FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
manijak1

#2101 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by manijak1 »

Druže , izvini ja preletio .....štaš kad idem na prvu , neoprezno :D
Leopard_SA

#2102 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Leopard_SA »

megaman4 wrote:
Leopard_SA wrote:Jedno pitanje za forumase koji bolje poznaju situaciju unutar kluba.
Da li neko zna koliko je otprilike kostao stadion Vrapcici. Znaci sve sto je izgradjeno(tribine, klupske prostorije itd.)
Unaprijed hvala
Evo ti cifara:

Pomocni teren: 600.000 KM
ViP tribina sa krovom i stolicama i nadogradnjom dodatna dva sektora (lijevi i desni): 500.000 KM
Stolice na Sjevernoj tribini: 190.000 KM
WC-ovi ispod Sjeverne tribine: 130.000 KM
Trafo za reflektore: 50.000 KM
Reflektori koji su vec uplaceni ce kostati cca 600.000 KM

Ovo je sto se zna sto je dosad ulozeno u Stadion u zadnje 3 godine jer je bilo jos sitnih radova.

Plus nabavljene su nove sprave iz inostranstva za ravnanje terena te nove kosilice i prskalice za teren.

I za kraj: glavni sponzor je Velezu kupio Led semafor i led reklame u duzini od 140 metara koje bi trebalo biti montirano do utakmice sa Celikom.

Ubrzo idu nove akcije za Stadion a na jesen ide nova Crvena noc za Stadion i infrastrukturu.
Samo jos jedno pitanje, da li su prostorije koje treba imati stadion ispod centralne tribine(soba za nadgledanje, svlacionice itd.)
megaman4

#2103 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

Leopard_SA wrote:
megaman4 wrote:
Leopard_SA wrote:Jedno pitanje za forumase koji bolje poznaju situaciju unutar kluba.
Da li neko zna koliko je otprilike kostao stadion Vrapcici. Znaci sve sto je izgradjeno(tribine, klupske prostorije itd.)
Unaprijed hvala
Evo ti cifara:

Pomocni teren: 600.000 KM
ViP tribina sa krovom i stolicama i nadogradnjom dodatna dva sektora (lijevi i desni): 500.000 KM
Stolice na Sjevernoj tribini: 190.000 KM
WC-ovi ispod Sjeverne tribine: 130.000 KM
Trafo za reflektore: 50.000 KM
Reflektori koji su vec uplaceni ce kostati cca 600.000 KM

Ovo je sto se zna sto je dosad ulozeno u Stadion u zadnje 3 godine jer je bilo jos sitnih radova.

Plus nabavljene su nove sprave iz inostranstva za ravnanje terena te nove kosilice i prskalice za teren.

I za kraj: glavni sponzor je Velezu kupio Led semafor i led reklame u duzini od 140 metara koje bi trebalo biti montirano do utakmice sa Celikom.

Ubrzo idu nove akcije za Stadion a na jesen ide nova Crvena noc za Stadion i infrastrukturu.
Samo jos jedno pitanje, da li su prostorije koje treba imati stadion ispod centralne tribine(soba za nadgledanje, svlacionice itd.)
Nisu nego su ispod ViP tribine.
Bazinga1234

#2105 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Bazinga1234 »

Šta ćemo sa ovolikim brojem stranaca. :D
Koliko vidim može pokriti pozicije lijevog krila i ofanzivnog veznog.

megaman4

#2106 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

Bazinga1234 wrote:
Šta ćemo sa ovolikim brojem stranaca. :D
Koliko vidim može pokriti pozicije lijevog krila i ofanzivnog veznog.

Nije stranac. Ima nase papire preko majke koja je rodjena u BiH.

Marqez i Berisha otpadaju.

Dario, Brandao, Urdinov i Manev ce biti u prvih 11 i oni su ta 4 stranca koja ce igrati.
ponos

#2107 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ponos »

Rekoh li ja neki dan, poslije makedonaca na red dolaze crmogorci i srbijanci, nigdje velezovih juniora. Ovo isto je i stara uprava radila pa su stigli dokle jesu.
palermo

#2108 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

megaman4 wrote:

Dario, Brandao, Urdinov i Manev ce biti u prvih 11 i oni su ta 4 stranca koja ce igrati.
Polakše drug sa tim procjenama, ti kao da si sam Ibro pa odlučuješ :D .....

ne otpada nitko, Kaleziću se sređuju papiri da bude naš igrač, Beriša sasvim sigurno ne otpada jer nemamo dovoljno napdača......sa Marqezom je potpisan ugovor tako da ni on neće nigdje......dugo je prvenstvo, bit će tu povreda, loše forme...svi će imati šansu....dodaj tome i to da se lako može desiti da Dario ide na polusezoni jer je to zadnji trenutak da se neke pare za njega uzmu...
palermo

#2109 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

ponos wrote:Rekoh li ja neki dan, poslije makedonaca na red dolaze crmogorci i srbijanci, nigdje velezovih juniora. Ovo isto je i stara uprava radila pa su stigli dokle jesu.
vratimo Velež mostarskoj djeci :D ....a djeca će nakon toga tužiti Velež :D .....

de brato.....popusti malo
megaman4

#2110 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

palermo wrote:
megaman4 wrote:

Polakše drug sa tim procjenama, ti kao da si sam Ibro pa odlučuješ :D .....

ne otpada nitko, Kaleziću se sređuju papiri da bude naš igrač, Beriša sasvim sigurno ne otpada jer nemamo dovoljno napdača......sa Marqezom je potpisan ugovor tako da ni on neće nigdje......dugo je prvenstvo, bit će tu povreda, loše forme...svi će imati šansu....dodaj tome i to da se lako može desiti da Dario ide na polusezoni jer je to zadnji trenutak da se neke pare za njega uzmu...
Kolega ovi idu na klupu, a zavisi hoce li se Fajic oporaviti 100%?

