Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
statixx

#1151 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by statixx »

Dragan Bursać: Droniranje Srbije u otupjeli mozak

``Sinoć je bilo toliko ironije, sarkazma i metafore nad beogradskim stadionom nekdanjeg imena JNA, da to prevazilazi i najjeftinije reditelje teorija zavjere i zaklete filozofske semiotičare odjednom.

Ulijetanje i lebdenje drona ili za čistunce kvadkoptera nad stadionom ironično bišeg naziva JNA, oslikava sukob dvije realnosti, zapravo pararealnosti i realnosti. Ovdašnji narodi čak ni u huliganstvu nisu isti. Čak im i provokacije ne spavaju u istim vijekovima. Srpska epika, heroika i čojstvo su sinoć dobili takvu šamarčinu od „nižih bića, pekara i buregdžija“ Albanaca, da će je pamtiti kroz dobru polovinu 21. vijeka.

To što je iznad glava 30 000 gledalaca letao tamo- amo dron sa zastavom nekakve „Velike Albanije“ i „Male Srbije“, zapravo je najmanji problem. Ljudima nikako nije jasno da je sama fizička provokacija mlataranja blentavom zastavom gotovo pa efemerna stvar. Svakako da je to bila do sada nečuvena provokacija, ali bukvalno. Svakako da je ona naudila svima i vratila region na izmaglicu 20 vijeka Možete samo zamisliti šta bi bilo da se zaviorila zastava „Velike Srbije „ nad Tiranom...Gastarbajteri albanski i srpski već istjeruju pravdu po ulicama Vijene...Ali dosta sa tim!

Ali ima tu mnogo važnijih stvari.

A, šta je bitnije i važnije?

Pa važnije je što Srbija živi u narativu 19. vijeka sa huliganima 20. vijeka smještena i nagurana u 21. vijek. I dok prosječan srpski huligan gleda kako da unese bengalku na stadion, da kliče „Ubij, ubij Šiptara“, ovaj drugi je već poodavno poslao svoje dijete na MIT koledž u Americi, da radi softvere i aplikacije. Zato je uloga drona očevidna i očekivana. Bilo je pitanje dana kada će on zamijeniti one blesave lasere kojima se igra publika i uletjeti sa provokativnim transparentom na neki stadion. Eto, baš u Beogradu sinoć dođe taj danak.

I dok prosječan Srbin zdušno apaludira ruskim MIG-ovima, gotovo neupotrebljivim kanturinama, dok se poziva na slavne bitke Velikog rata i Kosovski mit, svijet živi odavno svoj „ekonomski rat svjetova“, bavi se elektronskim i elektroničkim ometanjem, hakovanjem, bespilotnim letjelicama i nanotehnologijama. Zato ne čudi što srpski specijalci vare šahtove po Beogradu u svrhu „čuvanja i obezbjeđenja Putina“, dok im svake sekunde dron od hiljadu evra može iperitom ili kakvim ozbiljnijim biološkim oružjem uništiti čitav grad. :D

Dok cijeli zapadni svijet ima uređenu i demokratsku državu, sa minimalnim odstupanjima i standardima, u Srbiji u živom prenosu navijač naziva premijera „pederom“, dobija tihe ovacije na društvenim mrežama čitave zemlje i postaje heroj. Samo par minuta poslije, policija-vlasništvo tog i takvog premijera, u silnoj zbunjenosti nad droniranjem stadionskim, hapsi brata albanskog premijera, koji je izmaštano upravljao dronom.

'Ajde, što je to urađeno ubudale i rendom. Nego, neko tom nesrećnom Vučiću onda dojavljuje kako je taj „dečko“ američki državljanin i da je došao po pozivu kancelarije EU na utakmicu, i to u VIP ložu. Kako li je tom premijeru u toj državi sa tom policijom? Kakvo li je njegovo jutro dok pušta američkog državljanina, koji koristi priliku da lupi verbalnu šamaračinu Srbiji broj 345, rekavši kako mu ništa ne mogu!?

