Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mostarurscu wrote:dobar je taj prijedlog za okupljanje u ponedeljak mada mi po programu čini mi se imamo tu večer nocnu posjetu ajfelovom tornju pa bi možda mogli poslije toga doći..
a kakav je taj Latinski kvart ? tamo smo u nedelju naveče isto po programu pa ako je dobro da ponovimo u ponedeljak ...taman ćemo se malo i ušteliti, gdje , šta , kako ...
To je preko puta crkve Notre Dame, te nedaleko od Louvre. Blizu ti je Panteon - grobnica velikana, i univerzitet Sorbonne (Sorbona). U latinskoj su smjesteni restorancici, uglavnom brza grcko-turska hrana. Mozes kupiti kod Grka sve sto se jede i kod nas, osim raznoraznih pita I nije toliko lose, ali im je kafa odlicna, ista nasa Zovu je grcka kafa
Uzgred, Francuzi imaju ocajnu kafu. Ono je uzas!
Posjeti i Saint Germain kvart, to je odmah s druge strane one fontane St Michel, koju ne mozes nikako promasiti kada budes u tom kvartu Mjesto je odlicno, i imas puno Irish pub-va, kao i onih klasicnih francuskih kafica - staromodni izgled Prelijepo, a sve je smjesteno u spletu krivudavih ulicica
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 11:57, edited 1 time in total.
vozač wrote:znači ipak oprez, pogotovo u manjim grupicama nije naodmet,
a kad se skupimo u "barem trocifrenom broju" onda povaditi sve rekvizite i "hajmo bosno, bosno, bosno, hajmo hercegovino"
Pa, mislim da je oprez prejaka rijec. Da si sam, te da se nadjes u nekom predgradju kao nas Eborg, i da sretnes grupica od 5 crnaca/Arapa, mozda, ali mozda bi ti neko nesto dobacio, pokusao ukrasti Iphone, ili bilo kakav telefon. Ali, to se ne dogadja cesto. Nisam ni ja referenca za neku snagu, niti fizickom pojavom odajem taj utisak, pa nikada nisam imao pb!
A to za navijanje stoji
Last edited by specifikacija on 26/09/2011 12:16, edited 1 time in total.
mostarurscu wrote:dobar je taj prijedlog za okupljanje u ponedeljak mada mi po programu čini mi se imamo tu večer nocnu posjetu ajfelovom tornju pa bi možda mogli poslije toga doći..
a kakav je taj Latinski kvart ? tamo smo u nedelju naveče isto po programu pa ako je dobro da ponovimo u ponedeljak ...taman ćemo se malo i ušteliti, gdje , šta , kako ...
To je preko puta crkve Notre Dame, te nedaleko od Louvre. Blizu ti je Panteon - grobnica velikana, i univerzitet Sorbonne (Sorbona). U latinskoj su smjesteni restorancici, uglavnom brza grcko-turska hrana. Mozes kupiti kod Grka sve sto se jede i kod nas, osim raznoraznih pita I nije toliko lose, ali im je kafa odlicna, ista nasa Zovu je grcka kafa
Posjeti i Saint Germain kvart, to je odmah s druge strane one fontane St Michel, koju ne mozes nikako promasiti kada budes u tom kvartu Mjesto je odlicno, i imas puno Irish pub-va, kao i onih klasicnih francuskih kafica - staromodni izgled Prelijepo, a sve je smjesteno u spletu krivudavih ulicica
hvala na korisnim informacijama , zapisujem ovo što mi ti kažeš
umalo ne zaboravih , pisali smo vec o tome i koliko se sjecam ti si rekao da aparati nisu problem za unijeti na stadion medjutim sad se pojavila informacija na facebooku da će ipak biti zabranjeni ..
znaš li išta o tome i hoćeš li moći to 100% provjeriti?
Za one koji zele da koriste internet u Parizu, predlazem da odu u Apple radnjice. Prva se nalazi u kompleksu muzeja Louvre, i usluge neta se mogu neograniceno koristiti. I sve je free.
Druga radnjica je smjestena u jako lijepoj zgradi izmedju robne kuce La fayette i Opere, i prepoznatljiva je po tome sto se na zgradi nalazi ona crna, gusarska zastava sa logom Apple kompanije
Jedini problem je tastatura, jer raspored slova nije isti kao kod nas! To moze da iznervira covjeka
umalo ne zaboravih , pisali smo vec o tome i koliko se sjecam ti si rekao da aparati nisu problem za unijeti na stadion medjutim sad se pojavila informacija na facebooku da će ipak biti zabranjeni ..
Pitao poznanika koji cesto odlazi na stadione, i on mi je potvrdio da nije zabranjeno.
Evo i dokaza:
Nama su Irci referenca za sve
"Zuje kamere i skljocaju fotoaparati sa svih strana "
Zaista sam pitao nekoliko ljudi, i svi su me cudno gledali kada sam postavio to pitanje. Provjeravao sam i na fr. forumu. Predlazem svim zainteresovanim da posjete neki forum na eng. jeziku, jer su sigurno i Irci postavljali isto pitanje!