Kako stvari stoje, igrat ce u subotu Fajke.
palermo

#2111 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by palermo »

megaman4 wrote:

:? kad idu na klupu ? pa neće ti Manev igrati u subotu, a Urdinov bogami neće za još par sedmica.... bolan, polako sa procjenama, ocjenama....vidjet ćemo već ko će na klupu, ko na tribine, a ko na teren
megaman4

#2112 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

palermo wrote:
megaman4 wrote:

:? kad idu na klupu ? pa neće ti Manev igrati u subotu, a Urdinov bogami neće za još par sedmica.... bolan, polako sa procjenama, ocjenama....vidjet ćemo već ko će na klupu, ko na tribine, a ko na teren
Manev bi trebao protiv Slobode debitovati. Kalezic ce ubrzo dobiti nase papire. Jedini je problem Urdinov koji ima viska nekoliko kila i radi po posebnom programu koji mu je Ibro zadao, kao bi sto prije bio u kadru.
ponos

#2113 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ponos »

palermo wrote:
ponos wrote:Rekoh li ja neki dan, poslije makedonaca na red dolaze crmogorci i srbijanci, nigdje velezovih juniora. Ovo isto je i stara uprava radila pa su stigli dokle jesu.
vratimo Velež mostarskoj djeci :D ....a djeca će nakon toga tužiti Velež :D .....

de brato.....popusti malo
A šta ti bi negdje džaba radio, a imaš familiju i djecu kod kuće, pusti te šuplje priče, ljudi su samo tražili ono što im pripada.
Ovi svi sa strane što su došli u velež da su igdje drugo mogli igrati nebi bili tu gdje jesu.
Mogli su igrati protiv toška, igmana, živinica itd ali sad se vidi na većem nivou kakvi su igrači, odjednom ih pola nije za premier lige.
Nivelacija

#2114 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Nivelacija »

Losa atmosfera u Velezu?
baglama

#2115 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by baglama »

Nivelacija wrote:Losa atmosfera u Velezu?
Ma nije brato losa atmosfera nego se smanjila baza.
Nekad je bila baza(da ne nabrajam sada imena) od Konjica do Jablanice preko Livna Gruda Citluka i Capljine Trebinja Pa Bilece I Nevesinja da ne zaboravimo Metkovic Opuzen I Dubrovnik.Pa samo moja ulica je dala 5 reprezentativaca Jugoslavije.
A okle brato sad napravit ekipu da valja.Smanjila se baza 5 puta
megaman4

#2116 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

To bi mnogi htjeli.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2117 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sime_cipol »

baglama wrote:
Nekad je bila baza(da ne nabrajam sada imena) od Konjica do Jablanice preko Livna Gruda Citluka i Capljine Trebinja Pa Bilece I Nevesinja da ne zaboravimo Metkovic Opuzen I Dubrovnik.Pa samo moja ulica je dala 5 reprezentativaca Jugoslavije.
Ukratko, to je to. :thumbup:
ponos

#2118 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ponos »

baglama wrote:
Moze li ta tvoja ulica da dadne sada barem jednog igraca za velez, ne mora za reprezentaciju?
Bolje pogledaj ko radi s ovom djecom u velezu, zasto se ne pokrene turnir u mahalama ponovo, zasto se dizanjem cijena ulaznica za djecu ista tjeraju od veleza?
Nivelacija

#2119 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by Nivelacija »

Ja sam pitanje postavio samo iz razloga sto mi se cini da je Fajic iznad kluba..kao da maltretira saigrace..prica se da je svlacionica nervozna zbog njega..
baglama

#2120 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by baglama »

ponos wrote:
baglama wrote:
Moze li ta tvoja ulica da dadne sada barem jednog igraca za velez, ne mora za reprezentaciju?
Bolje pogledaj ko radi s ovom djecom u velezu, zasto se ne pokrene turnir u mahalama ponovo, zasto se dizanjem cijena ulaznica za djecu ista tjeraju od veleza?
Ne more brato moj dragi sad ulica za Zrinju navija
ponos

#2121 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by ponos »

Nivelacija wrote:Ja sam pitanje postavio samo iz razloga sto mi se cini da je Fajic iznad kluba..kao da maltretira saigrace..prica se da je svlacionica nervozna zbog njega..
Ma covjek nijedne pripremne utakmice nije odigrao, ne vjerujem da je u nekoj formi.
Trebalo je na vrijeme traziti zamjenu za njega, Berisa ocito ne moze na toj poziciji.
megaman4

#2122 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by megaman4 »

pa sta onda radis na temi Veleza ako navijas za Zrinjski? :-) :roll:

produzi dalje. :arrow:
baglama

#2123 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by baglama »

:run: a
megaman4 wrote:pa sta onda radis na temi Veleza ako navijas za Zrinjski? :-) :roll:

produzi dalje. :arrow:
A dobre logike

(✷‿✷)(✯ᴗ✯)
luckylaka

#2124 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by luckylaka »

Kakva losa atmosfera ako su odlicno odigrali obe utakmice imali skoro 30 udaraca na gol al jbga nema igraca koji bi realizovao mnogobrojne sanse ili bar neku.Celik se mora dobiti inace ce onda da bude,,losa atmosfera"
sumirprimus

#2125 Re: FK VELEŽ Mostar

Post by sumirprimus »

Pa on i navija za celik pa ko malo bocka :mrgreen:
Post Reply