In meinem Herzala7 wrote:Gdje ti je BVB tema ?
FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veella
#3451 Re: FC Bayern Munchen
- simonese
#3452 Re: FC Bayern Munchen
lokalnihObuca9 wrote:A inače nam je forum pun Bavaraca
- pirmin
#3453 Re: FC Bayern Munchen
Al gistro ono "Mia san mia"Obuca9 wrote:A inače nam je forum pun Bavaraca
Jooj zemljo, otvori se...
- MOSALJOZE
#3454 Re: FC Bayern Munchen
nidje veze šta je sa onim HALA madrid,visca barca,ggmu,cmon šiti...........pirmin wrote:Al gistro ono "Mia san mia"Obuca9 wrote:A inače nam je forum pun Bavaraca![]()
- Partijaner
#3455 Re: FC Bayern Munchen
Ne zna on ni sta znaci mia san mia.

- MOSALJOZE
#3456 Re: FC Bayern Munchen
16 Bayernovih principaPartijaner wrote:Ne zna on ni sta znaci mia san mia.![]()
Mi smo jedan klub: Naše podrijetlo, rast i povijest temelje se na zajedničkim vrijednostima kluba, za koje živimo i danas.
Mi smo ambasadori: Imamo veliku odgovornost da se na odgovarajući način ponašamo u zemlji i inozemstvu. Svaki igrač, trener, menadžer i član osoblja doprinosi slici i javnom imidžu kluba.
Mi smo uzor: Na i izvan terena, mi smo uzor za mlade ljude. Na elitni sportaše sutrašnjice utjecat će naši stavovi i način života.
Mi smo tradicija: Mi se možemo pohvaliti dugom i uspješnom poviješću, bitno smo oblikovali način na koji se nogomet razvijao. Možemo biti ponosni na to.
Mi smo inovacija: Cilj nam je poboljšati se u svakom aspektu našeg djelovanja, bilo da je to atletski, administrativni, tehnološki ili u izgradnji veza. Mi učimo svaki dan, i kao jedan od vodećih svjetskih klubova, cilj nam je postaviti standarde.
Mi smo samouvjerenje: Cilj nam je pobijediti svaku utakmicu. Mi ćemo napasti s hrabrošću devedeset minuta i sebe nametnuti na utakmici. Mi uvijek grabimo inicijativu.
Mi smo raznolikost: Naši korijeni i naše vrijednosti su oblikovani našom nacionalnom poviješću i razvojem. Zahvaljujući našoj kulturnoj raznolikosti i iskustvom kojeg smo stekli u svakodnevnom radu s našim igračima, kombiniramo naše vrline iz globalne perspektive, i unaprjeđujemo našu igru.
Mi smo nogomet: Stari ili mladi, muški ili ženski, crni ili bijeli, Liga prvaka ili lokalna momčad, mi smo nogomet koji možete živjeti i dijeliti. 'Lijepa igra' je naš poziv.
Mi smo poštovanje: Igrači, uredsko osoblje, uprava, trenersko osoblje, pomoćnici i izvršni odbor - bez međusobnog poštovanja, nikada ne bismo postigli status svjetske klase.
Mi smo radost: Mi uživamo u igranju, radu, pobjeđivanju, natjecanju, zabijanju, driblanju, međusobnom družiti, i timskom duhu. To nas dnevno usmjerava. Međutim, mi također prihvaćamo poraz kad se dogodi.
Mi smo odani: Više od 12 milijuna ljudi u Njemačkoj izjašnjavaju se ko Bayernovi navijači, nekoliko desetaka tisuća putuje na velike udaljenosti da nas vide igrati. Sve za 90 minuta strasti.
Mi smo partneri: Naši odnosi s našim navijačima, fan klubovima, članovima i sponzorima jesu partnerstva, ali mi također želimo biti pouzdani prijatelji. Mi volimo i razvijamo naš sport u svim njegovim aspektima zajedno.
Mi volimo svoj dom: FC Bayern München je kod kuće u cijelom svijetu, ali mi znamo gdje je naš pravi dom.
Mi smo dinamični: Naša povijest oslikava ogromnu energiju u Bayernu. To znači da vjerujemo u sebe, i motivira nas za budućnost.
