M...... .....AHB_BHF wrote:Znam da navijaš za tog Victora, ali za trenera nisam siguran.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#35601 Re: FC Barcelona
- HB_BHF
#35602 Re: FC Barcelona
A ludi onaj... Ma gdje ćeš njega.skenderija04 wrote:M...... .....AHB_BHF wrote:Znam da navijaš za tog Victora, ali za trenera nisam siguran.
-
omar little
#35603 Re: FC Barcelona
jel se ovo igramo vjesala? daj mi N. 
- Zmijuga loma
#35604 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:M...... .....AHB_BHF wrote:Znam da navijaš za tog Victora, ali za trenera nisam siguran.

- HB_BHF
#35605 Re: FC Barcelona
Zmijuga loma wrote:skenderija04 wrote:M...... .....AHB_BHF wrote:Znam da navijaš za tog Victora, ali za trenera nisam siguran.
- skenderija04
#35606 Re: FC Barcelona
Necu jaHB_BHF wrote:A ludi onaj... Ma gdje ćeš njega.skenderija04 wrote:M...... .....AHB_BHF wrote:Znam da navijaš za tog Victora, ali za trenera nisam siguran.
- Lakat Jebić
#35607 Re: FC Barcelona
onaj sto rucnom bombom rastjeruje huligane? povremeno boravi u samostanu? 
- skenderija04
#35608 Re: FC Barcelona
TajLakat Jebić wrote:onaj sto rucnom bombom rastjeruje huligane? povremeno boravi u samostanu?
- HB_BHF
#35609 Re: FC Barcelona
Ne mogu ništa naći o njemu na netu, bar ne na engleskom. Sjećam se da si rekao da je potpomognut jednom medijskom grupom.
Kad kažeš Pep, je li misliš na ovog "našeg" Pepa
.. Je li ta pozicija sportskog direktora neka zajebancija ili on baš cilja na to?
Kad kažeš Pep, je li misliš na ovog "našeg" Pepa
- skenderija04
#35610 Re: FC Barcelona
Da, Pep Guardiola. On ce stati iza njih ( vec je stao, svi intervjui u Spaniji su za list ARA) Pogledacu da za vikend kada bude malo vise vremena da napisem malo vise o tom covjeku.HB_BHF wrote:Ne mogu ništa naći o njemu na netu, bar ne na engleskom. Sjećam se da si rekao da je potpomognut jednom medijskom grupom.
Kad kažeš Pep, je li misliš na ovog "našeg" Pepa.. Je li ta pozicija sportskog direktora neka zajebancija ili on baš cilja na to?
-
LSD
#35611 Re: FC Barcelona
"Španjolski mediji navode da je Barcelona spremna dopustiti transfer Martina Montoye u zimskom prijelaznom roku, ako u klub stigne zadovoljavajuća ponuda."
Skenderbeže, koliko je ovo tacno
ako ode Mnotoya, Barca ostaje na odlazecem Alvesu i Daglasu što se tice te pozicije
Skenderbeže, koliko je ovo tacno
- skenderija04
#35612 Re: FC Barcelona
Tacno je. Martin je danas otpustio menadzera. Odlucio je da ide jer mu je Luis rekao da je za njega cetvrta opcija iza Danija, Douglasa i Adriana. Razlog: Nije konkretan i ne zavrsava akcije. Ne znam kako je to zakljucio iz jedne utakmice.LSD wrote:"Španjolski mediji navode da je Barcelona spremna dopustiti transfer Martina Montoye u zimskom prijelaznom roku, ako u klub stigne zadovoljavajuća ponuda."
Skenderbeže, koliko je ovo tacnoako ode Mnotoya, Barca ostaje na odlazecem Alvesu i Daglasu što se tice te pozicije
- Tito_i_Partija
#35613 Re: FC Barcelona
Babo Laporta zakon.

'ta ce Sandro

'ta ce Sandro
- suncica24
#35614 Re: FC Barcelona
Omarice, omarkooo, javi se, reci nesto, kaziskenderija04 wrote:HB_BHF wrote:Ne mogu ništa naći o njemu na netu, bar ne na engleskom. Sjećam se da si rekao da je potpomognut jednom medijskom grupom.
Kad kažeš Pep, je li misliš na ovog "našeg" Pepa.. Je li ta pozicija sportskog direktora neka zajebancija ili on baš cilja na to?
Da, Pep Guardiola. On ce stati iza njih ( vec je stao, svi intervjui u Spaniji su za list ARA) Pogledacu da za vikend kada bude malo vise vremena da napisem malo vise o tom covjeku.
