Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
armin00

#2726 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by armin00 »

eto ko ne zna sta obuc, BHF Shop ce majice za ovu tekmu imat u slobodnoj prodaji, Edin H. je postavio slike na prosloj stranici :)
Ferhunde

#2727 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Ferhunde »

Uplaćen aranžman za Pariz, kupljene karte za Bilino polje za Luksembrug, još 5 tj. 6 dana... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Evo da se i ja pridružim ovim zahvalama, prije svega tebi druže "specifikacija" na ovako iscrpnim i detaljnim odgovorima svima koji te pitaju određene detalje u vezi grada itd. svaka čast druže...takođe i svima ostalim dobronamjernim na ovom forumu a posebno "čežnji" na ovome što nam je zaželjela sretan put itd. :thumbup:
mostarurscu

#2728 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

armin00 wrote:eto ko ne zna sta obuc, BHF Shop ce majice za ovu tekmu imat u slobodnoj prodaji, Edin H. je postavio slike na prosloj stranici :)
bezze majice ...

rađe ću obući običnu bijelu Levisovu i šal oko vrata ..
mostarurscu

#2729 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mostarurscu »

ovo mi je odlična , trebali su nešto ovako napraviti ..

Image
king31

#2730 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by king31 »

mostarurscu wrote:
Edin H. wrote:
mostarurscu wrote: ma bitno je dobiti još kojeg navijača u Parizu koji se još uvijek koleba da li ići ili ne .. :bih:
Pardon, mislio si reci simpatizera :-)

ti si na avatar trebo stavit Mrguda iz Štrumpfova , a ne Alana Forda :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:
king31

#2731 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by king31 »

malo da dopunim i sa vremenskom prognozom :) , al haj ga znaj !

http://uk.weather.com/weather/10day-Paris-FRXX0076
armin00

#2732 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by armin00 »

nisi trebo postavljat ovu prognozu, sad kad izbije panika ovdje: prehladicemo se, istopicemo se.... :D
slusam.ba

#2733 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by slusam.ba »

specifikacija wrote:
mostarurscu wrote:evo taman lunjam po ovim Pariškim kvartovima pa nabasah izgleda do ovog BHF trga nekako .. :D

Image
Strasna stvar, mozes sve obici :)

Specifikacija: Ima li sta zanimljivo za obici u kvartu La Chapelle il ublizini kvarta? :idea:
specifikacija

#2734 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

Ferhunde wrote:Uplaćen aranžman za Pariz, kupljene karte za Bilino polje za Luksembrug, još 5 tj. 6 dana... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Evo da se i ja pridružim ovim zahvalama, prije svega tebi druže "specifikacija" na ovako iscrpnim i detaljnim odgovorima svima koji te pitaju određene detalje u vezi grada itd. svaka čast druže...takođe i svima ostalim dobronamjernim na ovom forumu a posebno "čežnji" na ovome što nam je zaželjela sretan put itd. :thumbup:
Zahvaljujem na lijepim rijecima! Zelim ti sretan i ugodan put do Pariza! :)
king31

#2735 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by king31 »

specifikacija

#2736 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

@slusam.ba

Sigurno se neces dosadjivati :D Predlazem da prvo odes u kvart " Barbès Rochechouart", koji te nece oduseviti nadnaravnom ljepotom, ali ce te iznenaditi nevjerovatnim spojem raznoraznih kultura koje se ukrstaju na ulicama grada, stvarajuci jednu specificnu sliku! Mozda ces katkad pomisliti da si jedini bijelac na ulici, ali nemoj da te to obeshrabri :D,te nastavi smjelo koracati ka Montmartru. Obavezno posjeti crkvu Sacre Coeur i trg Salvador Dali, - to je vec neka druga dimenzija, i izgubi se u spletu svih tih nevjerovatnih ulicica sto se spustaju prema Pigallu. Tu se nalaze oni " bezobrazni" shopovi, katkad inspirativnog karaktera :)

Sto ides juznije, grad ce sve vise poprimati one savrsenije crte, ali ta razlicitost u arhitekturi i ljudima je vrlo interesantna! Ne znam sta tacno volis, ali u Parizu je puno toga preporucljivo :

Ako si mlad i mozes " pedalati", onda klikni na sljedeci link:
http://en.velib.paris.fr/