Pa, tom premijeru i nije tako loše. Jer sa narodom koji, velim, živi na relaciji Kosovski mit-Kajmakčalan u vremenu, i gotovo pa nigdje u prostoru, može se manipulisati kako ko hoće. A premijer i hoće i može. I on će, siguran sam, objasniti narodu zašto je dobro da se organizuje vojna parada najsličnija sjevernokorejskoj, da se gasi kultni „Utisak nedjelje“, dok mu po zemlji svako dijete može dronom raditi šta hoće. Bukvalno.

I da se razumijemo, nije to samo i jedino stvar Srbije. Nije to isključivo „ljepota“ Albanije sa željenim joj dominionima. To je redefinisana tačka balkanskog postojanja.

Ovdje ljudi samo na kalendaru vide da je 2014. godina. Ovdje učeni ljudi znaju sve o indijskim mogulima, Sun Cuovom umijeću ratovanja, a ne znaju poslati mail i skenirati dokument. Ovdje ljudi nemaju sve zube u glavi, ali imaju mobitel od 1000 maraka, za koji se čudom čude, i lijevom i desnom krste, kad spoznaju da je to potencijalni džojstik za gore navedeni dron. Ovdje u ovoj balkanskoj opetovanoj dolini mrmota, ljudi gledaju kako im prastari nasipi pucaju, kako im začepljeni odvodni kanali pišaju i kuće plave. Ovdje ljudi promatraju nebo, pomole se Bogu, pa siju nešto. Ovdje je mir tek incident između dva klanja i ratovanja. :D

Samo i jedino ovdje kvaziistoričari i nacionalistički pisci-teoretičari bivaju nagrađeni kako Mikelanđelo nikada nije, a biolozi, fizičari, hemičari i matematičari bježe iz ove vukojebine glavom bez obzira. Oni koji ostanu možda, rijetko, ali možda i naprave nešto.

Eto tako naprave i taj famozni kvadkopter, taj dron. Dron kojim se može uraditi beskonačno mnogo dobrih stvari. Mogu se mapirati stari putevi, otkrivati nove pećine, vododerine. Pukotine i naprsnuća u gore narečenim branama i nepristupačnim mjestima. Mogu se ljudi spašavati, zaboga! Umjesto svega toga, najjače partije plate nešto siće gikovima da im odrade droniranje kamerama u svrhu predizbornih spotova. Džaba je, a izgleda efektno. Lijepa domovina, nedirnuta priroda i tako to.

I, eto, tu smo mi...Čak i tehnologijama 21. vijeka svjedočimo u negativnom svjetlu. Prosječan, velim, srpski huligan može se samo češati po ćiverici i biti ljubomoran na kolegu iz Tirane što se on prvi nije sjetio ove psine. Ništa više i ništa manje od toga.

Za utakmice ćemo mi lako. Istina bog, bez zelenog terena ne bi bilo uvertire u naše „nesporazume“, kako im od milja tepaju raznorazni nostalgičari. Šta je sa plebsom ubogim?

I živjeće ovi narodi tako u centru svijeta, a izopšteni iz svijeta, sa svojim jadnim kricima „ubij“, „zakolji“, „uništi“, „spali“ „siluj“...Živjeće u ovom mračnom oboru, dok će nas nadlijetati dronovi svih boja, funkcija i oblika. Jer mi smo odavno kontaminirani tolikim zlom i frustracijom da za ljudske posjete nismo. Možda navrati komšija Putin, čisto da vidi kako su mu južne, nikom potrebne gubernije.

