Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#17451 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jebote, sjecam se maja, fino vrijeme, sprema se Brazil. Pape objavio spisak, Tin mu tu, od Zuke ni mukajat. Rekose defendersi the great PAPEta, sta fali ako su Susic Jr i Hadzic na spisku, ionako su 22 i 23 igraci, nebitni skroz. Mjesec dana poslije, ti nebitni 22 i 23 igraci imadose preko 150 minuta igranja na Mundijalu, a jedan od njih evo dobio i mjesto u startnoj postai u kvalifikacijama, dajuci papcima poput Medunjaninu, Besicu, Prcicu itd da se guze na Tusnju u prijateljskoj. Sta je reci, defendersi?
O Avdiji necu ni pisati, jer me je licno sramota kad god taj talenat od 28 godina obuce najdrazi dres i zaigra u prvoj postavi. Mislim, koji selektor bi koji imalo drzi do sebe, dozvolio ovaj luksuz eksperimentisanja sa ekipom? Kako iko, pri zdravoj pameti, moze da brani ovu ludost?
O Avdiji necu ni pisati, jer me je licno sramota kad god taj talenat od 28 godina obuce najdrazi dres i zaigra u prvoj postavi. Mislim, koji selektor bi koji imalo drzi do sebe, dozvolio ovaj luksuz eksperimentisanja sa ekipom? Kako iko, pri zdravoj pameti, moze da brani ovu ludost?
- IcedMFEarth
#17452 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije, nego ja samjeza u ledja wrote:Samo da se zna, ja sam se prvi sjetio termina "formacija u obliku kite".![]()
- jeza u ledja
#17453 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
TSS je dobio 30 iznenadjujucih minuta na prvenstvu. U zadnjoj utakmici nismo imali nikakvih sansi. Apsolutno je normalno da da rezervama sansu.
U utakmicama u kojima je igrao se pokazao kao sasvim solidan, plus je jos napredovao u klubu , te je u velikoj formi. Sasvim je normalno da je ponovo pozvan.
Zasto je igrao u pocetnih 11 juce? To je vec drugo pitanje. No u skladu s tim, trebao bi se prije zapitati zasto je igrao Prcic u prvih 11, ali to ne pitas, a jos ga spominjes? Dakle Prcicu, koji je pokazao manje od TSS u dvije utakmice koje je igrao. S tim se slaze 90% ljudi ovdje, ukljucujuci i mnoge kriticare.
Zasto su igrali, to treba pitati Susica Sr. Lik voli trpati igrace na sredinu, i to smo vec vidjeli mnogo puta. Ovdje je, umjesto da smanji broj tih igraca, on cak dodao jos jednog.
Hadzic nije imao mjesta ni onda ni danas.
O Vrsku necu, necemo se sloziti. Samo je jasno da ne treba igrati beka sam.
U utakmicama u kojima je igrao se pokazao kao sasvim solidan, plus je jos napredovao u klubu , te je u velikoj formi. Sasvim je normalno da je ponovo pozvan.
Zasto je igrao u pocetnih 11 juce? To je vec drugo pitanje. No u skladu s tim, trebao bi se prije zapitati zasto je igrao Prcic u prvih 11, ali to ne pitas, a jos ga spominjes? Dakle Prcicu, koji je pokazao manje od TSS u dvije utakmice koje je igrao. S tim se slaze 90% ljudi ovdje, ukljucujuci i mnoge kriticare.
Zasto su igrali, to treba pitati Susica Sr. Lik voli trpati igrace na sredinu, i to smo vec vidjeli mnogo puta. Ovdje je, umjesto da smanji broj tih igraca, on cak dodao jos jednog.
-
palermo
#17454 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa vrlo je jasno zašto je Prcić igrao, da se da alibi igranju TSS i Avdije.......pa nije zar da to ne vidiš ili ne razumiješ ?jeza u ledja wrote:TSS je dobio 30 iznenadjujucih minuta na prvenstvu. U zadnjoj utakmici nismo imali nikakvih sansi. Apsolutno je normalno da da rezervama sansu.
- SkyLimit
#17455 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Glupo je raspravljati o partiji Sven - Tina i Prcića, meni se ipak Prcić učinio za nijansu bolji, no ipak može se pričati samo o tome ko je manje loše odigrao. Opet, obojica su bili bolji od Pjanića, koji je odigrao vjerovatno najgoru utakmicu života.
Last edited by SkyLimit on 10/09/2014 22:31, edited 1 time in total.
-
missko
#17456 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Spaha je imao izgleda kod Papeta odrijesene ruke i za izbor igraca i za komunikaciju s njima. Sad kad ga nema Papetu je odjedom posao otezan i ako nije znao sad mu je valjda jasno da je morao ili umoliti Spahu da ostane ili otici zajedno s njim. Ja sam bio za Papeta do jucer ali od jucer ne vise, morao bi doci do polufinala EP da bi mu ono sinoc oprostio
- Better Man
#17457 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tek će se vidjeti koliko će nam nedostajati naš najbolji fudbaler ove generacije i pokretački mozak repeke Zvjezdan Misimović. Ono sinoć je bilo jadno da jadnije ne može biti. vrijeme je da se neke stvari iz korjena promjene ili ćemo opet po starom biti kanta za nabijanje.
