Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nekoeko
#17151 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na klupi mu sjede bundesligasi Mujdza, Salihovic i Hajrovic, a igraju Vrsajevic, Susic i novajlija Prcic.
a nije se ni borio za halilovica, tankovica, seferovica i mnoge druge 
-
leo karan
#17152 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Fali Spaha...
nije imao ko regulasat ko smije u hotel, a ko ne,
gdje ce se bus parkirat,
ko smije izjave davat, a ko ne,
ko treba igrat, a ko ne...
i nastupilo je rasulo
Kapitenu vrati se
nije imao ko regulasat ko smije u hotel, a ko ne,
gdje ce se bus parkirat,
ko smije izjave davat, a ko ne,
ko treba igrat, a ko ne...
i nastupilo je rasulo
Kapitenu vrati se
-
groove
#17153 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
dobar je prcic. avdija i sven su zalutali u prvu postavu.nekoeko wrote:Na klupi mu sjede bundesligasi Mujdza, Salihovic i Hajrovic, a igraju Vrsajevic, Susic i novajlija Prcic.a nije se ni borio za halilovica, tankovica, seferovica i mnoge druge
-
augustini45
#17154 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
....ljudi, dospio sam u stanje apatije....ni zao mi vise nije....samo 'nako, po zavrsenoj tekmi, promjenio kanal.... 
- phillie
#17155 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Postavka nam je bila previse ofanzivna. Ustvari, igrali smo onako kako smo igrali protiv L reprezentacija u proslim kvalifikacijama. Razlika izmedju L reprezentacija i Kipra je sto Kipar ima kontru. Ako se tome jos doda nasa neuigrana i spora odbrana, neraspolozeni pojedinci, onda se nista drugo nije ni ocekivalo, nazalost.
Odbrana nam je kriticna totalno. Kad je jedan Christofi, igrac Siona, napravio budalama kompletnu odbrambenu liniju zmajeva, strah me je i pomisliti sta ce uraditi Bale, Hazard, Lukaku...
Vrsajevic i pored asistencije i par dobrih pokusaja u prvih 20 minuta, podbacio. Gol za izjednacenje dosao je nakon njegove indiferentnosti (doduse ni stoperi se nisu proslavili) prema bocnom igracu koji je uputio centarsut. Trebao je na njega ici zustrije, dosta blize ici igracu...drugi gol dosao po njegovoj strani, nakon sto je on ostao u napadu.
Pjanic je po meni bio neprepoznatljiv (mimo promasenog penala), previse gresaka u predaji lopte. Uostalom, sva nasa igra u drugom poluvremenu se svodila na probijanje kroz sredinu, gdje je kiprana bilo najvise.
Cini mi se opet promasena postavka igre, gdje se nagomilalo igraca u sredini i napadu (Besic, Prcic, Susic, Pjanic, Dzeko, Ibisevic), ostavljena samo dvojica igraca da cuvaju bokove. I dok je na Lulicevoj strani to koliko toliko i ferceralo, desna strana je bila kriticna. Isto tako stoperski par nam je spor i totalno nesiguran (Spaha, vrati se, sve ti je oprosteno
).
Muhamed Besic, po meni, jedina svijetla tacka u nasem timu.
PS. Pape, vrati ti suskavac, cim odjelo obuces neko sranje bude
@SSemir
Nije pljuvanje kad igrac odigra slabo to i reci. Iako gore postavljen klip govori vise o podrsci Miralemu, nego o pljuvanju (ako si mislio na to).
Odbrana nam je kriticna totalno. Kad je jedan Christofi, igrac Siona, napravio budalama kompletnu odbrambenu liniju zmajeva, strah me je i pomisliti sta ce uraditi Bale, Hazard, Lukaku...
Vrsajevic i pored asistencije i par dobrih pokusaja u prvih 20 minuta, podbacio. Gol za izjednacenje dosao je nakon njegove indiferentnosti (doduse ni stoperi se nisu proslavili) prema bocnom igracu koji je uputio centarsut. Trebao je na njega ici zustrije, dosta blize ici igracu...drugi gol dosao po njegovoj strani, nakon sto je on ostao u napadu.