Dronove, dronove nam dajte, odavno za ljude nismo.
Radio Sarajevo

#1152 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Radio Sarajevo »

P308 wrote:Da je neko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - poručio je ministar spoljnih poslova

:D
Ali je razlika u tome što je Velika Srbija trebala biti postignuta klanjem, a Velika Albanija će to postići mirnim putem. Ne kažem da mi se sviđa ta ideja, ali to je realnost.
DaysleepeR

#1153 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by DaysleepeR »

Evo ni ova lijeva zastava nije zvanična zastava niti Srbije niti RS, a šta bi se desilo da sam ja došao da je uklonim? Da li bi me civilizirano pustili da je civilizirano uklonim ili bi me udruženo tukli i narod i milicija? Mislim da odgovor znamo i pustite šuplju oko zvanična - nezvanična zastava Albanije i emocija uključenih u to...

Image
Zmijuga loma

#1154 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zmijuga loma »

Comandini wrote:Albanci su uveli next-level u balkanska prepucavanja. Poslije ovoga nista nece biti isto- ocekujem formiranje vazduhoplovne sekcije kod svake ozbiljnije navijacke grupe.
Ljudi zadali zadaću. Briljantna režija i egzekucija. Šlag na tortu bi bio da profitiraju i za zelenim stolom, a mislim da hoće.
uglavnomja

#1155 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

dobar tekst ovog bursaca
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1156 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

uglavnomja wrote:
Comandini wrote:Albanci su uveli next-level u balkanska prepucavanja. Poslije ovoga nista nece biti isto- ocekujem formiranje vazduhoplovne sekcije kod svake ozbiljnije navijacke grupe.

ili ugradnju zicanih krovova na stadionima :D

jok ba ..najbolje uvest ludačke košulje kao navijačku modu...posebno za zombije :D

tad ćemo vidit ko ima duboko grlo za svih 90 minuta :lol:
uglavnomja

#1157 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

DaysleepeR wrote:Evo ni ova lijeva zastava nije zvanična zastava niti Srbije niti RS, a šta bi se desilo da sam ja došao da je uklonim? Da li bi me civilizirano pustili da je civilizirano uklonim ili bi me udruženo tukli i narod i milicija? Mislim da odgovor znamo i pustite šuplju oko zvanična - nezvanična zastava Albanije i emocija uključenih u to...

Image

ova zastava nije doletjela na teren, ne smeta igri.

(zanemari ideologiju, i meni je zlo od nje, ali :| )
Crvena Tifoza

#1158 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Crvena Tifoza »

Ovi što osuđuju albanskog igrača što je potrčao da otme zastavu, haj objasnite koji klinac je onaj igrač Srbije uopšte skakao da uhvati zastavu. On je profesionalni fudbalski igrač i kao takav nebi se smio hvatati na ovakve provokacije.

Ovo je bilo ono klasično - uzmi papka u tramvaju.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Pol_Pot

#1159 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pol_Pot »

Zviz wrote:
Pismonosa wrote:Evo vidiš, Srbi se začas slože šta je uobičajeno a šta nije, i ko je kriv a ko nije :D
Kao prvo srbin sam koliko je i izetbegovic srbin... Kao drugo nabijem na neku stvar sve te tu narode osim slovenaca i makedonaca, jer ste za zapadni kulturni svijet primitivci sa dna kace. Ciganluk da nemoze biti veci. Cast izuzetcima ali vecina se ne zna ni umiti cestito a da nepricam dalje. Nema nikakve razlike u mojim ocima izmedju ne civilizovanih hrvata, bosanaca, crnogoraca i srba a i albanaca... Za nas evropljane tj. Zapadnjake vi ste obicna nula. Cast izuzetcima... Ostali ste svi isti. Tema je sport a vidim ovdje kako se sa zestokim aplauzom siri mrznja. I vi koji je sirite ste isti kao i onaj sa zastavom i oni sa buretom. Jad do jade u trenerci.
Treba tebe s foruma izbaciti potpuno, pa da pored lizanja danskih guzica nemaš druge zanimacije. Pošto te neće izbaciti, iako si imao istup koji sigurno ne bi smio uživo ponoviti kad na ljeto dođeš ovde povaditi zube (jer znaš da bi ostao i bez zdravih zuba) treba te potpuno ignorisati. Pljuješ po svojim ljudima a Danci su te toliko prihvatili da dane provodiš na forumu sa primitivcima, nulama, jadom... Za vas Evropljane? Nabijem na kurac Evropljane poput tebe. Dođi pičko ovamo pa reci to što imaš, a ne ližeš se ovde s rajom 364 dana godišnje, a ovaj jedan preostali ti narasla muda pa da ti kažeš. Sram te bilo, gnjido.
DaysleepeR

