Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
phillie

#18426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

Da se podigne sjever na nivo zapada i pokrije, jbo sve ako ne bi mislio da je u pitanju neki engleski stadion :D

Svaka cast Albi, al ne trzajte nas vise.... :D
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#18427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by A1fa »

phillie wrote:Da se podigne sjever na nivo zapada i pokrije, jbo sve ako ne bi mislio da je u pitanju neki engleski stadion :D

Svaka cast Albi, al ne trzajte nas vise.... :D
izgleda da je savezu bilo pametnije da one milione iz Trening centra ulozilo u BP i nadogradnju tribina...vracalo bi im se sa svakom utakmicom, a mi bi imali pristojan ambijent i pravi fudbalski stadion za barem 20k gledalaca..
phillie

#18428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

I onda bi serbes mogli trenirati u Hrasnici, niko im "a" ne bi rekao :D Ma ne bi oni ni Centar pravili, vec su UEFA-ine pare bile vecinom koje je ona nanijetila za Centar, tako da tu nije bilo price...
Treba Savez apelovati na drzavu i sve nivoe vlasti nek poguraju rekonstrukciju Bilinog Polja...
bwin

#18429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bwin »

Paul F. wrote: potpis
A bošnjo koji se upeca ko som na duduk treba da se poklopi ušima i da šuti. Ovo nije prvi put da pred važnu utakmicu ovakve stvari izlaze i umjesto da je utakmica najvažnija, bez veze se halabuka diže o desetim stvarima. Pogledajte kako propaganda vješto iskorištava naivce.
http://mondo.rs/a800766/Sport/Fudbal/Fu ... ce-RS.html
Dakle, govori se o društvenim mrežama kao ovoj ovdje.
Kažu:
- jedni traže da se Vranješ odstrani iz selekcije BiH (ne objašnjavajući razloge tj da je RS nastala na genocidu).
- drugi smatraju da Vranješ ima pravo da "na svom telu napiše ono što piše i u Ustavu BiH". Dakle lijepo argumentovano.[/quote]
Dakle ti bi po balijskom merhametli principu, da sutis i trpis? Manite mi te supacke glupave logike, RS je legitimni entitet bla bla, i moj pas zna kako je RS nastao, sigurno nije postao legitiman nakon partije šaha vec nakon etnickog ciscenja i genocida. Taj RS ovih dana najavljuje otcjepljenje od BiH i upravo sad Vranjes tetovira te granice, to je snazna poruka. A pozive u repku je dobijao i kad je bio godinu dana bez kluba. Radi takvih balija kao sto si ti ovo nam se i desava, nemate trun dostojanstva.
bwin

#18430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bwin »

Tomahawk11 wrote:Jes, jes, problem je Vranjesova tetovaza....pa kad vec pominjete politiku i politicare, sta su oni uradili za sve ove godine?? Njima super, ovce u toru i bleji se na neku tamo tetovazu. Zato nam i jeste ovako ''dobro'', kad nam je najveci problem ta tetovaza.
Kad je to najveci problem, fino u Zenicu, u prvi saf i udrite po Vranjesu. Nedajte mu disati. Dobro mu se nagovorite, mozda covjek ne cita forum, nema onda svrhe sto se ovdje pise.
Tetovaza granica RS-a koji najavljuje referendum, a izostavljanje granica drzave za koju igras i koja te tretira bolje nego zasluzujes je cin vrijedan svake osude.
Last edited by bwin on 05/06/2015 11:32, edited 1 time in total.
bwin

#18431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bwin »

Dakle ti bi po balijskom merhametli principu, da sutis i trpis? Manite mi te logike, RS je legitimni entitet bla bla, i moj pas zna kako je RS nastao, sigurno nije postao legitiman nakon partije šaha vec nakon etnickog ciscenja i genocida. Taj RS ovih dana najavljuje otcjepljenje od BiH i upravo sad Vranjes tetovira te granice, to je snazna poruka. A pozive u repku je dobijao i kad je bio godinu dana bez kluba. I klix nemoj da mi brisete komentar vise, nikoga ne vrijedjam!
Tomahawk11
Globalni moderator

#18432 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Tako razmislja i onaj u Kalinoviku.....
phillie