Mi smo odgovornost: Mi ćemo ispuniti očekivanja u pogledu naše odgovornosti prema društvu i zajednici u svim našim poslovima. Mi ćemo postaviti primjer u međuljudskim odnosima. Poštovanje, susretljivosti i pravednost su naše dužnosti.
Mi smo obitelj: Čak i nakon završetka karijere, naša vrata su otvorena za sve. Mi smo ujedinjeni za cijeli život.
MIA SAN MIA
-
benjamin1992
#3457 Re: FC Bayern Munchen
U slucaju da je nekome mrsko citati post iznad:
Wir sind wir (u bukvalnom prevodu: mi smo mi), se na bavarskom narjecju kaze mia san mia. Poznata parola navijaca Bayerna.
Wir sind wir (u bukvalnom prevodu: mi smo mi), se na bavarskom narjecju kaze mia san mia. Poznata parola navijaca Bayerna.
-
Chuckie
#3458 Re: FC Bayern Munchen
Tika taka s Gomezom i Mandžom. 
- Muhamed Đakmić
#3459 Re: FC Bayern Munchen
Evo već se spominje Pjanić kao moguće pojačanje.
- Ajatolah_
#3460 Re: FC Bayern Munchen
To je ss.ba izmislio, odnosno doveli su u vezu Guardiolu, Enriquea i Pjanića.
- Muhamed Đakmić
#3461 Re: FC Bayern Munchen
Naravno da može biti izmišljotina, ali ne mora značiti da jeste. On po profilu odgovara igri koju bi Guardiola implementirao, a nije baš da Bayern ima takvog veznjaka.EdoI wrote:To je ss.ba izmislio, odnosno doveli su u vezu Guardiolu, Enriquea i Pjanića.
- MOSALJOZE
#3462 Re: FC Bayern Munchen
a bayern ima dobru vezu teško da bi kupili pjanketa treba im takav igrač ali kad pogledaš kross,švajni,martinez,timoščuk Volio bih više od svega ali teškoEdoI wrote:To je ss.ba izmislio, odnosno doveli su u vezu Guardiolu, Enriquea i Pjanića.
-
Korisničkoime
#3463 Re: FC Bayern Munchen
Kao prvo ne znam kako je drugima ali likove koji su se ufurali da su Švabe uz to još i Bavarci ne mogu uzeti za ozbiljno al nikako. Isto važi i za sve Engleze jbt. kad vidiš neke postove kontaš likovi odrasli na ulicama poput Castle Street isto naravno važi i za naše Katalonce i Špance. Mia san mia majko mila naš prevod "šta je komšinice pi..a vam materina
".
Drugo ko kaže da Bayern ne može poremetiti jedan čovjek, stabilni, sve frecera da,da zato su i dobili nadimak FC Hollywood. Mislim nije to ništa negativno, ne rugam se, to je sasvim normalno samo što kod nekih nešto može i proći neprimjećeno kod Bayerna nikako jer su medijski magnet.
Ne bi bilo prvi put da Bayern sa dobrim trenerom i dobrom ekipom ispuši od Dortmunda, Bremena, Wolfsburga ili nekoga desetog sve se to dešavalo. Može se reći lakše je bilo Guardioli bilo u Španiji sa samo jednim konkurentom Realom. Ovako u Bundesligi opasnost prijeti nekad i iz neočekivanog pravca. Lakše je reći povalio me veliki Real nego veliki Bremen Wolfsburg ono koji veliki čovječe.
Zatim rekoše precijenjen, slab, pojeli bi ga u Engleskoj eh sada čitava Evropa pokušava kopirati Barcu kažu njihova igra je trenutno sami vrh fudbala i nekako niko može dostići taj nivo Barce. A lik pod kojim su dosegli taj vrh je neznalica e jbg. nešto ne štima.
Tako sretno Guardioli ali ipak nadam se da će Bayern neko povaliti slijedeće sezone onako ćefa radi.
Drugo ko kaže da Bayern ne može poremetiti jedan čovjek, stabilni, sve frecera da,da zato su i dobili nadimak FC Hollywood. Mislim nije to ništa negativno, ne rugam se, to je sasvim normalno samo što kod nekih nešto može i proći neprimjećeno kod Bayerna nikako jer su medijski magnet.
