FC Bayern Munchen

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Itakoto

#16426 Re: FC Bayern Munchen

Post by Itakoto »

sumirprimus wrote:ubili barsu bez mesija i maskerana ,bog te song bilong igro citavu tekmu,a bajern kompletan sa robenom i riberijem...
sad se kolo srece okrenulo za 360 stepeni ..tkao je to..
Za 360? :D
sumirprimus

#16427 Re: FC Bayern Munchen

Post by sumirprimus »

ja, puni krug...
Itakoto

#16428 Re: FC Bayern Munchen

Post by Itakoto »

:D
Partijaner

#16429 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

sumirprimus wrote:
Partijaner wrote:
sumirprimus wrote:ubili barsu bez mesija i maskerana ,bog te song bilong igro citavu tekmu,a bajern kompletan sa robenom i riberijem...
sad se kolo srece okrenulo za 360 stepeni ..tkao je to..
Kako bez Messija, je li igrao prvu utakmicu 90 min.
barca kod kuce 0:3?nije ja mislim...jel to bila prva il druga... :D nisam najsigurniji..
Prvu je igrao, drugu nije, ali i da je jeste mislim da bi bilo tesko stici rezultat.
Arteta

#16430 Re: FC Bayern Munchen

Post by Arteta »

Iskreno, Bayernu fali individualnog kvaliteta, oni su i prije tehnikom zaostajali ali su to nadoknadjivali trkom, ali kako ce trkom nadoknaditi kada nemaju vise motiva kao prije jer su vec osvojili LP?
MeanMachine

#16431 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Sačekao sam da prođu obje utakmice protiv Barcelone pa da napišem neko svoje mišljenje na ovu temu, ali i generalno o trenutnoj situaciji u Bayernu.

Što se tiče utakmica sa Barcom tu se nema potrebe nešto previše filozofirati: trenutno bolja ekipa je na kraju prošla u finale:

- s jedne strane zato što su u sjajnoj formi, imaju 3 igrača u napadu koji po meni izvode najbolje kontranapade otkad pratim fudbal, te naravno imaju i Messija koji svakoj ekipi kada je u formi daje taj neki dodatni kvalitet i koji svaku utakmicu može da okrene u korist svoje ekipe.
- s druge strane Bayern je bio znatno oslabljen izostankom nekoliko standardnih prvotimaca, te su i neki koji su mogli igrati bili van forme nakon dugih povreda (Thiago, Martinez) ili su čak igrali sa povredama (Lewa), ali je ipak presudila nemogućnost jake, ali prije svega spore, odbrane Bayerna da izađe na kraj sa sjajnim trojcem u napadu Barcelone.

Posebno se kobnim pokazao treći gol Barcelone u sudijskoj nadoknadi koji je praktično i potvrdio njihov prolazak u finale (iako moram priznati da se kod mene, kao vjerovatno i većine navijača Bayerna, pojavio tračak nade nakon gola Benatie :D ). U prvom poluvremenu sam stekao utisak da Barcelona u svakom trenutku iz neke kontre može postići gol jer su Messi, Neymar i Suarez prebrzi za odbranu Bayerna i izuzetno uigrani i sigurni sa loptom u nogama. U drugom poluvremenu Bayern je još jednom pokušao sve da preokrene rezultat onako kako samo oni tu znaju i umiju, međutim treba biti korektan i priznati da je u ukupnom skoru iz obje utakmice Barcelona sasvim zasluženo prošla u finale.

Kada je riječ o planovima Bayerna za narednu sezonu (misli se naravno na transfere) onda je sasvim jasno na kojim pozicijama treba dovesti pojačanja:

1 x desni bek (idealno bi bilo da može igrati na obje strane);
1 x stoper (pokretljiviji i brži od Benatie i Boatenga);
1 x zadnji vezni (dva sinoćna prvotimca su "pred penzijom", dok je Martinez nakon užasne povrede vrlo rizična stavka za dugoročno planiranje; Rode je dobra opcija za budućnost i mogao bi biti neki novi Schweinsteiger, ali još nije na tom nivou);
1 x krilni igrač (kao zamjena za Robberyja), opet kao i kod beka idealno bi bilo da može igrati na obje strane;
1 x napadač (Pizza odlazi na kraju sezone i ne može se ozbiljno igrati u svim takmičenjima sa samo jednim pravim napadačem).

