FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41476 Re: FC Barcelona
@tzipiripi, bez lazne skromnosti, Real je veliki favorit u duelu sa Juventusom. E, sad to treba i na terenu pokazati. Bilo je i prije duela sa Juventusom kad su bili underdog, pa izbace Real. Sumnjam da ce Carlo potcijeniti svoje zemljake, namazan je on svim bojama, a pokazao je da je doktor knock outa.
Jasno je da ce Barca tesko napraviti kiks u prvenstvu. No, taj duel sa Valencijom ima i drugu svrhu osim potjere za Barcom. Svrhu da ih drzi i na ligaskom frontu.
Jasno je da ce Barca tesko napraviti kiks u prvenstvu. No, taj duel sa Valencijom ima i drugu svrhu osim potjere za Barcom. Svrhu da ih drzi i na ligaskom frontu.
- skenderija04
#41477 Re: FC Barcelona
Martinez je u racunici?Xavi Alonso koji je sve osim mundijala osvojio vise puta? Thiago dva puta najbolji igrac Eura U21, Heeeeeej. Super ekipa!MOSALJOZE wrote:Slovom i brojem šest(6) osvjača SPUpravo će im mundijal i doći glave ove godine.
- tzipiripi
#41478 Re: FC Barcelona
To ja o njihovim izgovorima i mogućim alibijima poslije. A ima ona "ne vjeruj švabi ni kad darove nosi". Ako iko izađe na teren samouvjeren onda su to oni. Nikad oni ne izlaze kao outsideri u glavama na teren, nikad.skenderija04 wrote: Stanite malo, postujem ja te povrede i naravno da ce im faliti povrijedjeni igraci, ali prica postaje malo neukusna. Ko je ovdje dolazio i rekao:" Pa dobro, ne igra Puyol, ne igra Mascherano, Alba tek oporavljen, Busquets ima pubalgiju i igra pod blokadom a Messi ima pukotinu od 4 cm na butnom misicu" Niko. Niti smo mi nesto kukali.Danas gledam moguci sastav Bayerna i posinje sa Neuer! Ja nisam isao dalje. Samo taj covjek, koji je bez diskusije najbolji golman danasnjice moze uciniti da serija zavrsi na Bayernovoj strani. Gledas dalje, sampioni svijeta, evrope,klupski i timski.Individualnih nagrada na pasja preskakala. Manje o vukovima crvenkapice! Bayern je Bayern i samo ime izaziva respekt.Ovi sto istrce na teren u srijedu su u stanju da izbace Barcelonu,
Imamo i mi našeg Neuera, u Marka se uzdamo.
Osim anti Messi taktike trebaće im i anti Beißer (Gricko po švapski
Edit: Kicker razglaba o tome šta je Barca poboljšala od kako je LE došao http://www.kicker.de/news/fussball/chle ... nicht.html
Za one koji ne razumiju Translator sasvim solidno prevodi
Last edited by tzipiripi on 04/05/2015 21:07, edited 1 time in total.
-
omar little
#41479 Re: FC Barcelona
ne berem to razbacivanje sa terminom favorit. meni to favorit nista ne znaci. ako rez, recimo, bude 2:1 nista se nije rijesilo.niti se moze ici u minhen opusteniji, niti je bayern u situaciji da bude zabrinut, ni nista.
- Partijaner
#41480 Re: FC Barcelona
Ma dzabe sve kad je odbrana kriminalna, kompanija naprijed vasa ce to znati iskoristiti. 
- MOSALJOZE
#41481 Re: FC Barcelona
Očito ne pratiš ovu temu,kukaju ljudi o odbrani 24/7,osim ako ne stavi Dante-a bićemo bolji u tom segmentu.Partijaner wrote:Ma dzabe sve kad je odbrana kriminalna, kompanija naprijed vasa ce to znati iskoristiti.
-
5 0 5
#41483 Re: FC Barcelona
Ako je išta dobro od prošle utakmice, to je da ih je Sevilla iscjedila, a ni Juve ih neće maziti, to je sigurno. Uzmi i to u obzir. Madrid nema rezervni tim i dok dođu do druge utakmice protiv Juventusa moglo bi se desiti da više ne budu mogli meda. A Juve je super motivisan. Uzeli su već dva trofeja i dobili su najlakšeg mogućeg protivnika. Odavno im finale nije bilo bliže. S druge strane, Madridu je trebalo 3 sata da postigne gol protiv Atletija, a u zadnjoj utakmici protiv Njemaca nisu se baš proslavili.Tomahawk11 wrote:@tzipiripi, bez lazne skromnosti, Real je veliki favorit u duelu sa Juventusom. E, sad to treba i na terenu pokazati. Bilo je i prije duela sa Juventusom kad su bili underdog, pa izbace Real. Sumnjam da ce Carlo potcijeniti svoje zemljake, namazan je on svim bojama, a pokazao je da je doktor knock outa.
-
5 0 5
#41484 Re: FC Barcelona
Ko kuka?MOSALJOZE wrote:Očito ne pratiš ovu temu,kukaju ljudi o odbrani 24/7,osim ako ne stavi Dante-a bićemo bolji u tom segmentu.Partijaner wrote:Ma dzabe sve kad je odbrana kriminalna, kompanija naprijed vasa ce to znati iskoristiti.
