FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#6776 Re: FC Barcelona
pa eto, i ona situacija nad pedrom je penal. kompenzacija na kraju i to je to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6777 Re: FC Barcelona
a Marcelo na Pedru?Lud i ponosan wrote:U redu je, zapeo za ruku![]()
![]()
ne znam, kako ljudima ne dojadi pričati priče koje nemaju veze sa zdravim razumom.
evo ovaj zadnji start Marcela na Pedru van 16, je dovoljna slika: očigledno ga udara po nozi, staje na nju đonom, i kada sudija svira faul, dižu se ruke, snebiva se, protestuje...
-
Madrid
#6778 Re: FC Barcelona
A ovo Alves na kraju kad protestuje, a Coentra-a zalijepio na pod ?Chmoljo wrote:a Marcelo na Pedru?Lud i ponosan wrote:U redu je, zapeo za ruku![]()
![]()
ne znam, kako ljudima ne dojadi pričati priče koje nemaju veze sa zdravim razumom.
evo ovaj zadnji start Marcela na Pedru van 16, je dovoljna slika: očigledno ga udara po nozi, staje na nju đonom, i kada sudija svira faul, dižu se ruke, snebiva se, protestuje...
-
Arma-Sarma
#6779 Re: FC Barcelona
Kakav penal!?Baltazar_khan wrote:pa eto, i ona situacija nad pedrom je penal. kompenzacija na kraju i to je to.
- Baltazar_khan
#6780 Re: FC Barcelona
fin.Arma-Sarma wrote:Kakav penal!?Baltazar_khan wrote:pa eto, i ona situacija nad pedrom je penal. kompenzacija na kraju i to je to.
- Chmoljo
#6781 Re: FC Barcelona
oj Bože dragi... mrzm rasprave - moj je babo jači od tvog. a ovo se upravo na to svodi.Madrid wrote:
A ovo Alves na kraju kad protestuje, a Coentra-a zalijepio na pod ?
Mascherano i Alves su igrači kojima uopšte ne gotivim takvo ponašanje, no od njihovog bezobrazluka niko neće ostati bez karijere, za razliku od Pepetovog ili Marcelovog.
i generalno, kada pođe priča o Barci kojoj sudije pomažu i o jadnom Realu, koji ne može hudnik da se izbori za svoje mjesto pod suncem, dođe mi da napravim harikiri...
gore od priča i zapleta Riste Djoge...
- fosil
#6782 Re: FC Barcelona
Pepe ide prvo na covjeka pa tek onda na loptu, ako ga ne mogu izbaciti iz fudbala ima kastracija ili lobotomija.Lud i ponosan wrote:Ovaj Real je nadigrao Barcu u svakom segmentu igre, i to je ucinio napadackim fudbalom. Ne znam o cemu ti pricas. O Pepe-u? E tu se onda da diskutovati...fosil wrote:Ova Barca ne samo da mjenja fudbal, nego mjenja i identitet klubova. Real je nekad bio poznat kao napadacka ekipa, a danas su strogi mesari.
A ni Marcelo nije daleko od njega. Ne razumijem koja je svrha ovakve igre. Ovo je vec 3-4 utakmica kako pokusavaju prljavom igrom nekog da zastrase, a Barca ih se ne boje sekunde. Po meni ih nisu nadigrali, Barca ih ruzi godinama pa se stvara opticka varka cak i kad su izjednaceni.
-
sistematski pregled
#6783 Re: FC Barcelona
Mora se reći da su madridske plačipičkice večeras bile bolje. Više su bile u utakmici, nekako mi je par igrača barselone djelovalo totalno out. I svidjelo mi se što je real promjenio taktiku, igraju napadački. Dosta je bilo onog bunkera! Ovako je zanimljivije i više priliči renomeu reala.
Ali opet Pep iz madrida ode neporažen!
Ali opet Pep iz madrida ode neporažen!
- Jack Be Nimble
#6784 Re: FC Barcelona
Real ovako neka odigra sa Barcelonom u toku godine i da ne gube poene sa strana, la liga je njihova.
- Baltazar_khan
#6785 Re: FC Barcelona
realno se barcelona postavila na teren ko da igraju neki humanitarni meč. boli njih briga što je to real, valjda im žao reala jer ih siluju vazda. ovako, hajmo malo da povučemo ručnu, nek urade nešto. i pored toga, real na kraju nije uspio da pobijedi. messi gigant, onu životinju odbio od sebe i zabio. majstor!
u revanšu očekujem pravu barcelonu koja će još jedan trofej osvojiti
u revanšu očekujem pravu barcelonu koja će još jedan trofej osvojiti
-
689908
#6786 Re: FC Barcelona
real sigurno bolji u to nema sumnje samo sto ce ih barsa vamo petaka uvaliti
- ultima_palabra
#6787 Re: FC Barcelona
True... zbog toga i medijskih preseravanja sam se i ohladio poprilično od ovih mečeva.A cini mi se da su taman poceli ono u cemu i jesu najbolji -- makljaza i krpljenje Reala vs. kuknjava i plac Barce.
