F.K. Olimpik Sarajevo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shalaedin

#376 Re: F.K. Olimpik

Post by shalaedin »

kijameta wrote:
Mahalac wrote:Bas treba biti totalni kreten pa poslije ovih informacija (ako su vjerodostojne) koje nam je predocio "hermion" kritikovati i osudjivati.
Eto sta ce nam teren od 9000 mjesta, uspjesan klub, redovne plate...pa stvarno nevjerovatno.

I sve covjek placa iz svog dzepa uz manju asistenciju zajednice...i opet se nadje neko da kritikuje, totalni kretenizam.

Pa nek zaigra u premier ligi da ne kazem u kupu UEFA (sto predpostavljam da mu je cilj) eto ti vise navijaca nego na obadva sarajevska "premijerligasa".
Neko treba da postavi i uspostavi norme i napravi kvalitet. Nemoguce da u ovolikom Sarajevu nemamo ekipu br1 u BiH koja nece tavoriti sa nekakvim Laktasima :shock: .

Fudbal je danas biznis Gracic je izgleda uspjesan biznismen.
Gracic je bio 'biznismen' i u Sarajevu,pa to nije ostao. Kakav je to biznismen koji ulaze pare u nesto neprofatibilno poput Olimpika ili Sirokog ili Modrice. Svaki normalan biznismen je svjestan da pare mozes ulagati samo tamo gdje ces ostvariti profit a profita nema bez navijaca.Naprimjer Modrica je sa svojim osvajanjem prvenstva i 'nastupima' u Evropi otisla u totalni minus,isto ceka i Olimpika,pa makar budu desetostruki prvaci BiH. Pare se u Bosnu u fudbalu,isplate ulagati samo u Sarajevo,Celik,Slobodu i donekle u Zrinjski i Borac a ostalo je sve bacanje para. Naravno,svi ovi klubovi su pod interesnim uticajima kriminogenih grupica i zasad nikakvo normalno ulaganje ne dolazi u obzir.
A sto je Gracic bio u Sarajevu,jer je svega ovoga svjestan,htio je za sicu,sebi obijezbijediti masinu za stancanje novca,kakav je svaki veliki fudbalski klub.Pa su ga otjerali,zajebaniji od njega.Pa sada ulazi u fudbal na mala vrata sa Olimpikom.Pravi sebi svoj privatni klub.Na kraju ako ulaze svoje pare,nemam nista protiv.Olimpik mi je kao i svi klubovi iz Sarajeva(osim jednog) simpatican i generalno im zelim sve najbolje.Mada sve te 'uspjesne ljude' u pozadini,tesko mogu svariti.
Gracic rizikuje i igra na duge staze. Zeljo i Sarajevo zive i opstaju zahvaljujuci samo brzim parama od transfera i cesto i nedovoljno placenih fudbalskih talenata koji na kraju ispeku zanat u nekome drugom klubu. I na kraju vise se od tih para izgubi nego sto se dobije. Sarajevo je sa Gracicem dobro doguralo, sklopilo itekako fine dilove i sagradilo na plecima njegovog novca finu ekipu. Mozda je za navijace Sarajeva Gracic tek samo lopov, ali pustimo lopova da vidimo sta ce da uradi sa Olimpikom. Ukoliko on od Olimpika stvori stabilnog prvoligasa, budite sigurni da ce on ubrzo imati dobru ekipu koja ce mrsiti konce svima.
Recimo da Olimpik osvoji titulu, mislis li ti da isti taj klub nebi dobio svoje prve navijace. A time bi Gracic dobio svoj prvi povrat novca, on kao takav bi opet ulozio i opet rizikovao jer on ima zaledjinu. Dok bi u Zelji ili Sarajevu taj novac razgrabili i otjerali trenera koji bi se najvjerovatnije nebi nasao u talu ili nebi odobravao to sto se radi.Npr slucaj Osim, Odovic i Musemic.
vjecnobordo

#377 Re: F.K. Olimpik

Post by vjecnobordo »

baxus wrote:A kakve je to Spalevic imao sipade? Nije ni on mogao sakriti cetnika u sebi :D
Misli u dresu Slavije ;-)
BaileyS