- skenderija04
#41485 Re: FC Barcelona
Ko ce kome uzeti loptu? Barsa nije naucila da trci za sjenama, a nije ni BayernMOSALJOZE wrote:Očito ne pratiš ovu temu,kukaju ljudi o odbrani 24/7,osim ako ne stavi Dante-a bićemo bolji u tom segmentu.Partijaner wrote:Ma dzabe sve kad je odbrana kriminalna, kompanija naprijed vasa ce to znati iskoristiti.
Imam osjecaj da ce strah pobijediti. Iako se slazem sa @Omarom da je u najavi vatromet, sto se vise primice tekma sve mi se cini da ce biti obratno. I jedni i drugi znaju da je pozadi tanje i pokusace da se zastite tako da nece biti toliko prilika koliko sad moze da izgleda. Mogli bi odluciti golmani. Tu je Bayern bolji ali Ter Stegen nije za nipodastavanja. Gledam iz svih uglova i uvijek mi izadje 50-50
- skenderija04
#41486 Re: FC Barcelona
Fin teksttzipiripi wrote:To ja o njihovim izgovorima i mogućim alibijima poslije. A ima ona "ne vjeruj švabi ni kad darove nosi". Ako iko izađe na teren samouvjeren onda su to oni. Nikad oni ne izlaze kao outsideri u glavama na teren, nikad.skenderija04 wrote: Stanite malo, postujem ja te povrede i naravno da ce im faliti povrijedjeni igraci, ali prica postaje malo neukusna. Ko je ovdje dolazio i rekao:" Pa dobro, ne igra Puyol, ne igra Mascherano, Alba tek oporavljen, Busquets ima pubalgiju i igra pod blokadom a Messi ima pukotinu od 4 cm na butnom misicu" Niko. Niti smo mi nesto kukali.Danas gledam moguci sastav Bayerna i posinje sa Neuer! Ja nisam isao dalje. Samo taj covjek, koji je bez diskusije najbolji golman danasnjice moze uciniti da serija zavrsi na Bayernovoj strani. Gledas dalje, sampioni svijeta, evrope,klupski i timski.Individualnih nagrada na pasja preskakala. Manje o vukovima crvenkapice! Bayern je Bayern i samo ime izaziva respekt.Ovi sto istrce na teren u srijedu su u stanju da izbace Barcelonu,
Imamo i mi našeg Neuera, u Marka se uzdamo.
Osim anti Messi taktike trebaće im i anti Beißer (Gricko po švapski) a vala i anti Nerko
Edit: Kicker razglaba o tome šta je Barca poboljšala od kako je LE došao http://www.kicker.de/news/fussball/chle ... nicht.html
Za one koji ne razumiju Translator sasvim solidno prevodi
-
5 0 5
#41487 Re: FC Barcelona
Ovdje Bayernovi navijači unaprijed traže izgovor, a Barcini pušu u jogurt.
-
omar little
#41488 Re: FC Barcelona
nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.
ja rekoh da mislim da ce ovdje prednost imati onaj ko se bolje brani i ko svede te greske na minimum.
- Partijaner
#41489 Re: FC Barcelona
Ne trazimo izgovor nego znamo kakvi su paceri nasi stoperi, samo pogledaj mec protiv Porta i sve ce ti se samo reci.5 0 5 wrote:Ovdje Bayernovi navijači unaprijed traže izgovor, a Barcini pušu u jogurt.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41490 Re: FC Barcelona
Nisu mi djelovali iscjedjeno nakon Seville, vise zadovoljno.5 0 5 wrote:Ako je išta dobro od prošle utakmice, to je da ih je Sevilla iscjedila, a ni Juve ih neće maziti, to je sigurno. Uzmi i to u obzir. Madrid nema rezervni tim i dok dođu do druge utakmice protiv Juventusa moglo bi se desiti da više ne budu mogli meda. A Juve je super motivisan. Uzeli su već dva trofeja i dobili su najlakšeg mogućeg protivnika. Odavno im finale nije bilo bliže. S druge strane, Madridu je trebalo 3 sata da postigne gol protiv Atletija, a u zadnjoj utakmici protiv Njemaca nisu se baš proslavili.Tomahawk11 wrote:@tzipiripi, bez lazne skromnosti, Real je veliki favorit u duelu sa Juventusom. E, sad to treba i na terenu pokazati. Bilo je i prije duela sa Juventusom kad su bili underdog, pa izbace Real. Sumnjam da ce Carlo potcijeniti svoje zemljake, namazan je on svim bojama, a pokazao je da je doktor knock outa.
Naravno, sa Juventusom se nastavlja ono sto je zavrsilo sa Atleticom. Bar ti znas koliko je Atletico nalozen protiv Reala, dali su i zadnji atom snage u onom cetvrtfinalu, ali su ranije ostali bez goriva i nisu mogli vise. Ipak oni imaju pozitivan omjer sa Realom ove sezone.
