finale kupa:celik-zeljeznicar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#51 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
meni je bolje ovo pravilo da ide 4. jer teoretski ti do finala možeš doči pobjeđujući drugoligaše i slabije premijerligaše i izađeš u Europu a u tom slučaju daleko je teže normalno biti 4 u prvenstvu. da pojednostavim koga je to Čelik pobjedio imalo jačeg protivnoka?
- Obuca9
#52 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Ovo pravilo je važilo i prošle godine, samo što se tad desilo da su u finalu bile dvije ekipe koje su svakako bile medju prve 3 na tabeli, pa je bilo nebitno.
- nellington
#53 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Definiši jače protivnike u našem fudbaluEl_comadante wrote:meni je bolje ovo pravilo da ide 4. jer teoretski ti do finala možeš doči pobjeđujući drugoligaše i slabije premijerligaše i izađeš u Europu a u tom slučaju daleko je teže normalno biti 4 u prvenstvu. da pojednostavim koga je to Čelik pobjedio imalo jačeg protivnoka?
- nuraH
#54 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
cuj pomognemo borcu ... cccsplend wrote:a vala, ako im mi pustimo bodove, a oni nama kup, jebo onda tocyprus wrote:Da, tako je bar dosad bilo. Samo to znači da u prvenstvenoj utakmici tamo oko 1. maja, Čeliku odgovara da na Bilinom Polju pusti Želji utakmicu i tako mu pomogne u utrci za titulom...jeza u ledja wrote:...Ako Zeljeznicar bude prvak - Celik sigurno ide u Evropu...![]()
nikakvog razloga ni mi, a ni oni nemaju, da pustamo jedni drugima. pa valjda zato i jesmo nekakvi rivali. nikada necu zaboraviti scenu od prije 3 godine, kad smo se mi na grbavici borili za titulu, i kad smo poveli 2:1, a spiker javlja da modrica vodi u posusju(koja se s nama borila) i citava grbavica skoci i slavi
ja znam da njima nije bilo drago radi jebene modrice, vec zato sto mi necemo osvojiti(isto bi se i ja ponasao
)
i upravo zbog ovakvih razloga nebih volio da bude nekih dogovora.
najpostenije ce biti, ako ih klepimo u ligi, i borcu pomognemo, a onda, naravno, uzmemo i kup![]()
- nellington
#55 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
I da, zaboravih reći - Čelik nije vidio drugoligaša ove godine u kupu: Velež, Slavija, Zrinjski, Olimpic je serija. Željo jeste izbacio Borca i svaka im čast, ali se to izniveliše sa četvrtfinalom protiv autsajdera BraniteljaEl_comadante wrote:meni je bolje ovo pravilo da ide 4. jer teoretski ti do finala možeš doči pobjeđujući drugoligaše i slabije premijerligaše i izađeš u Europu a u tom slučaju daleko je teže normalno biti 4 u prvenstvu. da pojednostavim koga je to Čelik pobjedio imalo jačeg protivnoka?
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#56 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Šabana vođe ili onog drugog Šabana?Bubalo1 wrote:u slucaju ako celik gubi da se moze popit koja uz sabanove i sinanove pjesme![]()
- veljaca
#57 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
hz__semir wrote:Opet ti komplikuješjeza u ledja wrote:A sta u slucaju duple krune?hz__semir wrote:Ja jeste zakomplikovali, stvar je prosta, da ne može biti prostija.
Samo osvajač Kupa ide u Evropu, onaj ko izgubi u finalu ne ide u Evropu i tačka (osim ako kroz Prvenstvno ne obezbijedi istu).![]()
Sad ti rekoh, ekipa koja izgubi u finalu Kupa ne ide u Evropu taman da je osvajač Kupa bio i prvak Zemlje i prvak Evrope i prvak Svijeta, sve u isto vrijeme
Znam da je to uradila Barcelona
- Obuca9
#58 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Jesi li siguran da je samo Barcelona, imas jedan svjeziji primjer

I svega ti, nemoj mi plaviti slova, ne izgleda prirodno nikako, radije ih u rozu ofarbaj
I svega ti, nemoj mi plaviti slova, ne izgleda prirodno nikako, radije ih u rozu ofarbaj
- Korisnicko ime
#59 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Neka plavih slova...taman za odmoriti oci...
Zeljo osvaja duplu krunu aBd...a vi ostali se dogovorite ko ce biti drugi, treci, cetvrti...
Zeljo osvaja duplu krunu aBd...a vi ostali se dogovorite ko ce biti drugi, treci, cetvrti...
- cappy_tempo
#60 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
vi osvojite duplu krunu kao prosle sezone ja pocinjem umjetnicko klizanje pratitiKorisnicko ime wrote:Neka plavih slova...taman za odmoriti oci...![]()
-
El_comadante
#61 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Željo je izbacio Borac i Široki uz Sararajevo najteže moguče protivnike u kupu. dok je Čelik pobjedio nije pobedio ekipu, možda jedino Olimpic ali njima je ovo prvi put, koja je u prvih 6 ove sezone.nellington wrote:I da, zaboravih reći - Čelik nije vidio drugoligaša ove godine u kupu: Velež, Slavija, Zrinjski, Olimpic je serija. Željo jeste izbacio Borca i svaka im čast, ali se to izniveliše sa četvrtfinalom protiv autsajdera BraniteljaEl_comadante wrote:meni je bolje ovo pravilo da ide 4. jer teoretski ti do finala možeš doči pobjeđujući drugoligaše i slabije premijerligaše i izađeš u Europu a u tom slučaju daleko je teže normalno biti 4 u prvenstvu. da pojednostavim koga je to Čelik pobjedio imalo jačeg protivnoka?
