FK Sloboda Tuzla

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Ajatolah_

#2376 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Ajatolah_ »

Hoće li se ovom prilikom i kompletirati sjeverna tribina, odnosno postaviti fasada, da bude ovako:
Image
maida95

#2377 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ja sumnjam da će to sad da rade :cry:
Tyke

#2378 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Pa rekli su da ce, izmedju ostalog, srediti i poslovne prostore na Sjevernoj tribini, a to mi upucuje i na sredjivanje fasade. Neces valjda napucati poslovne prostore, a s vana da izgleda onako, ja se nadam da nece.

Ta crveno-crna boja na Sjeveru, to mi izgleda kao paneli (slicno sto Bingo postavlja na svoje objekte). :D
Tyke

#2380 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Odose nam Mujic, Salihovic i Mujkic iz kluba, sasvim opravdano. Mada bih Mujica volio vidjeti na posudbu da ode, jer ima i ta opcija ako uspije naci sebi takav angazman.
maida95

#2381 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ako su samo oni u pitanju, odlično je to. Sad samo još da vidimo pojačanja, osim priče za Haurdića ništa se ne zna :roll:
Tyke

#2382 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

maida95 wrote:Ako su samo oni u pitanju, odlično je to. Sad samo još da vidimo pojačanja, osim priče za Haurdića ništa se ne zna :roll:
Šef stručnog štaba Husref Musemić najavio je dolazak Anesa Haurdića iz Veleža, te još dvojice igrača koji su igrali u inozemstvu, a čija se imena još drže u tajnosti dok se ne završe pregovori.

Ko li bi to mogao biti, ako iskopa Husref neko desno ofanzivno krilo kao sto je ucinio sa Veselinovicem, e onda aferim ko zgrada velik. :D
Znaci nista od moje zelje Djelmica, mada je igrao i on nesto malo vani cini mi se. :D
maida95

#2383 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ma pročitala sam to :mrgreen: al' nevjerovatno mi je da nikakvih špekulacija nema oko imena igrača :mrgreen: to mi je u jednu ruku i dobro, što se manje priča bolje je.
Možda je neki bolji igrač u planu, ili u rangu sa Đelmićem, a za manje para :mrgreen: Vidjet ćemo uskoro svakako ko će da bude :mrgreen:
Tyke

#2384 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Senad Husić, lijevi bek bek mađarskog Diosgyorija VTK i potencijalni A reprezentativac BiH, u proljetnom dijelu sezone nosit će dres tuzlanske Slobode, lidera premijerligaške tabele, saznaje Faktor.

-Razgovarao sam sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem i predsjednikom Kluba, Azmirom Husićem. Dogovorili smo 90 posto uslova. Ostale su još neke sitnice. U utorak ili srijedu dolazim u Tuzlu – rekao je Husić za Faktor.

Husić je ugovorom za mađarski Diosgyori vezan do kraja tekuće sezone. Klub mu je ponudio novi ugovor, ali se on, nezadovoljan uslovima, odlučio za povratak u Bosnu i Hercegovinu.

Senad Husić ima iskustvo igranja u Premijer ligi BiH. Nosio je dres Zvijezde Gradačac, a bio je i član mlade reprezentacije BiH.

Sloboda sa pripremama počinje sutra, a na Tušnju bi se na prozivci trebao pojaviti i Anes Haurdić.

(J.J. – S.S./ Faktor.ba)
maida95

#2385 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Crveno-crni su vrlo blizu da izbore Evropu. Međutim, pitanje koje se najviše postavlja među navijačima Slobode jeste da li će tuzlanski tim moći igrati na svom stadionu.