Pjanic je po meni bio neprepoznatljiv (mimo promasenog penala), previse gresaka u predaji lopte. Uostalom, sva nasa igra u drugom poluvremenu se svodila na probijanje kroz sredinu, gdje je kiprana bilo najvise.
Cini mi se opet promasena postavka igre, gdje se nagomilalo igraca u sredini i napadu (Besic, Prcic, Susic, Pjanic, Dzeko, Ibisevic), ostavljena samo dvojica igraca da cuvaju bokove. I dok je na Lulicevoj strani to koliko toliko i ferceralo, desna strana je bila kriticna. Isto tako stoperski par nam je spor i totalno nesiguran (Spaha, vrati se, sve ti je oprosteno
Muhamed Besic, po meni, jedina svijetla tacka u nasem timu.
PS. Pape, vrati ti suskavac, cim odjelo obuces neko sranje bude
@SSemir
Nije pljuvanje kad igrac odigra slabo to i reci. Iako gore postavljen klip govori vise o podrsci Miralemu, nego o pljuvanju (ako si mislio na to).
- ultima_palabra
#17156 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hm... pa ako misliš da poznaješ fudbal onda možeš vidjeti neke stvari i prije nego što se dese, nije sve crno i bijelo. Iole pametnom i neopterećenom insanu je jasno da je ova ekipa u silaznoj putanji već godinu dana, koliko otprilike traju Safetovi eksperimenti sa asimetričnim formacijama i igračima Germanije. Ovo ljeto je bilo pravo vrijeme da se napravi rez... i napravljen je, ali je odstranjeno zdravo tkivo, a tumor ostao.cyprus wrote:Koje stvari? Pa jebemu nije isto pozivat na ostavku selektora nakon najvećeg ostvarenja u historiji države i nakon domaćeg poraza od Kipra? Prvo jeste za ismijavanje, a drugo je sasvim razumno...ultima_palabra wrote:Ima ljudi koji te stvari pišu već godinu dana... ne znam jesi li primijetio. Biće da jesi, jer si ih konstantno pokušavao ismijati.cyprus wrote:Dobra slikaJesi je sam nacrto?
Što se tiče drugih stvari iznesenih u postu - pa i ja sam iznosio kritike na osnovu Safetove postavke kad bi god šta usro... Počevši od Francuske na Koševu, završno sa Nigerijom ili večeras Kiprom... Istina, nisam se upuštao u vrijeđanje Safetove ličnosti, pa je moguće da nekima to nije izgledalo ko kritikaTakođer, očito sam trebao negirati dobre stvari koje je Safet kao selektor napravio, da bi moje kritike bile shvaćene ozbiljno...
Ili do moje ''omiljene'' oblasti - imena u rosteru... Svako koga se Safet nije uvrštavo na svoj spisak dobivao je epitet klase (od Prcića, preko Bešića, Dilavera, Atajića, Šćuka, Cocalića, Mahmutovića, Štilića, Salatića, Gudelja, Šehića, Tankovića itd.), dočim je svako koga je Safet zovno prije nego što se njegovo ime zavrtilo na forumu dobio epitet debila (da ne nabrajam sad, znamo)... OK, za Bešića se ubolo, što valjda sad analogno znači da su i svi ostali spominjani fudbaleri igračineza kojima ova selekcija vapi, a mjesto im zauzimaju propali igrači propalog Hajduka... Uostalom, ništa ja tu nisam ismijavo...
