F.C. Internazionale

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
shuma.ispod.pazuha

#2201 Re: Inter

Post by shuma.ispod.pazuha »

Baudelaire wrote:Sneijder je smiješan igrač, ne što je loš, nego što mu je tako teško ugoditi, te mu preduga trava, te prevelika vlažnost, te preniska temperatura itd... frajer je imao dvije dobre sezone u karijeri, ostalo je sve metiljanje, svađa sa trenerima, saigračima i slično. To što ga nakon Mourinha četiri trenera nisu uspjela uklopiti više govori o Sneijderu nego o njima. Definitivno veznjak s kojim se ne isplati rizikovati. A ja lično vjerujem da Pjanić ima potencijala da bude bolji igrač od Sneijdera kad bude na vrhuncu karijere, prije svega jer može igrati više pozicija.
bicu kratak :D ne diraj mi dvije svetinje 8-)

killera i snipera :dance:

a to sto si naveo ne pokazuje da je Sneijder smijesan igrac nego da je Mourinho znao kako s njim
just principe

#2202 Re: Inter

Post by just principe »

Acheron wrote:Umjesto Sneijdera, nek dovedu Pjanica.

nema nista umjesto..Ne razmisljaju svojom glavom, to se trebali kontati dok je jos jeftin i nezreo igrac, sad je kasno

A kad vec jednom poljubis dres u Italiji znaci da ti nema odlaska u rivalske klubove

Image
Baudelaire

#2203 Re: Inter

Post by Baudelaire »

Jbg, nema u fudbalu mjesta emocijama, bar ne na taj način. Trio Milito, Maicon i Sneijder se mogao prodati za 90 miliona eura i ekipa se mogla rekonstruisati slično kako je to Mourinho uradio prodajom Ibrahimovića. To što su Branca, Orialli i Moratti bili nesposobni da ovo urade je njihov problem. Rafu Beniteza nikad nisam cijenio, ali njegovo back me or sack me je dovoljno reklo o načinu na koji Inter sad funkcioniše. Svaki trener koji je došao ima neku svoju filozofiju igre u koju se pojedini igrači ne uklapaju, a svi su primorani da ih uklope.

Ja sam prezirao Mourinha kad je odlučio prodati Ibrahimovića, pokazalo se da je za pare koje je Inter dobio od tog transfera kupljen Lucio, Sneijder, Motta, Milito i Eto'o kao dio transfera, te kasnije Pandev jer se otvorilo dodatno mjesto u timu. To je jedan od najboljih poslova u historiji fudbala, a vjerujem da je Inter mogao prodajom ovog tria napraviti makar nešto slično tome.
BHF_Manijak

#2204 Re: Inter

Post by BHF_Manijak »

Oni su se debelo zajebali sto nisu Realu tusnuli onda Maicona, a mogli su uzeti 30 miliona za njega! Mourinho ga je silno zelio u timu ali u Interu se pametni pravili, a ovako sad ni para a ni ondasnjeg igraca...Ipak uzeti za covjeka od 28-29 godina 30 mil je ogromna stvar.

Sto se Pjanice tice, iako nije to tema, mislim da fakat moze veliku, ali bas veliku, karijeru napraviti! Neko ce reci da sam lud, ali ja ga recimo vidim komotno u Realu za jedno godinu-dvije(dok jos stasa) umjesto Kake koji ce ionako tad imati 31-32 godine...Zamislite vezni red Di Maria-Ozil-Pjanic a pozadi Xabi i Khedira. 8-) :thumbup:
ExNihilo

#2205 Re: Inter

Post by ExNihilo »

Ne kontate.

Dobili su oni i od Eto'a milione, pa nisu doveli nikoga da k**** valja. Osim par anonimusa.

Da su prodali Milita, Maicona i Sneijdera opet bismo vidjeli par anonimusa, a ostatak love bi se izgubio za pokrivanje nekih dugova, održavanje finansijskog fer playa i sličnih sranja.

Moratti više nije spreman ili voljan da investira u klub. Zato je bolje bilo zadržati i ovo malo jada od kvaliteta što imaju nego rasprodati.
Acheron

#2206 Re: Inter

Post by Acheron »

BHF_Manijak wrote:Oni su se debelo zajebali sto nisu Realu tusnuli onda Maicona, a mogli su uzeti 30 miliona za njega! Mourinho ga je silno zelio u timu ali u Interu se pametni pravili, a ovako sad ni para a ni ondasnjeg igraca...Ipak uzeti za covjeka od 28-29 godina 30 mil je ogromna stvar.