Ne bi bilo prvi put da Bayern sa dobrim trenerom i dobrom ekipom ispuši od Dortmunda, Bremena, Wolfsburga ili nekoga desetog sve se to dešavalo. Može se reći lakše je bilo Guardioli bilo u Španiji sa samo jednim konkurentom Realom. Ovako u Bundesligi opasnost prijeti nekad i iz neočekivanog pravca. Lakše je reći povalio me veliki Real nego veliki Bremen Wolfsburg ono koji veliki čovječe.
Zatim rekoše precijenjen, slab, pojeli bi ga u Engleskoj eh sada čitava Evropa pokušava kopirati Barcu kažu njihova igra je trenutno sami vrh fudbala i nekako niko može dostići taj nivo Barce. A lik pod kojim su dosegli taj vrh je neznalica e jbg. nešto ne štima.
Tako sretno Guardioli ali ipak nadam se da će Bayern neko povaliti slijedeće sezone onako ćefa radi.
-
Korisničkoime
#3464 Re: FC Bayern Munchen
Jesu li to po tebi navedeni majke ti konkurencija Pjaniću čuj Timoščuk pa ne kontaju našeg Rahimića dovesti.MOSALJOZE wrote:a bayern ima dobru vezu teško da bi kupili pjanketa treba im takav igrač ali kad pogledaš kross,švajni,martinez,timoščuk Volio bih više od svega ali teškoEdoI wrote:To je ss.ba izmislio, odnosno doveli su u vezu Guardiolu, Enriquea i Pjanića.
- MOSALJOZE
#3465 Re: FC Bayern Munchen
ostat ce samo na tvojim nadanjimaKorisničkoime wrote:Kao prvo ne znam kako je drugima ali likove koji su se ufurali da su Švabe uz to još i Bavarci ne mogu uzeti za ozbiljno al nikako. Isto važi i za sve Engleze jbt. kad vidiš neke postove kontaš likovi odrasli na ulicama poput Castle Street isto naravno važi i za naše Katalonce i Špance. Mia san mia majko mila naš prevod "šta je komšinice pi..a vam materina".
-
Korisničkoime
#3466 Re: FC Bayern Munchen
Vjerovatno da će samo ostati, iskreno ne smeta mi kad Bayern postane prvak ali volim kad se zakuha pred kraj.
- Basler
#3467 Re: FC Bayern Munchen
Neće nam teško pasti što si ti raspamećen.Korisničkoime wrote:Kao prvo ne znam kako je drugima ali likove koji su se ufurali da su Švabe uz to još i Bavarci ne mogu uzeti za ozbiljno al nikako.
Ljudi prvo 'pucaju' na Bayern ili bilo koji njemački klub i sve to dovode u vezu sa prethodnim ratom i velikim brojem izbjeglica u toj zemlji. Namah se javlja neka gadljivost, odbojnost i sve se to poistovjećuje sa pobjeguljama kao da je taj naron otišao što je njemu drago a nisu bili protjerani (mahom). Neću ići dalje, jer ne želim skrenuti u političke vode kada se već nalazim na sportskom dijelu foruma.
Samo da dodam, zar nije (barem donekle) normalno da ima više navijača iz tih zemalja gdje se naš narod skrasio i donekle bio prihvaćen, a i on sam poprimio dosta od te kulture i sredine, nego da se neki pucaju na engleze, špance, digiće...a te zemlje nikad nisu vidjeli ili eventualno na nekoj od eskurzija?
Otkud da se po pravilu prvo napadaju Švabe, pa će im se onda podrugljivo prići i šuknuti koju (po već poznatom repertoaru) i onda se nešto bogmiti kako to nije u redu.
Pa šta ako je čovjek rekao MIA SAN MIA? Možda se neko od nas vremenom poistovjetio sa tim klubom, identifikovao isl.
Znaš ono, boravilo se tamo, zavolio zemlju, naučio jezik, pogledao neku od tekmi...
Fanovi klubova iz drugih liga uopšte nisu na udaru kao ovi iz Švabije. Pa zašto? A vjerovatno ništa od toga nisu vidjelli, niti prisustovali nekom od mečeva.
Dolaziš do zaključka....ma bolje da sad prekinem.