#1160 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by DaysleepeR »

uglavnomja wrote: ova zastava nije doletjela na teren, ne smeta igri.

ako ćemo biti fer do kraja, nije ni ova doletjela na teren, dron je skup, nakon 2-3 kruga odletjela bi odakle je i došla.

nije ni ova bila na terenu, pa je pogrešna zastava na pogrešnom mjestu

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1161 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

realno gledano igrač Srbije je unio na teren...inače je do tada bila iznad terena i nije ometala igru

druga stvar što nekim zombijima baš ta smeta , od hiljade drugih prisutnih zastava
BlueBlood

#1162 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by BlueBlood »

Image
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1163 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

Predlazem da BiH savez predlozi savezu Belgije, da utakmicu u Briselu navijaci BiH i Belgije sjede na isum tribinama tj. da se izmjesaju. Mozda unidze u historiju kao utakmica u kojoj se mnogo sta izmjenilo po pitanju navijanja bar kad je Europa u pitanju. Gdje je navijanje manje vise previse fanaticko.
Itakoto

#1164 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Itakoto »

BlueBlood wrote:Image
Uh, daleko im moja kuca bila. Znamo i mi dobro ko su Albanci. Ali eto, nije mi mrsko kad malo "napale" izkompleksirane komsije iz BiH i sa one strane Drine. :D
uglavnomja

#1165 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

sta im je ovo na crnim majicama? klinac sto slika i jedan lijevo. nesto kao konjanik :?
Itakoto

#1166 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Itakoto »

Zviz wrote:Predlazem da BiH savez predlozi savezu Belgije, da utakmicu u Briselu navijaci BiH i Belgije sjede na isum tribinama tj. da se izmjesaju. Mozda unidze u historiju kao utakmica u kojoj se mnogo sta izmjenilo po pitanju navijanja bar kad je Europa u pitanju. Gdje je navijanje manje vise previse fanaticko.
Mozda onda "unidzemo" i u tu civiliziranu i naprednu EU. :D
Butmiran

#1167 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Butmiran »

DaysleepeR wrote:
uglavnomja wrote: ova zastava nije doletjela na teren, ne smeta igri.

ako ćemo biti fer do kraja, nije ni ova doletjela na teren, dron je skup, nakon 2-3 kruga odletjela bi odakle je i došla.

nije ni ova bila na terenu, pa je pogrešna zastava na pogrešnom mjestu

Image
I ova crna je bila na terenu, vidi se na onom klipu kad i Bogdanov.

Istina za Vedrana!
bambina78

#1168 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by bambina78 »

Zviz wrote:Predlazem da BiH savez predlozi savezu Belgije, da utakmicu u Briselu navijaci BiH i Belgije sjede na isum tribinama tj. da se izmjesaju. Mozda unidze u historiju kao utakmica u kojoj se mnogo sta izmjenilo po pitanju navijanja bar kad je Europa u pitanju. Gdje je navijanje manje vise previse fanaticko.
U Parizu smo bili izmjesani. U Zilini, iako njih nije bilo puno, bilo smo izmjesani. Na Marakani na SP bili smo izmjesani 50:1 za njih, i nigdje nije bilo nikakvih problema...