I onda uzivaj u carima koje ti se pruzaju na dlanu, pod uslovom da ne pada kisa :D i obidji Pariz, sto nije neizvodljivo! Predlazem : Jelisejska Polja, trg Trokadero,Ajfelov toranj, muzej Invalidi - tu je Napoleonov grob, trg Konkord, crkvu Madlenu, muzej Louvre, crkvu Notre Dame, Panteon, i sl. U hotelu ce ti dati mapu/plan grada, a ti sva ova mjesta pronadji na istoj, i odvazi se na ovu putesestviju :-D

Nadam se da sam bio od koristi :D i zelim ugodan dan svim prisutnim forumasima.
Citamo se veceras :)
slusam.ba

#2737 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by slusam.ba »

specifikacija wrote:@slusam.ba

Sigurno se neces dosadjivati :D Predlazem da prvo odes u kvart " Barbès Rochechouart", koji te nece oduseviti nadnaravnom ljepotom, ali ce te iznenaditi nevjerovatnim spojem raznoraznih kultura koje se ukrstaju na ulicama grada, stvarajuci jednu specificnu sliku! Mozda ces katkad pomisliti da si jedini bijelac na ulici, ali nemoj da te to obeshrabri :D,te nastavi smjelo koracati ka Montmartru. Obavezno posjeti crkvu Sacre Coeur i trg Salvador Dali, - to je vec neka druga dimenzija, i izgubi se u spletu svih tih nevjerovatnih ulicica sto se spustaju prema Pigallu. Tu se nalaze oni " bezobrazni" shopovi, katkad inspirativnog karaktera :)

Sto ides juznije, grad ce sve vise poprimati one savrsenije crte, ali ta razlicitost u arhitekturi i ljudima je vrlo interesantna! Ne znam sta tacno volis, ali u Parizu je puno toga preporucljivo :

I onda uzivaj u carima koje ti se pruzaju na dlanu, pod uslovom da ne pada kisa :D i obidji Pariz, sto nije neizvodljivo! Predlazem : Jelisejska Polja, trg Trokadero,Ajfelov toranj, muzej Invalidi - tu je Napoleonov grob, trg Konkord, crkvu Madlenu, muzej Louvre, crkvu Notre Dame, Panteon, i sl. U hotelu ce ti dati mapu/plan grada, a ti sva ova mjesta pronadji na istoj, i odvazi se na ovu putesestviju :-D

hvala na info...tu smo tri dana a to je premalo da bi se sve vidjelo...inace muzeje i poznate znamenitosti mogu se vidjet i na tv...vise me zanima onaj istinski duh pariza mimo turistickih ruti..naravno trudit cemo se da vidimo bar nesto i od simbola tvog grada ...
specifikacija

#2738 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by specifikacija »

slusam.ba wrote:

hvala na info...tu smo tri dana a to je premalo da bi se sve vidjelo...inace muzeje i poznate znamenitosti mogu se vidjet i na tv...vise me zanima onaj istinski duh pariza mimo turistickih ruti..naravno trudit cemo se da vidimo bar nesto i od simbola tvog grada ...
Onda posjeti sljedece kvartove : " Montmartre" Le Marais","Saint Michel","Saint Germain des Prés", otok " Cité. To su jako lijepi i neobicni kvartovi. Predlazem i ova, ne bas tako lijepa mjesta, ali i u njima je opsteprisutan, trazeni duh Pariza: " Belleville, Barbès - gore opisan, " Bastille", te kvart " Saint Maure - Oberkampf"!
Posebnu paznju posveti kvartu " Le Marais"

Nisam ti ne predlagao da posjetis sve muzeje i sve oznacene znamenitosti, ali lokacije, na kojima se nalaze iste,odisu posebnom bojom. I te suprotnosti koje ih vezu, zaista su intrigantne. Da ne bi gubio vrijeme po metroima, predlozio sam da koristis bickl, sto i jeste turisticka atrakcija koja ti pruza mogucnost da bolje upoznas grad,njegovu arhitekturu, te naposljetku i ljude- uopste duh Pariza!

i za kraj, Pariz je grad - muzej, i sve je turisticka atrakcija!

Lijep pozdrav!

P.S. Ovo nije moj grad!
Chuckie

#2739 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

Čujem da su neki dobivali poziv iz SolAzura oko detalja polaska, ja još nisam!?!
mekaba

#2740 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mekaba »

mostarurscu wrote:ovo mi je odlična , trebali su nešto ovako napraviti ..

