FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
missko

#4301 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Jao sad Uli bi na kratko ne cuh sta kaze ali je rumen kao u najgorim danima :D
ledeni_caj

#4302 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

missko wrote:Jao sad Uli bi na kratko ne cuh sta kaze ali je rumen kao u najgorim danima :D
Hahahah, joj mogu misliti derneka u svlacionici. Mislim da sve gori. :D
Logovan

#4303 Re: FC Bayern Munchen

Post by Logovan »

Valjda su se sad ovi Bavarci na forumu malo "spustili" što se tiče igre Bayerna.
Partijaner wrote:Smije li ko u avatar, Bayern osvaja LP. :)
Zijanit ćeš bezveze... :D
Mišo_Kovač

#4304 Re: FC Bayern Munchen

Post by Mišo_Kovač »

Očajna predstava večeras, zamalo sranje da naprave.
Medjutim - mislim da je ovaj poraz dosao u kljucnom trenutku, i ako ga igraci shvate kako bi ga trebali shvatiti, onda bi ovo i mogla biti pozitivna stvar. Uci kasnije u dvoboj sa Barcom/juveom/realom misleci da su nepobjedivi, i onda primit gol/dva bi mogao biti psihicki sok od kojeg se ne bi oporavili u tako kratkom roku :3
MOSALJOZE

#4305 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

E hajmo vako.Prvo da kazem da smo mi prošli što je NAJVAŽNIJE.Treba biti objektivan pa reči da je arsenal zakinut nekoliko puta,ali ponovno kazem to nije naš problem.
54% Posjed lopte 46%
17 Udarci na gol 5
6 Šutevi u okvi r2
11 Šutevi izvan okvira 3
26 Slobodni udarci 16
6 Korneri 1
3 Ofsajdi 1
30 Ubacivanja 18
0 Obrane vratara 7
5 Gol-auti 13
13 Prekršaj 25
3 Žuti kartoni 6
Mislim da ce ovi statistički podaci pokazati kako je bajern bio večeras jako dobar.Ako pogledate omjere udaraca na gol vidjecete 34 bajernnova i 10 arsenalovih.Što se tiče same utakmice bajern je jako dobro stajao,samo su vala nisu morali primiti onaj gol onako rano.U 70-toj minuti onaj objavljuje statistiku 19 udaraca bajerna i samo 3 arsenala.Što će reći o samoj utakmici.Igrali smo bez 2 najbolja igrača.Svakako da je luiz gustavo odigrao jako dobro ali ne moze ni približno kao švajni.Takodje robben je imao neke prilike koje bi ribery HLADNO završio.
A sad ocjene:
Neuer:8.5Ako pogledate statistiku vidjecete 0 odbrana Neuera.To je još jedan dokaz da je bajern bio bolji,jer neuer ništa nije mogao kod prvog gola,a onaj drugi bio je zaklonjen te je lopta išla u sami čošak.Sve u svemu solidna partija Neuera.
Lahm 8:Kapiten je odigrao prosječnu utakmicu.Zaradio je ŽUTI KARTON,ali je pametan faul napravio.Imao je nekoliko prodora ulazio u sredinu sve u svemu nije loše
Van Bujten 7:Večeras i nije bio toliko loš ali kad se sjetim one prilike žervinja kad ga je okrenuo :x
Dante 8.5 Momak odigrao korektno,dosta imao pasova i on i bujten prema naprijed su dosta dugih lopti podijelili.I da pitanje za vugdalića jel se okliznuo dante???
Alaba 7 Vjerovatno jedna od najlošijih partija Alabe,ali nije on toliko ni kriv.Koliko sam upratio MOZDA ali MOZDA je samo jednom utrčao po lijevoj strani,razlog česte promjene sebičnjaka(u nastavku komentara najgoreg igrača) i milera.Alabi fali riberi koji se dere na njega,ali mu i pomaže
Javi Martinez 7.5.Solidna partija samo je nervozno ušao u utakmicu.Ljutio se bezpotrebno.Ne znam jeste li primjetili 43 minuta kad je bajern imao priliku i kad su se vračali nazad on je to jako sporo radio.Kao da nije bio zainteresovan
Gustavo 8:Odigrano jako korektno,ali ipak on će morati potražiti klub u ljetnom prjelaznom roku.
Muller 8.5:Mislim da je Muller odigrao onako prvo poluvrijeme,dok je u drugom bio jako bolji.Imao je jednu asistenciju za sebičnjaka(u nastavku teksta najgori igrač) solidna predstava mullera.
Kross 8 Vidjelo se da mu nedostaje podrška švajnija.Trudio se pokušavao,imao nekoliko udarace medjutim onaj golman je stvarno branio dobro
Mandzukic 7.5 Vjerovatno jedna od najlošijih partija mandze.Što reče onaj neblak bio je dobar,ali se izgubio.Nije loše ali moze bolje
Sebičnjak 6 Čisto za prolaza ocjena :x :x :x :x :x Nemam komentara na onu igru