Uzgred, to su nasi napisali na FB zato sto su na karti u PDF formatu vidjeli prekrizen fotoaparatic, pored "gomile" drugih stvari koje su, isto tako prekrizene!
Provjericu jos jednom! A siguran sam da ce to isto i drugi uraditi!
hvala na korisnim informacijama , zapisujem ovo što mi ti kažeš
Za ona " bezobrazna mjesta" i samo za musku raju, saljem ti PP
Pitao poznanika koji cesto odlazi na stadione, i on mi je potvrdio da nije zabranjeno.
Evo i dokaza:
Zaista sam pitao nekoliko ljudi, i svi su me cudno gledali kada sam postavio to pitanje. Provjeravao sam i na fr. forumu. Predlazem svim zainteresovanim da posjete neki forum na eng. jeziku, jer su sigurno i Irci postavljali isto pitanje! Uzgred, to su nasi napisali na FB zato sto su na karti u PDF formatu vidjeli prekrizen fotoaparatic, pored "gomile" drugih stvari koje su, isto tako prekrizene!
da , upravo zbog toga se pojavila ta informacija tj. dezinformcija nadam se ...
Viza za Svicarsku ne treba jer je i Svica u Schengenu. Zaustavice vas na granici samo da kupite vinjetu za autoput(CHF 40 za godinu dana. Drugih vinjeta nema).
Zvao sam "Stade de France" i potvrdili su mi da se fotoaparati ne nalaze na listi zabranjenih predmeta!Dakle, isti se bez problema mogu unijeti na stadion!
Ukoliko neka sumnje u istinitost mog iskaza, neka nazove sljedeci broj i sam/a se uvjeri : 00 33 1 55 93 00 00
Molim da se informacija prosiri i na FB! - nemam profil, tako da nista ne mogu tamo pisati
Volio/zelio bih da jos neko provjeri ovu informaciju putem telefona/email-a!
Evo i dokaza:
Zaista sam pitao nekoliko ljudi, i svi su me cudno gledali kada sam postavio to pitanje. Provjeravao sam i na fr. forumu. Predlazem svim zainteresovanim da posjete neki forum na eng. jeziku, jer su sigurno i Irci postavljali isto pitanje! Uzgred, to su nasi napisali na FB zato sto su na karti u PDF formatu vidjeli prekrizen fotoaparatic, pored "gomile" drugih stvari koje su, isto tako prekrizene!
da , upravo zbog toga se pojavila ta informacija tj. dezinformcija nadam se ...
a ti ipak provjeri još jednom
Stvarno ne kontam koji ce vam djavo fotoaparati i kamere na utakmici kao da ste fotoreporteri, Da pitate mogu li se i koji transovi unijeti, kako ih zakaciti jer to kadkada moze biti problem, neke ideje oko koreografije, to bih razumio.
Bez obzira za kamere tesko cete saznati do samoga dana utakmice, jer to ovisi i koliko ce nas Savez nahajcati Francuze protiv nas kao sto su recimo uradili u Estoniji i Portugalu, pa su recimo i bezvezne transove koji nisu bili protiv Saveza uzimali.
Taj znak pocesto stoji na ulaznicama na raznim stadionama, ali da li ce oni to isforsirati ili ne ko zna.
U Portugalu nisu pustali da se bilo sta unese osim mobitela, sjecam se raje koja su vracena, jer su stipse , pa nisu htjeli da poklone kamere portugalskom obezbjedjenju.
Ali evo sada tek vidjeh da je specifikacija provjerio, pa valjda je to to.
ma ne vjerujem da će praviti probleme oko aparata, pa ko onoliko blica na utakmicama, to je smiješno, osim toga kakve fajde od zabrane kad na mobitelu svi imaju nekakvu kameru, ne vidim ikakvog smisla da se to zabranjuje
e sad problem bi mogao biti, tako su mi pričala raja koja su bila u portugalu, ako dođe neki entuzijasta sa nekom profesionalnom kamerom, u prevodu ona velika skalamerija koja ide na rame, to je recimo bio problem u portugalu i oko toga je izbila i frka jer su neki od bh navijača htjeli s tim na stadion, što im normalno nisu dopustili i onda su portugalci po priči naših šupci i tako dalje,mislim da malo realnosti u svemu nije naodmet
također ne vjerujem da će i tumbati navijače, neko priča kao sabiće sve naše navijače u jedan dio, mislim da se i tu pretjeruje, pa šta sad treba, neko plati kartu od 80 eura i ulazi na stadion gdje su sva mjesta numerisana, gdje dolaziš 5 minuta pred utakmicu i na vratima ti neko kaže "haj ti momak na jug, tamo su vaši"
Photographing, filming and audio recordings are prohibited in the Stade de France without express authorization delivered by the Stade de France Consortium or persons duly empowered to do so by the Consortium.
Similarly, no installs or technical facilities may be photographed, filmed or recorded without such an authorization. Tolerance is granted to amateurs using neither a stand nor a flash when taking their pictures, although the Stade de France Consortium reserves the right to prohibit any and all types of photographing, filming and recordings in certain areas or during certain events which shall be specially identified as such.
piše u pravilima da neće moći ući ovi koji se osjete na alkohol