Dosta forumaša je upozoravalo da će se desiti loš start... doduše, teško je bilo očekivati da će se izgubiti od Kipra kući, ali je vrli selektor prevazišao samog sebe
-
am2804
#17157 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begović - morao je bolje kod prvog gola
Vršajević - mati draga...kod prvog gola kao neka mlada se namjestio, drugo poluvrijeme potvrdio očekivanja javnosti
Lulić - mogao bi on i prokuhati uskoro, ako Pape nastavi sa ovom taktikom
Bičakčić - potvrdio još jednom da nema brzine i da u ovakvim tekmama treba za ruku držati suparničkog napadača
Šunjić - solidan ali u ovakvim tekmama kad nema robusnih igrača nasuprot nas, Vranješ je bolji
Bešić - najbolji naš pojedinac
Sušić - greška amidže, nije trebao igrati na domaćem terenu - bio je usr... i nastojao se što prije lopte riješiti
Prcić - sigurno da može bolje
Pjanić - totalno podbacio, nije imao svojih karakterističnih poteza i prolaza, a za penal mi je ne shvatljivo da takav
tehničar penal izvede punim
Ibišević - odradio svoje
Džeko - morao je bolje
Vršajević - mati draga...kod prvog gola kao neka mlada se namjestio, drugo poluvrijeme potvrdio očekivanja javnosti
Lulić - mogao bi on i prokuhati uskoro, ako Pape nastavi sa ovom taktikom
Bičakčić - potvrdio još jednom da nema brzine i da u ovakvim tekmama treba za ruku držati suparničkog napadača
Šunjić - solidan ali u ovakvim tekmama kad nema robusnih igrača nasuprot nas, Vranješ je bolji
Bešić - najbolji naš pojedinac
Sušić - greška amidže, nije trebao igrati na domaćem terenu - bio je usr... i nastojao se što prije lopte riješiti
Prcić - sigurno da može bolje
Pjanić - totalno podbacio, nije imao svojih karakterističnih poteza i prolaza, a za penal mi je ne shvatljivo da takav
tehničar penal izvede punim
Ibišević - odradio svoje
Džeko - morao je bolje
- Arteta
#17158 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Forumski strucnjaci su prije govorili kako Bicakcic moze igrati beka.
- sadmire
#17159 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jednom utakmicom smo se vratili 15 godina unazad, kada smo lagano gubili od Malte, Estonije i slicnih reprezentacija...jos je ovo bilo na domacem terenu...
I budimo realni, postavke igre tamo vamo, nasi reprezentativci igraju u tako dobrim klubovima i imaju kao neki kvalitet da bi trebalo biti svejedno kakva je postavka, taktika i sve u utakmici kuci protiv ekipe koja nije pobijedila dvije godine i koja se nalazi 100 mjesta iza nas na rang listi...pa da su se skupili sa ulice, bez selektora i sami izmedju sebe odredili ko ce igrati, ne bi smjeli izgubiti, a kamoli ovako...hej, mi smo prije samo par mjeseci ucestvovali na svjetskom prvenstvu, a sada sa istom tom ekipom gubimo od jednog Kipra...
I budimo realni, postavke igre tamo vamo, nasi reprezentativci igraju u tako dobrim klubovima i imaju kao neki kvalitet da bi trebalo biti svejedno kakva je postavka, taktika i sve u utakmici kuci protiv ekipe koja nije pobijedila dvije godine i koja se nalazi 100 mjesta iza nas na rang listi...pa da su se skupili sa ulice, bez selektora i sami izmedju sebe odredili ko ce igrati, ne bi smjeli izgubiti, a kamoli ovako...hej, mi smo prije samo par mjeseci ucestvovali na svjetskom prvenstvu, a sada sa istom tom ekipom gubimo od jednog Kipra...
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#17160 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa da su izasli bez selektora, onako sami se rasporedili na pozicije na kjim su najbolji vjerujem da bi i pobjedili 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17161 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sva sreća ne gledam ni kad pobjeđuju ni kad gube samo pratim rezultate
jeste sramotao kao kad se gubilo protiv estonije i tako tih ekipa
pravi povratak u prošlost
nažalost jbg sad treba raditi...trudit se i nadati se povoljnim rezultatima u gostima i kod kuće
kako ćemo lako ćemo
nas pokopa u svim segmentima života
jeste sramotao kao kad se gubilo protiv estonije i tako tih ekipa
pravi povratak u prošlost
nažalost jbg sad treba raditi...trudit se i nadati se povoljnim rezultatima u gostima i kod kuće
kako ćemo lako ćemo
nas pokopa u svim segmentima života
- Drvosjeca iz Dejcica
#17162 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Slo Burner wrote:Pa da su izasli bez selektora, onako sami se rasporedili na pozicije na kjim su najbolji vjerujem da bi i pobjedili
Jel' ono Safet rek'o da ga utakmice Kipra ne interesuju, il' je samo novinarska patka, pa kao zato i neće gledati njihovu igru?
