Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Crvena Tifoza

#19026 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Ne kontam zašto ste se toliko upalili kao zub kutnjak na izjavu BHF. Oni su samo jedna od mnogih navijačkih grupa koja bodri repku. Jedino su oni otvoreno rekli šta misle u vezi ovog slučaja. Svi ostali nemaju damu da kažu išta. Ako želiš dati podršku Ognjenu, odeš lijepo na stadion pa i ti okačiš trans sa porukom. Kako je krenulo sa pljuvanjem na BHF ispast će da su oni krivi za cijeli ovaj slučaj.

I ova djeca koju vidimo na tribini su previše mladi da bi se nazivali dezerterima. :wink:
Pa rekao sam i ja svoj stav na forumu pa mi oslobođenje nije objavilo post. I još mnogi drugi rekoše bilo da su za Vranješa ili protiv. Isto tako navijači reprezentacije (od milja zvane repka) Bosne i Hercegovine. Dakle, to što je Oslobođenje objavilo njihvo pamflet daje svoju težinu i nikako se ne može podvesti pod mnoge navijačke grupe.

A meni bi bilo draže da u ovom društvu vlada principjelnost,pa da se sličan transparent kačio kad je Ćiro bio selektor, kad je Bilbija igrao za Sarajevo, kad Misimović je igrao za reprezentaciju.....čisto da znamo na čemu smo.....kako rekoh da se upoznamo sa Zakonom BH fanatikosa....
Miske?

Kakve on ima veze sa Vranješom, izjavom BHF?
palermo

#19027 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

leškarenje wrote::lol: :lol:

Kakve veze ima Bilbijino igranje u Sarajevu sa BHF-om :shock: i sta koji kurac neki medij ima prenositi tvoj stav kad si ti jedinka,napravi neke PALERMOBOYSE i salji pamflete po medijima,ovako si nebitan ko i ja....mozemo kenjati po forumu i to je :oops:
Pa ima i Bilbija aferime ( kao i svi ostali koje sam spomenuo i nisu jedini)....ali oni ne važe kad je riječ o Sarajevu ( ili Veležu, ili Želji)....ili si principjelan ili nisi........jesu li se imenom i prezimenom potpisali svi ti BHfanatikosi...??......imenom i prezimenom, stali iza svoga stava.....ili su onako kolektivistički napisali BHF......

Neizmejrno sam bio ponosan na BH fanatikose, kao grupu koja se uspjela izdići iznad naše stvarnosti (bez obzira što doalzi iz dijaspore) ali ponosan sam bio na njih kao navijače............onog trenutka kada oni počinju uspostavljati norme i propise.....onda oni prestaju biti navijači i postaju obični politikanti koji hoće da drugima nameću svoj sistem vrijednosti....
palermo

#19028 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:
Miske?

Bosanac i odabere da igra za Srbiju, onu Srbiju iz koje je svo zlo krenulo.......i tek kad ga oni nisu htjeli doklepesa ovamo...

Miske je naravno naša legenda,ali pokažite majku mu malo principjelnosti, poštenja
kakavdanakneiskustvu

#19029 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kakavdanakneiskustvu »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Ne kontam zašto ste se toliko upalili kao zub kutnjak na izjavu BHF. Oni su samo jedna od mnogih navijačkih grupa koja bodri repku. Jedino su oni otvoreno rekli šta misle u vezi ovog slučaja. Svi ostali nemaju damu da kažu išta. Ako želiš dati podršku Ognjenu, odeš lijepo na stadion pa i ti okačiš trans sa porukom. Kako je krenulo sa pljuvanjem na BHF ispast će da su oni krivi za cijeli ovaj slučaj.

I ova djeca koju vidimo na tribini su previše mladi da bi se nazivali dezerterima. :wink:
Pa rekao sam i ja svoj stav na forumu pa mi oslobođenje nije objavilo post. I još mnogi drugi rekoše bilo da su za Vranješa ili protiv. Isto tako navijači reprezentacije (od milja zvane repka) Bosne i Hercegovine. Dakle, to što je Oslobođenje objavilo njihvo pamflet daje svoju težinu i nikako se ne može podvesti pod mnoge navijačke grupe.