Subs:Gomez ne bih ga mogao ocjeniti nije nešto ni pretjerano odigrao
Timoščuk 7.5 Odigrano solidno zatvarao je nekoliko puta nije loše
Sve u svemu bajern je prošao što je najvažnije.Po meni igrač utakmice golman arsenala Fabianski.Arsenal jeste zakinut ali šta ću ja.Pod hitno prodati NEKE igrače.Nekako ekipa koja bude bolja u zadnjih 10 minuta ostavi dobar utisak na sve.Arsenal je bio nešto bolji zadnjih 10 minuta,te su na kraju kao "bolji".Medjutim po meni bajern je solidno odigrao.Sad slijedi protiv leverkuzena čisto da se odigra i to je to
ps:partijaner očekujem kritike i da ne moraš mi citirati post jer je dug 8-)
missko

#4306 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pa Dante je kriv za prvi gol, njemu je lopta u petercu kroz noge prosla.
MOSALJOZE

#4307 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

missko wrote:Pa Dante je kriv za prvi gol, njemu je lopta u petercu kroz noge prosla.
Da ali jeli dante kriv što je onaj prošao dante je išao na to da zatvori prvu stativu i onda je krenuo skupiti noge i bum
missko

#4308 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

MOSALJOZE wrote:
missko wrote:Pa Dante je kriv za prvi gol, njemu je lopta u petercu kroz noge prosla.
Da ali jeli dante kriv što je onaj prošao dante je išao na to da zatvori prvu stativu i onda je krenuo skupiti noge i bum
Nema veze, lopta ti ne smije kroz tebe proci u petercu, zbog cega si tu.
Bosanski_kralj

#4309 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Ovo je trebalo Bayernu, previše su opušteni u posljednje vrijeme. I nije Arsenal uopšte bio dobar koliko je Bayern bio loš, bezvoljan, nikakav.
MOSALJOZE

#4310 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Bosanski_kralj wrote:Ovo je trebalo Bayernu, previše su opušteni u posljednje vrijeme. I nije Arsenal uopšte bio dobar koliko je Bayern bio loš, bezvoljan, nikakav.
čojek objasnio :faraon1:
ledeni_caj

#4311 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Zakinut Arsenal, ali zakinut je i Bayern u Londonu pa nikom nista. Moralisti su tad sutili. :wink: 17:5 sutevi na go, 6:2 sutevi u okvir gola, demoliranje u Londonu i tu se zavrsava sva prica oko zasluzenog prolaza.
Alaba se okliznu bezveze, podsjeti me na onaj pad u Madridu kad Realu penal svirase. Haj mlad je momak, ima za njega jos fore. Falio mu je Ribery nevjerovatno. Sa onim sebicnjakom nema sanse da se igra lijevo, ni jednom je nisu ubacili kako treba. Svajni falio isto.. Sporo organizovanje napada, jednostavno je bilo skoro sve lose, a ono sto je proslo sebicnjak je uspio upropastiti. Jos bih spomenuo katastrofalno postavljanje kod kornera. Nikog na stativama, Alaba ispred Neuera, valjda da ga zakloni da ga ne udari lopta. :-) Pristup igri jadan, vec se upisala lagana pobjeda i prolaz, na zalost nije prvi put i to je iskljuciva greska trenera. Poraz na vrijeme, digli su se opet opasno bili, sto je jos jedan trenerov propust. Vjerujem da ce se uciti na greskama i da ce to biti u dure protiv koga god dobiju u petak. :thumbup:
missko

#4312 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Bosanski_kralj wrote:Ovo je trebalo Bayernu, previše su opušteni u posljednje vrijeme. I nije Arsenal uopšte bio dobar koliko je Bayern bio loš, bezvoljan, nikakav.
Pa sta ce se promijeniti?
Vec nekoliko tekmi nije to ono stoo mediji prikazuju. Wolfsburg, Düsseldorf, Arsenal, Hofenheim, sve losi protivnici a nigdje dominacije kako to nazivaju u zadnje vrijeme.
MaroonBrigade

#4313 Re: FC Bayern Munchen

Post by MaroonBrigade »

missko wrote:
Vec nekoliko tekmi nije to ono stoo mediji prikazuju. Wolfsburg, Düsseldorf, Arsenal, Hofenheim, sve losi protivnici a nigdje dominacije kako to nazivaju u zadnje vrijeme.
Ma levati ba. Imali su srece u svih deset utakmica koje su dobili ove godine.
MOSALJOZE

#4314 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

MasaCHusaC wrote:
missko wrote:
Ma levati ba. Imali su srece u svih deset utakmica koje su dobili ove godine.
Ta ce bajern :razz:
MOSALJOZE

#4315 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Malo statistike W-W-W-W-D-D-W-W-D-W-W-D-W-W-W-W-W-W-W-W-W-W-W-L
bajernove "zadnje utakmice".I nešto se žalite???
madtv

#4316 Re: FC Bayern Munchen

Post by madtv »

MOSALJOZE wrote:Malo statistike W-W-W-W-D-D-W-W-D-W-W-D-W-W-W-W-W-W-W-W-W-W-W-L
bajernove "zadnje utakmice".I nešto se žalite???
ovo taze L bode u oci :mrgreen:
Bosanski_kralj

#4317 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

missko wrote:
Promijeniti će se pristup igri, što je najbitnije.