Ja također vjerujem da su se sami rasporedili da bi izvukli barem solidan remi.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 10/09/2014 09:02, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17163 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tacno je da je Susic najveci krivac za sinocnji poraz. Isto tako, tacno je i da je ekipa odigrala veoma cudnu utakmicu. Imamo rano vodstvo, protivnik nokautiran, propusti se par sansi i onda iz prve akcije primimo gol pred kraj 1. poluvremena
U drugom ko da je izasla ekipa Burundija. Nista ni s cim. Ko da smo cekali da ga primimo.
I povrh svega toga Besic pogodi precku i Pjanic fuli penal
Malo zle srece, malo lose taktike, malo lose igre ekipe....nije ni moglo drugacije.
Nego....vidim napadaju se selektor, TSS, Vrsajevic - opravdano, moram reci, a Prcic se tu i tamo spomene. Nije lose, moze bolje
ma ja, forumski igrac, ne moze da ne valja. On je bio gori od TSS-a sinoc.
Dzeko nije za kapitena.
Odbrana nam je uzas zivi. Stoperi ko dva kamena. Na Vrsajevica je bezveze trositi rijeci. Lulic igra kako igra, al nije klasicni bek. I Begovic se uklopio u tu katastrofu.
Jedina svijetla tacka - Besic. Momak igra bez obzira na sve. Mozda bih jos dodao Vedu da je odigrao bolje od ostatka ekipe.
U drugom ko da je izasla ekipa Burundija. Nista ni s cim. Ko da smo cekali da ga primimo.
I povrh svega toga Besic pogodi precku i Pjanic fuli penal
Malo zle srece, malo lose taktike, malo lose igre ekipe....nije ni moglo drugacije.
Nego....vidim napadaju se selektor, TSS, Vrsajevic - opravdano, moram reci, a Prcic se tu i tamo spomene. Nije lose, moze bolje
Dzeko nije za kapitena.
Odbrana nam je uzas zivi. Stoperi ko dva kamena. Na Vrsajevica je bezveze trositi rijeci. Lulic igra kako igra, al nije klasicni bek. I Begovic se uklopio u tu katastrofu.
Jedina svijetla tacka - Besic. Momak igra bez obzira na sve. Mozda bih jos dodao Vedu da je odigrao bolje od ostatka ekipe.
-
north
#17164 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Tačno, i time se ne pokušava amnestirati selektor...vazio sam nakon SP, jer sam tad mislio da ćemo sa njim stagnirati, pa čak i padati...on je dosegao vrhunac plasmanom na SP i on dalje od toga ne može, a sada uveliko od Nigerije to ide silaznom putanjom, naročito jer se vidi iz aviona da nema te hemije između njega i igrača a tad je prava prilika za rez i novog selektora...ali delegatima u savezu bilo mrsko sa tim se baviti....ali stoji i da smo bez selektora sinoć bili moralo se dobiti...ali stoji i to da selektor odavno zaslužuje kritiku, nakon sinoć to je još jače od žutog kartona...Slo Burner wrote:Pa da su izasli bez selektora, onako sami se rasporedili na pozicije na kjim su najbolji vjerujem da bi i pobjedili
- agent_zero
#17165 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moje neko viđenje:
1. S obzirom na sve, mislim da igrači nisu zaslužili onoliko zvižduka nakon pištaljke za kraj;
2. Sve one utakmice iz prošla dva ciklusa gdje smo imali sreće i provukli se, sinoć je ta sreća došla na naplatu;
3. Osim vede i bešića, svi ostali su manje-više podbacilli;
4. Pjanke je mislim odigrao najgoru utakmicu u reprezentativnoj karijeri. Ne ponovila se više nikad;
5. Kad su izvučene grupe, predviđao sam da ćemo teško biti drugi. Sinoćnja utakmica je to potvrdila, jer mislim da nema šanse da u 4 utakmice 3 puta pobjedimo belgiju i wales;
6. Što se golova koje smo primili tiče, prvi gol 50% kriva odbrana, 50% golman. Drugi gol klasičan za male ekipe, naša dekoncentrisanost i sporost.