#378 Re: F.K. Olimpik

Post by BaileyS »

shalaedin wrote:
Gracic rizikuje i igra na duge staze. Zeljo i Sarajevo zive i opstaju zahvaljujuci samo brzim parama od transfera i cesto i nedovoljno placenih fudbalskih talenata koji na kraju ispeku zanat u nekome drugom klubu. I na kraju vise se od tih para izgubi nego sto se dobije. Sarajevo je sa Gracicem dobro doguralo, sklopilo itekako fine dilove i sagradilo na plecima njegovog novca finu ekipu. Mozda je za navijace Sarajeva Gracic tek samo lopov, ali pustimo lopova da vidimo sta ce da uradi sa Olimpikom. Ukoliko on od Olimpika stvori stabilnog prvoligasa, budite sigurni da ce on ubrzo imati dobru ekipu koja ce mrsiti konce svima.
Recimo da Olimpik osvoji titulu, mislis li ti da isti taj klub nebi dobio svoje prve navijace. A time bi Gracic dobio svoj prvi povrat novca, on kao takav bi opet ulozio i opet rizikovao jer on ima zaledjinu. Dok bi u Zelji ili Sarajevu taj novac razgrabili i otjerali trenera koji bi se najvjerovatnije nebi nasao u talu ili nebi odobravao to sto se radi.Npr slucaj Osim, Odovic i Musemic.
Kod nas svakog lako proglase lopovom.

Koje nebuloze, Gracic htio Sarajevo da bi stancao sebi pare :-) Vidim kako ih stancaju ovi sto ga danas vode. Siroki je ekonomski gigant za oba sarajevska kluba, na cast ljudima koji vode FKS i Zelju. Gracic rece neku noc da ce sa Olimpikom pokusati da spasi obraz sarajevskog fudbala, zelim mu sve najbolje u tim nastojanjima pa taman postao milijarder preko ledja Olimpika :-)

ps...Neka smo mi Mamiceva podruznica, dalje sa ovim kokosarima ne mozemo ni dogurati.
udrch

#379 Re: F.K. Olimpik

Post by udrch »

Olimpik će biti šampion..
Ole ole ole..
Hajmo Olimpik...
babuka zgembo

#380 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Bio jučer na treningu Olimpika. Husref ih podijelio u dva tima pa su igrali tekmu 2x35 minuta. Ako budu igrali i u pola onako dobro kao jučer smiješi im se lijepa sezona, ali ovo su tek pripreme i to ne znači baš puno, vidjet ćemo. Veza i napad su im strašni. Spalević perfektno funkcionise sa Pelakom, a i ovaj Simčević se ubacuje konstantno i filuje ih loptama. Takodjer ovaj Miloš Jokić je strašan igrač, momak je nevjerovatno jak i ima odličan osjećaj za loptu. Bila su i neka dvojica momaka koji su na probi i koliko sam vidio Husref ih gotivi, Miloš Mladenović, 90-to godište, koji im je došao iz Voždovca i momak koji se zove Azur Velagić, dobro zapamtite ovo ime, mali je 91-to godište i prošao je Bayernovu školu fudbala, ne zna beknut Bosanski, ali igra kao veliki i mislim da ce biti bas veliki igrač. Koliko sa skontao iz onog što sam vidio Husref ce gajiti napadački fudbal koji ce biti jako lijep za oko i koji bi trebao biti prilično efikasan, ali će sve zavisiti od toga kako ce posložiti kockice u nastavku priprema. Pelak definitvno nije zaboravio igrati lopte, valja je majstorski. Ovaj Mladen Ristić koji im je došao iz Makedonije je pravi mangup, sve joj majstor zna, a i ovaj Marinkovic iz Radnika ima strašan osjećaj za gol i ne boji se ošutati. Sve u svemu nimalo naivna ekipa, a vjerujem da ce Husref izvuci maksimimum iz njih, ipak je on stari, iskusni vuk. Sutra bi trebali igrati utakmicu u Posušju protiv Zrinjskog i bit će jako zanimljivo vidjeti koga će Husref poslati na teren.
mrtva kokoš

