Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#1726 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Charuga »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, vrijeđanje”
» Kal El
» raskopusa
» Zviz
» @mba
» Sarajevski_Marlboro
» Point.
» TheWatcher

14 dana

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, trolanje”
» amiliana

1 mjesec

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, trolanje”
» StrogoBanjalucki

Trajno

Nastavak vrijeđanja, na bilo kojem osnovu, vodit će u Banoviće ali ovaj put će period odmaranja biti duplo duži.
Zokipfc

#1727 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zokipfc »

Vidi vidi, navalili fudbalski strucnjaci na temu :roll:

Jedva docekali da nastave svoja nacionalno/politicka preseravanja koja se stalno vrte u krug.

Koga vi to zajebavate, ocigledno je na kojoj ste strani svaki put. Vi ne gledate cinjenice, nego odmah stavljate navijacke salove na sebe prije sto cujete sta se tacno desilo. Da ne bude zabune, to vazi i za velike hriscane i muslimane. Pateticno :run:
Romanista 101%

#1728 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

Jedva cekam cetvrtak. :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Sherlock_Holmes

#1729 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Sherlock_Holmes »

Nije utakmica sa Izraelom tako daleko, par mjeseci, pa ćemo vidjeti da li smo u navijačkom smislu evoluirali i postali primjer drugima u regionu.
Što se utakmice tiče, očekujem neku političko-diplomatsku kaznu, najmanje fudbalsku.
CSKA

#1730 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by CSKA »

Sta sada trube da ce odluka biti donesena sredinom Novembra.
Creasy

#1731 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Creasy »

CSKA wrote:Sta sada trube da ce odluka biti donesena sredinom Novembra.

Koliko sam ja shvatio, 23.10. će biti donesena odluka samo u vezi reg. rezultata, a sredinom novembra konačne sankcije za oba saveza.
uglavnomja

#1732 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

Predsjednik UEFA-e Michel Platini ocijenio je ovaj incident neprihvatljivim, nakon čega je otvorena istraga.

Član UEFA-ine disciplinske komisije i generalni sekretar češkog fudbalskog saveza Rudolf Repka kazao je da će odluka u ovom slučaju biti donesena u novembru, odnosno nakon što se završi istraga.

"Donijet ćemo odluku sredinom novembra jer je u pitanju veoma komplikovan slučaj", rekao je Repka.

Naveo je da će 23. oktobra biti jedino poznat ishod prekinutog meča, dok za odluke o eventualnim sankcijama treba još vremena.

"Mislim da će oba fudbalska saveza - i srbijanski i albanski - biti žestoko kažnjeni, a da će prekinuti meč biti odigran ponovo na neutralnom terenu i bez navijača", kazao je Repka.

I drugi meč između ovih selekcija, kako je rekao, bit će igran na neutralnom terenu.
(Klix.ba)

bukvalno pise da ce se igrati jos 2 utakmice, znaci nema ni 0-3 ni 3-0 :-)
Šveđanin

#1733 Re: Odg: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Šveđanin »

Ma opusteno ljudi.. pa to govorimo od pocetka, voli narod da nagoni, nije bilo puno realnih na ovoj temi.

A onda cemo iskopati one budalastine sto sa jedne sto sa druge strane sa pocetka teme (ako nisu obrisane, nadam se da nisu) pa cemo malo uporediti...

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Crvena Tifoza

#1734 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Crvena Tifoza »

Zokipfc wrote:Vidi vidi, navalili fudbalski strucnjaci na temu :roll:

Jedva docekali da nastave svoja nacionalno/politicka preseravanja koja se stalno vrte u krug.

Koga vi to zajebavate, ocigledno je na kojoj ste strani svaki put. Vi ne gledate cinjenice, nego odmah stavljate navijacke salove na sebe prije sto cujete sta se tacno desilo. Da ne bude zabune, to vazi i za velike hriscane i muslimane. Pateticno :run:
Čekaj, kako misliš da čujemo šta se tačno desilo? Pa nije se desilo daleko od oči javnosti da se nagađa šta se zapravo desilo. Svi smo mi to gledali na prenosu uživo kao i milioni ostalih ljudi širom planete. Evo stavi se u situaciju nekog Engleza, Amerikanca, Kineza i šta ti ja znam koga, nekog ko veze nema sa Balkanom, nego upalio TV da pogleda utakmicu i skoro poluvrijeme, i sve se ono desi. Možeš samo zamisliti kakvi su njegovi zaključci na ova dešavanja.

Crvena Tifoza

#1735 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Crvena Tifoza »

uglavnomja wrote:Predsjednik UEFA-e Michel Platini ocijenio je ovaj incident neprihvatljivim, nakon čega je otvorena istraga.