Image
Imam istu, odnosno kcerka ima a kupila je za 20 KM na Otoci (pijaca). Ja sam nasao istu samo plave boje za 15 KM na pijaci sa druge strane Miljacke kad se krene prema Buca potoku.Majice su extra za ovo para.Do dushe moje su kratkih rukava. Toplo preporucujem :bih: :bih:
Last edited by mekaba on 02/10/2011 19:34, edited 1 time in total.
Chuckie

#2741 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Chuckie »

Da je samo kratki rukav, ovako mi ko pidžama :D
mekaba

#2742 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by mekaba »

Chuckie wrote:Da je samo kratki rukav, ovako mi ko pidžama :D
Ima sad sam ja prepravio moj zadnji post.Kod mene su kratkih rukava.Na pijacama po 15 maruna :thumbup:
Hodidid

#2743 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Hodidid »

Koliko ce nas bitì? Ima li sanse da naguramo na 20 000? :D
Hodidid

#2744 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by Hodidid »

mekaba wrote:
mostarurscu wrote:ovo mi je odlična , trebali su nešto ovako napraviti ..

Image
Imam istu, odnosno kcerka ima a kupila je za 20 KM na Otoci (pijaca). Ja sam nasao istu samo plave boje za 15 KM na pijaci sa druge strane Miljacke kad se krene prema Buca potoku.Majice su extra za ovo para.Do dushe moje su kratkih rukava. Toplo preporucujem :bih: :bih:
Odlican design. Budem sebi nabavio. Jel imaju samo bijele?
sito_i_reseto

#2745 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by sito_i_reseto »

ako je vjerovat, onda nas ocekuje onako, suncano uz umjerenu kisu :lol: ; do nekih 19c

http://uk.weather.com/weather/dailyDeta ... 6?dayNum=9
motorola01

#2746 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by motorola01 »

Stvarno zna li neko gdje ce biti smjesteni ljudi koji idu sa centrotransom???Cuo sam jedino to da gdje god da ides sa centrotransom,hotel bude na nivou i na finom mjestu,pa sad..
azrica87

#2747 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by azrica87 »

i'm back :skoljka:
slusam.ba

#2748 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by slusam.ba »

specifikacija wrote:
slusam.ba wrote:

Onda posjeti sljedece kvartove : " Montmartre" Le Marais","Saint Michel","Saint Germain des Prés", otok " Cité. To su jako lijepi i neobicni kvartovi. Predlazem i ova, ne bas tako lijepa mjesta, ali i u njima je opsteprisutan, trazeni duh Pariza: " Belleville, Barbès - gore opisan, " Bastille", te kvart " Saint Maure - Oberkampf"!
Posebnu paznju posveti kvartu " Le Marais"

Nisam ti ne predlagao da posjetis sve muzeje i sve oznacene znamenitosti, ali lokacije, na kojima se nalaze iste,odisu posebnom bojom. I te suprotnosti koje ih vezu, zaista su intrigantne. Da ne bi gubio vrijeme po metroima, predlozio sam da koristis bickl, sto i jeste turisticka atrakcija koja ti pruza mogucnost da bolje upoznas grad,njegovu arhitekturu, te naposljetku i ljude- uopste duh Pariza!

i za kraj, Pariz je grad - muzej, i sve je turisticka atrakcija!

Lijep pozdrav!

P.S. Ovo nije moj grad!
jos jednom veliko HVALA na svim info. imam jos samo jedno pitanje, znas li gdje se moze gledati tekma protiv luksemburga u parizu neki od nas dolze u naredni petak?????????? :bih:
čežnja

#2749 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by čežnja »

specifikacija wrote:@ceznja, sto se tice fotkice,smislicu vec nesto. I da, dobiti Francuze usred Pariza ce biti velicanstveni cin koji ce se fantasticno proslaviti, ne samo na jugoistocnoj tribini stadiona, vec i na ulicama Sarajeva, a ti ces biti sudionik tog nezaboravnog dogadjaja. I to je dozivljaj :-D
Upravo sa takvim nacinom razmisljanja ja tjesim sebe samu :-D Bar cu biti u Zenici na utakmici i odmah mi je lakse.
čežnja

#2750 Re: Francuska - BiH (Pariz, 11. Oktobar 2011- Karte/Prevoz...)

Post by čežnja »

Ferhunde wrote:Uplaćen aranžman za Pariz, kupljene karte za Bilino polje za Luksembrug, još 5 tj. 6 dana... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nema na cemu! :)
Locked