F.C. Internazionale

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
rIder

#101 Re: Inter

Post by rIder »

Jesi li vidio šta nas je :D svakim danom u svakom pogledu.......

inače, rossoneri - vrsta koja izumire :D
Neelix

#102 Re: Inter

Post by Neelix »

hoce to kod onih koji klub mijenjaju ko i gache :oops: ne boj se, vratice se oni cim milan opet pocne osvajati. mada ja ne bih volio da se vrate :oops:
fedayn-roma

#103 Re: Inter

Post by fedayn-roma »

rIder wrote:Jesi li vidio šta nas je :D svakim danom u svakom pogledu.......

inače, rossoneri - vrsta koja izumire :D
Jeste jeste, cekaj samo malo da Moratti kiksne sa svojim crvenim racunima, pa cete opet plakati za narednih 20etak godina...
Nema sta da se prica, imate super ekipu i super trenera, ali koje su tu pare (a racuni uvjek u crvenom) pale ni sam bog zna...
A onda nemojte plakati kao juventini kada to sve odjednom nestane.... MOGGI DOCET!!!!
rIder

#104 Re: Inter

Post by rIder »

Ne postoji veći evropski klub koji nije u dugovima, npr. L'pool je u crvenom preko 300 miliona....... i nemoj u isti kontekst stavljati inter i moggija :run: pu pu gluho i daleko bilo.....

što se tiče rome.... šteta je što svake godine moraju prodavati najbolje igrače mancini, chivu, samuel, još kada se sjetim tima kada je trener bio capello, emerson isl. i prvi su od tal. klubova bili na tragu ibrahimovića ali nije bilo para... jedino riješenje je prodaja kluba i vlasnik kluba kojem kada mancini npr. zatraži povećanje ugovora sa 2 na 4 mil. sjedne sa njim za sto i dogovori produženje ugovora za 3-3,5 a ne prodaje ga odmah... do tada ćemo uvijek iste klubove gledati kako osvajaju serie a... evo već dogovaraju sa milanom prodaju mexesa u januaru, jer jednostavno nemaju para da mu daju veći ugovor... hebajiiga, kapitalizam..
fedayn-roma

#105 Re: Inter

Post by fedayn-roma »

rIder wrote:Ne postoji veći evropski klub koji nije u dugovima, npr. L'pool je u crvenom preko 300 miliona....... i nemoj u isti kontekst stavljati inter i moggija :run: pu pu gluho i daleko bilo.....

što se tiče rome.... šteta je što svake godine moraju prodavati najbolje igrače mancini, chivu, samuel, još kada se sjetim tima kada je trener bio capello, emerson isl. i prvi su od tal. klubova bili na tragu ibrahimovića ali nije bilo para... jedino riješenje je prodaja kluba i vlasnik kluba kojem kada mancini npr. zatraži povećanje ugovora sa 2 na 4 mil. sjedne sa njim za sto i dogovori produženje ugovora za 3-3,5 a ne prodaje ga odmah... do tada ćemo uvijek iste klubove gledati kako osvajaju serie a... evo već dogovaraju sa milanom prodaju mexesa u januaru, jer jednostavno nemaju para da mu daju veći ugovor... hebajiiga, kapitalizam..
u pravu si, nema tu sta!!! ali ako malo bolje pogledas, i Italiji samo Inter (ili zavisi kako se probudi Berlusconi) moze da si dozvoli koje kakve milionske ugovore, i to samo kupujuci iz Italijanskog prvenstva, jer vise niko iz Evrope nece da igra u Italiji, jer nema vise para... (Quaresma i Ronaldinho ih ne kontam jer su pola igraci, pogotovo prvi...).
Sto se tice Intera ta situacija nece se dopasti ostalim u serie A jos dugo, i nace sistem da skrkljaju Morattia, isto tako kako su uradili sa Moggijevim Juventusom, u tom smislu sam stavio u isti kontekst Intera i Moggija.
Takva ti je Italija, nazalost.... BELL PAESE!!!!

Ako se malo bolje sjetis, kad je Roma osvojila titulu 2001, Sensi je isto ko Moratti ulozio velike pare u jednu dobru ekipu, i mogao da osvoji jos tri titule, ali neko je odlucio (Moggi and Co) da bi to bilo previse za jedan "mali" klub i "malog" presjednika kao Sensi, koji se uvjek borio (cesto i sa Morattijm) protiv tih takvih kao Moggi, i sta je na kraju dobio.... potrosio "sve svoje" pare i razboliose, da bih nas ove godine definitivno napustio....