Član UEFA-ine disciplinske komisije i generalni sekretar češkog fudbalskog saveza Rudolf Repka kazao je da će odluka u ovom slučaju biti donesena u novembru, odnosno nakon što se završi istraga.

"Donijet ćemo odluku sredinom novembra jer je u pitanju veoma komplikovan slučaj", rekao je Repka.

Naveo je da će 23. oktobra biti jedino poznat ishod prekinutog meča, dok za odluke o eventualnim sankcijama treba još vremena.

"Mislim da će oba fudbalska saveza - i srbijanski i albanski - biti žestoko kažnjeni, a da će prekinuti meč biti odigran ponovo na neutralnom terenu i bez navijača", kazao je Repka.

I drugi meč između ovih selekcija, kako je rekao, bit će igran na neutralnom terenu.
(Klix.ba)

bukvalno pise da ce se igrati jos 2 utakmice, znaci nema ni 0-3 ni 3-0 :-)
Prvo kaže 23 oktobra će se znati ishod ovog meča, pa onda kaže meč će se ponoviti. On ili je lud, ili se pravi lud ali je očigledno da on veze nema. :D

leki hz

#1736 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by leki hz »

Sherlock_Holmes wrote:Nije utakmica sa Izraelom tako daleko, par mjeseci, pa ćemo vidjeti da li smo u navijačkom smislu evoluirali i postali primjer drugima u regionu.
Što se utakmice tiče, očekujem neku političko-diplomatsku kaznu, najmanje fudbalsku.
Mnogo je primjera navijača diljem evrope koji su podržavali Palestinu na utakmicama i to će se desiti i kod nas. Ispade da navijači Barcelone, Celtica i ostalih klubova nisu navijački evoluirali :oops:
http://youtu.be/nJIf4aHX9w8
5 0 5

#1737 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by 5 0 5 »

Crvena Tifoza wrote: Prvo kaže 23 oktobra će se znati ishod ovog meča, pa onda kaže meč će se ponoviti. On ili je lud, ili se pravi lud ali je očigledno da on veze nema. :D
koliko znam, utakmica se ne bi trebala ponoviti, nego nastaviti. zna li iko kakva su pravila? ne sjecam se da sam ikad gledao ponovoljenu utakmicu. (kkjugoplastika-kkbosna) :D . mislim, ako odluce da se utakmica mora odigrati, onda bi, po meni, trebali odigrati zadnjih 3-4 minute prvog poluvremena i drugo poluvrijeme.

sjeca li se iko neke ponovoljene utakmice i razlog?
uglavnomja

#1738 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

pisu nake srbijanske novine, a prenosi havaz, znaci u startu ne vjerujem ...

"Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) je "specijalac" koji je 14. oktobra s kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila lansirao dron sa zastavom takozvane "velike Albanije", koji je potom doletio do stadiona Partizana, piše današnji Informer, a prenosi Tanjug.

Prema navodima lista, Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu s italijanskim tablicama, a odsjeo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći italijansku ličnu kartu.

Informer prenosi da je Morinaj odmah poslije utakmice pobjegao iz Srbije, ali ga je policija tokom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom hapšenju.

Prema navodima lista, postoje saznanja da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

List piše da je Rama, nakon što je Morinaj "dovezao" dron do stadiona, iz lože preuzeo kontrolu nad letjelicom, najvjerojatnije preko programa koji je prethodno instalirao u svoj iPhone. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/141589/nakon- ... CYUGY.dpuf
omega369

#1739 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by omega369 »

avaz jednako nastavlja potpomagati 'bracu u srbiji' :-) :-)
Zokipfc

#1740 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zokipfc »

Crvena Tifoza wrote:
Zokipfc wrote:Vidi vidi, navalili fudbalski strucnjaci na temu :roll:

Čekaj, kako misliš da čujemo šta se tačno desilo? Pa nije se desilo daleko od oči javnosti da se nagađa šta se zapravo desilo. Svi smo mi to gledali na prenosu uživo kao i milioni ostalih ljudi širom planete. Evo stavi se u situaciju nekog Engleza, Amerikanca, Kineza i šta ti ja znam koga, nekog ko veze nema sa Balkanom, nego upalio TV da pogleda utakmicu i skoro poluvrijeme, i sve se ono desi. Možeš samo zamisliti kakvi su njegovi zaključci na ova dešavanja.