#18433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

bwin wrote:Dakle ti bi po balijskom merhametli principu, da sutis i trpis? Manite mi te logike, RS je legitimni entitet bla bla, i moj pas zna kako je RS nastao, sigurno nije postao legitiman nakon partije šaha vec nakon etnickog ciscenja i genocida. Taj RS ovih dana najavljuje otcjepljenje od BiH i upravo sad Vranjes tetovira te granice, to je snazna poruka. A pozive u repku je dobijao i kad je bio godinu dana bez kluba. I klix nemoj da mi brisete komentar vise, nikoga ne vrijedjam!
RS je postao legitiman, kad su ga Alija i ostali svojim potpisom ucinili legitimnim...
Taj RS (tacnije Dodik) koristi referendum za dnevnopoliticka prepucavanja i hajcanja naroda (nama kao ulijeva "strah" a one anamao tamo "kurazi", sve zajedno u nikad vecoj bijedi)...
Daleko je ovo od Fudbalske/Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine....
drug_profi

#18434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by drug_profi »

I ovaj se upecao na referendum.
E mi jesmo donji bas zato sto nikakvog normalnog rezona nemamo. Rezon je da ne smije Vranjes biti niti spomenuti RS. Odmah je on cetnik, a mi budale sto ga podrzavamo.
Jel vam se cini da tu ima nesto plaho nategnuto?
I naravno stara je prica da se pred najvaznije tekme repke ubacuje specijalni rat. I ko nalijece? Pa bosnjo po pravilu. Nije stereotip bosanca slucajan.
shake69

#18435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by shake69 »

@Toma, kakvi stranci, o cemu ti!?
Licno ne podrzavam sjecu glava, ne samo zbog jako bitnog trenutka za plasman na EP ili zato sto je momak Srbin, pa kao da dodjemo na volej Dodinim nacionalistina, ali Ognjen je blesavo izabrao najgori trenutak i on se oko toga mora izjasniti. Nije u pitanju grb Cazina, Banja Luka s Vrbasom i slicno, vec nesto puno ozbiljnije. Negdje mora postojati crta tolerancije i u fudbalu a zna se ko nju podvlaci.
Uostalom,navijacima, a i nekim novinarima, niko nece moci gubicu zacepiti ovih dana i narednih mjeseci. Ocekujem u najmanju ruku da momak prizna gresku, izvine se Mehmedu, Savezu i bh.navijacima i izbrise tu rugobu od granica s ruke.
zetareticula

#18436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zetareticula »

Jeli ono sportisti trebaju da su neki uzor mladima ili kako vec :D
insomnia78

#18437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

shake69 wrote:@Toma, kakvi stranci, o cemu ti!?
Licno ne podrzavam sjecu glava, ne samo zbog jako bitnog trenutka za plasman na EP ili zato sto je momak Srbin, pa kao da dodjemo na volej Dodinim nacionalistina, ali Ognjen je blesavo izabrao najgori trenutak i on se oko toga mora izjasniti. Nije u pitanju grb Cazina, Banja Luka s Vrbasom i slicno, vec nesto puno ozbiljnije. Negdje mora postojati crta tolerancije i u fudbalu a zna se ko nju podvlaci.
Uostalom,navijacima, a i nekim novinarima, niko nece moci gubicu zacepiti ovih dana i narednih mjeseci. Ocekujem u najmanju ruku da momak prizna gresku, izvine se Mehmedu, Savezu i bh.navijacima i izbrise tu rugobu od granica s ruke.
Izjasnio se, pobris'o sve komentare, vezane za to, na svojoj FB stranici
Pismonosa

#18438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pismonosa »

Pa svi bi ionako igrali za Srbiju ili za Hrvatsku kad bi ih ovi htjeli i kad ih ne bi smatrali škartom i nedostojnim njihovog dresa. Što ćemo se bezveze lagati.

I bolje što je momak pošteno nacrtao ono što mu je na srcu, nego da glumi i gađa nas otrcanim lažnim frazama..