-
elSaik
#62 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Svake godine o istom pričate...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#63 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Po meni
je najbitnije da ovaj treceplasirani ide u Evropu...a ovo drugo,manje vise
Sad bez zezancije. Napokon dvije normalne ekipe u finalu ( mada vas ne simpatisem ni jedne) . Ekipe sa navijacima,normalnim stadionima ,automatski i normalnim gostovanjima suparnickih navijaca...pa eto reci cu i sa solidnim ekipama za nase uslove.
Sve u svemu dobre pretpostavke za jako dobro finale.
Posto se igraju dvije tekme, a znajuci nase ekipi,puno ce znaciti ko igra revans na svom terenu taj ce biti u prednosti.
Hajd' moglo bi se ovo fino pogledati,valjda bude TV prenosa obje tekme.
Sve u svemu mozda bi ipak bolje bilo da pobjedi Celik,Zenica je zeljna evropskih utakmica,a Zeljeznicar i onako ide u LE
Sad bez zezancije. Napokon dvije normalne ekipe u finalu ( mada vas ne simpatisem ni jedne) . Ekipe sa navijacima,normalnim stadionima ,automatski i normalnim gostovanjima suparnickih navijaca...pa eto reci cu i sa solidnim ekipama za nase uslove.
Sve u svemu dobre pretpostavke za jako dobro finale.
Posto se igraju dvije tekme, a znajuci nase ekipi,puno ce znaciti ko igra revans na svom terenu taj ce biti u prednosti.
Hajd' moglo bi se ovo fino pogledati,valjda bude TV prenosa obje tekme.
Sve u svemu mozda bi ipak bolje bilo da pobjedi Celik,Zenica je zeljna evropskih utakmica,a Zeljeznicar i onako ide u LE
- Obuca9
#64 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
TV prenos mora biti. Državna televizija je dužna da prenosi finalnu utakmicu Kupa (obje utakmice) svake godine. I, bar dosad su to i radili redovno, ne vidim razlog zašto bi sad bilo drugačije 
- jeza u ledja
#65 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Tek sam sad vidio kako su skutori bili majorizovani od strane sudije neki dan. 
-
elSaik
#66 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Aha. Od Ante.jeza u ledja wrote:Tek sam sad vidio kako su skutori bili majorizovani od strane sudije neki dan.
- jeza u ledja
#67 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Mescini da cuh sudija Kaplan. Zar nije Semir Kaplan? 
-
bosnovizija
#68 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
U finalu se igraju dvije utakmice. U utorak 12.04.2011. će biti žrijeb za domaćina u prvoj utakmici finala kupa BiH.Eborg wrote:Pa Čelik je samim ulaskom u finale Kupa BiH obezbijedio teoretski izlazak u Evropu jer će Željo igrati ili CL (ako bude prvak) ili UL (ako ostane na 2. mjestu). Kažem teoretski jer drma suzpenzija i dalje ali vjerujem da će se to otkloniti.![]()
Prva tekma se valjda igra 4. maja, taman nakon što se obje ekipe iznapijaju.Valjda će biti izvlačenje gdje će se igrati prva tekma.
Interesantno - 30. aprila je generalna proba prvenstvena utakmica Čelik-Željezničar u Zenici.
Prva utakmica se igra 27.04.2011. (srijeda) u 17,00 sati. Revanš, 2. utakmica, se igra 25.maja (srijeda) u 17,30 sati. LIMVO LIKČE !
- ultima_palabra
#69 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Najbolje kad čelikovci objašnjavaju kako se izlazi u Evropu
Ne zamjerite, morao sam
Ne zamjerite, morao sam
- splend
#70 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
naravno, znaju kako da se ne obrukas u evropiultima_palabra wrote:Najbolje kad čelikovci objašnjavaju kako se izlazi u Evropu![]()
Ne zamjerite, morao sam
- Šibicar
#71 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Naravno,to je da ne izlaze u Evropu uopšte kako su i navikli,splend wrote:naravno, znaju kako da se ne obrukas u evropiultima_palabra wrote:Najbolje kad čelikovci objašnjavaju kako se izlazi u Evropu![]()
Ne zamjerite, morao sam( ne zamjeri, morao sam
)
EDIT:Grbalj
-
LSD
#72 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Joj ,gdje se strašnog Grbalja sjeti

-
Eborg
#73 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
Haj ba, mi u 2 godine Evrope primimo manje golova nego vi u 2 utakmice. 
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
-
Eborg
#75 Re: finale kupa:celik-zeljeznicar
A vi, a vi...Hm, ajde, skontat ćemo već nešto da vam ne bude dosadno.1946 wrote:![]()
Termini glupi fakat, previše razmaka između utakmica.