A meni bi bilo draže da u ovom društvu vlada principjelnost,pa da se sličan transparent kačio kad je Ćiro bio selektor, kad je Bilbija igrao za Sarajevo, kad Misimović je igrao za reprezentaciju.....čisto da znamo na čemu smo.....kako rekoh da se upoznamo sa Zakonom BH fanatikosa....

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
GeneralBHF

#19030 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

drugi profil wrote:Podrska Vranjesu.
Bitno je kako igra u nasem dresu, a ne kakvo mu je politicko opredjeljenje. Kad bih to gledao pola reprezentacije bih poslao u 3pm.
Nece meni neka rulja odredljivati ko valja a ko ne valja. I to sacinjena uglavnom od ratnih dezertera.
Bitni su mi ko lanjski snjeg.
Igrom iskreno i nije zasluzio da bude u 11 jer ima mnogo zalijetanja i ispadanja sto se moze vidjeti sa snimka.

Previse gresaka za zadnjeg covjeka koje ce bolje reprezentacije da iskoriste.
Crvena Tifoza

#19031 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Miske?

Bosanac i odabere da igra za Srbiju, onu Srbiju iz koje je svo zlo krenulo.......i tek kad ga oni nisu htjeli doklepesa ovamo...

Miske je naravno naša legenda,ali pokažite majku mu malo principjelnosti, poštenja

Ti miješaš kruške i jabuke. I da Vranješ je do juče igrao za Srbiju pa se odlučio da igra za BiH niko mu nebi A rekao. Vranješov čin je pravio glorifikaciju onog zbog čega je većina BHF tu gdje i jeste. Vranješ je taj koji je povukao političku priču a ne BHF, neki drugi igrač, neko iz saveza. Samo Ognjen.
kakavdanakneiskustvu

#19032 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by kakavdanakneiskustvu »

treba li podsjećati na ćiru blaževića i njegove izjave za vrijeme rata,otvoreno podržavanje raspada države,pa je malo ko u ovoj drzavi na to podsjecao,slatkorjecivi kreten i narod koji ima kratko pamcenje
palermo

#19033 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

leškarenje wrote:...poceo si lupati,majke mi :zzzz:
Važi :thumbup:
palermo

#19034 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Crvena Tifoza wrote:

Ti miješaš kruške i jabuke. I da Vranješ je do juče igrao za Srbiju pa se odlučio da igra za BiH niko mu nebi A rekao. Vranješov čin je pravio glorifikaciju onog zbog čega je većina BHF tu gdje i jeste. Vranješ je taj koji je povukao političku priču a ne BHF, neki drugi igrač, neko iz saveza. Samo Ognjen.
Hajde, BHF su zbog Vranješa tamo gdje jesu.....pa ako ćemo pravo, i ja sam bio tamo gdje su sad ti BHF pa sam sad ovdje a oni tamo.Moj izbor i njihvo izbor. Ali to nije tema priče.

Vranješ nije nikakvu političku priču povukao, on je samo tetovirao (valjda) granice RS-a i čak je revidirao nakon svih ovih reakcija. A šta mi radimo, umjesto da napravimo od toga pozitivnu priču, dakle imamo Srbina sa dna kace, koji voli RS, ali opet je spreman boriti se za Bosnu i hercegovinu jer zna i osjeća da to jeste njegova domovina (pravi marketinški stručnjak bi od toga napravio takvu senzaciju da bi se Dodik javno odrekao Vranješa) mi pokazujemo drugima da kada kažemo Bosna i Hercegovina mislimo samo na Bosnu i Hercegovinu po našoj mjeri i pravilima. I svim razbijačima Bosne i Hercegovine dođemo kao kec na desetku.
Uostalom,nisam više siguran da je sve ovo samo spontana hajka, nekako sam davno prestao vjerovati u spontanost dešavanja.
palermo

