Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#2376 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Buffon otisao sa terena u starosnu penziju sa 40 godina golmanskog staza.Branio do 45-e 
- muha_sa
#2377 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Carlos Tevez🎙: "Mnogi ljudi su me kritikovali jer sam otišao u Kinu. Ali u stvarnosti, oni ne znaju moju priču. Slušajte, reći ću vam nešto. Odlazak u Corinthians je bio trenutak prije i poslije u mojoj karijeri.
Tim transferom zaradio sam mnogo novca. Ali, znate šta sam uradio? Rekao sam svom agentu da ne želim taj novac, želio sam samo da kupim 15 kuća i izvučem svoju porodicu iz Fuerte Apachea.
Niko ovo ne zna, ali ja pokušavam da podržim 15 porodica, uključujući svoju braću, stričeve, itd. A ako počnete brojati, to je otprilike 60 ljudi.
Sve što sam uradio bilo je zato što želim da nova generacija Tévezovih bude bolja, da imaju dobro obrazovanje i da ne prolaze kroz ono kroz šta sam ja prošao."

Tim transferom zaradio sam mnogo novca. Ali, znate šta sam uradio? Rekao sam svom agentu da ne želim taj novac, želio sam samo da kupim 15 kuća i izvučem svoju porodicu iz Fuerte Apachea.
Niko ovo ne zna, ali ja pokušavam da podržim 15 porodica, uključujući svoju braću, stričeve, itd. A ako počnete brojati, to je otprilike 60 ljudi.
Sve što sam uradio bilo je zato što želim da nova generacija Tévezovih bude bolja, da imaju dobro obrazovanje i da ne prolaze kroz ono kroz šta sam ja prošao."

- dječak sa šibicama
#2378 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Sjecam se kad je Goran Milic isao u posjetu Fuerte Apacheu, da uslika balkon Tevezovog rodnog stana, policija ne smije da ide u pratnji kazu necemo mi, na kraju dobio pratnju neke privatne milicije iz kvarta jer ne smije ni sam, ne bi se zivi vratili on i kamerman 
- muha_sa
#2379 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Koliko surovo, ali i koliko je Ferguson bio svestan Barsine snage u tom trenutku. Ipak nije svejedno kada najveći trener ikada kaže u toku utakmice - Gotovo je...

- muha_sa
#2381 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Miroslav Klose 🗣: "Zašto sam prestao igrati nogomet? Odgovor je veoma jednostavan.
Više nisam mogao prepoznati igru koju sam najviše volio.
Danas mladi nogometaši razmišljaju o drugim stvarima. Kao dijete, mislio sam samo o treningu i kako ću jednog dana postati neko u nogometu.
Primjera radi, u Laziju sam nakon svakog treninga ulazio u bure puno ledene vode kako bih spriječio povrede, a onda bih pokupio lopte koje smo koristili na treningu u torbu. Za mlađe momke u timu to je bilo poniženje.
Čudno su me gledali i pitali: 'Zašto to radiš? To nije tvoj posao'. Pomislio bih: 'Čovječe, zar je moguće da vi od 20 godina ne možete pomoći radniku u klubu koji ima 60 godina'.
Danas svi više razmišljaju o tome da upare kopačke i čarape, da voze dobra i skupa auta, da potpisuju ugovore sa sponzorima.
Zanima ih samo slikanje, dok je za mene jedino bio važan nogomet u najčišćem obliku."

Danas mladi nogometaši razmišljaju o drugim stvarima. Kao dijete, mislio sam samo o treningu i kako ću jednog dana postati neko u nogometu.
Primjera radi, u Laziju sam nakon svakog treninga ulazio u bure puno ledene vode kako bih spriječio povrede, a onda bih pokupio lopte koje smo koristili na treningu u torbu. Za mlađe momke u timu to je bilo poniženje.
Čudno su me gledali i pitali: 'Zašto to radiš? To nije tvoj posao'. Pomislio bih: 'Čovječe, zar je moguće da vi od 20 godina ne možete pomoći radniku u klubu koji ima 60 godina'.
Danas svi više razmišljaju o tome da upare kopačke i čarape, da voze dobra i skupa auta, da potpisuju ugovore sa sponzorima.
Zanima ih samo slikanje, dok je za mene jedino bio važan nogomet u najčišćem obliku."

