FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Partijaner

#2576 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

simonese

#2577 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

CollegeGunner wrote:E upravo to, navijalo se i prestalo. Jedino za Bayern ostali svi navijati. To me nervira, jer niko ne navija za neki drugi tim iz Bundeslige, vec svi za Bayern.
Nadam se da opet nece biti titule. :D
ja se samo pitam kako masa nase raje gotivi Engleze mozda zato sto nam je kralj nekad pobjegao u Veliku.....
mislim da si fulio temu
ako te nervira sta radis ovdje
Nogatrans

#2578 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Poslije zadjih nekoliko utakmica mogu reci da se uopste nismo pojacali onako kako smo trebali. Imamo malo siri igracki kader al na tome se sve zavrsava. Jedino pojacanje je Šakiri i to se odmah i primjeti. Mislim da ce ova sezona biti losija od prosle i da ce nazalost opet Dortmund dominirati Bundesligom.
ledeni_caj

#2579 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nogatrans wrote:Poslije zadjih nekoliko utakmica mogu reci da se uopste nismo pojacali onako kako smo trebali. Imamo malo siri igracki kader al na tome se sve zavrsava. Jedino pojacanje je Šakiri i to se odmah i primjeti. Mislim da ce ova sezona biti losija od prosle i da ce nazalost opet Dortmund dominirati Bundesligom.
I dalje je to odlicna ekipa, da je moglo bolje - moglo je, ali neki trofej ce se vjerovatno uzeti. Iduce godine novi trener pa da se krene u kakvu dominaciju. :D

A pazi ovoga, sto hoce da ga Bilal nagrdi k'o onda Robbena. :D
http://www.klix.ba/sport/nogomet/badstu ... /120807164
Jokericious

#2580 Re: FC Bayern Munchen

Post by Jokericious »

simonese wrote:
CollegeGunner wrote:E upravo to, navijalo se i prestalo. Jedino za Bayern ostali svi navijati. To me nervira, jer niko ne navija za neki drugi tim iz Bundeslige, vec svi za Bayern.
Nadam se da opet nece biti titule. :D
ja se samo pitam kako masa nase raje gotivi Engleze mozda zato sto nam je kralj nekad pobjegao u Veliku.....
mislim da si fulio temu
ako te nervira sta radis ovdje
Vidim fina atmosfera pa dosao malo.

Evo Gomez povrijedjen. Odlicna vijest za Bayern. Bolji su i Mandzukic i Pizza.
bob sap

#2581 Re: FC Bayern Munchen

Post by bob sap »

malo se i tuku :D
simonese

#2582 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

Vidim fina atmosfera pa dosao malo.

Evo Gomez povrijedjen. Odlicna vijest za Bayern. Bolji su i Mandzukic i Pizza.
Gomez u zadnje 2 sezone zabio 80 golova,toliko o tvom rezonu fudbala
BHF_Manijak

#2583 Re: FC Bayern Munchen

Post by BHF_Manijak »

Ma College, stari hejter Gomeza, stipu ga ba!
swatchIRONY

#2584 Re: FC Bayern Munchen

Post by swatchIRONY »

ZDRAVO ;-) ja sam na ovom forumu novi pa reko da se javim svojim Bavarcima ,već dugo pratim i navijam za Bayern :)

Šta mislite kako će Bayern istrčati na teren proziv Dortmunda :?:
Možda ovako
NEUER
LAHM DANTE BADSTUBER CAN/BOATENG
LUIZ GUSTAVO KROOS
ROBBEN MULLER RIBERY
SUPER MARIO 2(MANDžUKIĆ)
ili
Image
bob sap

#2585 Re: FC Bayern Munchen

Post by bob sap »

Nogatrans wrote:Poslije zadjih nekoliko utakmica mogu reci da se uopste nismo pojacali onako kako smo trebali. Imamo malo siri igracki kader al na tome se sve zavrsava. Jedino pojacanje je Šakiri i to se odmah i primjeti. Mislim da ce ova sezona biti losija od prosle i da ce nazalost opet Dortmund dominirati Bundesligom.
imaju cigani para,a nedaju jedan dobar stoper bi odlicno dosao
swatchIRONY

#2586 Re: FC Bayern Munchen

Post by swatchIRONY »