Tako ti je to....
scheph

#106 Re: Inter

Post by scheph »

Image
KemooSA

#107 Re: Inter

Post by KemooSA »

Image
Image

CAMPIONI D*ITALIA 2008-2009
leo karan

#108 Re: Inter

Post by leo karan »

stize li to inter ac milana po broju titula
ako ovao nastave i truhlog juventusa ce da stignu
4. u nizu svaka cast, niko to jos nije napravio
complimenti :)
KemooSA

#109 Re: Inter

Post by KemooSA »

leo karan wrote:stize li to inter ac milana po broju titula
Stizu lagano...hvala na komplimentima :thumbup:
Sto se truhlog juventusa tice mislim da ce iduce godine biti glavni kandidat za skudeto,vec su doveli Diega i uz jos 2-3 pojacanja i Giovinca u prvih 11 biti veoma jebena ekipa..
A i Milan merda ce vjerovatno morati kesirati mnogo love kako bi zamijenili one starce i da nece sebi dozvoliti da im se ponove prethodne 2 sezone...
Naravno zbog toga ce se i Inter morati pojacati jer sa ovom ekipom i u slucaju da Zlatan ode nemaju sta traziti iduce godine..
Uglavnom sezona pred nama ce biti mozda jedna od najboljih i najuzbudljivijih u zadnjih par godina a ja se nadam da ce Inter osvojiti i 5 skudeto za redom :P
rIder

#110 Re: Inter

Post by rIder »

scheph wrote:Image
Image
Image
8)
leo karan

#111 Re: Inter

Post by leo karan »

ma samo da hoce dogurat do one druge zvijezde na grbu
znaci jos 3 titule
i LP jos :)
inter ima odlicnu i ekipu i uz pojacavanje konkurencije u timu (2-3 nova igraca) ce biti opet dva koraka ispred konkurenata
milan i juventus u skroz zaglibili i ovo njihovo trazenje igre i prave ekipe odgovara interu koji ima skoro isti tim vec 3 godine
inter sa mourinhom moze biti samo jaci slijedece sezone, ja sam vec prilicno siguran da je titula opet ostaje kod njih
moje misljenje je da ima treba jedan kreativac, igrac kao diego, misimovic...
burek_in_space

#112 Re: Inter

Post by burek_in_space »

leo karan wrote:stize li to inter ac milana po broju titula
Samo da dodam da ipak jeste,Juventus i Torino su jedine dvije ekipe koje su osvajale Serie A po 5 puta zaredom.
KPNCTNJAH

#113 Re: Inter

Post by KPNCTNJAH »

Image

Forza Inter !
Novi_Nick

#114 Re: Inter

Post by Novi_Nick »

veljaca

#115 Re: Inter

Post by veljaca »

Stvarno dobra proslava osvajanja titule. Dovesti podmladak svoj - fantasticno ......
Charuga
Globalni moderator

#116 Re: Inter

Post by Charuga »

'Svi pričaju samo o Zlatanu, e pa otići ću ja'
Milano, 10.06.2009., 15:38 | I.Š./TS

Dok u Interu svi samo pričaju o odlasku Ibrahimovića u Barcelonu, klub bi mogao ostati bez vrlo važnog kotačića u stroju Josea Mourinha.

Maicon, 27-godišni brazilski nogometni reprezentativac i ponajbolji igrač šampionskog Intera, izgubio je strpljenje čekajući potez kluba u kojem se priča samo o odlasku Ibrahimovića.

'Svi ljudi u klubu samo govore o Zlatanu Ibrahimoviću. Svakodnevno se bave samo njime, hoće li otići ili ne. Nisam ljubomoran, niti tražim poseban status, ali tako pravi klub ne posluje i ne funkcionira. Znam da je Ibrahimović fenomen, ali s takvim odnosom me klub tjera od sebe', jasan je bio Brazilac.

Maicon je potom u razgovoru za La Gazzettu dello Sport spremno najavio: 'Da, želim otići iz Intera. Rekao sam svom agentu da želim ponovno biti sretan, a izgleda da sreću moram potražiti negdje drugdje.'

Ibrahimovićev prelazak u Barcu ovisi o Eto'ou koji od Intera traži veliku plaću

Odlazak Maicona bi bio veliki šok za Josea Mourinha i milanski klub, a ne moramo niti govoriti da će se lako pronaći klubovi koji žele angažirati ovog bočnog igrača.

S druge strane, španjolski dnevnik El Mundo Deportivo navodi da je uprava Barcelone sve dogovorila s predstavnicima švedskog nogometaša Intera Zlatana Ibrahimovića , te da je na pomolu veliki transfer.

Navodno još sve ovisi samo o pristanku Samuela Eto'oa koji bi bio uključen u transfer i njegovoj želji da Barcelonu zamijeni Interom.

U cijeloj priči Inter bi od Barcelone još i utržio 10 milijuna eura, što je znatno manje nego li je Interov predsjednik Massimo Moratti tražio od Barçinog predsjednikia Joana Laporte prošloga tjedna na večeri, kada se navodno spominjala brojka od 40 milijuna eura.

Ibrahimović već dulje vrijeme spominje kako se nema namjeru zadržavati u Interu dulje vrijeme i smatra da bi transferom u Barcelonu imao više šansi osvojiti tako željeni naslov u Ligi prvaka.

S druge strane, Eto'o, čiji ugovor s Barcelonom istječe sljedećeg ljeta, zahtjeva 65 milijuna eura primanja za pet godina vjernosti Interu, što je više nego li su iz momčadi talijanskog prvaka spremni platiti.