"Ja bi bio najsretniji kad bi se to desilo, međutim, to ne odlučuje Sloboda. Stadion je firma za sebe i mi samo možemo davati prijedloge i ne možemo odlučivati. Mi smo Gradu predstavili šta nam treba – minimum B licenca za igranje u Evropi. Ako gledamo današnji dan, mi nećemo igrati na Tušnju već na stadionu Bilino Polje u Zenici, ali vidim dobru volju kod ljudi. Da bi se igrala Evropa, već u ponedjeljak se moraju napraviti nove svlačionice, mora se ‘ušminkati’ Zapad ili završiti Istok do juna, što je, realno, nemoguće”, odgovara nam Vugdalić.
http://radiokameleon.ba/sabahudin-vugda ... stitorima/
sumirprimus

#2386 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Predata je dokumentacija za licencu....
:mrgreen: :skoljka:
costacurta

#2387 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:Predata je dokumentacija za licencu....
:mrgreen: :skoljka:
Ništa od toga.
Ugljevik, Banovići ili Bilino Polje pod uslovom da se izbori Evropa.
Samo prodavanje magle.
Opšćina nezainteresovana. Sporo i traljavo sve. Treba im par mjeseci da riješe birokratska i administrativna sranja za svoje projekte i svoje objekte, moš misliti onda koliko treba vremena, živaca i para običnom puku da riješi privatne stvari :roll:
Od zla oca od gore matere. Samo još sergiju da organizuju :roll:
Meni jedino što ostaje je da se ovdje svađam i natežem sa Pitarima i Štrumfovima :D i otići ću na ta dva derbija sa njima.
Bgmi 10 kermi za Rudar ne dam da mi amidža igra.
A vjerujem i sve da dobiju dozvolu za igranje u Evropi sjebaće nas nekim ili kaznama ili će nešto navijači napraviti a sve ja ovo ovako crnjačim od kako vidjeh Osima u VIP loži na Grbavici :izet:
sumirprimus

#2388 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Nista uvijek. Ima mladost puracic ulaz djaba.osim za vrijeme ringispila...
costacurta

#2389 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by costacurta »

sumirprimus wrote:Nista uvijek. Ima mladost puracic ulaz djaba.osim za vrijeme ringispila...
Ne razumijemo se.
Sloboda je ispala iz lige zbog mnogo čega.
Ja sa neko ko je uz Slobodu od svoje pete godine. Dok su se drugi ložili na Zvezdu i Partizan za mene je bila samo Sloboda. Išao na gostovanja, od Orasja do Trebinja. Svojim parama gorivo i karte plaćao, nikad se šlepao nisam, usao preko ograde niti mi je neko plaćao da navijam.
Kako je vrijeme prolazilo Sloboda je padala sve niže, između ostalog i zbog pohlepe i nesposobnosti ljudi koji su vodili klub.
Zbog toga mi je pukao film i rekao sam da me više Tusanj nece vidjeti dok se nesto ne promijeni. To nije samo moje mišljenje već i gro drugih ljudi koji bi mogli pomoći Slobodi na mnogo nacina ali ne žele zbog istog razloga.
Kontam evo došli novi ljudi. Hajd fino. Nešto se desava. Ok. Ali nedovoljno brzo i odlučno da bi se vratilo povjerenje i raja na stadion.
Jedan od načina da vratiš izgubljeno povjerenje je da pokažeš da ti je kao klubu stalo do publike. Npr. 10KM da gledam Vitez ili Travnik je nonsens. Dok je sasvim ok za npr Želju ili Sarajevo. To ti je najnormalnija stvar u svim sportovima svugdje na svijetu. Za derbije i one jače, značajnije utakmice cijene se koriguju zbog toga što ozbiljni sportski kolektivi vode računa o onima zbog kojih se sve to i desava tj. publike.
Ja ti neću zamjeriti na ovom postu kao "spustu" ili šukljevinu, već cu to shvatiti sarkazam.
Nikad ti ne možeš i nećeš dati za Slobodu ko sto sam ja. Taman još tri zivota da živiš :thumbup:
sumirprimus

#2390 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Nista ja slobodi nisam dao...
Nisam cak ni fukara...a i da zivim tri zivota necu joj dat sto si joj ti dao.ja samo platim kartu... S djecom kupim kartE :mrgreen:
sumirprimus

#2391 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Mesha fino docekan.vole ga ljudi vidi se...ko i celo i radnik..nije bilo niakih sranja...poseban plus :thumbup:
Imajuc u obzir... :skoljka:
17 gostujucih.ludi su ko struja..bijeljinci :thumbup: dodjite opet nece vam niko nista.nek. v kazu vasi sto su sjedli na zapadu .... :mrgreen:
Logovan

#2392 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

Kiksajte ponekad.