I na kraju pitanje za moderaciju - zbog čega se ne može na podforum o euro 2016 kvalifikacijama? Nekakvo ovlaštenje za pristup traži.
1. S obzirom na sve, mislim da igrači nisu zaslužili onoliko zvižduka nakon pištaljke za kraj;
2. Sve one utakmice iz prošla dva ciklusa gdje smo imali sreće i provukli se, sinoć je ta sreća došla na naplatu;
3. Osim vede i bešića, svi ostali su manje-više podbacilli;
4. Pjanke je mislim odigrao najgoru utakmicu u reprezentativnoj karijeri. Ne ponovila se više nikad;
5. Kad su izvučene grupe, predviđao sam da ćemo teško biti drugi. Sinoćnja utakmica je to potvrdila, jer mislim da nema šanse da u 4 utakmice 3 puta pobjedimo belgiju i wales;
6. Što se golova koje smo primili tiče, prvi gol 50% kriva odbrana, 50% golman. Drugi gol klasičan za male ekipe, naša dekoncentrisanost i sporost.
I na kraju pitanje za moderaciju - zbog čega se ne može na podforum o euro 2016 kvalifikacijama? Nekakvo ovlaštenje za pristup traži.
Last edited by agent_zero on 10/09/2014 09:08, edited 1 time in total.
- Altsa
#17166 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
protiv nigerije je bio teski propuh a igro je spaha...da se danas raspise konkurs za selektora javili bi se treneri da bi pao na dupe..i nasi i straniluckylaka wrote:To sto ja mislim ne pika se nigdje .Ja zelim da reprezentacija ode na europsko.Kako,skim eto vi ste dole nadjite rjesenje.Otjerali smo Spahica (ustvari VI sa BHt i Ftv da se ne lazemo)sta smo dobili...propuhu u odbrani.Hajmo sutra zbog atmosfere otjerati Dzeku,Safeta ...ko ima jos da smeta ali prije toga nadjite dostojno zamjene.Samo budala,glupan,idiot,kreten moze pomisliti da sam danas gotivio Safeta.Ali kada bi ovdje napisao sta mislim dobio bi dozivotni.Hajmo mjenjati.Odmah,sutra za bolji Bih fudbal.Ali koga dovesti.It_is_a_Leclerc wrote:Daj Lucky, da se ne lažemo. Ma koji sabur, čovječe dragi.
Pa nismo mi ekipa sastavljena iz mladića od 22-25 godina, pa da gradimo reprezentaciju, i iščekujemo procvat. Mi imamo ekipu koja, realno, prolazi kroz svoj zenit. Ovakvi porazi su znak da nešto opasno ne valja. Odstranili smo "atmosferu" (odlaskom Spahiča), sad nam preostaju igrači ili selektor ? Šta ti misliš ?
- vozač
#17167 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
sa ovakvim nastupom nemamo šta tražiti i bićemo sretni ako u naredne dvije utakmice uspijemo uzeti 2 boda, a ako nas vels pomete (što nije nemoguće) poslije toga slijedi neviđena blamaža u bastionu BH fudbala pred maksimalno 5-6 hiljada navijača željnih samo papetove krvi, a koji misle da su kupovinom karte dobili ekskluzivno pravo da jebu sve što im padne na pamet svima na terenu... e to će tek da bude opštenarodno veselje, utakmica gdje ćemo da vidimo bosance i hercegovce u pravom svjetlu
safete, nek ti je bog na pomoći ako ne dobiješ vels, a bojim se da bi priču mogli vrlo lako završiti na samom početku ili da strepimo i čekamo da drugi odigraju međusobno ikseve pa da nam se nešto poklopi k'o pred utakmicu sa dancima na koševu
p.s. pretpostavljam da će i cijena ulaznica za bastion biti na nivou, oko 60 KM
safete, nek ti je bog na pomoći ako ne dobiješ vels, a bojim se da bi priču mogli vrlo lako završiti na samom početku ili da strepimo i čekamo da drugi odigraju međusobno ikseve pa da nam se nešto poklopi k'o pred utakmicu sa dancima na koševu
p.s. pretpostavljam da će i cijena ulaznica za bastion biti na nivou, oko 60 KM
- OldMayor
#17168 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mene je sad strah da sve ne razjebemo, a mislim da smo na dobrom putu.