Ipak na kraju posjed na strani Barce - 52%
- Chmoljo
#6788 Re: FC Barcelona
ozbiljno? tebi ide na živce? i meni je išla na živce kuknjava Mourinha i mase forumaša na neki 'sudijski kriterij', i potrebno je da Real jednom u zadnjih nekoliko GODINA odigra bolje da se ne bi gnjavilo tom pričom.Lud i ponosan wrote: Komentar sam napisao prije ovog starta Marcela (nisam gledao usporeni, mozda je fakat i bio prekrsaj).
Elem, poenta je da niko nece da prizna start Valdesa nad Ronaldom, nema prekrsaja, ma kakvi, on se okliznuo... Tek kada na drugoj strani sudija napravi gresku u korist Reala, e onda se tu trazi neki balans i priznaje se prekrsaj... Malo mi to ide na zivce, ali dobro.
Meni je samo drago sto je Barca veceras nadigrana napadackim fudbalom.
hajde ba... ko da igraju Vratnik i Vrbanjuša, kolika se iracionalnost prosipa po ovoj temi...
-
CATALONAC
#6789 Re: FC Barcelona
jbg za koju godinu se ovo neće zvati el clasico-real nije dorastao,a barca će izvoditi kadete na teren 
-
Gerrard 08
#6790 Re: FC Barcelona
U tom se zavrsi jos jedna limunada... Real kad nije sad' nalup'o Barcu tesko da ce u skoro vrijeme ikako, bez obzira koliko Ronalda i Contraoa i nekontraoa dovede.
Barca, cini mi se da su spremni k'o da ih Mirza priprema... ali eto izvukose povoljan rezultat.
El Clasico se pretvorio u jednu antipropagandu fudbala, fair playa, sportsmenshipa i svega sto jedan sportski dogadjaj treba da bude i cime da odise... mislim da cu porazmisliti hocul' ga sljedeci put' gledati.
Kao i zadnjih 5 utakmica ova dva takmaca, poprilicno smo vidjeli od zvijezda i jednih i drugih, predvodjenih "najboljim trenerima" -- foliranje, tucnjava, kuknjava, plakanje, valjanje, bolne grimase k'o da mu je noga otkinuta, naguravanje, mahanje, opkoljavanje sudije, gestikuliranje, varanje...
Na zalost, vrlo jadno.
Barca, cini mi se da su spremni k'o da ih Mirza priprema... ali eto izvukose povoljan rezultat.
El Clasico se pretvorio u jednu antipropagandu fudbala, fair playa, sportsmenshipa i svega sto jedan sportski dogadjaj treba da bude i cime da odise... mislim da cu porazmisliti hocul' ga sljedeci put' gledati.
Kao i zadnjih 5 utakmica ova dva takmaca, poprilicno smo vidjeli od zvijezda i jednih i drugih, predvodjenih "najboljim trenerima" -- foliranje, tucnjava, kuknjava, plakanje, valjanje, bolne grimase k'o da mu je noga otkinuta, naguravanje, mahanje, opkoljavanje sudije, gestikuliranje, varanje...
Na zalost, vrlo jadno.
- ganjeta
#6791 Re: FC Barcelona
Real kad odigra najbolju partiju u dvije godine ne može da dobije Barcu
i onda opet neko kukanje na sudije,pa dokle stvarno!? Šta je to Real oštećen?
Barca bez 5 igrača iz prve postave? E ne može to više tako Pep,večeras nije kažnjen samo što je Valdes imao svoju noć.Previše su ušli opušteno u meč,a Frankovci naloženi do masimuma sa standardno grubom igrom
.Sa prvim timom i pravim pristupom Murinjo je opet donji i ove sezone.
Barca bez 5 igrača iz prve postave? E ne može to više tako Pep,večeras nije kažnjen samo što je Valdes imao svoju noć.Previše su ušli opušteno u meč,a Frankovci naloženi do masimuma sa standardno grubom igrom
-
CATALONAC
#6792 Re: FC Barcelona
NEKOM NIJE JASNO KAKO BARCA IZVUČE OVAJ REZULTAT,PA ŠTA DA URADI BARCELONA DA VAM BUDE JASNO D A JE BOLJA EKIPA-INSTITUCIJA,IIGRAJU NAJLJEPŠI FUDBAL NA SVIJETU REALNO GLEDAJUĆI A I IMAJU ZDRAVIJU SREDINU OD JADNOG REALA.TEK U SRIJEDU MISLIM DA MURINJU NEĆE BITI VAŽAN SUPER KUP 2-0 Dsmoki_choko wrote:naravno da je trebao, a ono nije bio penal. nece se za onakve stvari svirati penal. hajd da ga je pokupio u trku, ovako rolando zapeo za ruku i nikom nistaLud i ponosan wrote:Trebao je dobiti zuti, naravno, bez dileme. Previse je agresivan, to mi se ne dopada.smoki_choko wrote:a kad je pepe trebo dobiti karton onda vas nije bilo
Inace, Barcelona veceras nadigrana i nije mi jasno kako izvukose ovaj rezultat. Jednostavno je Real veceras mnoogo bolji suparnik.