Dnevnik.hr
alan ford 26

#117 Re: Inter

Post by alan ford 26 »

Jel ima šugavijeg kluba od ovog intera, nema ih na mapi 100 god i uzmu par titula u nikad losijoj ligi unazad nekoliko godina, od toga par guzovace, svasta

Milan i juve su institucije za ove jadnike

FORZA MILAN
pOZz

#118 Re: Inter

Post by pOZz »

alan ford 26 wrote:Milan i juve su institucije za ove jadnike
Institucija u namještanju te po krađama i izletima u Seriju B? Slažem se onda. 8-)
dr. sci

#119 Re: Inter

Post by dr. sci »

Ne znam, mozda grijesim i mozda sam u zabludi, ali i meni se nekako juventus i milan cine uvjerljivijima (bez obzira na neuspjehe zadnjih par sezona)... Inter nekako uglavnom, sta ja znam, ceka neki svoj trenutak i iskoristi to u svoju korist, a bez nekog pretjerano pokazanog kvaliteta i bez neke atraktivne igre...
rIder

#120 Re: Inter

Post by rIder »

dr. sci wrote:Ne znam, mozda grijesim i mozda sam u zabludi, ali i meni se nekako juventus i milan cine uvjerljivijima (bez obzira na neuspjehe zadnjih par sezona)... Inter nekako uglavnom, sta ja znam, ceka neki svoj trenutak i iskoristi to u svoju korist, a bez nekog pretjerano pokazanog kvaliteta i bez neke atraktivne igre...
Najbolji napad, najbolja odbrana, najbolji strijelac, 10 bodova vise od drugoplasiranog = totalna dominacija u serie a.
dr. sci

#121 Re: Inter

Post by dr. sci »

da priznajem da jesu zadnjih sezona (poslije one afere sa sredjivanjem utakmica), u Italiji su dominantni i skidam kapu na tome, ali ja mislim da nemaju dobre konkurenciji u toj ligi, i svaki njihov nastup na evropskom terenu je manje-vise nezapazen, zbog toga kazem ovo... Opet, moja licna percepcija mozda i grijesim...
rIder

#122 Re: Inter

Post by rIder »

jebiga :D meni licno kada gledam inter u serie a i u ligi prvaka kao da gledam dva razlicita sporta :D ipak nikada nije lako uzeti scudetto, mali timovi parkiraju autobus ispred gola i velikim timovima je teze igrati kuci nego na strani. ne znam kako je u drugim ligama ali u italiji odbrana defintivno osvaja titulu i najvjerovatnije je da je tim sa najmanjim brojem primljenih golova ujedno i prvak.

u evropi igraju sa defanzivnim veznim viska i skoro bez organizatora igre sto prolazi u italiji. sumnjam da ce se sa mourinhom sta promjeniti jer mourinhovi timovi i ne igraju bas neki spektakularan fudbal vec vise na rezultat, ali je odlican motivator i u odnosima sa medijima je najjaci i zna sav pritisak sa igraca prebaciti na sebe i tu vidim neku sansu u evropi za inter, ako je uopste ima :D kad su mogli porto, l'pool ili milan zadnji put biti prvaci evrope, sto ne bi mogao i inter :D
dr. sci

#123 Re: Inter

Post by dr. sci »

I ja se nadam, jer inace volim gledat sto raznovrsniji i atraktivniji fudbal, i generalno ne volim dominaciju jednih te istih ekipa godinama.
Charuga
Globalni moderator

#124 Re: Inter

Post by Charuga »

Sinoc je odigrana utakmica izmedju Intera i Milana na turniru u Americi. Rezultat je bio 2:0 za Inter. Gledajuci sinosnju utakmicu Inter opet nece imati konkurenta u Milanu a jos ako i kad potpise Eto'o pa i Hleb Inter ce biti puno bolja ekipa nego prosle godine. Odlicno su pokriveni na svim pozicijama a napadacki tandem Eto'o - Milito ce biti beton.
Charuga
Globalni moderator

#125 Re: Inter

Post by Charuga »

Samuel Eto'o: My Priority Is To Win The Champions League With Inter
Eto'o is in Milan for his Inter medical, but he has his mind on the European Cup...

Samuel Eto'o has announced that his primary objective with Inter is to win the Champions League.

The striker landed in Milan's Linate Airport this morning at 08:30 CET and he will have his medical with the Italian champions this morning. Eto'o has revealed his top objective is to bring the European Cup to the San Siro, having already won it twice with Barcelona.

"My aim is to win the Champions League," Eto'o told the press following his arrival in Milan.

"I am delighted to have finally arrived here in Milan. This is a new adventure for me and I want to make the most of it.

"It's a new life for me and I hope to bring great satisfaction and success."

Eto'o took the chance to thank Nerazzurri president Massimo Moratti, before congratulating his future team-mates for beating their city rivals last night.

"Moratti? He is a person with a really big heart," added the striker.

"I would also like to compliment my new team on their derby win against Milan. I am really happy."

Eto'o is expected to sign his contract after his medical and the move could be made official by this evening.

Il Biscione beat bitter city rivals Milan 2-0 on Sunday night. Diego Milito grabbed both goals.

Salvatore Landolina, Goal.com
Post Reply