FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#11551 Re: FC Barcelona
nista 505, fino pojasnjeno. Ne znamo kako ce sve ici do clasica ali Levante i Rayo su utakmice gdje vidim moguce probleme. Specijalno Vallecas, tu ce biti gadno. Ipak, prvo sutra, pa Levante..... Cetiri boda je puno. Nama se cini da je sad ok jer je Barca bila na -10 ali Madrid jos ima pravo na kiks. A i ovo da ce Barca sigurno pobijediti Reala je vise nego hrabro.
-
5 0 5
#11552 Re: FC Barcelona
ma vidi. oni su izgubili na bernabeu i to ne tako malo. kada su bili super jaki. u to vrijeme su redovno pobjedjivali sa 5 golova. osim te utakmice. ne vidim zasto bi sad na camp nou nesto posebno zasijali. kako god, nadam se da nece biti jedna od onim mucnih utakmica puna faulova i prljavih igrica. mislim da su vece sanse da madrid uzme ligu nego sto ce dobiti barcelonu. ta utakmica se igra izmedju CL1/2 tako da ce i to dosta uticati.
-
LSD
#11553 Re: FC Barcelona
Gostovanje kod Vellecano-a ce biti jako nezgodno jer su opak domacin, neki dan su razmontirali Osasunu sa 6-0...uglavnom, Barca mora dobiti sve redom do kraja ako se misli odbraniti titulu i cekati još neki kiks Reala.
Od 18. do 29. aprila - cetiri vrlo teške tekme u nizu (Čelzi u Londonu, El Clasico, Čelzi u revanšu i gostovanje u Vallecasu.)
Od 18. do 29. aprila - cetiri vrlo teške tekme u nizu (Čelzi u Londonu, El Clasico, Čelzi u revanšu i gostovanje u Vallecasu.)
- East_side
#11554 Re: FC Barcelona
Ako Španski fudbalski savez želi dobro svojim klubovima, mislim da bi im najpametnije bilo pomjeriti clasico za jednu sedmicu
Koji tempo i koje tekme usamo 7 dana (za oba tima) jbt
-
oridjidji
#11556 Re: FC Barcelona
rayo je nezgodan, iza barse i reala oni su dali najvise golova, doduse go razlika 48-53. igraju lijep i hrabar fudbal. medjutim u pet deka su po broju postignutih golova sa valensijom i malagom koji su 3 i 4 u ligi. mislim da se barsa protiv njih, kao i levantea nece mnogo muciti. mogla bi itekako biti zanimljiva utakmica sa rayom jer rayo igra napadacki i veoma hrabar fudbal iako bas i nemaju najbolje kapacitet u timu za to.skenderija04 wrote:nista 505, fino pojasnjeno. Ne znamo kako ce sve ici do clasica ali Levante i Rayo su utakmice gdje vidim moguce probleme. Specijalno Vallecas, tu ce biti gadno. Ipak, prvo sutra, pa Levante..... Cetiri boda je puno. Nama se cini da je sad ok jer je Barca bila na -10 ali Madrid jos ima pravo na kiks. A i ovo da ce Barca sigurno pobijediti Reala je vise nego hrabro.