-
fixer
#6793 Re: FC Barcelona
Bezveze sad prica ova Real odigra najbolje, pa ne dobije.
Sanchez bi se mogao pokazat kao odlicna kupovina. Ovo veceras pokazuje da pripada ovoj ekipi. A Barcelonini igraci su bili skroz smuseni. U svim segmentima su izgubili, samo kurva lopta nije htjela u gol. Ali dva poteza su ih uzvukla. Dva individualna poteza, od kojih je jedan dosao u pravo vrijeme.
Sanchez bi se mogao pokazat kao odlicna kupovina. Ovo veceras pokazuje da pripada ovoj ekipi. A Barcelonini igraci su bili skroz smuseni. U svim segmentima su izgubili, samo kurva lopta nije htjela u gol. Ali dva poteza su ih uzvukla. Dva individualna poteza, od kojih je jedan dosao u pravo vrijeme.
-
CATALONAC
#6794 Re: FC Barcelona
SA SVIM SE SLAŽEM ALI IMA TU I GLAVNI KRIVAC-murinjo ON JE UBICA LJEPOTE IGRE,REAL TREBA DA IGRA KAO BARCELONA KAKAV SASTAV IMAGerrard 08 wrote:U tom se zavrsi jos jedna limunada... Real kad nije sad' nalup'o Barcu tesko da ce u skoro vrijeme ikako, bez obzira koliko Ronalda i Contraoa i nekontraoa dovede.
Na zalost, vrlo jadno.
- Chmoljo
#6795 Re: FC Barcelona
to je istina. izgledali su totalno nespremni. da li je Copa America uzrok, ili neuigranost jer je Guardiola malo izmješao, ili nešto treće... ne bih znao reći. pokazaće se više u uzvratu, sasvim sigurno.fixer wrote:Bezveze sad prica ova Real odigra najbolje, pa ne dobije.
- van Basten
#6796 Re: FC Barcelona
real je bio bolji večeras, ali opet nije uspio pobijediti velikog rivala. Iako se ne mogu oteti dojmu da su opet išli na varijantu da fasuju bar jedan crveni kako si sutra mogli raskukati se da eto oni nikada ne mogu završiti kompletni protiv Barcelone. Realno, barem 2 crvena za Real su trebala biti, ali očito su naletili na sudiju koji je podlegao Mourinhovim ublehama. Imponuje činjenica da je mesar Pepe utakmicu završio bez žutog kartona.
Uglavnom, napaljeni Real uz blagu pomoć sudije nije uspio pobijediti Barcelonu za koju se vidi da je još uvijek teška i da nije još završila kompletne pripreme... pa eto, i pored dobre igre ja bih bio zabrinut zbog toga da sam kakva čivija u Realu
Uglavnom, napaljeni Real uz blagu pomoć sudije nije uspio pobijediti Barcelonu za koju se vidi da je još uvijek teška i da nije još završila kompletne pripreme... pa eto, i pored dobre igre ja bih bio zabrinut zbog toga da sam kakva čivija u Realu
- campa_xxx
#6797 Re: FC Barcelona
Jarane imas Caps Lock tu lijevo pored slova A na tastaturi...CATALONAC wrote:
SA SVIM SE SLAŽEM ALI IMA TU I GLAVNI KRIVAC-murinjo ON JE UBICA LJEPOTE IGRE,REAL TREBA DA IGRA KAO BARCELONA KAKAV SASTAV IMA
- Chmoljo
#6798 Re: FC Barcelona
CATALONAC wrote: SA SVIM SE SLAŽEM ALI IMA TU I GLAVNI KRIVAC-murinjo ON JE UBICA LJEPOTE IGRE,REAL TREBA DA IGRA KAO BARCELONA KAKAV SASTAV IMA

- Chmoljo
#6799 Re: FC Barcelona
btw, jel ovo Khedira pristupio Ninja Guildu? 
-
CATALONAC
#6800 Re: FC Barcelona
MA DAJ KAKO REČE caps ŠTAcampa_xxx wrote:Jarane imas Caps Lock tu lijevo pored slova A na tastaturi...CATALONAC wrote:
SA SVIM SE SLAŽEM ALI IMA TU I GLAVNI KRIVAC-murinjo ON JE UBICA LJEPOTE IGRE,REAL TREBA DA IGRA KAO BARCELONA KAKAV SASTAV IMA