Ovo već izgleda kao pravi remont ekipe, ali to je i potrebno. Ne zbog loše igre već prije svega zbog velike osjetljivosti pojedinaca na povrede i naravno priličnog broja igrača koji su prešli "magičnih" 30 godina u fudbalu.

Koga dovesti? Tu nisam siguran, ima dosta dobrih opcija, a možda je najteže naći dobrog desnog beka (neko će reći već imamo Lahma, ali i on je "u godinama" i treba gledati malo dalje u budućnost). Igrač kojeg ne bih želio vidjeti u Bayernu (barem ne po cijeni koja se za njega spominje u medijima) je Bale - jednostavno je precijenjen. Za neku razumnu cifru - što da ne, ali preko 100 miliona eura dati za njega je čista ludost koju uprava Bayerna (nadam se) neće nikad napraviti. De Bruyne je dobra opcija za ofanzivu, Griezman isto tako i mislim da je generalno u napadu mnogo lakše naći kvalitetno rješenje. Ovo sve naravno treba da prati i odlazak nekih igrača (zbog godina ili loše igre koja je ispod nivoa na kojem igra Bayern), ali to se nekako i podrazumijeva :D

Eto, malo je duži post pa ne zamjerite, ali ipak treba nekoliko rečenica više nego inače da se sve aktualne teme oko Bayerna obrade u samo jednom komentaru :-D Samo ne treba zaboraviti: Mia San Mia :thumbup: Auf geht's Ihr Roten :thumbup: :bih:
MOSALJOZE

#16432 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

U situacijama kada su kontre u pitanju ni Bastian ni Alonso nisu bili sposobni ispratiti Mesija tj.na vrijeme spriječiti neki pas.Martinez je igrač za takve situacije,i siguran sam da je on igrao,ne bi Messi imao toliko vremena da uputi onakve pasove.
@MM Bayern gotovo sigurno neće ići u veliki remont a to podrazumjeva prodaju Roberija,Alonsa,Bastijana,Štarkea,Pizara,Rafinje,Dante-a.Taj scenario nećeš gledati,2-3 će sigurno otići,ali ništa previše senzacionalno.Da treba dovesti nekoga slažem se pogotovo prema naprijed,od marta i povrede Riberija uvijek nam je falio jedan igrač na lijevom krilu.To je i rezultiralo lošim igrama Gotze-a,Bernat je skoro sam držao lijevu stranu itdd...
Partijaner

#16433 Re: FC Bayern Munchen

Post by Partijaner »

@MeanMachine, kao uvijek dobar sazetak. :thumbup:
MeanMachine

#16434 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

MOSALJOZE wrote:U situacijama kada su kontre u pitanju ni Bastian ni Alonso nisu bili sposobni ispratiti Mesija tj.na vrijeme spriječiti neki pas.Martinez je igrač za takve situacije,i siguran sam da je on igrao,ne bi Messi imao toliko vremena da uputi onakve pasove.
@MM Bayern gotovo sigurno neće ići u veliki remont a to podrazumjeva prodaju Roberija,Alonsa,Bastijana,Štarkea,Pizara,Rafinje,Dante-a.Taj scenario nećeš gledati,2-3 će sigurno otići,ali ništa previše senzacionalno.Da treba dovesti nekoga slažem se pogotovo prema naprijed,od marta i povrede Riberija uvijek nam je falio jedan igrač na lijevom krilu.To je i rezultiralo lošim igrama Gotze-a,Bernat je skoro sam držao lijevu stranu itdd...
Martinez je i više nego dobar na poziciji defanzivnog veznog igrača, ali nakon povrede koju je pretrpio bojim se da je Bayern dobio samo još jednog Badstubera, što će se znati tek kada opet bude standardan u prvom timu i kada bude redovno igrao utakmice pod punim opterećenjem. Ako mu tada koljeno bude stabilno i ne bude često povrijeđen onda OK, ali mislim da je ipak bolje osigurati se sa još jednim igračem tog kalibra - minus povrede :D
MOSALJOZE

#16435 Re: FC Bayern Munchen

Post by MOSALJOZE »

On je skoro savršeno tempirao svoj povratak.Odigraće još par minuta u BL,onda odmor i krenuće u pravom momentu da trenira,sa ostatkom ekipe.Eh sada koliko je koljeno spremno,to je posebna priča.
Kevinov agent kaže da je u pregovorim sa PSG-om,Bayernom i Sitijem.Vala ako će birati od ova 3,siguran sam da neće u City.Grizman izgleda ozbiljno sa Čelskijem.
groove