-
oridjidji
#11557 Re: FC Barcelona
pa vidi mozda su to nekada i mogli biti, ali danas je to izuzetno tesko jer neravnomjerna raspodjela novca u spaniji od tv prava nedvojbeno idu u korist reala i barselone. valensija kada je stvorila onu famoznu ekipu koja je srusila dominaciju reala i barselone te je bila sami vrh spanskoga fudbala i trajala je od 99-04 nije naisla na sluh celnika la lige i u toj raspodjeli novca od tv prava nikada nisu ni mogli da se nose sa barsom i realom, s toga je tako tesko bilo zadrzati tu ekipu na okupu i stvoriti uslove da u narednoj deceniji takva valensija postane stalni konkurent njima, ubrzo su i finansijski poceli propadati jer se kvalitet u momcadi morao masnije placati, te su 2009 bili najblizi bankrotu, ali su se spasili prodajom ville barsi i tada su jednu dobru generaciju igraca rasprodali. dobro je pa su konstantno tu iza njih.skenderija04 wrote:Oni to misle od uvijek, od lige sa Kempesom........Navijaci Valencije misle da su realna alternativa Barci i Realu. Citao sam na jednom njihovom forumu misljenja gdje kazu manje vise da Valenciak lao treca moze gostovati kod Reala koji je lider,ali nikako sa 30 bodova razlike.oridjidji wrote:to su mogli misliti u sezonama kada ih je cuper vodio do dva finala za redom u lp-a i potom do dvanaslova u la ligi ali i tada su pokazali da ne mogu da se nose sa barsom i realom.skenderija04 wrote:Emery, je imao uspon kao malo ko. E sad, problem Valencie kao kluba je taj sto misle da su rame uz rame sa Madridom i Barcelonom . Sad je kriv Emery isto kao sto je bio kriv Quique S.F. Drugi par rukava je Emeryjevo misljenje o samom sebi. Nedavno je objavio knjigu u kojoj je iznio neke podatke po kojima je bolji od Guardiole i Mourinha.
- ultima_palabra
#11558 Re: FC Barcelona
Ništa od toga... jednostavno nema više termina.East_side wrote:Ako Španski fudbalski savez želi dobro svojim klubovima, mislim da bi im najpametnije bilo pomjeriti clasico za jednu sedmicu![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11559 Re: FC Barcelona
Guardiola jos uvijek suplju prosipa. On kaze da je nemoguce osvojiti Primeru pored Reala. Bilo je nemouce sa -10, sto je sad sa -4 nemoguce. Adresa Lozionicka bb?!
Razumijem da treba strpljivo raditi i praviti rezultate, ali Pep bas upada u oci sa ovom pretjeranom skromnoscu.
Razumijem da treba strpljivo raditi i praviti rezultate, ali Pep bas upada u oci sa ovom pretjeranom skromnoscu.
- 2407
#11560 Re: FC Barcelona
Psihologija je cudo, spusta svoje igrace na zemlju a teret favorita prebacuje na Real.Tomahawk11 wrote:Guardiola jos uvijek suplju prosipa. On kaze da je nemoguce osvojiti Primeru pored Reala. Bilo je nemouce sa -10, sto je sad sa -4 nemoguce. Adresa Lozionicka bb?!![]()
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11561 Re: FC Barcelona
Jasno mi je sta radi, ali ovo vec postaje providno.2407 wrote:Psihologija je cudo, spusta svoje igrace na zemlju a teret favorita prebacuje na Real.Tomahawk11 wrote:Guardiola jos uvijek suplju prosipa. On kaze da je nemoguce osvojiti Primeru pored Reala. Bilo je nemouce sa -10, sto je sad sa -4 nemoguce. Adresa Lozionicka bb?!![]()
- erik2
#11562 Re: FC Barcelona
Demagogija koja motiviraTomahawk11 wrote:Guardiola jos uvijek suplju prosipa. On kaze da je nemoguce osvojiti Primeru pored Reala. Bilo je nemouce sa -10, sto je sad sa -4 nemoguce. Adresa Lozionicka bb?!![]()
- 2407
#11563 Re: FC Barcelona
Providno ne providno... uspijeva u tome.2407 wrote: Psihologija je cudo, spusta svoje igrace na zemlju a teret favorita prebacuje na Real.
- skenderija04
#11564 Re: FC Barcelona
Pa dobro, sta treba da kaze? " Madrid je gotov" " Sad im je odzvonilo"... Pa cetiri boda i nisu tako malo. A i nisam bas cuo na +10 da neko iz Reala kaze da je liga vec osvojena. Ja ne znam da li je motivacija ili ne, ali nije rekao nista sto nije logicno.Ako nista izadje pred novinare i kad ide dobro i kad je lose.