- HB_BHF
-
omar little
#35616 Re: FC Barcelona
jel me netko trazio?suncica24 wrote:
Omarice, omarkooo, javi se, reci nesto, kazi
reci cu nesto kada mi das informacije kontretne ili postas neki link. konstruiranje price na osnovu slike guardiole i piketa ne pije vode. ne mozes se sad kriti iza skenderije i vikat na-na-na-na-naa-naaaaa.
- suncica24
#35617 Re: FC Barcelona
Pa onaj, dokument s potpisom u kojem Pep izrazava svoje namjere jos nemam. Ocekujem, naravno, da ce mi ga prvoj dati na uvid, a do tada mogu samo da pricam o time kako ja citam neke vijesti (i slike).omar little wrote:jel me netko trazio?suncica24 wrote:
Omarice, omarkooo, javi se, reci nesto, kazi![]()
reci cu nesto kada mi das informacije kontretne ili postas neki link. konstruiranje price na osnovu slike guardiole i piketa ne pije vode. ne mozes se sad kriti iza skenderije i vikat na-na-na-na-naa-naaaaa.inace, da te podsjetim "ja. vrijeme, mjesto, univerzum. guardiola."
I da se opet sakrijem iza skenderije
(da me se pogresno ne shvati, ne mislim na tebe skenderija, nego na pretpostavke medija i... javnosti opcenito)
-
omar little
#35618 Re: FC Barcelona
jos od one rasprave na zidu ja trazim informaciju i nekakav, bilo kakav, dokaz i vezu. osim slike, jos uvijek nemam nista. ima li tih vijesti i prica na engleskom? evo, moze i neki drugi jezik, ima google translate.
ne znam znaci li to ista za ovu diskusiju
, kako sam vec i prije rekla, meni nije problem to sto se guardiola, navodno, petlja u barcu. petljala se, petlja i petljace svakakva susa, nekompetentna i nedobronamjerna, guardiola jos moze ispasti pozitivan i dobar utjecaj.
uostalom, sacekacemo skenderiju, on ce to sve podrobnije opisati i objasniti.
ne znam znaci li to ista za ovu diskusiju
- suncica24
#35619 Re: FC Barcelona
Tako i ja ceprkam ovu cetvoricu da vidim hocu li naceprkati clanak za tu vezu koju je slozio skenderija, al'... jok.omar little wrote:jos od one rasprave na zidu ja trazim informaciju i nekakav, bilo kakav, dokaz i vezu. osim slike, jos uvijek nemam nista. ima li tih vijesti i prica na engleskom? evo, moze i neki drugi jezik, ima google translate.![]()
ne znam znaci li to ista za ovu diskusiju, kako sam vec i prije rekla, meni nije problem to sto se guardiola, navodno, petlja u barcu. petljala se, petlja i petljace svakakva susa, nekompetentna i nedobronamjerna, guardiola jos moze ispasti pozitivan i dobar utjecaj.
Isceprkala sam doduse fb grupu koja skuplja podrsku... od prosle godine
Uglavnom, skenderija, pozeljen si!
Btw, kombinacija je vise no zanimljiva. Mladi medijski "mogul" sa vezama po Istoku, stari takticar, smireni mudri sportski direktor i opiceni ali cvrsti argentinac
Zamisljam... kako bi to moglo da izgleda
- skenderija04
#35620 Re: FC Barcelona
Pozdrav svima
Nista novo ja nisam napisao, sve isto vec par mjeseci. Dakle izbori u FCB. FCB je vulkan koji je na putu da eksplodira . Situacija se komplikuje ne iz dana u dan vec iz sata u sat. Ova uprava ima mandat do juna 2016. Pitanje je da li ce izgurati kompletan mandat ili ne. Po statutu imaju legitimno pravo na to ali za ove ljude niko nije glasao. Takodje treba dodati da je i medju njima doslo do raskola. Prvo je Toni Freixa uklonjen sa vidjenije pozicije a Carles Vilarubi vec priprema svoju garnituru za izbore. Laporta je osokoljen sudskom presudom i vec je u kampanji. Svaki dan je u medijima i blati sve redom. Ceka se zvanicno sazivanje izbora pa da se kandidature javno predstave. Tu svi spekulisu i niko javno da kaze da je kandidat. Osim toga, prema promjenama statuta izglasanim na skupstini kluba, od sljedecih izbora svaka kandidatura treba da pripremi polog u iznosu od 15% budzeta sto bi iznosilo izmedju 75-80 miliona eura. To ce biti velika prepreka za mnoge, za Laportu najvise. Tu se pojavljuje ta famozna kandidatura o kojoj se zna samo ono sto sami akteri filtriraju. Na celu bi se nasao Victor Font, mladi ekonomista koji je kako dobro informisana @Suncica 24 kaze na istoku gdje je direktor " Delta Parners" - Dubai. Vlasnik je i 40 %dionica medijske grupe ARA. Infrastruktura za izbore bi isla na racun Ferrana Soriana, zakletog neprijatelja Sandra