Fonseca €2.5m
Gasperini €2.2m
Inzaghi €2m
Pioli €2m
Mihajlovic €2m
Pirlo €1.8m
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Koja je tradicionalna razlika izmedju navijaca Milana i Intera u tom klasnom smislu?
To je malo čudna stvar, da ti pravo kažem. Inter su formirali dojučerašnji igrači i članovi Milana, i to kao otklon od rastućih fašističkih tendencija u talijanskom društvu i kao reakcija na odluku da u Milanu mogu igrati samo Talijani._BataZiv_0809 wrote: ↑18/01/2021 14:56Koja je tradicionalna razlika izmedju navijaca Milana i Intera u tom klasnom smislu?
Da, to je vrlo interesantno. Jos jedan od pokazatelja da nije u zivotu sve linearno.ExNihilo wrote: ↑18/01/2021 15:03
To je malo čudna stvar, da ti pravo kažem. Inter su formirali dojučerašnji igrači i članovi Milana, i to kao otklon od rastućih fašističkih tendencija u talijanskom društvu i kao reakcija na odluku da u Milanu mogu igrati samo Talijani.
Logično bi bilo očekivati da se Interu onda prikloni radnička klasa, ali je historija pokazala da za Inter uglavnom navija srednja i viša srednja klasa, dok su za Milan radnici.
Ti si vazda bio simpatizer svega talijanskog iz sjene._BataZiv_0809 wrote: ↑18/01/2021 15:27Da, to je vrlo interesantno. Jos jedan od pokazatelja da nije u zivotu sve linearno.ExNihilo wrote: ↑18/01/2021 15:03
To je malo čudna stvar, da ti pravo kažem. Inter su formirali dojučerašnji igrači i članovi Milana, i to kao otklon od rastućih fašističkih tendencija u talijanskom društvu i kao reakcija na odluku da u Milanu mogu igrati samo Talijani.
Logično bi bilo očekivati da se Interu onda prikloni radnička klasa, ali je historija pokazala da za Inter uglavnom navija srednja i viša srednja klasa, dok su za Milan radnici.
Kakva je stratifikacija u Rimu po ovom pitanju @avetinja Ko navija za Lazio ko za Romu? Ja iskreno nikad o tome nisam razmisljao, Lazio volim jer su bili odlicni u nekim mojim formativnim fudbalskim godinama (1999/2000) a i jer sam bio gost rimske porodice koji su vatreni Lacijali.
U Milanu pak nemam puno dilema-Inter je moj izbor![]()
Za inter navija srednja i viša klasa i baza je iz centra Milana, a za Milano radnička i pomalo srednja klasa. Samim time, navijači Intera su desnica, a navijači Milana ljevica (mada su danas centar)._BataZiv_0809 wrote: ↑18/01/2021 14:56 Koja je tradicionalna razlika izmedju navijaca Milana i Intera u tom klasnom smislu?
Tu je situacija baš podijeljena. U Rimu ima više navijača Rome, ali u regiji više ljudi navija za Lazio. Za Lazio su navijali Talijani, stare, autohtone porodice, a za Romu više izmiješano (čak i Jevreji, mada prema politici ne bi trebali ni za koga, ali opet je Roma bliža opcija). Što se tiče klase, to je danas izmiješano, ali ipak mi se čini da veći dio bogataša navija za Lazio. Mnogo su veće klasne i političke razlike između Intera i Milana, nego između Lazia i Rome._BataZiv_0809 wrote: ↑18/01/2021 15:27 Kakva je stratifikacija u Rimu po ovom pitanju @avetinja Ko navija za Lazio ko za Romu? Ja iskreno nikad o tome nisam razmisljao, Lazio volim jer su bili odlicni u nekim mojim formativnim fudbalskim godinama (1999/2000) a i jer sam bio gost rimske porodice koji su vatreni Lacijali.
Neka promijene grb. Recimo grb neko veliko slovo I, kao što je Juventus uradio.