Npr. Ko je upravljao dronom, i ko stoji iza ove ocigledne provokacije? ;)

O stoki na tribinama i da ne pocnem..
Pol_Pot

#1742 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pol_Pot »

Zokipfc wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Npr. Ko je upravljao dronom, i ko stoji iza ove ocigledne provokacije? ;)

O stoki na tribinama i da ne pocnem..
Kakve veze ima ko je upravljao dronom?
Astrix

#1743 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Astrix »

5 0 5 wrote:
Crvena Tifoza wrote: Prvo kaže 23 oktobra će se znati ishod ovog meča, pa onda kaže meč će se ponoviti. On ili je lud, ili se pravi lud ali je očigledno da on veze nema. :D
koliko znam, utakmica se ne bi trebala ponoviti, nego nastaviti. zna li iko kakva su pravila? ne sjecam se da sam ikad gledao ponovoljenu utakmicu. (kkjugoplastika-kkbosna) :D . mislim, ako odluce da se utakmica mora odigrati, onda bi, po meni, trebali odigrati zadnjih 3-4 minute prvog poluvremena i drugo poluvrijeme.

Prije možda desetak godina bila je prekinuta Realova utakmica zbog dojave o bombi u 83-oj minuti, par dana kasnije je nastavljena i odigrano je 7 minuta u kojoj je Real zabio gol za vodstvo (bilo 1-1) i uzeo važne bodove za titulu.
Sherlock_Holmes

#1745 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Sherlock_Holmes »

leki hz wrote:
Sherlock_Holmes wrote:Nije utakmica sa Izraelom tako daleko, par mjeseci, pa ćemo vidjeti da li smo u navijačkom smislu evoluirali i postali primjer drugima u regionu.
Mnogo je primjera navijača diljem evrope koji su podržavali Palestinu na utakmicama i to će se desiti i kod nas. Ispade da navijači Barcelone, Celtica i ostalih klubova nisu navijački evoluirali :oops:
http://youtu.be/nJIf4aHX9w8
Ja ne vidim da sam spomenuo Palestinu i rekao da to ne treba podržati.
Vidjet ćemo hoće li se zviždati himna Izraela, hoće li se psovati i urlikati igračima Izraela, hoće li biti neki transparenti, hoće li se paliti zastave.
Ukratko, hoće li se raditi sve ono što su Srbi radili Albancima, a mi ovdje glumili moralne vertikale. Ja prvi.
5 0 5

#1746 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by 5 0 5 »

Astrix wrote:
5 0 5 wrote: sjeca li se iko neke ponovoljene utakmice i razlog?
Prije možda desetak godina bila je prekinuta Realova utakmica zbog dojave o bombi u 83-oj minuti, par dana kasnije je nastavljena i odigrano je 7 minuta u kojoj je Real zabio gol za vodstvo (bilo 1-1) i uzeo važne bodove za titulu.
da. nastavljena. nije ponovljena. tako bi i ovdje trebalo biti (ako se odluce na odigravanje te utakmice). sigurno nece igrati opet 41 minut prvog poluvremena.
tarmi ricmi

#1747 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by tarmi ricmi »

Astrix wrote:
5 0 5 wrote:

Zvezda - Milan `88, prekid zbog magle u 64` pri rezultatu 1:0 za Zvezdu. Sledeceg danase igrala nova utakmica od pocetka,
zavrsila 1:1 i Milan prosao na peneale.
Mora se odigrati, nisam siguran, ali mislim 75 minuta da bi se utakmica nastavila od tog trenutka.
Pol_Pot

#1748 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pol_Pot »

tarmi ricmi wrote:
Astrix wrote:
5 0 5 wrote: koliko znam, utakmica se ne bi trebala ponoviti, nego nastaviti. zna li iko kakva su pravila? ne sjecam se da sam ikad gledao ponovoljenu utakmicu. (kkjugoplastika-kkbosna) :D . mislim, ako odluce da se utakmica mora odigrati, onda bi, po meni, trebali odigrati zadnjih 3-4 minute prvog poluvremena i drugo poluvrijeme.

Zvezda - Milan `88, prekid zbog magle u 64` pri rezultatu 1:0 za Zvezdu. Sledeceg danase igrala nova utakmica od pocetka,
zavrsila 1:1 i Milan prosao na peneale.
Mora se odigrati, nisam siguran, ali mislim 75 minuta da bi se utakmica nastavila od tog trenutka.
Mislim da treba da su prošle 2/3 utakmice da bi se nastavila.
Pol_Pot

#1749 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pol_Pot »

5 0 5 wrote:

Prošle godine u LP ponovljena tekma Galata - Juve.
golman

#1750 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by golman »

Pol_Pot wrote:
5 0 5 wrote:

Prošle godine u LP ponovljena tekma Galata - Juve.
E sjećam se te utakmice...sjeo ja pored tv-a,tu piva,tu meza...da gledam Galata-Juve...igrala se i kladža...ma sve potaman...

....kad ono :skoljka:

sniježna mećava u Istambulu,nakon pitaj Boga otkad....

zamete snijeg teren za 10 minuta....e jbg....po***še mi se u ćeif :run:
Post Reply