Odigrao je par finih utakmica za nas, pa neka to i ubuduće bude mjerilo. A da je nešto bitan i neizostavan, vala nije. Ko i entitet mu..
insomnia78

#18439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

Evo, oglasio se i Mesa
Popularni Meša u izjavi za "Glas Srpske" je istakao da ga takve stvari uopšte ne zanimaju.

"Vranješ je primjer pravog profesionalca na terenu. Sve ostalo za mene nije važno, bitno mi je da se dobro pripremimo i da savladamo Izrael u ključnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ukoliko vas zanima nešto u vezi sa taktikom i onim što se odnosi na igru, mogu da vam odgovorim, a za sve ostalo više nemam komentar", rekao je Baždarević.
palermo

#18440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Ja iskreno zaista ne vidim neki poseban problem u toj tetovaži (ako je uopšte ima). Draža mu RS nego BiH, pa šta, kada bi sutra zaratilo Vranješ bi ratovao na strani RS-a, pa šta, jel to netko sumnjao prije toga u to.
Ognjen Vranješ je izabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nastupa pod njenom zastavom, u njenom dresu sluša himnu Bposne i Hercegovine, meni sasvim dovoljno. Licemjerno je žaliti za Srbima i Hrvatima u reprezentaciji i onda tražiti od njih da se ponašaju po mjerilima koje je naša čaršija utvrdila.

Inače sama priča i njeno objavljivanje je upravo na tragu daljnjeg srozavanja ove reprezentacije i onoga što ona predstavlja. Al valjda nam je takjo suđeno.

Bilo bi lijepo da Edin kao kapiten i Meša kao selektor smognu hrabrosti i izađu pred javnost i kažu Vranješ je dio ove ekipe, prihvaćen od nas, i napdajući njega napadate i nas.
Ili da kažu, Vranješ nas je izdao, takvi ljudi nemaju mjesta u ovoj reprezentaciji.

A možda bi stavrno trebalo i prešutiti, tresla se gora rodio se miš.....samo ja mislim da ne bude li se stalo na put neprestanim pokušajim urušavanja ove reprezenatcije, uskoro će biti svejedno ko igra. Koga će briga biti hoćemo li uspjeti izvući neriješeno sa Lihtenštajnom ili nećemo

Edit: Evo, vidjeh Meša se oglasio :thumbup:
insomnia78

#18441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

Meni vala nije svejedno
Izgubio sam clanove porodice u pravljenju ovog' sto je on istetovir'o
Tako da cu do dolaska nekih novih vjetrova prestati sa podrskom reprezentaciji
Ne zelim, ne mogu i necu podrzati takvu reprezentaciju
phillie

#18442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by phillie »

insomnia78 wrote:Evo, oglasio se i Mesa
Popularni Meša u izjavi za "Glas Srpske" je istakao da ga takve stvari uopšte ne zanimaju.

"Vranješ je primjer pravog profesionalca na terenu. Sve ostalo za mene nije važno, bitno mi je da se dobro pripremimo i da savladamo Izrael u ključnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ukoliko vas zanima nešto u vezi sa taktikom i onim što se odnosi na igru, mogu da vam odgovorim, a za sve ostalo više nemam komentar", rekao je Baždarević.
E moj Mesa, da si pitao forumashe, ti bi Ogija za uho pa ga izvukao iz hotela i nabiJo nogom u guJicu....isti si ko i on.

8-) :-) :-)

Inace sa Vranjesove FB stranice:

2.juni:
Raduje me okupljanje reprezentacije BiH!
- Ogi
4.april:
Lijepo je bilo u Andori i Beču. Hvala svim navijačima za sjajnu podršku. Uvijek sam ponosan kada branim boje reprezentacije Bosne i Hercegovine.
A anonimusi koji putem tastature psuju nerodjenu djecu, e to su patriJote, a ne ovaj "tetovirati" :-) :-) :-)
palermo

#18443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

insomnia78 wrote:Meni vala nije svejedno
Boli te briga, imaš Francusku
marschall

#18444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by marschall »

palermo wrote:Ja iskreno zaista ne vidim neki poseban problem u toj tetovaži (ako je uopšte ima). Draža mu RS nego BiH, pa šta, kada bi sutra zaratilo Vranješ bi ratovao na strani RS-a, pa šta, jel to netko sumnjao prije toga u to.
Ognjen Vranješ je izabrao reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nastupa pod njenom zastavom, u njenom dresu sluša himnu Bposne i Hercegovine, meni sasvim dovoljno. Licemjerno je žaliti za Srbima i Hrvatima u reprezentaciji i onda tražiti od njih da se ponašaju po mjerilima koje je naša čaršija utvrdila.