Hvala.
maida95

#2393 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Hvala na ponudi, ali je odbijamo. :mrgreen:
sumirprimus

#2394 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

Eto njih u kupu na oranicu...bice ranjenih..
Posto nas nikad nisu stedili..niti ovako odradili ko zrinjski i siroki...neka bude fer plej...
Pogotov bekic i duljevic... :evil:
Logovan

#2395 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Logovan »

maida95 wrote:Hvala na ponudi, ali je odbijamo. :mrgreen:
Ne prihvatam "ne" kao odgovor.
sumirprimus

#2396 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

leškarenje wrote:I Jesica ste fino docekali,ako je uopste bio tamo....po onom psovanju pretpostavljam da jeste :oops: poznati ste po gostoljubivosti :oops:
Iskreno ne.podrzavam navijanje protiv...
Samo za...
Ako se razumijemo...

P.s jesic tek treba da dodje na tusanj i duljevic... :oops:
Tyke

#2397 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by Tyke »

Ne zezaj Costacurta, imali smo sezonsku na pocetku sezone i vise nego prihvatljivu (onaj ko moze ici redovno na tekme), bila je sad i polusezonska od 30KM i sve sto se odstampalo je i puklo, imas i u Fan shopu uclanis se za 10KM i onda kupujes za Sjever kartu od 4KM, ima kombinacija ako ih zelimo iskoristiti.
A vala jucer Sjever odlicno ispunjen, karta 7Km cak i bez clanske.

Mada sam i ja bio da se karte smanje barem na 7 i 5KM, opet je daleko prihvatljivije i dosta vise bi ljudi dovelo na stadion, ali Azmir zna sta radi.

PS. Senad Husic nam je ipak dosao, navodno do kraja sezone, ali mogao bi to Azmir kaparisati i za narednu sezonu ako iole fino odigra do kraja, a ima materijala u njemu kao igracu.
shake69

#2398 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by shake69 »

Tyke wrote:Ne zezaj Costacurta, imali smo sezonsku na pocetku sezone i vise nego prihvatljivu (onaj ko moze ici redovno na tekme), bila je sad i polusezonska od 30KM i sve sto se odstampalo je i puklo, imas i u Fan shopu uclanis se za 10KM i onda kupujes za Sjever kartu od 4KM, ima kombinacija ako ih zelimo iskoristiti.
A vala jucer Sjever odlicno ispunjen, karta 7Km cak i bez clanske.

Mada sam i ja bio da se karte smanje barem na 7 i 5KM, opet je daleko prihvatljivije i dosta vise bi ljudi dovelo na stadion, ali Azmir zna sta radi.

PS. Senad Husic nam je ipak dosao, navodno do kraja sezone, ali mogao bi to Azmir kaparisati i za narednu sezonu ako iole fino odigra do kraja, a ima materijala u njemu kao igracu.
Cestitam na pobjedi. Vidio sam dobru posjetu na Tusnju iako je bila kisa, a na Avazu vele -2500 gledalaca!? :?
maida95

#2399 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by maida95 »

Ma bilo je oko 4000 ljudi na stadionu. :zoka:
sumirprimus

#2400 Re: FK Sloboda Tuzla

Post by sumirprimus »

maida95 wrote:Ma bilo je oko 4000 ljudi na stadionu. :zoka:
Bilo je tu negjde..al se i dosta ljudi vratilo nestalo karti na sjeveru... :mrgreen:
Post Reply