Sto se Pjanice tice, iako nije to tema, mislim da fakat moze veliku, ali bas veliku, karijeru napraviti! Neko ce reci da sam lud, ali ja ga recimo vidim komotno u Realu za jedno godinu-dvije(dok jos stasa) umjesto Kake koji ce ionako tad imati 31-32 godine...Zamislite vezni red Di Maria-Ozil-Pjanic a pozadi Xabi i Khedira. 8-) :thumbup:
Real mu moze pozelit samo neko ko zeli da propadne. Evo vidimo sta se sa Sahinom desava. Ne treba letit visoko; promjenice oni 50 pjanica.
jel vas to Ranieri uspio ubjediti da je Sneijder los igrac
Pjanicevo ime je iskrsnulo, posto je ocito da ce Sneijder otici.
Iz cega si zakljucio kvotano? Bitno je da se nesto trkelja.

Inace, akcije mu opadaju kako vrijeme prolazi. Svaki racionalan klub ce prije dovesti Hazarda, nego igraca koji ulazi u godine i prilicno je lohotan.

Pjanica neka jos sljedecu sezonu u italiji, a onda moze u Premiership. Kad je na ovakvoj cijeni Modric, koji nema sut i zadnju loptu, kako bi onda izgubili glavu za Pjanicem?! (ako nastavi napredovat)
Mozda kao za Silvom.
hau jes no

#2207 Re: Inter

Post by hau jes no »

cuj ranieriju se ne uklapa sneijder, eto nek se on uklapa sa 3 defanzivna vezna stalno a nekad i 4. diega simeonea dovest na ljetu na klupu.
Baudelaire

#2208 Re: Inter

Post by Baudelaire »

Nije niko kriv Sneijderu nego sam Sneijder, ja ne znam kako vi to ne vidite. On nije godinu i po poštene partije odigrao, jedino što radi je da diže ruke i ljuti se na saigrače kad mu ne dodaju loptu. Btw, Guarin stigao, jesam najavio dolazak zadnjeg veznog. Vizinoar sam, nema šta :D
hau jes no

#2209 Re: Inter

Post by hau jes no »

Baudelaire wrote:Nije niko kriv Sneijderu nego sam Sneijder, ja ne znam kako vi to ne vidite. On nije godinu i po poštene partije odigrao, jedino što radi je da diže ruke i ljuti se na saigrače kad mu ne dodaju loptu. Btw, Guarin stigao, jesam najavio dolazak zadnjeg veznog. Vizinoar sam, nema šta :D
kako ne vidis da sneijder vidi kako nema s kim igrati a sam ne moze :D
Baudelaire

#2210 Re: Inter

Post by Baudelaire »

Pa realno, ne pije ni to vode. Pazzini je solidan, Milito također, Maicon nije tako loš u ovom momentu, Zanetti je mašina, Alvarez ima jako puno potencijala. Po toj logici nemaju ni oni s kim igrati.
hau jes no

#2211 Re: Inter

Post by hau jes no »

Baudelaire wrote:Pa realno, ne pije ni to vode. Pazzini je solidan, Milito također, Maicon nije tako loš u ovom momentu, Zanetti je mašina, Alvarez ima jako puno potencijala. Po toj logici nemaju ni oni s kim igrati.
ne znam... meni nekako izgledaju presporo i bezidejno u fazi napada
bosanska senzacija

#2212 Re: Inter

Post by bosanska senzacija »

Sneijder je i dalje najbolji i najkreativniji igrač Intera i samom glupošću i tvrdoglavošću će ga Tinkerman otjerati iz Intera. I mene živcira njegova isfrustriranost koju pokazuje na terenu, ali ga u potpunosti razumijem i podržavam. Ako već neće da ga prodaju zbog čega ga onda razni treneri sustavno uništavaju i govore kako ne znaju šta će sa njim?

Pored Guarina stigao i Juan Jesus, odbrambeni igrač iz Brazila. Još jedan u nizu Brankinih transfera sumnjivog kvaliteta. Otišli Coutinho (Espanol,posudba) i Muntari(hvala kurcu).