#381 Re: F.K. Olimpik

Post by mrtva kokoš »

babuka zgembo wrote:Bio jučer na treningu Olimpika. Husref ih podijelio u dva tima pa su igrali tekmu 2x35 minuta. Ako budu igrali i u pola onako dobro kao jučer smiješi im se lijepa sezona, ali ovo su tek pripreme i to ne znači baš puno, vidjet ćemo. Veza i napad su im strašni. Spalević perfektno funkcionise sa Pelakom, a i ovaj Simčević se ubacuje konstantno i filuje ih loptama. Takodjer ovaj Miloš Jokić je strašan igrač, momak je nevjerovatno jak i ima odličan osjećaj za loptu. Bila su i neka dvojica momaka koji su na probi i koliko sam vidio Husref ih gotivi, Miloš Mladenović, 90-to godište, koji im je došao iz Voždovca i momak koji se zove Azur Velagić, dobro zapamtite ovo ime, mali je 91-to godište i prošao je Bayernovu školu fudbala, ne zna beknut Bosanski, ali igra kao veliki i mislim da ce biti bas veliki igrač. Koliko sa skontao iz onog što sam vidio Husref ce gajiti napadački fudbal koji ce biti jako lijep za oko i koji bi trebao biti prilično efikasan, ali će sve zavisiti od toga kako ce posložiti kockice u nastavku priprema. Pelak definitvno nije zaboravio igrati lopte, valja je majstorski. Ovaj Mladen Ristić koji im je došao iz Makedonije je pravi mangup, sve joj majstor zna, a i ovaj Marinkovic iz Radnika ima strašan osjećaj za gol i ne boji se ošutati. Sve u svemu nimalo naivna ekipa, a vjerujem da ce Husref izvuci maksimimum iz njih, ipak je on stari, iskusni vuk. Sutra bi trebali igrati utakmicu u Posušju protiv Zrinjskog i bit će jako zanimljivo vidjeti koga će Husref poslati na teren.
ima li ko da ne valja :o
babuka zgembo

#382 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Splinter wrote:
babuka zgembo wrote:Bio jučer na treningu Olimpika. Husref ih podijelio u dva tima pa su igrali tekmu 2x35 minuta. Ako budu igrali i u pola onako dobro kao jučer smiješi im se lijepa sezona, ali ovo su tek pripreme i to ne znači baš puno, vidjet ćemo. Veza i napad su im strašni. Spalević perfektno funkcionise sa Pelakom, a i ovaj Simčević se ubacuje konstantno i filuje ih loptama. Takodjer ovaj Miloš Jokić je strašan igrač, momak je nevjerovatno jak i ima odličan osjećaj za loptu. Bila su i neka dvojica momaka koji su na probi i koliko sam vidio Husref ih gotivi, Miloš Mladenović, 90-to godište, koji im je došao iz Voždovca i momak koji se zove Azur Velagić, dobro zapamtite ovo ime, mali je 91-to godište i prošao je Bayernovu školu fudbala, ne zna beknut Bosanski, ali igra kao veliki i mislim da ce biti bas veliki igrač. Koliko sa skontao iz onog što sam vidio Husref ce gajiti napadački fudbal koji ce biti jako lijep za oko i koji bi trebao biti prilično efikasan, ali će sve zavisiti od toga kako ce posložiti kockice u nastavku priprema. Pelak definitvno nije zaboravio igrati lopte, valja je majstorski. Ovaj Mladen Ristić koji im je došao iz Makedonije je pravi mangup, sve joj majstor zna, a i ovaj Marinkovic iz Radnika ima strašan osjećaj za gol i ne boji se ošutati. Sve u svemu nimalo naivna ekipa, a vjerujem da ce Husref izvuci maksimimum iz njih, ipak je on stari, iskusni vuk. Sutra bi trebali igrati utakmicu u Posušju protiv Zrinjskog i bit će jako zanimljivo vidjeti koga će Husref poslati na teren.

ma ja prenosim svoje impresije, nisam rekao da sam strucnjak ili slicno, a i od 23 igraca spomenuo sam ih mozda pet sest, u svakom slucaju i dalje tvrdim da imaju dobru ekipu, bar prema onom sto sam ja vidio...
mrtva kokoš

#383 Re: F.K. Olimpik

Post by mrtva kokoš »

babuka zgembo wrote:
Splinter wrote:

ma ja prenosim svoje impresije, nisam rekao da sam strucnjak ili slicno, a i od 23 igraca spomenuo sam ih mozda pet sest, u svakom slucaju i dalje tvrdim da imaju dobru ekipu, bar prema onom sto sam ja vidio...
poslije Zelje navijam za Olimpik :-D da ne znas slucajno sta je sa Radonjom,jesi njega upratio kakav je,ako je jos uvijek u Olimpiku :-?
bulevarmostar

#384 Re: F.K. Olimpik

Post by bulevarmostar »