- veljaca
#11565 Re: FC Barcelona
skenderija04 wrote:Pa dobro, sta treba da kaze? " Madrid je gotov" " Sad im je odzvonilo"... Pa cetiri boda i nisu tako malo. A i nisam bas cuo na +10 da neko iz Reala kaze da je liga vec osvojena. Ja ne znam da li je motivacija ili ne, ali nije rekao nista sto nije logicno. Ako nista izadje pred novinare i kad ide dobro i kad je lose.
A ne kao neki .....
- skenderija04
#11566 Re: FC Barcelona
Undiano Mallenco sudi Clasico
- veljaca
- ultima_palabra
#11568 Re: FC Barcelona
Izgleda da hoće da bude što manje drame oko suđenja... Undiano je sudio finale kupa prošle sezone i onaj meč koji je Ibra odlučio, mislim da je oba odradio odlično.
- skenderija04
#11569 Re: FC Barcelona
Najbolji Spànski sudija. Iskusan, ne uvaljuje se u probleme. Zamjeraju mu da je tezak na kartonima, ali to je njegov stil. Ne pamti se neko skandalozno sudjenje.ultima_palabra wrote:Izgleda da hoće da bude što manje drame oko suđenja... Undiano je sudio finale kupa prošle sezone i onaj meč koji je Ibra odlučio, mislim da je oba odradio odlično.
- skenderija04
#11570 Re: FC Barcelona
Bolje ne igrati se,i neka sudi Undiano nego dati nekom egzibicionisti kakvih je puna spanska liga.
- PriNc_ba
#11571 Re: FC Barcelona
Barcelona v Getafe
Atlético Madrid v Real Madrid
Real Madrid v Sporting Gijon
Levante v Barcelona
Barcelona v Real Madrid
Rayo Vallecano v Barcelona
Real Madrid v Sevilla FC
Athletic Bilbao v Real Madrid
Barcelona v Málaga
Barcelona v Espanyol
Granada v Real Madrid
P.S. zaboravih jos jedno kolo
heheheh DOPUNA 
Real Madrid v Mallorca
Real Betis v Barcelona
evo rasporeda do kraja. moje su pretpostavke da Barca uzima El Clasico i onda se treba traziti gdje bi mogao real jos jednom kiksati uz sve pobjede barce ili mozda cak i jedan remi barce ali da kiks reala bude neki poraz.
pa cu redom... gatefe je uzeo u prvom dijelu sezone barcu znalacki. ovi su napadali i fulali a getafe mangupski uzeo 3 boda koja mozda na kraju i odluce prvaka s obzirom da su u barceloni u tom dijelu sezone racunali na te bodove... moja procijena sigurna 3 boda sa 2 0 pobjedom
onako tesko zbog vjerovatnog bunkera kojeg ce igrati...
levante razbijen u prvom dijelu sezone, sumnjam da ce napraviti ista osim bunkera iako nisu bezazleni ali trenutno mislim da nisu u nekoj fazi da mogu dalje od trenutnog plasmana i da mogu ostati u utrci za ligu prvaka... ali eto opet treba biti oprezan... mada barca koga jednom razbije razbije ga i drugi put, po praksi
rayo su razbili u prvom dijelu sezone ali mislim da je to sada sasvim druga ekipa i mogli bi im mozda napraviti probleme ako ne pristupe tekmi ozbiljno i ako ne naleti jedna od onih peh tekmi kada nista ne ulazi... i ovde je moja pretpostavka da su sigurna 3 boda ponajvise sto su ovo klubovi iz predgradja madrida i sumnjam da ce se zalagati toliko da pomognu realu iako ima vjerovatno pokoji igrac koji je i sam navijac reala...
onda el clasico to sam vec rekao mislim da speshl fajv i ostala "gamad" nemaju nacina da ukrote barcu cak i kad igra lose pa ocekujem sigurna 3 boda i sve osim 3 boda je garant titule u madridu.