Rosella i poprilicno udaljenog od Laporte od 2006. Soriano i Font su bili vlasnici konsultorske kuce Cluster Consulting ( sada Oliver Wyman) sektor telekomunikacije. Firma je prodana(za fine pare) a relacija je ostala. Uz Fonta bi u kandidaturi bio i Antoni Bassas, ( Katalonski Senad Hadzifejzovic iz najboljih dana). Magnet za clanove i kralj komunikacije. Bassas je vidjen u Minhenu sa Pepom dva puta u zadnja tri mjeseca. Kada je dosao na glasanje 9 novembra, Pep je dao opsirni intervju za samo jedan medij i samo jednom novinaru. Intervjuisao ga je Bassas i naravno, za Ara. Pep je intervjuu rekao da je njegovo vrijeme kao trenera Barcelone proslo i da se nikada nece vratiti da trenira, ali je ostavio itekako otvorena vrata za rad u klubu. To je rekao na fin nacin:"Moja zena radi u Barceloni j ja cu sigurno tu zivjeti. Za ostalo cemo vidjeti" Ono sto je procurilo je da Marcelo Bielsa prihvata ponudu koju mu je dao niko drugi nego Pep. Pep smatra sa je Loco jedini trener koji ima sve karakteristike da izvuce Barsu iz dubioze. Tu se naravno pita i Messi, na srecu ili nesrecu kluba. I naravno, odusevljen je idejom. I tu pocinju dogadjaji koji se desavaju jedan za drugim kao na traci. U petak je Johan Cruyff javno rekao Laporti da se skloni jer" drugi djelovi nikada nisu uspjesni" Johan i Pep ce ici zajedno. Ja Cruyffa ne vidim direktno u klubu ali ce biti podrska kako Pepu tako i novoj upravi ako bude izglasana. Nastavak imamo danas sa izjavom Messija za argentinski Ole, gdje po prvi put otvoreno prica o napustanju Barselone Leo kaze:" Volio bih zavrsiti karjeru u Barceloni ali nekada stvari ne izadju kako neko zeli i specijalno imajuci u vidu u kakvoj situaciji se nalazi klub" Ovo je danas odjeknulo kao bomba i tumaci se kao direktan napad na sadasnju upravu. Messi nije u dobrim odnosimaa sa velikim dijelom uprave a Javier Faus mu je trn u oku. Javier Faus se protivio obnavljanju ugovora sa Messijem i posprdno ga je zvao " taj gospodin"
I na kraju , da se sklopi mozaik, Francuska policija je prije par sati uhapsila presjednika i generalnog sekretara Olimpica iz Marseja radi malverzacija u transferu Gignac. Philippe Perez je bio covjek koji je ubijedio Bielsu da dodje u Marsej. Bielsa je sada u Marseju prepusten sam sebi.
Nista novo ja nisam napisao, sve isto vec par mjeseci. Dakle izbori u FCB. FCB je vulkan koji je na putu da eksplodira . Situacija se komplikuje ne iz dana u dan vec iz sata u sat. Ova uprava ima mandat do juna 2016. Pitanje je da li ce izgurati kompletan mandat ili ne. Po statutu imaju legitimno pravo na to ali za ove ljude niko nije glasao. Takodje treba dodati da je i medju njima doslo do raskola. Prvo je Toni Freixa uklonjen sa vidjenije pozicije a Carles Vilarubi vec priprema svoju garnituru za izbore. Laporta je osokoljen sudskom presudom i vec je u kampanji. Svaki dan je u medijima i blati sve redom. Ceka se zvanicno sazivanje izbora pa da se kandidature javno predstave. Tu svi spekulisu i niko javno da kaze da je kandidat. Osim toga, prema promjenama statuta izglasanim na skupstini kluba, od sljedecih izbora svaka kandidatura treba da pripremi polog u iznosu od 15% budzeta sto bi iznosilo izmedju 75-80 miliona eura. To ce biti velika prepreka za mnoge, za Laportu najvise. Tu se pojavljuje ta famozna kandidatura o kojoj se zna samo ono sto sami akteri filtriraju. Na celu bi se nasao Victor Font, mladi ekonomista koji je kako dobro informisana @Suncica 24 kaze na istoku gdje je direktor " Delta Parners" - Dubai. Vlasnik je i 40 %dionica medijske grupe ARA. Infrastruktura za izbore bi isla na racun Ferrana Soriana, zakletog neprijatelja Sandra Rosella i poprilicno udaljenog od Laporte od 2006. Soriano i Font su bili vlasnici konsultorske kuce Cluster Consulting ( sada Oliver Wyman) sektor telekomunikacije. Firma je prodana(za fine pare) a relacija je ostala. Uz Fonta bi u kandidaturi bio i Antoni Bassas, ( Katalonski Senad Hadzifejzovic iz najboljih dana). Magnet za clanove i kralj komunikacije. Bassas je vidjen u Minhenu sa Pepom dva puta u zadnja tri mjeseca. Kada je dosao na glasanje 9 novembra, Pep je dao opsirni intervju za samo jedan