#19035 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

leškarenje wrote: I ovo citiranje jedne recenice ti je cool ko i vranjesova tetovaza :oops:
pa o čemu hoćeš da raspravljamo.....jesi rekao da lupam, jesi...ja ne bih imao želju raspravljati sa nekim ko lupa
DaysleepeR

#19036 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by DaysleepeR »

BHF treba da izbaci BH iz imena, i onda neka zauzimaju ovakve stavove koliko god hoće.
SaNsEo

#19037 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SaNsEo »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Hajde, BHF su zbog Vranješa tamo gdje jesu.....pa ako ćemo pravo, i ja sam bio tamo gdje su sad ti BHF pa sam sad ovdje a oni tamo.Moj izbor i njihvo izbor. Ali to nije tema priče.

Vranješ nije nikakvu političku priču povukao, on je samo tetovirao (valjda) granice RS-a i čak je revidirao nakon svih ovih reakcija. A šta mi radimo, umjesto da napravimo od toga pozitivnu priču, dakle imamo Srbina sa dna kace, koji voli RS, ali opet je spreman boriti se za Bosnu i hercegovinu jer zna i osjeća da to jeste njegova domovina (pravi marketinški stručnjak bi od toga napravio takvu senzaciju da bi se Dodik javno odrekao Vranješa) mi pokazujemo drugima da kada kažemo Bosna i Hercegovina mislimo samo na Bosnu i Hercegovinu po našoj mjeri i pravilima. I svim razbijačima Bosne i Hercegovine dođemo kao kec na desetku.
Uostalom,nisam više siguran da je sve ovo samo spontana hajka, nekako sam davno prestao vjerovati u spontanost dešavanja.
+1 :thumbup:
ja71

#19038 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

Je li Vranjes zasro ?
Jeste !

Je li se digla i krampa i motika zbog toga.
Jeste !

Je li Vranjes precrto 1. tetovazu.
Jeste !

Zasto se onda i dalje dize krampa i motika ?

Kad je vec momak napravio korak nazad treba mu dati tu sansu.
Jer i on je sam uvidio kakvu je reakciju napravio.
Druga bi prica naravno bila da je isti poceo dalje srat' ... Ali nije.

Imam osjecaj da neki nisu svesni kakvu rupu kopaju Bosni na nacin kakav se bore za nju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#19039 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Palermo dzaba se ti razpravljas sa likovima koji nemaju muda ama baz ni zasta konkretno osim da prave sranja po utakmicama reprezentacije. Neko kaze oni (BHF) nisu dezerteri jer su premladi a Vranjes nije premlad da bi bio kako kaze "intelektualac" @leskaranje "cetnik". Znas sila su ti BHF-ovci...evo ja sam cuo da u stvari oni imaju muda da po cijelom svijetu kad odu u ambasade odmah cim cuju da tamo radi kakav "cetnik" ne uzimaju dokumente iz protesta i drze transparente "necemo cetnike po ambasadama". Jest al u kurcu kad je interes u pitanju zaboli njih cuna za cetnicima. U Sarajevu na Marin Dvoru imamo jednog ucesnika rata iz RS-a po jednom kvadratnom metru i nidje tih strasnih BHF-ovaca da pokazu malo sile ali Vranjes je bitan jer njihov najveci domet i jeste utakmica i njihova intelegencija ne shvaca da nas je ostalo u ovoj jadnoj drzavi dovoljno koji smo shvatili i prihvatili da zivimo sa ta dva usrana entiteta svidjalo se to nama ili ne. I tako mi zivimo od ljeta do ljeta dok nam BHF-ovci ne dodju na godisnje odmore da potrose svoje devize i kazu nam kako smo mi kreteni jer prihvatamo zivot u drzavi koja ima RS!!!!
Na sljedecoj sjednici parlamenta pod hitno treba usvojiti novi zakon "zakon BHF-a" (BOSANSKO HERCEGOVACKIH FOLIRANATA").
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#19040 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