Slabo pratis navijacku scenu BH reprezentacije ;)
BlueBlood

#1169 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by BlueBlood »

Image
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1170 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by hrasno38 »

Zviz wrote:
Pismonosa wrote:Evo vidiš, Srbi se začas slože šta je uobičajeno a šta nije, i ko je kriv a ko nije :D
Kao prvo srbin sam koliko je i izetbegovic srbin... Kao drugo nabijem na neku stvar sve te tu narode osim slovenaca i makedonaca, jer ste za zapadni kulturni svijet primitivci sa dna kace. Ciganluk da nemoze biti veci. Cast izuzetcima ali vecina se ne zna ni umiti cestito a da nepricam dalje. Nema nikakve razlike u mojim ocima izmedju ne civilizovanih hrvata, bosanaca, crnogoraca i srba a i albanaca... Za nas evropljane tj. Zapadnjake vi ste obicna nula. Cast izuzetcima... Ostali ste svi isti. Tema je sport a vidim ovdje kako se sa zestokim aplauzom siri mrznja. I vi koji je sirite ste isti kao i onaj sa zastavom i oni sa buretom. Jad do jade u trenerci.
A ti se vodis kao evropljanin tj. zapadnjak ili sam sebe tako nazivas radi nekog pokusaja dominacije. Nisam ni ja za mrznju i iskreno zaboli me za sve ono sto se ne desava u mojoj zemlji a u ponedeljak u mojoj zemlji navijaci su se ponasali bolje nego pola zapadnjackih. Rijetko jest ali eto i nama se desi nekad da budemo evropljani. Za ono u Beogradu ima obostrane krivice ali je cinjenica da je sudija vjerovatno trebao utakmicu prekinuti onog trenutka kad su gadjali kod kornera igraca Albanije i gadjali igrace Albanije koji su se zagrijavali. Dakle to je redosljed nakon kojeg je dosla leteca zastava za koju takodje nemam simpatije ali imam izuzetne simpatije za ideju i to je nesto sto nikad do sada nije desilo na sportskim terenima sirom svijeta. Ono nije bila zvanicna zastava Albanije te ne znam da li je bilo pametovanje atakovanje albanaca da je oduzmu jer su tim pokazali da se slazu sa onim sto je na zastavi. Dalje je nesto sto je kod nas skoro pa obicaj a to je budjenje nacionalnog ponosa kod gledalaca i navijaca te uskakanje u teren zarad samopromocije i pokazivanja na malim ekranima sto ce i te kako skup kostati Srbiju a i treba da je kosta kad na teren i stadion pustaju idota koji ima dozivotnu zabranu prisustva utakmicama reprezentacije.
I da za dolazak albanske zastave FS Albanije ne moze snositi apsolutno nikakvu krivicu jer je to cudo doslo van stadiona a na stadionu nije bilo albanskih navijaca.
Dakle u ovom boks-mecu Srbija dobija sasvim sigurno vise nego zasluzenu i vjerovatno zestoku kaznu ali dobit ce je i albanci radi par gluposti koje su napravili.
omega369

#1171 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by omega369 »

BlueBlood wrote:Image
mescini, ovdje ga lorik ljubi :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1172 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by hrasno38 »

Zviz wrote:Ima idiota svugdje ali procentualno ako gledamo najvise nadrkanih je u tim dole regionima. Iz dana u dan ljudi nemaju strukture u dnevnom zivotu. Frustracije ljece zestokim nacinalizom koji se moze porediti jos malo sa fasizmon. Zivi se u nekoj blentavoj proslosti i iz dana u dan je sve vise oboljelih od depresije. Drzave su bitne nekim jacim ko sto je Kambodza. Niko ih ne hbe ni 2 posto pa na ovaj i slicne nacine traze paznju. Bih dobije samo paznju kad je rijec o islamistima i teroristima. Srbija kroz tuce na stadionima itd. ili kad i jednima i drugima treba sadake za vremenske nepogode. Ako ima Boga onda je on davnih dana digao ruke od tog krsa od regiona.
E jesi ga sastavio svaka ti cast...prvi put u zivotu sam cuo da nemam STRUKTURE!!!!
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1173 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

