C i D. Liga A ce biti sastavljena od prvih 12 najboljih u evropi po koefcijentu zakljucnim poslije ovih kvalifikacija. Tih 12 ekipa ce biti podjeljen u 4 grupe od po 3 ekipe, isto tako B,C i D samo sto ce kod njih biti recimo jedna grupa od 3 tima, i 3 grupe od po 4 tima. Svaka Liga ce imati playoff ili ti ga final 4, pobjednik ide na evropsko, ako kojim slucajem se ta ekipa vec plasirala na evropsko kroz kvalifikacije onda drugi najbolji iz te lige ide. Ovdje isto ima ispadanje u nizi rang , ako budes zadnji u svojoj grupi ispadas u nizu ligu, dok pobjednici grupa ulaze u bolju, dakle zadnja 4 iz lige A idu u Ligu B , dok pobjednici iz B ulaze u A. Kad bi pocela danas ta liga mi bi igrali Ligu B sa Turskom, Ceskom, Wales, Holandija , Sjeverna Irska itd. Samo iz Lige A mozes biti "sampion" B,C i D samo igras da se plasiras na evropsko i ulazak u bolju ligu.
- Sara03
#23646 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Aha, hvala.Rob_Atl wrote:Sara03 wrote:Kakve su ovo kvalifikacije za EURO 2020? Kakva je ovo Liga nacija, ništa ne kontam.
Meni se sviđa ovaj koncept, nešto malo drugačije.
- Sara03
#23647 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A napokon imamo idealnu priliku da igramo protiv reprezentacija sa kojima smo u egalu, pa da vidimo gdje stojimo sa takvima. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23648 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
http://scsport.ba/fifa-poslala-dopis-ns ... -i-besicu/
Zasto Edin pa ono se desava skoro na svakoj utakmici i to za vrijeme utakmice i kaznjava se jebenim zutim kartonom....
Zasto Edin pa ono se desava skoro na svakoj utakmici i to za vrijeme utakmice i kaznjava se jebenim zutim kartonom....
-
mega_mashcine
#23649 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Po meni je sasvim logicno da je pod istragom, hvatanje protivnika za vrat je za crvenog kartona, tako da će biti iznenadjenje ako ne dobije barem 1 utakmicu suspenzije. A šta će fifa odlučiti, vidjećemo.. Ne bi trebao dobiti više od dvije utakmice, a s obzirom da igramo protiv Kipra i Gibraltara, valjda nam neće mnogo falitihrasno38 wrote:http://scsport.ba/fifa-poslala-dopis-ns ... -i-besicu/
Sto se Besica tice, osim onog zalijetanja nisam vidio da je nekog udario ili nesto slicno zbog cega bi dobio suspenziju. Ako on dobije suspenziju onda bi trebala i većina ostalih igrača i naših i njihovih biti suspendovana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23650 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vjeruj da se sve uzima u obzir. Cak i ono skidanje gaca.
To se sad moze okarakterisati kao ponavljanje incidenta.
Treba se zastititi, ali na namazaniji nacin.
To se sad moze okarakterisati kao ponavljanje incidenta.
Treba se zastititi, ali na namazaniji nacin.