Evo ja bih volio da Bayern dobije nekog težek protivnika u četvrtfinalu, tim protiv kojega neće biti favorit. U takvim utakmicama ovo Bayern sebi nikada neće dozvoliti.
missko

#4318 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Pa to govorim , jer kazete dobro dosao poraz i prolaz, pa bilo je i prije znaci igras kuci sa Fortunom bori se po zacelju i 2 puta vodi u sred Alianza. Trebali su se probuditi poslije tekme sa Wolfsburgom da je do budjenja, nego su ih malo i ostali procitali , pa malo umor pa malo zasicenost, opasan je ovaj dio sezone za sve klubove.
MOSALJOZE

#4319 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

Jupp: "Da je Ribery igrao bilo bi 3-4 gola razlike za nas!"
Što će reći zna se ko seli na klupu :x :x
Bosanski_kralj

#4320 Re: FC Bayern Munchen

Post by Bosanski_kralj »

Ja sam siguran da će ova utakmica djelovati pozitivno na Bayernovu igru, pa vidjećemo kako će se stvari odvijati.
MaroonBrigade

#4321 Re: FC Bayern Munchen

Post by MaroonBrigade »

Philipp Lahm: „Man sieht, dass der Gegner Fußball spielen kann, dazu kam der frühe Rückstand. Das Spiel plätscherte so dahin. Letztendlich haben wir unsere Chancen nicht gemacht. Am Ende mussten wir zittern. Wir müssen immer 100 Prozent konzentriert sein. Wenn das nicht ist, wird es eng. Wir müssen uns verbessern. Wir wissen, wir müssen hart arbeiten für unsere Siege. Das haben wir immer geschafft, heute nicht.
objasnio
MOSALJOZE

#4322 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

MasaCHusaC wrote:
Philipp Lahm: „Man sieht, dass der Gegner Fußball spielen kann, dazu kam der frühe Rückstand. Das Spiel plätscherte so dahin. Letztendlich haben wir unsere Chancen nicht gemacht. Am Ende mussten wir zittern. Wir müssen immer 100 Prozent konzentriert sein. Wenn das nicht ist, wird es eng. Wir müssen uns verbessern. Wir wissen, wir müssen hart arbeiten für unsere Siege. Das haben wir immer geschafft, heute nicht.
objasnio
Ja ne znam jednostavno mi nije jasno šta se neki bune.Arsenal se doslovno nije vidjeo od 4 do 84 minute.Žale se na sudjenje OK,ali kakve to veze ima sa bajernom.Mislim odigrati onakvu utakmicu bez 2 KLJUČNA igrača je dobro.Uredu arsenal je bio blizu prolaza sve to stoji,ali navedite mi jedan dio igre u kojem je bajern bio potpuno nadigran.Arsenal je odradio dobrih zadnjih 10 minuta i to je to.I kad su zabili golove to je bio plod bajernove greške.Drugi gol martinez nije dovoljno skočio,a prvi vidjeli ste i sami.Tako da 8-)
nema smisla postavljati tekstove na njemačkom.Molim prevedi pa postavi
cove41

#4323 Re: FC Bayern Munchen

Post by cove41 »

Ovo večeras je, po meni, 90 % Juppova greška. Skroz je loše postavio tim, htio da čuva rezultat, i grozne izmjene pravio. Znalo se da se Arsenal mora otvoriti, umjesto da je skroz napadački postavio igru, on se brani. Ja njega krivim i za poraz od Chelsea. Njegove metode su staromodne, i utakmice se više ne zatvaraju tako. Napad je najbolje odbrana !
MOSALJOZE

#4324 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

cove41 wrote:Ovo večeras je, po meni, 90 % Juppova greška. Skroz je loše postavio tim, htio da čuva rezultat, i grozne izmjene pravio. Znalo se da se Arsenal mora otvoriti, umjesto da je skroz napadački postavio igru, on se brani. Ja njega krivim i za poraz od Chelsea. Njegove metode su staromodne, i utakmice se više ne zatvaraju tako. Napad je najbolje odbrana !
Da,ali ne znam kada se to bajern branio osim zadnjih 5 minuta.Necu reci da je bajern išao snažno uvijek napadao.Bazirali smo se na konrtre,ali da se bajenr branio od 4-84 to nikako
area51

#4325 Re: FC Bayern Munchen

Post by area51 »

Bajern odo ovog ne može gore,ovoj ekipi ipak fali jedan malo bolji napadač nego li što su to Mandžukić ili Gomez
Post Reply