- Point.
- Logovan
-
TheMule
#2384 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ovo me podsjetilo na Erika Kantonu koji je presto igrati fudbal zbog slicnih razloga. U njegovom slucaju problem nisu bili igraci vec moderna uprava. Bio mu je vazan fudbal u najciscem obliku, a ovi iz kluba su koristili njegovo ime i slike u razne marketinske kampanje s kojim on nije htio da bude povezan. Jos se i trudio par godina da dovedu Zidana, a uprava ko fol nije dala pare. Kad je Zidane otiso u Juventus, njemu prekipilo, jer nisu postovali njegovo misljenje, i covjek otiso u penziju sa 30 godina...muha_sa wrote: ↑01/10/2025 06:59 Miroslav Klose 🗣: "Zašto sam prestao igrati nogomet? Odgovor je veoma jednostavan.
![]()
- muha_sa
#2385 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Peter Crouch: “Upoznao sam Ronalda jednom. Pio je i imao je pepeljaru na stomaku. Svaki put kada je popio pivo, supermodel mu je donio još jedno. Nadao sam se da će reći: ‘Oh, ti si Crouch!’ Ali nije imao pojma ko sam ja. Slikali smo se i otišao sam."

- Logovan
- Ajduk
#2387 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Nacionalni stadion u Surčinu gradnja..
- dječak sa šibicama
#2388 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto

Ronaldo Nazario i Ronaldinjo su prekucali igru, ljudi su presli igricu do kraja nisu imali vise sta pokazati, Ronalda niko nije mogao cuvati, cudo od igraca. I sta ce nego cuga hrana droga koke bikiniji zurke izlasci trosi pare
- ultima_palabra
#2389 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Prekucali su i Messi i CR po vise puta, pa eno opet ganjaju titule i rekorde sa 40. Drugaciji mentalitet.
-
Osmi Socrates
#2390 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Koga interesuje, nokaut faza SP U20 je u toku.
-
Osmi Socrates
#2391 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Maroko - Argentina u finalu SP U20. Za treće mjesto, Kolumbija - Francuska.
Koliko sam gledao, Maroko je najbolja ekipa na ovom prvenstvu. Rszmontirali su nekoliko timova, među kojima su i Španija i Brazil. Ali kao da je ovo suđeno Argentini.
I upada u oči da su polufinalisti ovog prvenstva skoro isti kao i polufinalisti u Kataru. Samo što je umjesto Hrvatske Kolumbija. Gdje se radi dobro, radi se u svim kategorijama.
Koliko sam gledao, Maroko je najbolja ekipa na ovom prvenstvu. Rszmontirali su nekoliko timova, među kojima su i Španija i Brazil. Ali kao da je ovo suđeno Argentini.
I upada u oči da su polufinalisti ovog prvenstva skoro isti kao i polufinalisti u Kataru. Samo što je umjesto Hrvatske Kolumbija. Gdje se radi dobro, radi se u svim kategorijama.
-
Messier
#2392 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Hask - Inker, nedjelja u 11.
Imamo 47 baklji, skupljamo lovu da ih bude 100.
4 liga hnl
Ovi su igrali prvu ligu, nama uzeli stadion 46te, Maksimir Dinamu
Imamo 47 baklji, skupljamo lovu da ih bude 100.
4 liga hnl
Ovi su igrali prvu ligu, nama uzeli stadion 46te, Maksimir Dinamu
-
Messier
#2393 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Evo, rijesio sam ulaz.
Jos da dijete nadjem
Ima vas 200, koji je moj?
Svi isti, oznojeni.
Jos da dijete nadjem
Ima vas 200, koji je moj?
Svi isti, oznojeni.
- Point.
#2394 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Zar nije Inker nekad igrao u 1.HNL?
-
Messier
- Didier
#2396 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Evo malo i o Vujadinu, ne znam je li se negdje drugo pričalo. Stefan ga brani 
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2397 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Sta je u pitanju, nisam u toku
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2398 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Zenu prevario sa trandzom
Navodno ima snimak
-
tokio25
-
Messier
#2400 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Jedini klub koji igra i nikad ne pobjedjuje.
Kaze vlasnik..pa vodili smo na poluvremenu..
Jesmo, al smo izgubili 1 : 5
Nismo nikoga dobili od prije korone, i sumnjamo da cemo ikoga dobiti u sljedece dvije godine.
I nije nas briga..ispasti ne mozemo
Imamo korejca svo vrijeme napada na nas gol.
Opasnost
Kaze vlasnik..pa vodili smo na poluvremenu..
Jesmo, al smo izgubili 1 : 5
Nismo nikoga dobili od prije korone, i sumnjamo da cemo ikoga dobiti u sljedece dvije godine.
I nije nas briga..ispasti ne mozemo
Imamo korejca svo vrijeme napada na nas gol.
Opasnost