i onda zadnja dva kola po meni neupitnih 6 bodova jer se ipak igra kuci a i sumnjam da ce espanjol zapeti a malagi mozda cak bude i trebalo za ligu prvaka ali s obzirom da nisu u nekoj konstanti i da su razbijeni i u prvom dijelu sezone ne sumnjam u ovih 6 bodova ukoliko bude sve islo po planu sa ovim prethodnim tekmama
do tekme sa atletik bilbaom ce vec sve biti odluceno po meni tako da ce i rezultat ove tekme ovisiti o potrebama barcelone
dakle po meni kljucne dvije tekme barce i jedine gdje bi mogli kiksati su el clasico i levante... ostalo ce mi sve biti iznenadjenje s obzirom na prikazane tekme iz prve sezone a i u zadnje vrijeme...
a sto se reala tice njih necu analizirati samo cu reci svoje misljenje gdje bi mogli kiksati...
mislim da kod kuce nece imati problema iako se namece mozda kao potencijalno opasna tekma protiv sevilje ali s obzirom da su ih razbili u prvom dijelu sezone ko zvecku i uz to ocekujem crvene kartone i penale mislim da ce real tu glat da dobije... eh sada su tekme protiv atletiko madrida, bilbao-a i granade dosta zeznute. protiv granade ce biti lagana tekma samo u slucaju da granadi ne bude trebalo za opstanak a i pokazali su na nou campu da znaju igrati i da nisu bezazleni tako da se nadam nekim losijim rezultatima granade do te tekme pa da zapnu
bilbao ce da im izbije titulu po mojoj nekoj procijeni ukoliko budu igrali u sastavu koji neko vec vrijeme hara... i barcu su po meni na neki nacin nadigrali pa mislim da mogu i reala... sve u svemu cekam da vidim kako ce proci s atletiko madridom koji bi vrlo lako mogao da odigra s njima makar nerijeseno...
prije par kola sam sebi napravio neku racunicu kad je bilo ono i 13 bodova prije nego je barca odigrala svoju tekmu i izracunao sam bio da ce do el clasica biti 2-5 bodova razlike i eto tako ce izgleda i biti
pa se nadam dobroj procijeni i ovih tekmi nakon el clasica 
Atlético Madrid v Real Madrid
Real Madrid v Sporting Gijon
Levante v Barcelona
Barcelona v Real Madrid
Rayo Vallecano v Barcelona
Real Madrid v Sevilla FC
Athletic Bilbao v Real Madrid
Barcelona v Málaga
Barcelona v Espanyol
Granada v Real Madrid
P.S. zaboravih jos jedno kolo
Real Madrid v Mallorca
Real Betis v Barcelona
evo rasporeda do kraja. moje su pretpostavke da Barca uzima El Clasico i onda se treba traziti gdje bi mogao real jos jednom kiksati uz sve pobjede barce ili mozda cak i jedan remi barce ali da kiks reala bude neki poraz.
pa cu redom... gatefe je uzeo u prvom dijelu sezone barcu znalacki. ovi su napadali i fulali a getafe mangupski uzeo 3 boda koja mozda na kraju i odluce prvaka s obzirom da su u barceloni u tom dijelu sezone racunali na te bodove... moja procijena sigurna 3 boda sa 2 0 pobjedom
levante razbijen u prvom dijelu sezone, sumnjam da ce napraviti ista osim bunkera iako nisu bezazleni ali trenutno mislim da nisu u nekoj fazi da mogu dalje od trenutnog plasmana i da mogu ostati u utrci za ligu prvaka... ali eto opet treba biti oprezan... mada barca koga jednom razbije razbije ga i drugi put, po praksi
rayo su razbili u prvom dijelu sezone ali mislim da je to sada sasvim druga ekipa i mogli bi im mozda napraviti probleme ako ne pristupe tekmi ozbiljno i ako ne naleti jedna od onih peh tekmi kada nista ne ulazi... i ovde je moja pretpostavka da su sigurna 3 boda ponajvise sto su ovo klubovi iz predgradja madrida i sumnjam da ce se zalagati toliko da pomognu realu iako ima vjerovatno pokoji igrac koji je i sam navijac reala...