-
Korisničkoime
#3468 Re: FC Bayern Munchen
Moram te razočarati nisam raspamećen nego vas ne shvatam ozbiljno ali možda ne razumiješ najbolje pa ću pokušati ovako.Basler wrote:Neće nam teško pasti što si ti raspamećen.Korisničkoime wrote:Kao prvo ne znam kako je drugima ali likove koji su se ufurali da su Švabe uz to još i Bavarci ne mogu uzeti za ozbiljno al nikako.![]()
Ljudi prvo 'pucaju' na Bayern ili bilo koji njemački klub i sve to dovode u vezu sa prethodnim ratom i velikim brojem izbjeglica u toj zemlji. Namah se javlja neka gadljivost, odbojnost i sve se to poistovjećuje sa pobjeguljama kao da je taj naron otišao što je njemu drago a nisu bili protjerani (mahom). Neću ići dalje, jer ne želim skrenuti u političke vode kada se već nalazim na sportskom dijelu foruma.
Samo da dodam, zar nije (barem donekle) normalno da ima više navijača iz tih zemalja gdje se naš narod skrasio i donekle bio prihvaćen, a i on sam poprimio dosta od te kulture i sredine, nego da se neki pucaju na engleze, špance, digiće...a te zemlje nikad nisu vidjeli ili eventualno na nekoj od eskurzija?
Otkud da se po pravilu prvo napadaju Švabe, pa će im se onda podrugljivo prići i šuknuti koju (po već poznatom repertoaru) i onda se nešto bogmiti kako to nije u redu.
Pa šta ako je čovjek rekao MIA SAN MIA? Možda se neko od nas vremenom poistovjetio sa tim klubom, identifikovao isl.
Znaš ono, boravilo se tamo, zavolio zemlju, naučio jezik, pogledao neku od tekmi...
Fanovi klubova iz drugih liga uopšte nisu na udaru kao ovi iz Švabije. Pa zašto? A vjerovatno ništa od toga nisu vidjelli, niti prisustovali nekom od mečeva.
Ich muss dich enttäuschen, ich bin nicht von Sinnen, ich nehme euch nur nicht ernst. Angewidert kann ich nicht sein, nicht von den Menschen die nur ihr Leben retten wollten. Ich weiss aus erster Hand wie es im Krieg war und bin eher durch ein unglücklichen Vorfall nach Deutschland gelangt. Den Deutschen verdanke ich warscheinlich mehr als die meisten und ich mag sie. Es gibt vieles was ich an ihnen und an Deutschland bewundernswert finde aber ich bin nun mal und ich werde nie ein Deutscher sein ich kann sie mir nur zum Beispiel nehmen.
Eh sad mi već dosadi. Imaš negdje i pravo ali meni su svi pod udarom tako nas naučili u novoj demokratskoj Bosni sve jednako da udaramo. Ne spadam u one koji imaju na nišanu samo Švabe. Donekle mi je razumljivo da može postojati simpatija pa i navijanje za klub iz zemlje u kojoj živiš ali sjedinjenje Muharema/Jure/Pere sa bajovarskom duhom ili katalonskim jednostavno teško uzimam za ozbiljno.
- simonese
#3469 Re: FC Bayern Munchen
MOSALJOZE wrote:nidje veze šta je sa onim HALA madrid,visca barca,ggmu,cmon šiti...........pirmin wrote:Al gistro ono "Mia san mia"Obuca9 wrote:A inače nam je forum pun Bavaraca![]()
- simonese
#3470 Re: FC Bayern Munchen
ko da su od Zelje prepisaliMOSALJOZE wrote:16 Bayernovih principaPartijaner wrote:Ne zna on ni sta znaci mia san mia.![]()
Mi smo jedan klub: Naše podrijetlo, rast i povijest temelje se na zajedničkim vrijednostima kluba, za koje živimo i danas.
Mi smo ambasadori: Imamo veliku odgovornost da se na odgovarajući način ponašamo u zemlji i inozemstvu. Svaki igrač, trener, menadžer i član osoblja doprinosi slici i javnom imidžu kluba.
Mi smo uzor: Na i izvan terena, mi smo uzor za mlade ljude. Na elitni sportaše sutrašnjice utjecat će naši stavovi i način života.