Što se tiče pojačnja on su dovedena prvenstveno da budu kao izmjene jer sezona je duga(borba na 3 fronta) a i uslučaju nekih povreda da se ima ali mogu ce je da neki od njih izbori i mjesto u prvom timuprije svega mislim na Mandžukića(ako iskoristi ovu sada pruzenu prililku koja mu se pruzila zbog ozlijede Gomeza) i Saćirija(jer je mali stvarno klasa) :D

Kada bi uprava jos odriješila kesu pa dovela Javia Martineza :-) (on bi nam donio tu potrebnu brzinu na pozici defanzivnog veznog) ;-)
ledeni_caj

#2587 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nadam se da ce Shaqiri dobiti priliku na ofanzivnom veznom umjesto Kroosa i Mulera. Danas bi Luis Gustavo mogao biti na lijevom beku, sumnjam da ce Emrea uvaliti odmah u ovaku utakmicu. Tymo na defanzivnog veznog, Schweini kao centralni, i naprijed ostaje dilema Kroos, Muller ili Shaqiri.
missko

#2588 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Ja koliko znam da je Schweini povrijedzen i nece cak igrati ni reprezentativnu prijateljsku protiv Argentine kasnije, tako da danas gotovo sigurno ne igra
ledeni_caj

#2589 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

ko ce stici sve upratiti od ovog Sarajeva moj ti. :D
MeanMachine

#2590 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

swatchIRONY wrote:ZDRAVO ;-) ja sam na ovom forumu novi pa reko da se javim svojim Bavarcima ,već dugo pratim i navijam za Bayern :)

Šta mislite kako će Bayern istrčati na teren proziv Dortmunda :?:
Možda ovako
NEUER
LAHM DANTE BADSTUBER CAN/BOATENG
LUIZ GUSTAVO KROOS
ROBBEN MULLER RIBERY
SUPER MARIO 2(MANDžUKIĆ)
ili
Image
Što se tiče ovog sastava vrlo je moguć, međutim sudeći po tome šta pišu neki njemački portali vjerovatnije je da umjesto Gustava na lijevom beku od početka zaigra Emre Can (tako nešto je barem Heynckes nagovijestio), pri čemu je onda neizvjesno ko bi na poziciji defanzivnog veznog dobio priliku: Tymo ili Gustavo. Iskreno, ako Heynckes smatra da je Can spreman da nastupi od prve minute u ovoj utakmici onda neka ga i stavi u prvih jedanaest jer bih volio vidjeti kako taj momak igra u jednoj ozbiljnijoj utakmici. Osim toga ne znam koliko je realno da Badstuber ostane na klupi jer mislim da je njemu trenutno zacementirano mjesto u prvoj postavi sve dok ne bi počeo kiksati u stilu Boatenga ili ranije van Buytena. Vjerovatnije je da Boateng malo grije klupu u ovoj utakmici, a da umjesto njega u prvih 11 bude Dante (moj lični favorit na ovoj poziciji) ili van Buyten. Osim toga, mislim da bi pravi potez Heynckesa bio da umjesto Müllera u prvih 11 stavi Shaquirija jer Müller odavno igra daleko ispod svojih mogućnosti dok je Shaquiri pokazao da je pravo osvježenje za Bayern. Dakle, ja mislim da bi najbolji sastav za večerašnju utekmicu (sa trenutno raspoloživim igračima) bio sljedeći:

-------------------Neuer----------------------

Lahm------Dante--------Badstuber------Can

-----------Kroos----------Gustavo------------

Robben-----------Shaquiri-------------Ribery

-----------------Mandžukić--------------------

Jedino bih na poziciji napadača radije vidio Pizzara umjesto Mandžukića ali Heynckes je izjavio da Pizzaro još nema dovoljno kondicije za ovu utakmicu. Uglavnom, ono što je najbitnije je da Bayern večeras pobijedi, prije svega što bi to značilo jedan pozitivan ulazak u sljedeću sezonu. Auf gehts Ihr Roten :thumbup: :bih:
bob sap

#2591 Re: FC Bayern Munchen

Post by bob sap »

hoce li biti negdje na tv-u ili neki stream ?
Nogatrans

#2592 Re: FC Bayern Munchen

Post by Nogatrans »

Po meni su ovo inace gluosti sto se radi sa Gustavom i Canom na beku. Ti igraci ne mogu igrati tu poziciju. Ako ovo Heynkes veceras uradi ,onda on nije trener za Bayern. Po meni bi trebalo Lahma prebaciti na drugu stranu a Boatenga na beka staviti. Tako su igrali u Njemackoj reprez. i izgledalo je sasvim dobro.. I da naravno da Shaqiri sa ovim dosada vec pokazanim,mora igrati u prvoj postavi..
Partijaner