Inače sama priča i njeno objavljivanje je upravo na tragu daljnjeg srozavanja ove reprezentacije i onoga što ona predstavlja. Al valjda nam je takjo suđeno.

Bilo bi lijepo da Edin kao kapiten i Meša kao selektor smognu hrabrosti i izađu pred javnost i kažu Vranješ je dio ove ekipe, prihvaćen od nas, i napdajući njega napadate i nas.
Ili da kažu, Vranješ nas je izdao, takvi ljudi nemaju mjesta u ovoj reprezentaciji.

A možda bi stavrno trebalo i prešutiti, tresla se gora rodio se miš.....samo ja mislim da ne bude li se stalo na put neprestanim pokušajim urušavanja ove reprezenatcije, uskoro će biti svejedno ko igra. Koga će briga biti hoćemo li uspjeti izvući neriješeno sa Lihtenštajnom ili nećemo

Edit: Evo, vidjeh Meša se oglasio :thumbup:

pa ova tetovaza bi i mogla proc da i oni koje doticni predstavlja takodje vole i navijaju za ovu zemlju. al posto to nije slucaj, zna se ko navija i prati ovu reprezentaciju, sta treba jos da napise, uradi istetovira da bi prekoracio liniju i da se kaze dosta vise?
pa mozes mi se rugat iza ledja al mi se neces rugat u lice.

a upravo ovakve stvari srozavaju ovu reprezentaciju i sve oko nje. siguran sam da u timu ima vise igraca (o navijacima da i ne govorim) kojima ova tetovaza smeta nego onih kojima je ova tetovaza nebitna.
insomnia78

#18445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

palermo wrote:
insomnia78 wrote:Meni vala nije svejedno
Boli te briga, imaš Francusku
Oui :lol:
Idem sad istetovirati kartu francuske, plus prekomorske teritorije
palermo

#18446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

marschall wrote:

pa ova tetovaza bi i mogla proc da i oni koje doticni predstavlja takodje vole i navijaju za ovu zemlju. al posto to nije slucaj, zna se ko navija i prati ovu reprezentaciju, sta treba jos da napise, uradi istetovira da bi prekoracio liniju i da se kaze dosta vise?
pa mozes mi se rugat iza ledja al mi se neces rugat u lice.

a upravo ovakve stvari srozavaju ovu reprezentaciju i sve oko nje. siguran sam da u timu ima vise igraca (o navijacima da i ne govorim) kojima ova tetovaza smeta nego onih kojima je ova tetovaza nebitna.
Znači, zvanično treba reći da je ovo bošnjačka reprezentacija i ničija druga.

A ako igrači ne žele da im je suigrač tip koji ima ovakvu tetovažu neka istupe, ne vidim da bi im netko zamjerio, štaviše podržani bi bilo maltene aklamacijom. Do njih je

Mislim, volio bih i ja da je nema, ali da je to razlog za svekoliku hajku......jok...
palermo

#18447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

insomnia78 wrote: Oui :lol:
Idem sad istetovirati kartu francuske, plus prekomorske teritorije
:thumbup: i vrijeme je bilo
Freamon Lester

#18448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Freamon Lester »

Dok vi saberete da je ova drzava sastavljena od dva entiteta i jednog distrikta. Pa dok svarite da je to aminovano jos 95... Tako da bezveze trosite slova.

Jedino mjerilo i ocjena za igranje u reprezentaciji je ono na terenu. Da se gledaju patriotski osjecaji Dino Merlin bi napadac bio. Jer JELTE neJma veceg patriJote od njega. :lol:
insomnia78

#18449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insomnia78 »

Klix naravno udavi sa papom i ne pada im na pamet da uzmu koju izjavu oko ovog
palermo

#18450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Valjda im netko pametniji došapnuo da bi bilo bolje da šute
Post Reply