Sutra je zadnji dan Mercata i mislim da se može očekivati još nekoliko in-out transfera.
Baudelaire

#2213 Re: Inter

Post by Baudelaire »

Ne znam kakvu su mućku sad Moratti i Branca napravili, ali i Guarin i Juan su non EU igrači, Alvarez i Jonathan koji su ljetos došli također, to je ukupno četiri igrača bez pasoša EU u toku jedne sezone.
bosanska senzacija

#2214 Re: Inter

Alvarez ima italijanski pasoš a za Jonathana ne znam.
hau jes no

#2215 Re: Inter

Post by hau jes no »

bosanska senzacija wrote:Sneijder je i dalje najbolji i najkreativniji igrač Intera i samom glupošću i tvrdoglavošću će ga Tinkerman otjerati iz Intera. I mene živcira njegova isfrustriranost koju pokazuje na terenu, ali ga u potpunosti razumijem i podržavam. Ako već neće da ga prodaju zbog čega ga onda razni treneri sustavno uništavaju i govore kako ne znaju šta će sa njim?

Pored Guarina stigao i Juan Jesus, odbrambeni igrač iz Brazila. Još jedan u nizu Brankinih transfera sumnjivog kvaliteta. Otišli Coutinho (Espanol,posudba) i Muntari(hvala kurcu).

Sutra je zadnji dan Mercata i mislim da se može očekivati još nekoliko in-out transfera.
umjesto da grade tim oko sneijdera (nesto kao city oko silve), sneijder je postao visak - e to mi nikako nije jasno.
Baudelaire wrote:Ne znam kakvu su mućku sad Moratti i Branca napravili, ali i Guarin i Juan su non EU igrači, Alvarez i Jonathan koji su ljetos došli također, to je ukupno četiri igrača bez pasoša EU u toku jedne sezone.
mozda su igraci na posudbu pa se to ne pika ili pravilo 2 non-eu igraca vrijedi za svaki prelazni rok :?:
Baudelaire

#2216 Re: Inter

Post by Baudelaire »

Mislim da se posudba ubraja, ne vidim zašto ne bi, jer bi se tako mogle velike mućke praviti. Eh sad, Alvarez ima italijanski pasoš, to opet znači tri igrača bez pasoša EU.
bosanska senzacija

#2217 Re: Inter

Ma ne mora se graditi igra isključivo na Sneijderu. Nije je ni Mourinho gradio pa je napravio stroj za pobjeđivanje. Od sva četri trenera poslije Mourinha samo je Leonardo donekle koristio isti sistem. Benitez, egoista kakav jeste, je želio da igra na posjed gradeći duge napada, totalno suprotno od Mourinha. Gasperini je sve okrenuo naopačke a Tinkerman sad pokušava nešta da izvodi sa 4-4-2, iako nema igrače za takvu taktiku pa stavlja bekove na krila.

Zbog čega ovo Mourinhovi nasljednici rade i zbog čega se odriču pobjednosne formule, ne znam. Igrači jesu ostarjeli i zasićeni i za to treba kriviti Moratia i Branku, ali opet i pored toga ova ekipa bi se bez problema trebala boriti za prvo mjesto.

Evo našao sam da i Jonathan ima italijanski pasoš tako da je misterija riješena.
ExNihilo

#2218 Re: Inter

Post by ExNihilo »

Od silnih imena koja su se spominjala, koja bi trebala revitalizirat ekipu, na kraju praktično niko nije doveden.
just principe

#2219 Re: Inter

Post by just principe »

pnemoj tako, dobar je Guarin vidi samo kakvu golcinu zabi

2407

#2220 Re: Inter

Post by 2407 »

Novi Quaresma.
vejza00

#2221 Re: Inter

Post by vejza00 »

stigao u milan palombo na potpis ugovora, mislim da su guarin i palombo ipak bolji od motte i muntaria
DON_eARL

#2222 Re: Inter

Post by DON_eARL »

Jao Guarin. Dovodio sam ga u Inter na FM2004 :D

Sviđa mi se što se ne boji šutnuti loptu na gol, a udarci iz daljine su mu baš fantastični.
bosanska senzacija

#2223 Re: Inter

Dobar je igrač ovaj Guarin. Jedina mana mu je brzina koja Interu toliko puno nedostaje. Palombo koji je došao je donekle dinamičan i pokretljiv i to bi se moglo iskoristiti. Jesus iz Brazila će vjerovatno na posudbu u Novaru.

Uglavnom ne baš obećavajući Mercato.
ultima_palabra

#2224 Re: Inter

Post by ultima_palabra »

Palombo je klasični razbijač, nešto kao Cambiasso. Guarina nisam toliko gledao, ali Porto ima običaj uvaliti muda pod bubrege...
vejza00

#2225 Re: Inter

Post by vejza00 »

na utakmici samo vidis 20 igraca kako trce a nigdje lopte nema
Post Reply