- shalla
#17458 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Frajer je debil ali je u pravu 110% sa ovim tekstom!
Sent from my HTC One
-
palermo
#17459 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nema veze što je u pravu, ja se ovdje slažem sa Mosaljoze, nekad je važno i ko ti kaže.....uostalom šta on ima reći što ovdje ljudi nisu rekli.shalla wrote:Frajer je debil ali je u pravu 110% sa ovim tekstom!
Sent from my HTC One
I naravno da nisam otvarao link. Mislim, ako je potrebno da nam ovakvi tipusi otvaraju oči, onda jebo i reprezenatciju i sve nas zajedno
-
Dead Man Walking
#17460 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne samo da je potrebno, nego je i pozeljno, ali nazalost nedovoljno. Naseg strucnjaka se ne moze ni govnjivom motkom otjerati, frajer nema ni gram obraza. Pitanje o ostavci njemu je smjesno. Ma ja, boli ga kita.
Last edited by Dead Man Walking on 10/09/2014 23:27, edited 1 time in total.
-
palermo
#17461 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne da nije potrebno nego je vrlo nepoželjno. Ako je neko govno, onda je on uvijek govno, i ne možeš zbog toga što ti u jednom trenutku njegove riječi se slažu sa tvojim promijeniti mišljenje o njemu.Dead Man Walking wrote:Ne samo da je potrebno, nego je i opzeljno, ali nazalost nedovoljno. Naseg strucnjaka se ne moze ni govnjivom motkom otjerati, frajer nema ni gram obraza. Pitanje o ostavci njemu je smjesno. Ma ja, boli ga kita.
Uzeti kao reper njegovu kritiku znači samo degradirati sve one ozbiljne i poštene ljude koji vide šta se dešava i na to ukazuju.
-
Dead Man Walking
#17462 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne diskutujem o njemu nego o selektoru, a ono sto je napisao je 100% tacno. To je li neko govno ili nije me apsolutno ne tangira jer meni ni u dzep ni iz dzepa, a recimo smatram da je vece govno i bezobraznik selektor, s razlikom da me njegovo ponasanje itekako tangira i u stanju mi je sybeati dan, heftu, mjesec, itd.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#17463 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Frajer je uglavnom u pravu sa svojim tekstvoima, ali mi sebi lako zamazemo oci.shalla wrote:Frajer je debil ali je u pravu 110% sa ovim tekstom!
Sent from my HTC One
-
dalje
#17464 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
CIPAR nije postigao gol devet utakmica,
Cipar nije pobijedio dvije godine,
Cipar u gostima nije pobijedio sedam godina...
Sve do sinoćnje utakmice u Zenici protiv Bosne i Hercegovine.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo doživjela je najsramotniji poraz u svojoj povijesti. Izgubila je od 140. reprezentacije svijeta i sedme najlošije u Europi.
Sušićeva taktika 22. stoljeća: U Brazilu bez bekova, protiv Cipra bez krila
Pjanić vrijedi kao dva Cipra, ali kod Sušića ne zna koja mu je uloga na terenu. "Nisam znao kako se postaviti na terenu", požalio se Pjanić nakon trećeg poraza reprezentacije BiH u posljednje četiri utakmice.
Reprezentacija Bosne i Hercegovine na otvaranju kvalifikacija za Europsko prvenstvo doživjela je najsramotniji poraz u svojoj povijesti. Izgubila je od 140. reprezentacije svijeta i sedme najlošije u Europi.
Sušićeva taktika 22. stoljeća: U Brazilu bez bekova, protiv Cipra bez krila
Pjanić vrijedi kao dva Cipra, ali kod Sušića ne zna koja mu je uloga na terenu. "Nisam znao kako se postaviti na terenu", požalio se Pjanić nakon trećeg poraza reprezentacije BiH u posljednje četiri utakmice.
- Logovan
#17465 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
SRAMOTA!dalje wrote:CIPAR nije postigao gol devet utakmica,
- SkyLimit
#17466 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ček, ja koliko vidim većina portala je iskritikovala Sušića poslije sinoćne partije, ne znam šta bi više trebalo očekivati?Slo Burner wrote: Citirali bi mi i sa nasih portala, da nam novinari nisu PICKETINE nevidjene.