Ovaj poraz bi nas mogao kostati direktnog plasmana, te vjerovatno i hoce.
Ovaj poraz bi nas mogao kostati direktnog plasmana, te vjerovatno i hoce.
- OldMayor
#17169 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma sinoc jednostavno sve sto je moglo poci po zlu, poslo je.
- Begovic npr. nikad nesigurniji. Prvi gol je morao bolje reagovati.
- Dzeko dobio nekoliko lijepih lopti, nista.
- Pjanke izmedju ostalog i penal promasi.
itd itd.
Jbg, kad ti se tako poklopi 5-6 losih stvari poraz je neizbjezan. A mi uvijek imamo jednu konstantu koja je losa, tako da je dovoljno jos 2-3 i najebali smo.
itd itd.
Jbg, kad ti se tako poklopi 5-6 losih stvari poraz je neizbjezan. A mi uvijek imamo jednu konstantu koja je losa, tako da je dovoljno jos 2-3 i najebali smo.
- Herr Flick
#17170 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Mi u ovoj utakmici uopste nismo imali krila,nije imao ko probit po strani,ovo me podsjeca na utakmicu protiv Nigerije.Pape nazalost jos jednom dokazao da je velika takticka neznalica
- ultima_palabra
#17171 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa ne možeš zlo raditi, a dobrom se nadati... šupcima i sreća okrene leđa.OldMayor wrote:Ma sinoc jednostavno sve sto je moglo poci po zlu, poslo je.
itd itd.
- BarbaDue
#17172 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ovdje je sve rečeno, ne treba ništa dodavati.sadmire wrote:jednom utakmicom smo se vratili 15 godina unazad, kada smo lagano gubili od Malte, Estonije i slicnih reprezentacija...jos je ovo bilo na domacem terenu...
P.S. meni sve na pameti ono kada na poluvremenu komentator govori da je na zvaničnoj UEFA-inoj stranici rezultat 1:2 slučajnost ili...?
-
missko
#17173 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vratite se Allaha vam

- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#17174 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Igrao je Spaha ali nismo imali lijevog beka. I ono su bile Đurine kućne čarolije.Altsa wrote: protiv nigerije je bio teski propuh a igro je spaha...da se danas raspise konkurs za selektora javili bi se treneri da bi pao na dupe..i nasi i strani
Ovoj ekipi još uvijek k'o hljeb trebaju i Spaha i Miske. Spaha je još uvijek puno brži i eksplozivniji od ostatka ove, nazovi odbrane a što se Misketa tiče, jedini je koji, makar s' klupe, nekim mangupskim potezom može napraviti preokret.
- shake69
#17175 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
I nakon prospavane noci, kao i vecina ovdje, mislim da je Pape iskljucivi krivac. Losa selekcija, priprema, taktika, sve. Kakvu selektor salje poruku jednom Mujdzi na klupi koji nikada ne bi dupe okrenuo poput Avdije onom Kipraninu kad je nabacio 1:0 vec bi isao aagresivnije i blokirao sut. Da je Mujdza uvezao dvije tekme u reprezentaciji bila bi to poruka i treneru Freiburga a ovako je udruzio snage da momka koji se bar trudi i u defanzivi zna posao prije vremena posaljeu penziju. Ista poruka je i Salihovicu koji ce betonirati sada klupu u Hoffenheimu, a loss je isaret dao i Medunjaninu, Hajrovicu...
Na kraju, upravo je Safet podcijenio Kiprane kada ga 'nisu zanimali' i kada im je postavio eksperimentalnu postavu s neiskusnim igracima nabacanim u sredinu, bez krila i bekovima koji to nisu.
Ne znam mogu li cuda da se dese, ali u Cardiffu bi sada i bod bio lijep uspjeh.
Na kraju, upravo je Safet podcijenio Kiprane kada ga 'nisu zanimali' i kada im je postavio eksperimentalnu postavu s neiskusnim igracima nabacanim u sredinu, bez krila i bekovima koji to nisu.
Ne znam mogu li cuda da se dese, ali u Cardiffu bi sada i bod bio lijep uspjeh.