#16436 Re: FC Bayern Munchen

Post by groove »

a najvece su sanse da kevin zavrsi u cityu.
simonese

#16437 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

mislim da je Bayern vec zavrsio posao sa Kevinom
MeanMachine

#16438 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

Od svih igrača koji su pominjani na ovoj temi kao potencijalna pojačanja Bayerna najradije bih u Minhenu vidio Hazarda, ali to je ujedno i najmanje realna i izvodljiva opcija. Prvo zato što Chelsea sigurno ne misli prodavati svog glavnog igrača, a drugo što i kad bi ga prodavali to ne bi bilo nimalo jeftino (svakako puno više nego što je Bayern do sada bio spreman dati za jednog igrača). Šteta jer bi on bio prava zamjena za Riberyja.
klopan

#16439 Re: FC Bayern Munchen

Post by klopan »

simonese wrote:mislim da je Bayern vec zavrsio posao sa Kevinom
Što bi rekli Turci- ruke ti se pozlatile :D
5 0 5

#16440 Re: FC Bayern Munchen

Post by 5 0 5 »

kako god, treba zavuci ruku u dzep, malo dublje. pogba npr?
simonese

#16441 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

5 0 5 wrote:kako god, treba zavuci ruku u dzep, malo dublje. pogba npr?
Pedro ?
klopan

#16442 Re: FC Bayern Munchen

Post by klopan »

Mislim da nećemo dovesti ni jednog igrača, za koji postoji "opšti narodni interes",
tj. koga traže i City, Chelsea, RM, Barca,pa chak i MANU.
limeni

#16443 Re: FC Bayern Munchen

Post by limeni »

Od Wolfsburga bi bili zanimljivi de bruyne i mozda onaj rodriguez, dobar lijevi bek.
Gladbach mislim da bi onaj herrmann mogao postati nekada dobar igrac.
Leverkusen sta ja znam meni je calhanoglu dobar, Schalke draxler ima najveci potencijal dok je i hoewedes pouzdan, iz dortmunda valjaju jedino reus i hummels.
Smatram da bayernu treba dobar stoper, jedan za centralni vezni, jedno krilo da zamjeni roberija i rezervni napadac.
Nek uzmu hoewedesa, calhanoglua, de bruyneta i vedada ibisevica.
5 0 5

#16444 Re: FC Bayern Munchen

Post by 5 0 5 »

simonese wrote: Pedro ?
eki pedro. :) gdje ti on pade na pamet? zato sto se moze dobiti za male pare?
ledeni_caj

#16445 Re: FC Bayern Munchen

Post by ledeni_caj »

Oj cuj Vedad. Pa vi kontate Bayern jednom zijanio i da je automatski spao na nivo Modrice. :D
simonese

#16446 Re: FC Bayern Munchen

Post by simonese »

5 0 5 wrote:
17,60 Mill. £ i nije bas malo a meni solidan igrac i pored one trojke mu ne gine klupa u Barceloni
MeanMachine

#16447 Re: FC Bayern Munchen

Post by MeanMachine »

simonese wrote:
5 0 5 wrote:
17,60 Mill. £ i nije bas malo a meni solidan igrac i pored one trojke mu ne gine klupa u Barceloni
A uz sve to još i Španac :mrgreen:
5 0 5

#16448 Re: FC Bayern Munchen

Post by 5 0 5 »

MeanMachine wrote:
simonese wrote: 17,60 Mill. £ i nije bas malo a meni solidan igrac i pored one trojke mu ne gine klupa u Barceloni
A uz sve to još i Španac :mrgreen:
on jeste pepovo dijete. i mogao bi uz njega procvjetati kada bi bio standardan igrac.
skenderija04

#16449 Re: FC Bayern Munchen

Post by skenderija04 »

Pedro bi bio ok kao neka dopuna, razlicit igrac i sl. Ali Pedro ne bi bio dizanje kvaliteta za Bayern. To da, moglo bi biti jeftino. Ispod 15 miliona.
5 0 5

#16450 Re: FC Bayern Munchen

Post by 5 0 5 »

skenderija04 wrote:Pedro bi bio ok kao neka dopuna, razlicit igrac i sl. Ali Pedro ne bi bio dizanje kvaliteta za Bayern. To da, moglo bi biti jeftino. Ispod 15 miliona.
onda bayern nije klub za pedra. ako ce ici, onda nece s jedne klupe na drugu. ici ce negdje gdje moze igrati.
Post Reply