Vranješ će prirodnom selekcijom lagano biti zamijenjen. Da je ljiljana tetovirao, Zukanovic kad se oporavi, Dario Dumic kad pasos dobije, pa mozda i ovaj Matic, Arslanagic, Vranješa ce se zaboraviti..
hrastov žižak

#19041 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrastov žižak »

SaNsEo wrote:
palermo wrote:
Crvena Tifoza wrote:

+1 :thumbup:
i od mene :thumbup:
Rob_Atl

#19042 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Rob_Atl »

Ja ne znam zasto BHF nazivate dijasporcima, mislim jesu se osnovali u dijaspori ali to danas nije ni slicno onom kako je u pocetku bilo. Ljudi imaju preko 500 clanova u Bosni(mozda i vise). Kad su tekme u Bosni to su vecinom momci koji zive u BiH, na strani jeste vecina iz dijaspore ali ljudima se nema sta zamjerit, najorganizovanija navijacka grupa u evropi koja prati repku. Da njih nije bilo i "rata savezu" mozda bi jos uvijek gledali Usanovica i kompaniju. Ne nisam clan BHF, ali ne vidim ni jedan razlog da ih blatite, po meni oni najvise prava imaju da govore u vezi repke. Jebi ga kad nece horde, manijaci, robijasi i ostali da prate repku organizovano onda im nemojte ni pametovat kako da rade nesto.
GeneralBHF

#19043 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by GeneralBHF »

Clanovi BHF-a su uglavnom fizikaneri koji rade po Europi i ljudi stede od grla da bi otisli na utakmicu jer svi oni imaju svoje porodice koje finansiraju kao i svi drugi a ipak izdvoje za podrsku reprezentacije. Koliko je nasih ljudi po svijetu a prse se uspjesima BiH reprezentacija a da glas nikada nisu poderali, znoj prolili, krv dali za BiH i iz tog razloga sam spreman za bracu sve da dam.

Znam kroz sta su sve prosli i koliko su uradili za repku te kao takav i sam ne moze mi niko oduzeti pravo da kazem ono sto mislim a to je BHF uradio za razliku od drugih koji su samo pognuli ramenima zaokupljeni svojim zivotnim problemima su to samo mudro zaobisli.

Vranjes i onako kvalitetom nije na nivou i pametan covjek kada sagleda cjelokupnu igru i zadnjoj liniji moze reci lose odigrana utakmica od strane Kolasinca, Spahica, Vranjesa, a Mujdza je bio malo bolji od njih.

Svi van forme te da je bio jaci protivnik mi bi primili min 3 komada!

BHF do kraja zivota u dobru i zlu!
luckylaka

#19044 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Posto je Meshi zanimljiv i Salatic bice pravo interesantno(ako ga pozove)da na pripreme Salatic dodje u dresu srbije a Vranjse sa karikaturom republike sumske...Baždareviću je zanimljiv i Danijel Pavlović iz Grasshoppersa, kao i Veroljub Salatić iz Siona. :-) Najbolji strijelac danskog prvenstva sa 17 pogodaka Martin Pušić iz Midtjylanda također je zanimljiv stručnom štabu reprezentacije, kao i desni bek Rapida iz Beča Mario Pavelić koji je porijeklom iz Sarajeva.
SSemir

#19045 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

GeneralBHF wrote:Clanovi BHF-a su uglavnom fizikaneri koji rade po Europi i ljudi stede od grla da bi otisli na utakmicu jer svi oni imaju svoje porodice koje finansiraju kao i svi drugi a ipak izdvoje za podrsku reprezentacije. Koliko je nasih ljudi po svijetu a prse se uspjesima BiH reprezentacija a da glas nikada nisu poderali, znoj prolili, krv dali za BiH i iz tog razloga sam spreman za bracu sve da dam!
da da, oni dodju, posjednu na sjedalice tribina malo vriste, krece, galame a nikad nisu sisli na teren da daju gol i prse se sad uspjesima te reprezentacije a nikad nisu izasli na teren, znoj prolili, zdravlje dali za bih.. (vodim se tvojim razmisljanjem)

treba im zlatni ljiljan svima dati zato sto dodju da navijaju sa tribina.
kakav znoj, kakva krv? sta bolan pricas? to je sportska utakmica, a ti koje ti spominjes su navijaci i gledaoci tog sportskog dogadjaja. sta to predstavljas kao da je neka bitka za opstanak nacije citave.
koja logika jbt
ofo-ono