Juve je motivisan, Real ima bolju ekipu. Ne djeluju mi vise onako potroseno kao veci dio druge polusezone. Redovi su konsolidovani, dosli su do daha.
Mislis na onu utakmicu sa Schalkeom u revansu? Objasnjenje prije ovog pitanja treba uzeti u obzir. Real je tad bio brod koji pusta na sve strane.
Zavisi kako gledas na ovo da su dobili najlakseg moguceg protivnika. Mozda ekipu koja im najvise odgovara igrom, jer Real kakav god je, uvijek je jedan od favorita za sam vrh. Juventus je dugo odsustvovao iz tog vrha. Ne mogu nista izgubiti, a mogu puno dobiti. Tu je njihova prednost. Nece ici jednostavno ni za koga, ali....nema Trezegueta, Del Piera....ja ih ne vidim da mogu nadmudriti Carla.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41491 Re: FC Barcelona
omar little wrote:nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.![]()
ja rekoh da mislim da ce ovdje prednost imati onaj ko se bolje brani i ko svede te greske na minimum.
Kaze se imputiraj.
Izvini sto sam te ispravio
-
Crvena Tifoza
#41492 Re: FC Barcelona
Samo se nadam da sudije neće biti u centru pažnje i da ne bude nekakvih čudnih odluka. 
- suncica24
#41493 Re: FC Barcelona
Vidi ti sjela ovdje
Ja ne mozem vise da kontam ko ce, kako ce, ko je u prednosti, sta su slabosti, hoce li, nece li....
Na kraju cu u srijedu otici u kino gledat kakvu romantiku svega mi
Ja ne mozem vise da kontam ko ce, kako ce, ko je u prednosti, sta su slabosti, hoce li, nece li....
- tzipiripi
#41494 Re: FC Barcelona
Bila Sevilla, borba do zadnje minute. Slijede Juve, Valencia, Juve.... Valja se vašim doooobro protegnut. K'o što i sam kažeš Juve nema šta izgubit, niko ih na svijetu ne vidi u finalu, a titulu osvojili.Tomahawk11 wrote: Nisu mi djelovali iscjedjeno nakon Seville, vise zadovoljno.
Naravno, sa Juventusom se nastavlja ono sto je zavrsilo sa Atleticom. Bar ti znas koliko je Atletico nalozen protiv Reala, dali su i zadnji atom snage u onom cetvrtfinalu, ali su ranije ostali bez goriva i nisu mogli vise. Ipak oni imaju pozitivan omjer sa Realom ove sezone.
Juve je motivisan, Real ima bolju ekipu. Ne djeluju mi vise onako potroseno kao veci dio druge polusezone. Redovi su konsolidovani, dosli su do daha.
Mislis na onu utakmicu sa Schalkeom u revansu? Objasnjenje prije ovog pitanja treba uzeti u obzir. Real je tad bio brod koji pusta na sve strane.
Zavisi kako gledas na ovo da su dobili najlakseg moguceg protivnika. Mozda ekipu koja im najvise odgovara igrom, jer Real kakav god je, uvijek je jedan od favorita za sam vrh. Juventus je dugo odsustvovao iz tog vrha. Ne mogu nista izgubiti, a mogu puno dobiti. Tu je njihova prednost. Nece ici jednostavno ni za koga, ali....nema Trezegueta, Del Piera....ja ih ne vidim da mogu nadmudriti Carla.
Real jes' favoriti ali ...
- skenderija04
#41495 Re: FC Barcelona
Dozvoljavam da nisam najbolje shvatioomar little wrote:nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.![]()
- tzipiripi
#41496 Re: FC Barcelona
Đe ćeš veće romantike od Pepa u Barceloni. Prva i jedina ljubav s drugim hoda.suncica24 wrote:Vidi ti sjela ovdje![]()
-
omar little
#41497 Re: FC Barcelona
ajde?! ni dva zelena ne pomazu?Tomahawk11 wrote:omar little wrote:nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.![]()
gluho i coravo bilo.
Kaze se imputiraj.
"-rekli su da si seko slike iz knjiga.
-jeste, seko sam i to je tacno! to su mi amputirali, ali to je tacno. slike su za zid nisu za knjige, jebovasbo'!"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#41498 Re: FC Barcelona
omar little wrote:ajde?! ni dva zelena ne pomazu?Tomahawk11 wrote:omar little wrote:nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.![]()
gluho i coravo bilo.
Kaze se imputiraj.
"-rekli su da si seko slike iz knjiga.
-jeste, seko sam i to je tacno! to su mi amputirali, ali to je tacno. slike su za zid nisu za knjige, jebovasbo'!"
-
omar little
#41499 Re: FC Barcelona
to sam navela u vezi sa mojim misljenjem o obrani. u smislu da su oba tima napadacki jaka i da dati dva gola nije problem (ako se stvari poklope) te je zato obrana kljuc ovdje. nisam ja prognozirala golove nikakve.skenderija04 wrote:Dozvoljavam da nisam najbolje shvatioomar little wrote:nikakav vatromet ja nisam spominjala, ne amputiraj mi to.![]()
Ali cini mi se da si rekla da dva gola prednosti nisu nedostizna. Za mene je to vatromet