Neshvatljivo je da su fudbaleri Hajduka dobili priliku prije fudbalera koji svoj hljeb zarađuju redovnim nastupima u Bundesligi. Opet kažemo odluka je to selektora i on je taj koji vuče konce, ali mora biti spreman da objasni svoje nelogične odluke kada kola krenu nizbrdo.
http://sportsport.ba/bh_fudbal/najtezi- ... som/140050
I nije najveći problem to što je Pape u utorak poslao na teren ekipu koja je bila sve samo ne najboljih jedanaest koje Bosna i Hercegovina ima. Realno, protiv ovakvog Kipra imena i ne bi smjela biti pretjerano važna. Mnogo veći problem – koji se već godinama ponavlja, ali je često bio zamaskiran rezultatima – je selektorov amaterski pristup utakmici, pretumbavanje i eksperimentisanje s formacijama i sistemima, njegovo ignorisanje i potpuni izostanak bilo kakvih reakcija na razvoj situacije na terenu.
http://www.sport.ba/fudbal/ovako-vise-ne-moze/
Možda je, dakle, i bolje ovako. Još uvijek ništa nije gotovo, ali ne treba čekati kraj kvalifikacija da bismo znali da se radi o tipu koji nevoljko objašnjava svoje poteze, važne odluke saopćava sebi u bradu, a svako malo nam servira svog sinovca, i prateće "akvizicije".
http://www.radiosarajevo.ba/novost/1644 ... je-i-bolje
E za ovaj portal nisam ni čuo do sinoć, ali dobar tekstCovjek koji citavu utakmicu vise lici na uposlenika osiguranja na stadionu a ne na selektora, koji ni jednim gestom ne daje igracima do znanja da je uz njih, da ih bodri i hrabri nego cak sta vise izjavljuje nebuloze tipa “Znao sam da cemo promasiti penal” je za mene nista drugo nego jedan veliki trenerski promasaj. U Safetu Susicu nema grama liderstva, nema nista da se barem moze naslutiti da je to covjek koji je u kopackama zario i palio Evropom i svijetom. Citava klupa nam djeluje anemicno, nikog ne mozes ni cuti ni vidjeti da digne glas, da da neku instrukciju nekome.
http://nogolopta.com/?p=4719
Safetu Sušiću ne vrijeda zaista zamjerati. Nedovoljno je argumentovano uputiti kritiku, jer poslije svake takve kritike taj čovjek postaje još jači i još bolje utvrđen na poziciji selektora reprezentacije koja lagano pada. Taj pad krenuo je još u tropskom paklu Kuijabe na utakmici protiv Nigerije, a svoje ubrzanje u silaznoj putanji dobio je još jače večeras u Zenici.
http://www.bissportal.info/blamaza/
Čak se i u tekstu Reprezentacije stidljivo provukla poneka kritika, a zna se da su oni Safetovi jurišnici. Ne znam jesu li Avaz ili Oslobođenje izbacili neki kritički tekst na sinoćnu utakmicu, možda ga tek spremaju a možda i ne, ali oni su ionako Sušića propisno iskritikovali poslije Nigerije. Da ne tražim dalje.
Last edited by SkyLimit on 11/09/2014 00:11, edited 1 time in total.
- insaneinthebrain
#17467 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa da pljuju iz svih raspoloživih oruđa 
-
dalje
#17468 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako nije namjesteno onda je Susic totalni kreten i ko zna dokle bi BiH dogurala na svjetskom da je nije vodio totalni amater.
Srbija koja ima daleko slabiji tim od BiH je angazovala Dika Advokata i remizirala sa Francuskom. A Susic kuburi sa Kiprom. Bez trenara nema rezultata. Dzaba tim od cetvrt milijarde maraka. Sta znaci trener vidilo se veceras na svjetkom u kosarci gdje je Djordjevic skupinu anonimsa odveo u cetvrtfinale.
BiH nema trenera!
Srbija koja ima daleko slabiji tim od BiH je angazovala Dika Advokata i remizirala sa Francuskom. A Susic kuburi sa Kiprom. Bez trenara nema rezultata. Dzaba tim od cetvrt milijarde maraka. Sta znaci trener vidilo se veceras na svjetkom u kosarci gdje je Djordjevic skupinu anonimsa odveo u cetvrtfinale.
BiH nema trenera!
- It_is_a_Leclerc
#17469 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Realno gledajući, ako mi pod imperativom ne možemo pobijediti u gostima Vels i Izrael, onda brate, ne zaslužujemo da idemo direktno. Jebeš takvu ekipu i takvog selektora. Ko bi to gledao među velikim ekipama.
- zecko_kupuz
#17470 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jbga sad.dalje wrote:Ako nije namjesteno onda je Susic totalni kreten i ko zna dokle bi BiH dogurala na svjetskom da je nije vodio totalni amater.
BiH nema trenera!
-
todd_smith
#17471 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima snimak lika iz Belgije koji je isto uradio kad smo Belgiju poderali 4-2
a vidi sad
a vidi sad
- Charuga
- Globalni moderator
- Mali_Vuk
- Charuga
- Globalni moderator
#17474 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ne RS niti bilo koja druga, samo ova iz naslova teme.
Ne RS niti bilo koja druga, samo ova iz naslova teme.
- bingov buraz
#17475 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ramsey izasao zbog povrede,mogao bi duze pauzirati.
nisam nasao adekvatnu temu za ovo
nisam nasao adekvatnu temu za ovo