#19046 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ofo-ono »

SSemir wrote:
GeneralBHF wrote:Clanovi BHF-a su uglavnom fizikaneri koji rade po Europi i ljudi stede od grla da bi otisli na utakmicu jer svi oni imaju svoje porodice koje finansiraju kao i svi drugi a ipak izdvoje za podrsku reprezentacije. Koliko je nasih ljudi po svijetu a prse se uspjesima BiH reprezentacija a da glas nikada nisu poderali, znoj prolili, krv dali za BiH i iz tog razloga sam spreman za bracu sve da dam!
da da, oni dodju, posjednu na sjedalice tribina malo vriste, krece, galame a nikad nisu sisli na teren da daju gol i prse se sad uspjesima te reprezentacije a nikad nisu izasli na teren, znoj prolili, zdravlje dali za bih.. (vodim se tvojim razmisljanjem)

kakav znoj, kakva krv? sta bolan pricas? to je sportska utakmica, a ti koje ti spominjes su navijaci i gledaoci tog sportskog dogadjaja. sta to predstavljas kao da je neka bitka za opstanak nacije citave.
koja logika jbt

Drug, uze mi riječi iz usta. Samo kod nas, utakmica reprezentacije predstavlja dogadjaj sličan nekakvom ratu.

Kakav ba znoj? Kakva krv? BHF se udara u prsa zbog "rata savezu", a kitu bi ovi otišli iz saveza da ih FIFA/UEFA nije otjerala. Možemo mi pričati i dizati revolucije kakve hoćemo, ali Bakir je tamo gdje je i Bog ga ne otjera. Bar ne tim okupljanjima, "ratovima" i takvim sranjima.

Što kažeš, sportska je utakmica. Neko dođe sa sinom od par godina da bi pratio utakmicu, da bi vidio svog idola kako šuta loptu...
A1fa

#19047 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

SSemir wrote:

koja logika jbt
Sva omalovazavanja BHF-a ne mijenjaju cinjenice, da su inicijatori ,,rat savezu'' kampanje koja je dovela do promjena u NS BIH. Napravite sebi caj ili kafu, otidjite na arhivske postove iz tih godina na forumu, da vidite koliko je vecina uopste imala vjere da se ista moze promjeniti u BIH na bolje, da su one baklje i belaji ispravno sredstvo... ima interesantnih, cak i smjesnih postova :) Te promjene su nas na kraju dovele na svjetsko prvenstvo, omogucile jednom Ivici Osimu da se konacno ukljuci u rad saveza svoje drzave. To je dovoljno da im svi navijaci BIH pokazu respekt.
Lako je sad misevima palamuditi koji nisu smjeli u Beograd, koji ni u snu nebi imali muda da sa BIH dresom odu u Ljubuski na rukometnu utakmicu protiv Hrvatske gdje navijace BIH smjeste na sektor za gostujuce navijace... :roll:
SSemir

#19048 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

treba im prijevremenu penziju dati zato sto su gledali sportsku utakmicu u beogradu
ja71

#19049 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ja71 »

Zasluge BHF-a ne smiju biti izgovor za gazenje necije zastave
A1fa

#19050 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

ja71 wrote:Zasluge BHF-a ne smiju biti izgovor za gazenje necije zastave
Eno ih opet..hebala vas vise zastava, gazili nacisticku sa kukastim krizem ili cionisticku, jedno te isto...
Post Reply