hrasno38 wrote:
Zviz wrote:
A ti se vodis kao evropljanin tj. zapadnjak ili sam sebe tako nazivas radi nekog pokusaja dominacije. Nisam ni ja za mrznju i iskreno zaboli me za sve ono sto se ne desava u mojoj zemlji a u ponedeljak u mojoj zemlji navijaci su se ponasali bolje nego pola zapadnjackih. Rijetko jest ali eto i nama se desi nekad da budemo evropljani. Za ono u Beogradu ima obostrane krivice ali je cinjenica da je sudija vjerovatno trebao utakmicu prekinuti onog trenutka kad su gadjali kod kornera igraca Albanije i gadjali igrace Albanije koji su se zagrijavali. Dakle to je redosljed nakon kojeg je dosla leteca zastava za koju takodje nemam simpatije ali imam izuzetne simpatije za ideju i to je nesto sto nikad do sada nije desilo na sportskim terenima sirom svijeta. Ono nije bila zvanicna zastava Albanije te ne znam da li je bilo pametovanje atakovanje albanaca da je oduzmu jer su tim pokazali da se slazu sa onim sto je na zastavi. Dalje je nesto sto je kod nas skoro pa obicaj a to je budjenje nacionalnog ponosa kod gledalaca i navijaca te uskakanje u teren zarad samopromocije i pokazivanja na malim ekranima sto ce i te kako skup kostati Srbiju a i treba da je kosta kad na teren i stadion pustaju idota koji ima dozivotnu zabranu prisustva utakmicama reprezentacije.
I da za dolazak albanske zastave FS Albanije ne moze snositi apsolutno nikakvu krivicu jer je to cudo doslo van stadiona a na stadionu nije bilo albanskih navijaca.
Dakle u ovom boks-mecu Srbija dobija sasvim sigurno vise nego zasluzenu i vjerovatno zestoku kaznu ali dobit ce je i albanci radi par gluposti koje su napravili.
Ti i ja mozemo pricati sta zelimo da budemo iskreni. Evo citam sta je UEFA izjavila za AP utakmica se igra opet ali idu disciplinske kazne za obe repezentacije. Mislim da je rijec o klasicnoj kazni zabrana i Albaniji i Srbiji na domacem i gostujucem terenu navijaci i novcana.

Do vecera svaki savez ima pravo da iznese svoje misljenje. Pered Albaniju se postavlja pitanje sta radi ta zastava u Beogradu i napad igraca albanaca na srbijanskog igraca.

Pred Srbiju se stavlja pitanje bacanje predmeta i utracavanje na stadion tj. bezbjednost.
P308

#1174 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by P308 »

hrasno38 wrote:
Zviz wrote:Ima idiota svugdje ali procentualno ako gledamo najvise nadrkanih je u tim dole regionima. Iz dana u dan ljudi nemaju strukture u dnevnom zivotu. Frustracije ljece zestokim nacinalizom koji se moze porediti jos malo sa fasizmon. Zivi se u nekoj blentavoj proslosti i iz dana u dan je sve vise oboljelih od depresije. Drzave su bitne nekim jacim ko sto je Kambodza. Niko ih ne hbe ni 2 posto pa na ovaj i slicne nacine traze paznju. Bih dobije samo paznju kad je rijec o islamistima i teroristima. Srbija kroz tuce na stadionima itd. ili kad i jednima i drugima treba sadake za vremenske nepogode. Ako ima Boga onda je on davnih dana digao ruke od tog krsa od regiona.
E jesi ga sastavio svaka ti cast...prvi put u zivotu sam cuo da nemam STRUKTURE!!!!
:lol:
uglavnomja

#1175 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

im'o ti strukturu il' nem'o, zviz je ovim postom jako dobro pogodio mentalitet navijaca, omladine bez skole, porodice, posla, bez ikakvih pozitivnih stvari u zivotu, bez buducnosti , omladine koja ima svoje idole, razne cele, navijacke skupine, kockaste glave ... kojoj je smisao zivota napraviti stetu i sebi i drugim.

sve isto njesra, samo drugo pakovanje u citavom regionu. ukljucujuci makedoniju.

ostatak sta je pisao :roll:
Post Reply