Zna li iko koliki je budjet Olimpiku i ko je glavni sponzor?
mrtva kokoš

#385 Re: F.K. Olimpik

Post by mrtva kokoš »

bulevarmostar wrote:Zna li iko koliki je budjet Olimpiku i ko je glavni sponzor?
Europlakat d.o.o ne znam ko bi drugi mogao biti,a koliko love je u igri... :-?
babuka zgembo

#386 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

Radonja je, koliko ja znam sada u omaldinskom pogonu Kluba gdje je trener. On, Samir Mekić i Sahmir Garčević rade sa mladim, a koliko čujem omladinskoj školi Olimpika će se uskoro priključiti omladinska škola fudbala Novi Grad, koja broji nekoliko stotina djece i koja je prošle sezone postigla prilično dobre rezultate. Sve u svemu Vukovi misle na sve i nigdje se ne zabusava :-D
Sto se tice budzeta, koliko ja znam on nije transparentan i niko nije objavio zvanicnu informaciju koliko godisnje trose, a ko finansira klub mislim da znaju i ptice na grani...
riko-ga

#387 Re: F.K. Olimpik

Post by riko-ga »

babuka zgembo wrote:Radonja je, koliko ja znam sada u omaldinskom pogonu Kluba gdje je trener. On, Samir Mekić i Sahmir Garčević rade sa mladim, a koliko čujem omladinskoj školi Olimpika će se uskoro priključiti omladinska škola fudbala Novi Grad, koja broji nekoliko stotina djece i koja je prošle sezone postigla prilično dobre rezultate. Sve u svemu Vukovi misle na sve i nigdje se ne zabusava :-D
Sto se tice budzeta, koliko ja znam on nije transparentan i niko nije objavio zvanicnu informaciju koliko godisnje trose, a ko finansira klub mislim da znaju i ptice na grani...

Ako je ovo tacno i ako ostane vecina "djece" iz SF N.Grad siguran sam da ce Olimpik uciniti presudan korak ka velikom klubu i za ove nase prostore vodecoj ekipi u skorije vrijeme.Samo da napomenem da je iz te skole fudbala N.Grad u U17 4 igraca.A to im je najstarije godiste a ujedno ne i najbolje.
Vitamin C

#388 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

FC Novi Grad radi nevjerovatno dobro. Drago mi je da nešto takvo postoji u ovom gradu.
KotromanichII

#389 Re: F.K. Olimpik

Post by KotromanichII »

olimipik je uradio super posao u ovom prelaznom roku, djeluju mi ozbiljno, imaju dobrog tenera musemica i jednog covjeka koji ih finansijski podrzava gracica,djeulu jedinstveno. kako stvari stoje mislim da ce olimpik preteci i sarajevo i zelju na tabeli sledecu sezonu.
babuka zgembo

#390 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

ma meni je jos zanimljivija cinjenica da iako imaju jako dobru ekipu, za naše uslove, niko se ne busa u prsa i ne govori kako ce biti prvaci ili da jurisaju na vrh tabele. Neku noc sam gledao gracica na Hayatu i covjek mirno i stalozeno govori da zeli postaviti klub na stabilne noge, pa ako u narednih nekoliko godina nesto napravi to ce biti uspjeh, zeli vratiti fudbal i ljubitelje fudbala na sarajevske stadione, nije neki megaloman koji tvrdi da ce uci u ligu prvaka ili slicno ili da ce biti neki novi zdravko mamic koji ce biti bahat i razbacivati se nekim umisljenjim izjavama po medijima. Covjek je uzeo Olimpik iz ljubavi prema fudbalu, jer ne vjerujem da je on izvukao neku finansijsku korist iz svega ovoga, cak sta vise mislim da je dooosta svojih para ulozio u citavu ovu pricu...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#391 Re: F.K. Olimpik

Post by -LIBERO- »

Pa nemozes ni ocekivati da ce izvuci pare a nije ni jednu sezonu u najvisem rangu odigrao.
Sta ocekujes da iz federalne lige napravi tri transfera za Austriju i Njemacku?

Zna Gracic sta radi,sada ima dosta ulaganja,ali ce zato u naredne dvije godien zaraditi u to sam uvjeren 100%,jer on zna sta radi.