onda el clasico to sam vec rekao mislim da speshl fajv i ostala "gamad" nemaju nacina da ukrote barcu cak i kad igra lose pa ocekujem sigurna 3 boda i sve osim 3 boda je garant titule u madridu.
i onda zadnja dva kola po meni neupitnih 6 bodova jer se ipak igra kuci a i sumnjam da ce espanjol zapeti a malagi mozda cak bude i trebalo za ligu prvaka ali s obzirom da nisu u nekoj konstanti i da su razbijeni i u prvom dijelu sezone ne sumnjam u ovih 6 bodova ukoliko bude sve islo po planu sa ovim prethodnim tekmama
do tekme sa atletik bilbaom ce vec sve biti odluceno po meni tako da ce i rezultat ove tekme ovisiti o potrebama barcelone
dakle po meni kljucne dvije tekme barce i jedine gdje bi mogli kiksati su el clasico i levante... ostalo ce mi sve biti iznenadjenje s obzirom na prikazane tekme iz prve sezone a i u zadnje vrijeme...
a sto se reala tice njih necu analizirati samo cu reci svoje misljenje gdje bi mogli kiksati...
mislim da kod kuce nece imati problema iako se namece mozda kao potencijalno opasna tekma protiv sevilje ali s obzirom da su ih razbili u prvom dijelu sezone ko zvecku i uz to ocekujem crvene kartone i penale mislim da ce real tu glat da dobije... eh sada su tekme protiv atletiko madrida, bilbao-a i granade dosta zeznute. protiv granade ce biti lagana tekma samo u slucaju da granadi ne bude trebalo za opstanak a i pokazali su na nou campu da znaju igrati i da nisu bezazleni tako da se nadam nekim losijim rezultatima granade do te tekme pa da zapnu
prije par kola sam sebi napravio neku racunicu kad je bilo ono i 13 bodova prije nego je barca odigrala svoju tekmu i izracunao sam bio da ce do el clasica biti 2-5 bodova razlike i eto tako ce izgleda i biti
-
LSD
#11572 Re: FC Barcelona
Sanchez, Keita,Thiago i Valdes imaju po cetiri žuta kartona....znaci, ili probati proci ove dvije tekme bez kartona (što je veliki rizik) ili ih veceras čistiti (i to na neofiran nacin jer ce se to pratiti) pa odmarati protiv Levantea - ako misle biti u sastavu za El Clasico koji ce biti presudna utakmica jer samo pobjeda igra Barci.
- skenderija04
#11573 Re: FC Barcelona
Zna li se da li je Fabregas u igri za danas?LSD wrote:Sanchez, Keita,Thiago i Valdes imaju po cetiri žuta kartona....znaci, ili probati proci ove dvije tekme bez kartona (što je veliki rizik) ili ih veceras čistiti (i to na neofiran nacin jer ce se to pratiti) pa odmarati protiv Levantea - ako misle biti u sastavu za El Clasico koji ce biti presudna utakmica jer samo pobjeda igra Barci.
-
LSD
#11574 Re: FC Barcelona
Trebao bi biti u konkurenciji za sastav, ako ništa onda barem na klupi...koliko znam zdrav je i nije se žalio da ima neke probleme.skenderija04 wrote:Zna li se da li je Fabregas u igri za danas?LSD wrote:Sanchez, Keita,Thiago i Valdes imaju po cetiri žuta kartona....znaci, ili probati proci ove dvije tekme bez kartona (što je veliki rizik) ili ih veceras čistiti (i to na neofiran nacin jer ce se to pratiti) pa odmarati protiv Levantea - ako misle biti u sastavu za El Clasico koji ce biti presudna utakmica jer samo pobjeda igra Barci.
- skenderija04
#11575 Re: FC Barcelona
On je u Zaragozi dobio peti zuti i ne bi trebao igrati. E sad, kako su u Spaniji neki praznici komitet za kazne se nije sastao pa se ceka da odobre danasnji nastup ili je pauza protiv Levantea.