medij i samo jednom novinaru. Intervjuisao ga je Bassas i naravno, za Ara. Pep je intervjuu rekao da je njegovo vrijeme kao trenera Barcelone proslo i da se nikada nece vratiti da trenira, ali je ostavio itekako otvorena vrata za rad u klubu. To je rekao na fin nacin:"Moja zena radi u Barceloni j ja cu sigurno tu zivjeti. Za ostalo cemo vidjeti" Ono sto je procurilo je da Marcelo Bielsa prihvata ponudu koju mu je dao niko drugi nego Pep. Pep smatra sa je Loco jedini trener koji ima sve karakteristike da izvuce Barsu iz dubioze. Tu se naravno pita i Messi, na srecu ili nesrecu kluba. I naravno, odusevljen je idejom. I tu pocinju dogadjaji koji se desavaju jedan za drugim kao na traci. U petak je Johan Cruyff javno rekao Laporti da se skloni jer" drugi djelovi nikada nisu uspjesni" Johan i Pep ce ici zajedno. Ja Cruyffa ne vidim direktno u klubu ali ce biti podrska kako Pepu tako i novoj upravi ako bude izglasana. Nastavak imamo danas sa izjavom Messija za argentinski Ole, gdje po prvi put otvoreno prica o napustanju Barselone Leo kaze:" Volio bih zavrsiti karjeru u Barceloni ali nekada stvari ne izadju kako neko zeli i specijalno imajuci u vidu u kakvoj situaciji se nalazi klub" Ovo je danas odjeknulo kao bomba i tumaci se kao direktan napad na sadasnju upravu. Messi nije u dobrim odnosimaa sa velikim dijelom uprave a Javier Faus mu je trn u oku. Javier Faus se protivio obnavljanju ugovora sa Messijem i posprdno ga je zvao " taj gospodin"
I na kraju , da se sklopi mozaik, Francuska policija je prije par sati uhapsila presjednika i generalnog sekretara Olimpica iz Marseja radi malverzacija u transferu Gignac. Philippe Perez je bio covjek koji je ubijedio Bielsu da dodje u Marsej. Bielsa je sada u Marseju prepusten sam sebi.
- Zmijuga loma
#35621 Re: FC Barcelona
"I'm just living the present," Messi told Argentine sports paper Ole in an interview. "I'm thinking about having a great year at Barcelona and about winning the titles we want to win at Barcelona. Nothing more.
"After that, we'll see. Football has a lot of twists and turns. I always said that I'd like to stay there forever, but things don't always work out as you want them to."
Asked if he would leave due to a personal decision or a club choice, Messi added: "I have said it many times - if it were up to me, I would stay forever. But like I said just now, things don't always turn out how you would like, especially in football, which is so changeable and in which so many things happen.
"It's difficult and more so in these difficult times that Barcelona are going through at the moment."
The Blaugrana have been hit by several scandals off the pitch this year, with the resignation of former president Sandro Rosell back in January, while back-to-back defeats in La Liga (including the Clasico at the Santiago Bernabeu last month) have seen Luis Enrique's side overtaken by fierce rivals Real Madrid at the top of the table.
"It's a very big club," Messi said. "And when you lose two games in a row, the problems start and there is criticism from all sides. It's a bit like what happens in the national team.
"A new coach [Luis Enrique] came in with new ideas and that takes time. We have more than enough great players to achieve important things this year, so I'm relaxed. This is just starting - there's a long way to go in La Liga and in the Champions League."
-
Vertig0
#35622 Re: FC Barcelona
Ma cisto sumnjam da ce otici, a i da ce neko dati tolike pare.
- p206
#35623 Re: FC Barcelona
i ja sumnjam...nekako mi se ne čini kao tip koji bi igrao bilo gdje izvan španskog govornog područja, nije mi tip koji bi u 30 i nekoj učio strani jezik
- ascari
#35625 Re: FC Barcelona
Skendere, hvala na pojasnjenju situacije 
"Carles Vilarubi vec priprema svoju garnituru za izbore." - Kolika je vjerovatnoca da upravo on i Laporta nesto mute? Koliko se sjecam, glavni razlog Carlesovog istupanja je bio Laporta, tj. tuzba protiv njega.

"Carles Vilarubi vec priprema svoju garnituru za izbore." - Kolika je vjerovatnoca da upravo on i Laporta nesto mute? Koliko se sjecam, glavni razlog Carlesovog istupanja je bio Laporta, tj. tuzba protiv njega.