Mi smo tradicija: Mi se možemo pohvaliti dugom i uspješnom poviješću, bitno smo oblikovali način na koji se nogomet razvijao. Možemo biti ponosni na to.
Mi smo inovacija: Cilj nam je poboljšati se u svakom aspektu našeg djelovanja, bilo da je to atletski, administrativni, tehnološki ili u izgradnji veza. Mi učimo svaki dan, i kao jedan od vodećih svjetskih klubova, cilj nam je postaviti standarde.
Mi smo samouvjerenje: Cilj nam je pobijediti svaku utakmicu. Mi ćemo napasti s hrabrošću devedeset minuta i sebe nametnuti na utakmici. Mi uvijek grabimo inicijativu.
Mi smo raznolikost: Naši korijeni i naše vrijednosti su oblikovani našom nacionalnom poviješću i razvojem. Zahvaljujući našoj kulturnoj raznolikosti i iskustvom kojeg smo stekli u svakodnevnom radu s našim igračima, kombiniramo naše vrline iz globalne perspektive, i unaprjeđujemo našu igru.
Mi smo nogomet: Stari ili mladi, muški ili ženski, crni ili bijeli, Liga prvaka ili lokalna momčad, mi smo nogomet koji možete živjeti i dijeliti. 'Lijepa igra' je naš poziv.
Mi smo poštovanje: Igrači, uredsko osoblje, uprava, trenersko osoblje, pomoćnici i izvršni odbor - bez međusobnog poštovanja, nikada ne bismo postigli status svjetske klase.
Mi smo radost: Mi uživamo u igranju, radu, pobjeđivanju, natjecanju, zabijanju, driblanju, međusobnom družiti, i timskom duhu. To nas dnevno usmjerava. Međutim, mi također prihvaćamo poraz kad se dogodi.
Mi smo odani: Više od 12 milijuna ljudi u Njemačkoj izjašnjavaju se ko Bayernovi navijači, nekoliko desetaka tisuća putuje na velike udaljenosti da nas vide igrati. Sve za 90 minuta strasti.
Mi smo partneri: Naši odnosi s našim navijačima, fan klubovima, članovima i sponzorima jesu partnerstva, ali mi također želimo biti pouzdani prijatelji. Mi volimo i razvijamo naš sport u svim njegovim aspektima zajedno.
Mi volimo svoj dom: FC Bayern München je kod kuće u cijelom svijetu, ali mi znamo gdje je naš pravi dom.
Mi smo dinamični: Naša povijest oslikava ogromnu energiju u Bayernu. To znači da vjerujemo u sebe, i motivira nas za budućnost.
Mi smo odgovornost: Mi ćemo ispuniti očekivanja u pogledu naše odgovornosti prema društvu i zajednici u svim našim poslovima. Mi ćemo postaviti primjer u međuljudskim odnosima. Poštovanje, susretljivosti i pravednost su naše dužnosti.
Mi smo obitelj: Čak i nakon završetka karijere, naša vrata su otvorena za sve. Mi smo ujedinjeni za cijeli život.
MIA SAN MIA
- simonese
#3471 Re: FC Bayern Munchen
Muss ich denn ein Deutscher sein um Bayern gut zu finden?Muss ich denn ein Deutscher sein um Deutschland gut zu finden?Wir reden hier ueber Fussball und deine Meinug dazu hat nicht viel mit dem Sport zu tun.Also,lieber Kollege,lass uns doch einfach ohne irgendwelchen Hintergrund ueber die Bayern quatschen.Korisničkoime wrote:Moram te razočarati nisam raspamećen nego vas ne shvatam ozbiljno ali možda ne razumiješ najbolje pa ću pokušati ovako.Basler wrote:Neće nam teško pasti što si ti raspamećen.Korisničkoime wrote:Kao prvo ne znam kako je drugima ali likove koji su se ufurali da su Švabe uz to još i Bavarci ne mogu uzeti za ozbiljno al nikako.![]()
Ich muss dich enttäuschen, ich bin nicht von Sinnen, ich nehme euch nur nicht ernst. Angewidert kann ich nicht sein, nicht von den Menschen die nur ihr Leben retten wollten. Ich weiss aus erster Hand wie es im Krieg war und bin eher durch ein unglücklichen Vorfall nach Deutschland gelangt. Den Deutschen verdanke ich warscheinlich mehr als die meisten und ich mag sie. Es gibt vieles was ich an ihnen und an Deutschland bewundernswert finde aber ich bin nun mal und ich werde nie ein Deutscher sein ich kann sie mir nur zum Beispiel nehmen.