Ali ok,covjek je ulozio lovu logicno je da trazi i zaradu :thumbup:

A sto se tice ovih impresija sa treninga Olimpika,ipak nije isto trening utakmica gdej je ekipa podjeljena u tva tima i recimo ligaske utakmice.
Na tim trening utakmicama nema destrukcije igre,nema ostrine i jakih startova...blago i daleko se stoji od igraca tako da se ima prostora za "cistu"igru.
Dok je u zvanicnim tekmama ,onim za bodove,punoo drugacija stvar,ali ok vidjet cemo jos :D

Mislim da je najveci problem sastava Olimpika to sto su odjednom svi spojeni,bez nekih prijasnjih temelja sastava,znaci odjednom je dosl 15 igraca...puno je to
Tek tamo negdje pred kraj ove polusezone ce se videjti realna snaga te momcadi,kada se malo uigraju i naviknu jedni na druge.

Licno im zelim puno sportske srece u svim utakmicama sem u dvije protiv Sarajeva :D ,mada znam da ce gristi na terenu bas protiv nas :D
babuka zgembo

#392 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

slazem se sa tobom, nije isto niti moze biti isto kao kada igraju na treningu i kada igraju utakmicu, ali vjeruj mi da su grizli i snoc jer se tek treba dokazati husrefu, vjeruj mi da je bilo vise klizecih nego na mnogim prvenstvenim tekmama koje sam gledao. Cak je pelak imao jedan jako ostar start na Jokicu koji je izasao iz igre i vise nije ni ulazio, ali i dalje se slazem sa tobom da ce im trebati jos puno vremena da se uigraju... ali da imaju temelje imaju, to ne moze niko poreci... :)
El_comadante

#393 Re: F.K. Olimpik

Post by El_comadante »

ja mislim da bi vrlo lako Olimpik mogo biti naš Dinamo jer je jedan čovjek uzeo stvari u svoju ruku i odlučio da napravi jednu respktabilanu ekipu e sad vidječemo koliko če to sve trajati. e sad ozbiljnije rezultate možemo očekivati od naradne sezone jer što neko reče dok se uigraju a i tek su ušli u PL. vrijeme če pokazati ko je upravu i šta če se desiti.
hepek071

#394 Re: F.K. Olimpik

Post by hepek071 »

jioš samo da dovedu dobrog veznog, poput Kadrića :thumbup: iz Napretka i extra tim za premijer lige
dva.morica

#395 Re: F.K. Olimpik

Post by dva.morica »

ja ne znam koga zanima olimpik, svaka vam cast kad mozete o necemu takvom palamuditi,pored sa i ze zivih..
babuka zgembo

#396 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

vidim ni tebi nije mrsko svratiti na olimpikov podforum, pored sarajeva i zelje zivih...
ccc :run:
BaileyS

#397 Re: F.K. Olimpik

Post by BaileyS »

@babuka zgembo, je li igrao ovaj mali na lijevom beku sto su ga doveli iz Laktasa? Devetnest mu je godina, odmah je interesantan igrac. Jos jedno pitanje ako moze :-D sta igra taj Azur Velagic?
babuka zgembo

#398 Re: F.K. Olimpik

Post by babuka zgembo »

BaileyS wrote:@babuka zgembo, je li igrao ovaj mali na lijevom beku sto su ga doveli iz Laktasa? Devetnest mu je godina, odmah je interesantan igrac. Jos jedno pitanje ako moze :-D sta igra taj Azur Velagic?
Subašić je igrao i to veoma dobro po mojoj slobodnoj procjeni (sto ne mora znaciti da je ista strucna :D ). i meni se cini kao interesantan igrac, mali je brz i voli se ubacivati naprijed. Fali mu malo snage, ali mislim da ce doci na svoje, ima fin pregled igre.
A ovaj Azur igra nesto kao poluspic, ali vidi se da ima strasnu tehniku i da su ga svabe naucile redu. Nema izgubljene lopte, visok je, a i konstantno se vraca da pmaze u odbrani. Obojica su jako mladi i siguran sam da Olimpik na njima za godinu dvije moze jako dobro profitirati.
BaileyS

#399 Re: F.K. Olimpik

Post by BaileyS »

Hvala @zgembo za info

Ovo je jos jedan kvalitet Olimpika koji uz isluzene igrace (to dovode svi nasi timovi) dovodi dvojicu koji su mladi i nadam se perspektivni sto bi mogao biti plus za neku od mladjih selekcija reprezentacije.
Vitamin C

#400 Re: F.K. Olimpik

Post by Vitamin C »

Vidjećemo Olimpika u prvom kolu protiv nekadašnjeg prvaka. :D
Post Reply