#2593 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

Siptar ce veceras da rascjepi zutalje.
missko

#2594 Re: FC Bayern Munchen

Post by missko »

Partijaner wrote:Siptar ce veceras da rascjepi zutalje.
Ako sipac bude igrao nece Müller na klupu nego Robben, moja pretpostavka.
Müller vise radi za ekipu a Robben je soler i po.
MeanMachine

#2595 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Nogatrans wrote:Po meni su ovo inace gluosti sto se radi sa Gustavom i Canom na beku. Ti igraci ne mogu igrati tu poziciju. Ako ovo Heynkes veceras uradi ,onda on nije trener za Bayern. Po meni bi trebalo Lahma prebaciti na drugu stranu a Boatenga na beka staviti. Tako su igrali u Njemackoj reprez. i izgledalo je sasvim dobro.. I da naravno da Shaqiri sa ovim dosada vec pokazanim,mora igrati u prvoj postavi..
To bi i bilo logično rješenje za večerašnju utakmicu, međutim Heynckes je dao izjavu da (iz nekog samo njemu znanog razloga) vrlo nerado poseže za opcijom prebacivanja Lahma na lijevu stranu. Umjesto da iskoristi tu ogromnu prednost što u ekipi ima igrača koji može bez problema igrati obje bekovske pozicije on pravi kombinacije sa igračima kojima to nije "prirodna" pozicija. Ipak, neću unaprijed da osuđujem taktička rješenja koja još nisam vidio na terenu, bitno je samo da se ova utakmica dobije i da na taj način Bayern maksimalno motivisano krene u novu sezonu. Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
ledeni_caj

#2596 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Nogatrans wrote:Po meni su ovo inace gluosti sto se radi sa Gustavom i Canom na beku. Ti igraci ne mogu igrati tu poziciju. Ako ovo Heynkes veceras uradi ,onda on nije trener za Bayern. Po meni bi trebalo Lahma prebaciti na drugu stranu a Boatenga na beka staviti. Tako su igrali u Njemackoj reprez. i izgledalo je sasvim dobro.. I da naravno da Shaqiri sa ovim dosada vec pokazanim,mora igrati u prvoj postavi..
To se odavno zna brate. :D
Steve Nash

#2597 Re: FC Bayern Munchen

Post by Steve Nash »

MeanMachine wrote:
To bi i bilo logično rješenje za večerašnju utakmicu, međutim Heynckes je dao izjavu da (iz nekog samo njemu znanog razloga) vrlo nerado poseže za opcijom prebacivanja Lahma na lijevu stranu. Umjesto da iskoristi tu ogromnu prednost što u ekipi ima igrača koji može bez problema igrati obje bekovske pozicije on pravi kombinacije sa igračima kojima to nije "prirodna" pozicija. Ipak, neću unaprijed da osuđujem taktička rješenja koja još nisam vidio na terenu, bitno je samo da se ova utakmica dobije i da na taj način Bayern maksimalno motivisano krene u novu sezonu. Auf gehts Ihr Roten :thumbup:
Kao razlog je naveo fenomenalnu suradnju Lahma i Robena na desnoj strani :-) , te da je na desnoj strani Lahmov centarsut puno bolje upotrebljiv.
MeanMachine

#2598 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Steve Nash wrote:
MeanMachine wrote:
Kao razlog je naveo fenomenalnu suradnju Lahma i Robena na desnoj strani :-) , te da je na desnoj strani Lahmov centarsut puno bolje upotrebljiv.
Riječ "suradnja" i Robben su teško spojivi u istoj rečenici :-D Robben je zaista fantastičan igrač, individualac, ali tačno se primjeti da mu je nešto mrsko dodati loptu saigraču ako vidi barem i trunku šanse da sam nešto napravi, pa makar saigrač bio i mnogo bolje pozicioniran. Nakon toga, naravno, obavezno slijedi formalno izvinjenje siagraču u stilu: "jao izvini, nisam te vidio holandskih mi tulipana" :-D
MeanMachine

#2599 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

bob sap wrote:hoce li biti negdje na tv-u ili neki stream ?
Ima direktan prenos na njemačkom kanalu ZDF, a ako nemaš mogućnost da gledaš taj kanal onda se uvijek može naći neki dobar stream pred samu utakmicu.
aveos

#2600 Re: FC Bayern Munchen

Post by aveos »

Mandzukic
Post Reply