Eh sad mi već dosadi. Imaš negdje i pravo ali meni su svi pod udarom tako nas naučili u novoj demokratskoj Bosni sve jednako da udaramo. Ne spadam u one koji imaju na nišanu samo Švabe. Donekle mi je razumljivo da može postojati simpatija pa i navijanje za klub iz zemlje u kojoj živiš ali sjedinjenje Muharema/Jure/Pere sa bajovarskom duhom ili katalonskim jednostavno teško uzimam za ozbiljno.
- Ironman1921
#3472 Re: FC Bayern Munchen
Pas vas hebo,ima li itko ovdje da bi me naucio taj njemacki,da izvucem dvicu na ne padnem na kraj godine 
Ja se neznam pozdravit,vi drzite predavanja o razvoju medicine na podrucju atomske fizike u Norveskoj pokrajini Kelta...
Ja se neznam pozdravit,vi drzite predavanja o razvoju medicine na podrucju atomske fizike u Norveskoj pokrajini Kelta...
- Basler
#3473 Re: FC Bayern Munchen
Kao prvo, vidim da uljudan čovjek (iskren da budem, rijetko sam na ovom forumu i mahom su mi nepoznati useri, pa sam pročitao par tvojih postova - onako da vidim vrijedi li odgovaratiKorisničkoime wrote: Moram te razočarati nisam raspamećen nego vas ne shvatam ozbiljno ali možda ne razumiješ najbolje pa ću pokušati ovako.
Evo tebe razumijem jer razmišljaš svojom glavom i nisi pao pod uticaj (uslovno rečeno) svakodnevnim poštapalicama, već određenim predrasudama, nego se, eto, kao ne možeš načuditi što je ovo sada postala furka. Iskren da budem i meni je smiješno čitati razne poklike ili ti frustracije određenih navijača/simpatizera (pogotovo ako je u domenu ozbiljnog i ne liči na šegu) stranih klubova (pogotovo današnje mlađarije) ali isto tako mi smeta kada se stalno pridikuje zašto se podržava strani klub i zbog čega ne pratiš/mo nekog iz naše lige. Svako ima svoj razlog, odnosno izbor i ne vrijedi naglabati kada niko nikog neće ubjediti u suprotno. Ne treba sve stavljati na zlatnu vagu (što bi švabe rekle
Tako i treba. Idi sad malo one napadni što pjevaju ggmu.Imaš negdje i pravo ali meni su svi pod udarom tako nas naučili u novoj demokratskoj Bosni sve jednako da udaramo
Vezano za temu
Ne treba ni isticati priču o mogućim transferima.
Ne sumnjam da će ekipa dati sve od sebe za častan oproštaj JH, ali neće biti ni njemu jednostavno bez obzira što su vjerovatno obje strane u saglasnosti odlućili da se ovo sada obznani.
Auf gehts Ihr Roten.
- ledeni_caj
#3474 Re: FC Bayern Munchen
Bas ste svega nadrobili.
Sto se tice toga da jedan covjek ne moze poremetiti nista u Bayernu mislim da grijesite. Da je Van Gaal jos ostao vidjelo bi se sto ne moze.
O Guardioli necu jos suditi dok ne dodje, sumnjamam da moze biti lose, ipak je covjek bio na vrhu klupskog fudbala godinama. Iako je imao silnu ekipu, ima jos masa klubova sa odlicnim ekipama pa opet nista. Da mi je neko prosle godine rekao da ce Bayern dovesti igraca za 40 mil eura, a ovoga placati 17 (ako je istina) rekao bi mu da je lud.
Ponasaju se kao da stampaju pare u podrumu Sabner Strasse.
Mada, s obzirom kako ljudi posluju samo bilo je pitanje vremena kada ce se poceti kurciti. 
-
ja71
#3475 Re: FC Bayern Munchen
da i ja dodam da je Bayern najomrazeniji klub u Njemackojledeni_caj wrote:Bas ste svega nadrobili....